Dodaj do ulubionych

parasolka... pomocy!!!

20.04.09, 21:47
praktycznie zdecydowana na maclarena-triumph albo quest. ale szkoda
mi wydac tyle na zupelnie dodatkowy wozek. volo mnie jakos nie
przekonuje bo jednak maly mi sie wydaje a chcialabym zeby starczyl
do konca.
na dlugie spacery mamy duza spacerowke. szukam parasolki na podjazdy
do znajomych, na zmeczone nozki, do urzedow itp. ma byc lekki przede
wszystkim. no i nie chcialabym jakos duzo wydac-ale np najtansze sa
chyba coneco joker-tylko tu akurat jakosc coneco to wiele do
zyczenia pozostawia :(. a chcialabym cos co nie zacznie mi sie
rozpadac za moment. corcia zasypia w wozku jesli wyjscia wypada w
porze jej spania-a to czasem nieuniknione-wiec dobrze by bylo zeby
sie oparcie na pollezaco chociaz opuszczalo. no i podbijanie... czy
tylko maclarena mozna prowadzic z wiekszym dzieckiem i sie przy tym
nie wykonczyc?
Obserwuj wątek
    • kiniak22 Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 22:07
      baby design travel prowadzi sie calkiem dobrze nawet z wiekszym dzieckiem :) no
      i cena przystepna :)
      • ania.j.ania Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 22:14
        tylko te firmy z "baby" w nazie to chyba za wytrzymale nie sa... tu
        czytam niby niezle opinie o jokerze ale jak kupilam coneco fotelik
        do karmienia to folia popekala-i z tego co wiem generalnie kiepska
        jakosc coneco... skonczy sie tym volo jak nic...tylko to
        nieusztywnione oparcie...:(
        • leila78 Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 22:29
          no to nieśmiało arię podsunę;)
          • kiniak22 Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 22:35
            travelem jezdzilam prawie 2 lata i do tej pory jezdzi nim inne dziecko, wozek
            bezawaryjny jak na razie, tak samo tej firmy tylko model mini mialam jakies pol
            roku ale byl wozkiem dodatkowym wiec juz go sprzedalam bo mi nie byl potrzebny
            ale rozniez bylam z niego zadowolna :) wiec ogolnie ja sobie firme chwale :)
            co do coneco to mialam krzeselko do karmienia tej firmy, uzywane ponad rok i
            sobie bardzo chwale :) no ale moze akurat trafilam na dobre egzemplarze :)
            • ania.j.ania Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 22:49
              albo ja na kiepski :) ale z tego co gdzies czytalam to coneco maja
              to do siebie ze ich folie pekaja np...<br />
              sama juz nie wiem... musze sie jeszcze raz poprzygladac w sklepie:)
            • ania.j.ania Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 22:53
              popatrzylam na allegro-8,5kg-to stanowczo za duzo niestety:( w tej
              wadze to decydowalabym sie na multiwaya-ma ogromne siedzisko i
              wysokie oparcie-a na tym mi zalezy. ja tak max do 6kg szukam. bo nie
              chodzi mi o wozek tylko troche lzejszy od tego ktory juz mam jako
              glowny.
              • mysz1978 Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 23:04
                no to moge napisac wreszcie cos o jokerze. Jezdzilam nim podczas Swiat u moich
                rodzicow (i teraz mamy rpzerwe bo u nich zostal do wakacji) i bylam zadowolona.
                Leciutki, fajnie sie sklada no i cena jest atrakcyjna.

Jak dla mnei rewelacja ze wozek ma palak bo m.in z powodu braku palaka
                sprzedalam nowiutki Delti Mouse.

Oparcie sie odchyla minimalnie, ale moj syn (prawie 2-letni) jzu nie spi na
                spacerach wiec niewazne.
                Mysle ze ten wozek do konca jego wozkowej kariery wystarczy, choc trudno mi jest
                byc obiektywna zwlaszcza, ze teraz mamy rpzerwe w uzytkowaniu a jesienia i zima
                to moze jednak w MUTSYm sie jeszcze zmiesci :-)
          • ania.j.ania Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 22:47
            tylko ze aria nie jest parasolka-a to MUSI byc wozek skladany w
            parasolke. bo taka lekka spacerowke mam-ale uzylam 3 razy i
            stwierdzilam ze nie potrzebuje. czeka na chetnego :)
            • pinik Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 23:13
              A dlaczego to musi byc koniecznie parasolka? Wg mnie aria sie sklada
              lepiej, jest duzo krotsza i mnie sie ja wygodniej nosi i lepiej
              wklada do auta (mimo, ze mam minivana!!) niz dlugie parasolki. MOze
              jednak przemysl temat, bo aria powinna spelniac twoje zyczenia. Ja
              mam arie, questa i volo i najbardziej lubie z tego arie.
              • ania.j.ania Re: parasolka... pomocy!!! 20.04.09, 23:34
                ja juz mam spacerowke w stylu arii-i nie uzywam-wlasnie dlatego ze
                skaladana na plasko itd... na co dzien mam duza spacerowke,
                amortyzowana, z obrotowymi kolami itd i teraz chce parasolke ktora
                zloze w sekunde wsiadajac do autobusu, ktora zawiesze na ramieniu
                niosac corcie, wrzuce pod siedzenie w samochodzie z tylu itd :)
                • izpt może caddy lub fizz 21.04.09, 09:11
                  no to może chicco caddy lub silver cross fizz, obydwa mają lekko uchylne
                  siedzisko. Caddy można kupić na allegro z torbą do przenoszenia i są w dość
                  dobrej cenie ludzie go chwalą. Ja (a raczej córka:) dostałam fizza i jak na
                  razie jestem zadowolona, fajnie się prowadzi zarówno z 3 latkiem jak i
                  roczniakiem. Jest lekki, prosto się go składa i rozkłada, składa się do małych
                  rozmiarów, wysokość po złożeniu nieco ponad 1m (u mnie wisi na wieszaku w
                  przedpokoju). Sprzedają go z folią przeciwdeszczową i materacykiem, którego
                  teraz jak jest ciepło nie używam. Tylko fizz jest raczej na w miarę równy teren
                  do parku lub marketu, a np. na działce używam Graco mirage bo ma większe koła.
                • an_o Re: parasolka... pomocy!!! 21.04.09, 19:15
                  Sprawdz:
                  1. Bebe Confort Viva (ma kiepskie opinie w necie, ale zawsze mozna
                  sobie spojrzec).
                  2. Inglesina Trip.
                  3. Zooper Hula.
                  4. Zooper Twist.
                  5. Xlander X-fun - ten jest najlzejszy, ale dla mnie to kawalek
                  szmatki, ale moze Tobie sie przyda.
                  6. podobal mi sie tez Silver Cross Fizz, ale ma bardzo mala budke -
                  nie wiem, czy Ci na tym zalezy.
                  7. Maclaren Volo - tez kawalek szmatki.
                  • ania.j.ania Re: parasolka... pomocy!!! 21.04.09, 21:22
                    poza 6tym juz wszystkie widzialam i odpadly :) no moze poza volo-
                    chociaz on tez raczej z questem i triumpem polegl:) czyli cos czuje
                    ze i tak przyjdzie jednak wydac kolo 5 stowek na triumpha-u mnie 565
                    kosztuje ale na allegro chyba widzialam cos mniej za 2008r-albo 5 zl
                    wiecej ale wszystkie kolory 2008:)
                    • as2008 Re: parasolka... pomocy!!! 21.04.09, 21:32
                      ania.j.ania mialam takie same dylematy jak Ty
                      i zdecydowalam sie na questa jako wozek wakacyjny
                      mloda ma 1,5 roku i wazy 13,6 kilo
                      jezdzi sie dobrze i dobrze podbija
                      zadowolona jest bo jak siedzi to trzyma nozki na podnozku :)

a wzielam questa a nie triumpha ze wzg na ten wysuwany podnozek
                      mloda czasem spi na spacerze /rzadko bo razdko ale moze na wyjezdzi moc atrakcji
                      ja wykonczy i padnie w ciagu dnia nie w aucie /
                      • ania.j.ania Re: parasolka... pomocy!!! 21.04.09, 21:36
                        mnie quest zauroczyl w sklepie:) tylko szkoda mi az tyle wydac na
                        zupelnie dodatkowy wozek-a pozdnozka to i tak nie bedziemy uzywaly
                        bo jest za krotki dla mojej corci juz:) ona ma 2 lata i jakies 13kg
                        wazy. zastanawiam sie tylko czy ze spiworkiem w zimie sie zmiesci-
                        albo w kurtce chociaz:)
                        • as2008 Re: parasolka... pomocy!!! 21.04.09, 21:46
                          w zimie jesli mloda bedzie chciala jeszcze w wozku siedziec to bedziemy nomadem
                          jezdzic
                          bo to nasz codzienny wozek

w quescie no na max wyciagnietym podnozku i polozonym oparciu mlodej nogi
                          wystaja bo jest wyrosnieta

zreszta widze ze w kazdym wozku mloda siedzi inaczej, w nomadzie pollezy a w
                          quescie siedzi wyprostowana, nozki trzyma na podnozku i sie nie opiera
                          • ania.j.ania Re: parasolka... pomocy!!! 21.04.09, 22:08
                            no dokladnie z tym podnozkiem tak jest-ze ona kolanami go i tak
                            zagina i opiera nogi na tym pasku :)
                    • an_o Re: parasolka... pomocy!!! 22.04.09, 03:51
                      A mozesz napisac, dlaczego odpadly? Czy chodzi o cene, czy o cos
                      jeszcze, bo ja tez planuje zakup parasolki, wiec podziel sie swoja
                      wiedza:-).
                  • ania.j.ania no to 22.04.09, 11:29
                    1. bardzo zle opinie-a nie chce wozka ktory po 2 tyg wkurzy mnie tak
                    ze go wyrzuce.
                    2. widzialam na zywo ze sporym dzieckiem-piszcalo to to tak ze zadne
                    smarownie nie pomoze
                    3. niziutkie oparcie, waga, podbijanie z dzieckiem-kiepskie
                    4. podbijanie, zwrotnosc z duzym dzieckiem-delikatny koszmarek:)
                    jakbym dolozyla zakupy to bym sie wykonczyla
                    5. ma kolezanka-faktycznie kawalek szmatki-pod wiekszym dzieckiem
                    sie ugina
                    6. tego jedynie na zywo nie widzialam - ale jak mam mala budke to
                    liczy sie na minus:) bo my chodzimy bez wzgledu na pogode:)
                    7. volo-brak chociaz czesciowo odchylanego oparcia-a mala jeszcze
                    czesto spi w wozku, ale na plus-i to ogromy-waga piorkowa-
                    doslownie:) jesli bylby tylko wozkiem po sklepie czy na plac-to jak
                    najbardziej-ale nie do spania
                    • ania.j.ania dla an_o mialo byc:) 22.04.09, 11:30
                      za szybko kliknelam i nie wpisalam tu gdzie trzeba:)
                      • an_o Re: dla an_o mialo byc:) 23.04.09, 04:03
                        Dzieki, daj znac, na co sie w koncu zdecydowalas. Jak dla mnie ceny
                        Maclarenow sa koszmarne, chociaz moglyby byc nie wiadomo jak dobre.
                        • ania.j.ania Re: dla an_o mialo byc:) 23.04.09, 10:38
                          no wlasnie ceny maja straszne :) szkoda wydac tyle na zupelnie
                          dodatkowy wozek. ale na plus jest to ze gwarancja dozywotnia i
                          zawsze latwiej maca sprzedac niz co innego...
                          • pinik Re: dla an_o mialo byc:) 23.04.09, 10:41
                            Ta dozywotnia gwarancja to jest tylko dla pierwszego wlasciciela.
                            Ale mimo to chyba lepiej sie maclarena sprzeda...
                            • ania.j.ania Re: dla an_o mialo byc:) 23.04.09, 11:05
                              no ja wiem ze dla pierwszego wlasciciela. a tak przy okazji-tzn ze
                              co? rok pouzywam z jednym dzieckiem a jak sobie zostawie dla
                              drugiego na kiedys to gwarancja bedzie obowiazywala? :)
    • ania.j.ania a moze tak-coneco joker/maclaren triumph, quest 23.04.09, 12:51
      wiem-jakosc nieporownywalna. tylko jak tak czytam to w jokerach
      naprawde nic sie Wam nie dzieje? kolezanka ma 18kg, 97cm i ponoc
      glowa jej nie wystaje...
      przyznam ze conowa roznica-znaczna. tylko czy jesli kupie tego
      jokera to nie rozpadnie mi sie za chwile? jak z amortyzacja? i w
      ogole-kto cos wie? przeogromnie wdzieczna bede:) jakie wady widzicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka