anuszka_ha3.agh.edu.pl
21.07.16, 23:26
Czy już widziałyście "Projekt Lady"? To nowy reality show TVN. Można go obejrzeć przez internet na stronach czy aplikacjach TVN.
Kinga Dunin w Krytyce Politycznej skrytykowała go z pozycji feministycznych, więc nie będę tego powtarzać, znajdźcie sobie, warto.
W programie chodzi o to, że grupa młodych kobiet jest nauczana, jak być damą.
To jest tak złe, tak złe!... Że aż z mężem wciągnęliśmy ciurkiem 4 odcinki... :-D
Najlepsze są spotkania młodych dam z "chłopcami z dobrego domu". Wszystko wskazuje na to, że do tej roli wynajęto męskie hostessy z jakiejś agencji modeli. Ale rzecz w tym, że twórcy programu zakładają, iż nie tylko uczestniczki, lecz i widzowie uwierzą w inscenizację.
Jest więc tam jeden młodzieniec, który widać ma przykazane mówić do kamery wyrafinowanym językiem i generuje takie strumienie świadomości: "Kasia jest bardzo przyjemna w percepcji, przynajmniej dla mojej osoby." Żałowałam, że dla kompletności nie powiedział "bynajmniej". Na kolacji z damami wygłosił toast, którego sam Nikodem Dyzma by się nie powstydził. A teraz trzymajcie się: Na pasku u dołu ekranu napisano, że nazywa się - "Henryk Donimirski". :-D :-D :-D
m.youtube.com/watch?v=82cqpxNdr6s;;82cqpxNdr6s;;https://i.ytimg.com/vi/82cqpxNdr6s/default.jpg;;Żorż Ponimirski: Jakiego pana?! Chama nie pana, panem to jestem ja!