Dodaj do ulubionych

Kojelne watpliwości

28.04.11, 19:40
Witam. Mam taka wadę, że lewa górna trójka jest wyżej od pozostałych zębów, prawa też, ale minimalnie, wygląda dobrze. Orto polecił wyrwanie lewej czwórki, ponieważ samo zsunięcie trójki jest nie możliwe, bo nie ma miejsca, i ruchomy aparat i że się naprawi. Ja jednak się boje że się nie zsunie, albo że zęby się pochylą na bok, albo że przesuną się tez dwójki i jedynki i że nie będę miej jedynek na środku szczęki( o tym mi znajoma z pracy powiedziała, wcześniej nie pomyślałam, że nawet jedynki mi się przesuną). Prawa strona ma zostać nie ruszona.
Proszę o rady, bo nie chciałabym wyglądać jeszcze gorzej.
Mam 25 lat.
Obserwuj wątek
    • malutkiwielorybek Re: Kojelne watpliwości 28.04.11, 21:55
      ja mam 32 lata, i mam problem z dwojka, jest tez na gorze i do tego krzywa i w ogole cala prawa stronę mam do góry. Miesiąc temu założyłam distalizer www.youtube.com/watch?v=rwIZxw5vTr0, aby nie usuwać zębów na chwilę obecna miedzy trojka a dwojka robi się przerwa bo zeby od trojki w tyl przesuwają się do tyłu, dwojka obsunie się troche i dopiero wowczas będę miała założony aparat aby je wyprostowac. Po miesiącu prawa strona mi się obniżyła, czy dwojka również to nie wiem bo siedze z lusterkiem w zebach smile, Nie powiem bo jest troche to nie wygodne ze względu na gumkę która się ciagnie od dolnej szóstki do górnej trojki ale już się nauczyłam w gumce jeśćsmile można ją sciągać do jedzenie ale teraz już mi sie nie chcesmile Może spróbuj wizytę u innego orto?A to ze one się rozsuną to normalne mi tez się szpary porobiły ale dlatego ze zeby wędrują i się ustawają po ściągniuciu aparatu będa stały jak w wojskusmile
      Pozdrawiam
    • cyrulik9 Re: Kojelne watpliwości 13.07.11, 19:26
      radzilbym zasiegnac opinii innego ortodonty bo wiem ze sa teraz nowoczense apraty ktore poszerzaja luk bez koniecznosci wyrywania zebow wszystkoozebach.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka