Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    01.05.09, 10:17
    witam, jestem nowa na tym forum i pisze gdyz chce zasiegnac obiektywnej opinii
    co robic, nie tyle ze swoim zyciem, ale w zwiazku z moimi rodzicami ktorych
    mam juz dosc.
    jestem DDA/DDD. Moj ojciec pil/pije( nie wiem, wyszlam za maz mieszkam za
    granica,w polsce nie bylam 2 lata) moja matka natomiast jest chora
    psychicznie, cierpi na zaburzenia afektywne, nie chce sie leczyc bo twierdzi
    ze jest zdrowa. Ma za soba kilkanasce rob samobojczych( zarowno w pl jak i we
    wloszech gdzie obecnie mieszka). No wlasnie matka matka, ale to co ona
    wyprawia przechodzi ludzkie pojecie! Wyrzucono ja z ktorejs tam z kolei pracy,
    wyladowala na dworcu kolejowym we Florencji, probowalam jej jakos pomoc, ale
    sami z mezem nie mamy za duzo pieniedzy ( mieszkam w Turcji, jestem tutaj
    bardzo szczesliwa). problem jest w tym ze matka nigdy nie byla odpowiedzialna
    za siebie, odkad skonczylam 18 lat liczyla na mnie i mojego mlodszego brata.
    ja mialam dosc swojego domu, rzucialm studia, mieszkalam w londynie kilka lat
    gdzie wreszcie odetchneam i nauczylam sie byc soba, ale ze wzgledu na to matka
    zawsze liczyla na moje pieniedze. Nie chce sie leczyc, a powinna, ja sama nie
    umiem przebywac w jej towarzystwie dluzej niz 3 dni, niestety....
    to moja matka wiem , ale ilez mozna? Odkad skonczylam 15 lat pamietam tylko
    pijanstwo ojca, proby samobojcze matki, jej porzucenie domu, wyjazd za granice
    ( ja mialam 17 a brat 14 lat)i przyjazdy do domu, w ktorym dobrze wiedziala ze
    jest ojciec alkoholik, raz na rokZaczelam rozwazac zamkniecie ja w domu dla
    psychicznie chorych, nie wiem jak wyglada procedura ubezwlasnowolnienia, ale
    wydaje mi sie ot jedynym wyjsciem. Ja sama borykam sie z problemami
    emocjonalnymi, i naprawde nie mam juz sily byc nianka dla niej! Ona nigdy nie
    zdecyduje sie na leczenie, uwaza ze nie musi, moja brat tez ma juz obojga
    dosc(mieszka w pl z ojcem niestety)....co robic gdzie koncza sie granice
    mojej odpowiedzialnosci? dlaczego oboje robia wszystko cale zyci zebysmy my
    nie mogli byc szczesliwi?
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka