Dodaj do ulubionych

Quinny Zapp

20.04.07, 09:28
Witam,
Mam pytanie odnośnie wózka Quinny Zapp...czy jest odpowiedni dla rocznego
dziecka. Oglądałam ten wózek w sklepie i podobał mi się bardzo, szczególnie
jego waga i wymiary po złożeniu. Minusem jest to, że nie ma koszyka na zakupy
i regulowanego oparcia na plecki i nóżki. Z drugiej strony mój synek śpi w
domu, a na spacerach podziwia świat, więc regulowane oparcia są zbędne. Co
myślicie? A może ktoś ma taki wózek?
pozdrawiam
K.
Obserwuj wątek
    • virtualka Re: Quinny Zapp 20.04.07, 13:15
      Ja mam i polecam. Używam go od 2 m-cy, oczywiście wymiennie z innym wózkiem,
      ale mój syn ma doiero 10 m-cy. Jest świetny w prowadzeniu, leciutki i taki
      kompaktowy-wszędzie nim wjadę.
      Mój Oskar też już nie śpi na spacerach, więc brak rozkładanego oparcia mi nie
      przeszkadza, natomiast brak koszyka trochę mi doskwiera. Narazie używam sporej
      torby przewieszonej przez rączki i jakoś sobie radzę.
      Acha -wkurza mnie też brak miejsca (kieszonki jakiejś) na folię
      przeciwdeszczowa-za tę cenę mogliby coś wymyślić.
      • aguskin Re: Quinny Zapp 20.04.07, 13:23
        polecam buggstera podobny a siedzenie sie rozkłada, kosz na zakupy i chyba
        ładniejszy
      • aguskin Re: Quinny Zapp 20.04.07, 13:38
        www.askot.pl/index.php?n=prod&p=4
        • akilm Re: Quinny Zapp 20.04.07, 13:45
          No i teraz już sama nie wiem, który wybrać :) Buggster też jest fajny, ale ma
          chyba mniejsze koła niż quinny? Muszę zobaczyć go ,,na żywo'' Dzięki za pomoc.
          • xixx Re: Quinny Zapp 20.04.07, 15:50
            Ja juz prawie kupowąłam zappa ale dowiedziałam sie o buggsterze i jutro będę go
            miała. Buggster ma właśnie większe troszkę kólka od zappa i podobno lepiej się
            prowadzi, zwłaszcza na kostce brukowej i chodniku - ZAPP podbno turkocze. Ma
            ponadto rozkładane opracie (Julek też nie śpi na spacerach ale raz na jakis czas
            mu się zdarza ), no i Buggster ma kosz na zakupy. Ponadto wygląda fajnie jak
            ZAPP a w Polsce nie jest zbyt popularny. Jest malutki, taka parasolka i waży
            tylko 0,90 więcej niz ZAPP, składa się jak parasolka i cenę ma podobną. Od jutra
            będę nim jeździć i mam nadzieję, że okaże się lepszy od Zappa. Acha mnie brak
            kosza w zappie bardzo by przeszkadzał, zawsze cos ze soba na spacer zabieramy,
            ubranko, zabawki, cos do picia, przekąski itp, poza tym czasem robię
            neispodziewane zakupy więc kosz to dla mnie komfort.
            • mlubik Re: Quinny Zapp 20.04.07, 15:57
              a ile on kosztuje w ASKOCIE???czy ktoś wie??? czy siedzisko jest tak szerokie
              jak w Quinny Zappie?? z tego co zauwazyłam to ma niżej rączkę:) (103cm- a Zapp
              110cm)
            • akilm Re: Quinny Zapp 20.04.07, 20:11
              Dzięki za info...napisz koniecznie jak się sprawuje. Jaki kolor wybrałaś.
              Pozrawiam
              Kamila i Filip
              • xixx Re: Quinny Zapp 20.04.07, 20:48
                Wybrałam czerwony, są jeszcze niebieskie, beżowe, w kolorze limonki i
                pomarańczowe. Dam znać jak się wózek sprawuje :-)
                • akilm Re: Quinny Zapp 20.04.07, 22:26
                  Jeszcze jedno pytanko...Gdzie go kupiłaś? Jestem z Warszawy i chciałabym
                  zobaczyć go w realu, niestety znalazłam tylko sklepy internetowe.
                  pzdr
                  K i F
                  • xixx Re: Quinny Zapp 20.04.07, 22:36
                    Jak chcesz to sie któregos dnia możemy gdzieś w mieście spotkać, żebyś go
                    obejrzała. A kupiłam go w sklpeie internetowym Malutek w kaliszu -
                    www.malutek.pl, jeszcze nei doszedł więc na 100% nie mogę powiedzieć że
                    wszystko ok ale wnioskując z przebiegu kontaktu jest to solidny sklep z
                    zaangażowanym i życzliwym właścicielem , który na życzenie był gotów przesłać
                    mi kolejne bardziej drobiazgowe fotki.
          • xixx Re: Quinny Zapp 20.04.07, 15:53
            Acha, na żywo trudno będzie Ci zobaczyć Buggstera bo tylko jeden sklep w Polsce
            go sprowadza w Kaliszu (chyba także jakiś we Wrocławiu), o ile nie mieszkasz w
            tych miastach to szanse małe, na ulicy nie widziałam go nigdy. Jestem z Warszawy.
            • betty1234 Re: Quinny Zapp 20.04.07, 21:41
              Buggster jest naprawdę fajny. My kupiliśmy naszego niecały rok temu i sprawdzał
              się super. Jedna uwaga do poprzednich komentarzy - nie składa się jak
              tradycyjna parasolka. Może podobnie ale po złożeniu ma zupełnie inny kształt i
              wielkość.
              To co mi się w nim nie do końca podoba to materiał z którego jest wykonana
              tapicerka. Jest taka troche kreszowata ale dzięki wkładce na siedzisku wogóle
              nie przeszkadza to latem.
              • nancy_m buddster 21.04.07, 07:53
                MAm do Ciebie ogromną prośbę, spodobał nam się ten wózek ale przed zakupem
                chciałabym zapytać, czy rączka jest na odpowiedniej wysokości (mam 172 cm
                wzrostu), czy ten wózek nie będzie dla mnie za niski i czy idąc nie kopie się
                np. w tylną ośkę, bo jak w sklepie przymierzałam się do niektórych wózków to
                niestety kopałam. Te dwa pytania są dla mnie chyba najważniejsze, bo resztę to
                już wyczytałam w innych postach. Będę wdzieczna za odpowiedź.
                • nancy_m Re: buggster 21.04.07, 08:00
                  oczywiscie chodzi mi o wozek buggster
                  MAm do Ciebie ogromną prośbę, spodobał nam się ten wózek ale przed zakupem
                  chciałabym zapytać, czy rączka jest na odpowiedniej wysokości (mam 172 cm
                  wzrostu), czy ten wózek nie będzie dla mnie za niski i czy idąc nie kopie się
                  np. w tylną ośkę, bo jak w sklepie przymierzałam się do niektórych wózków to
                  niestety kopałam. Te dwa pytania są dla mnie chyba najważniejsze, bo resztę to
                  już wyczytałam w innych postach. Będę wdzieczna za odpowiedź.
                  • xixx Re: buggster 21.04.07, 08:40
                    Ja mam dokłdnie tyle samo więc powiem jak dojdzie, a co do kopania w tylną ośkę
                    to wiem od znajomej która ma ten wózek że sie nie kopie :-)
      • kajak75 Re: Quinny Zapp 23.04.07, 15:13
        Ja dokupilam do Zappa najtansza siatke taka do spacerowek i przymocowalam na
        plecach wozka. Nie mozna jej bardzo wypchac, bo dziecko by mialo niewygodnie,
        ale miekkie rzeczy jak ubranie na zmiane, pielucha itp. spokojnie sie mieszcza
        • virtualka Re: Quinny Zapp 24.04.07, 22:48
          Kajka-ale jak ją zamocowałaś?
          Ja też kupiłam siatkę, przymocowałam, ale strasznie odstawała (bo nie miałam ją
          od dołu do czego przymocować)i ją wywaliłam. Może ja coś niekumata jestem i
          można to zrobić lepiej...
          • kajak75 Re: Quinny Zapp 25.04.07, 10:57
            W komplecie z siatka byly takie paski do zaciskania, ale grube. Dalo rade je
            zaczepic pod raczkami. Do przypiecia u dolu podwedzilam mojemu M takie
            plastikowe zapinki do kabli - cienki plastikowy paseczek nacinany w ząbki. Jak
            przewleczesz koniec paska przez uszko, ktore jest na drugim koncu to sie
            zaciska. Czasmi jak kupujesz sprzet AGD to kable sa czyms takim spiete. Te moje
            zapinki mialy ok 40 cm dlugosci i po spieciu mocno je przycielam. Mzna je kupic
            w markecie ze sprzetem agd i kosztuja grosze za paczke. Jezeli chcesz sprobuje
            zrobic zdjecie, tylko wozek narazie pojechal z samochodem :-)
            • virtualka Re: Quinny Zapp 25.04.07, 11:51
              Kajka-byłabym wdzięczna za zdjęcia, bo ja wzrokowiec jestem :)
              (sylvimail@wp.pl)
              Moja siatka była dosyć krótka (bodajże BabyOno), taka do połowy oparcia i
              dlatego od dołu jej nie przmocowałam, ale widzę, że można sobie z tym poradzić.
              Przepraszam, że tak marudzę, ale bardzo by mi się przydała...
              • kajak75 Re: Quinny Zapp 25.04.07, 14:45
                Nie ma sprawy, postaram sie jutro podpiac zdjecia. Moja siatka tez nie byla za
                dluga, ale firmy, nawet nie probowalam zapamietac:-)
                • virtualka Re: Quinny Zapp 25.04.07, 16:36
                  Dzięki :)
                  Czekam z niecerpliwością :)
                  • kajak75 Re: Quinny Zapp 25.04.07, 22:05
                    virtualka, zdjecia dla Ciebie:
                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,614224,2,1.html
                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,614225,2,2.html
                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,614226,2,3.html
                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,614227,2,4.html
                    • virtualka Re: Quinny Zapp 26.04.07, 20:45
                      kajka-jesteś wielka :) Dziękuję Ci bardzo!
                      Już wiem w czym tkwił mój problem-ja miałam siatkę o połowę krótszą i dlatego
                      za nic nie mogłam jej od dołu przymocować. Jutro wyruszam na poszukiwania
                      takiej siatki jak Twoja i wreszcie będę mogła się spokonie spakować na spacer.
                      Jeszcze raz wielkie dzięki :)
                      Pzdrawiam
                      • sharpeikaa Re: Quinny Zapp 16.05.07, 10:48
                        A co z koszykiem od buzza, nie ma szansy go zamocować na zappie, ja planyje
                        urzywać go jako stelaża do fotelika, bo moja Gabi ma dopiero 3 mies. I jak się
                        mają do tego torby, np tora na wózek quinny lub torba do buzza, czy ktoś
                        próbował je zaczepić. A i z innej beczki, od jakiego wieku sadzacie swoje
                        maluszki w zappie, mi się wydaje że wystarczy mi tylko do mocowania fotelika?
    • xixx BUGGSTER 27.04.07, 20:35
      Odpowiadam na pytania odnośnie tego wózka. jest bardzo fajny, dziś go pierwszy
      raz testowaliśmy. Wysokość rączek dla mnie (mam 172 cm) idealna. Dla Bartka (190
      cm) ciut za nisko ale on sporadycznie go prowadzi. jakość wykonania bardzo ok,
      dziś pół dnia byliśmy na dworze i wszędzie się ładnie sprawdził - krawężniki,
      bruk, chodnik.
      Pozdrawiam!
      • anett12 Re: BUGGSTER 06.05.07, 18:38
        mam pytanie do posiadaczek buggstera.czy nie ma on za mało miejsca w tym
        miejscu na stopki dziecka?to znaczy czy podnóżek nie jest za cienki?
        • mlubik Re: BUGGSTER 16.05.07, 10:58
          dla mojego dziecka, który prawie ma rok jest akurat ( wygląda jak conajmniej
          1,5-2 latek), też się tego obawiałam ale jest oki :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka