katrina9 02.06.07, 09:57 Mam pytanko jak dlugo musze stosowac mieszana tzn.2dc plus jeden do 400kc.aby potem przejsc na 1000.schudlam 6 kg przez 10 dni i nie chciala bym tego zmarnowac.prosze o podpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voluptas Re: Jak dlugo moge stosowac mieszana 02.06.07, 14:36 Katrino, jeśli chcesz jeszcze chudnąć, stosuj mieszaną aż do skutku (chociaż przeciąganie tego dłużej niż 2-3 tygodnie nie ma sensu). Ale jeśli jesteś już zadowolona z efektu, mieszanej stosować/przeciągać nie musisz: wróć do normalnego jedzenia przez 1000/1200 kcal, tylko pilnuj, żeby nie rozciągnąć żołądka (małe porcje) i żeby powoli wprowadzać węglowodany - im szybciej "nauczysz się" normalnego jedzenia plus tego, że da się jeść tak, żeby nie tyć - tym lepiej dla Ciebie :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
katrina9 Re: Jak dlugo moge stosowac mieszana 02.06.07, 17:58 Voluptas,,,jestes wspaniala zawsze mi jakos doradzic .Moze powinas zmieni zawod na doradce DC.Masz naprawde duzo wiedzy szczeze dziekujemy za ciebie i utworzenia tego forum Postanowilam zaczac od mieszanej jak nie zaczne gwaltowanie tyc to po2 tygodniach przejde na diete 1000kc.JAK ZACZNE PRZYBIERAC TO CHYBA WROCE NA MIESZANA. mam 6 lipca kolezanki slub i chcialam jakos wygladac.moze mi poradzisz jaki powoli wprowadzac weglodowany i czego unikac,DZIEKUJE Odpowiedz Link
voluptas Re: Jak dlugo moge stosowac mieszana 02.06.07, 19:05 Katrin, nie uznaj mnie za sadystycznego tyrana, ale pozwoliłam sobie schować tamten wątek. Przede wszystkim dlatego, że ilekroć podobne topiki się pojawiają, czuję się lekko skrępowana - jak nic przypomina mi się forum na Wizażu, gdzie jeśli tylko jedna osoba napisała coś miłego na temat - nie wiem - moderatora czy właściciela, to cała zgraja na wyprzódki rzucała się, żeby wtórować. Absolutnie chcę tutaj podobnych sytuacji uniknąć - bardzo Was lubię, mam wrażenie, że Wy mnie też i za dowód sympatii i zaufania poczytuję sobie każde Wasze tutaj przyjście, każdy post na tym forum. Dlatego powiem raz jeszcze: cieszę się, że dobrze się tu czujesz i że mogę Ci pomóc. A czy w ogóle ktoś jeszcze pamięta, że to forum założyła lgirl? Ja je _tylko_ od niej przejęłam i teraz się tu rządzę ;) i na tym poprzestańmy :* A co do reszty: pamiętaj o jednym: na mieszanej może się waga zatrzymać albo lekko skoczyć do góry. To nie jest związane z tyciem, ale z tym, że puste na ścisłej jelita wypełnią się produktami przemiany materii. Po drugie - nie przeciągaj mieszanej za długo. Na 1000-1200 kcal nie masz prawa utyć, natomiast zbyt długotrwały niedobór kalorii jest równie szkodliwy jak ich nadmiar: organizm przestawia się wtedy na tryb oszczędzanie, spada Ci metabolizm - po co? Czy zamiast mieszanej nie lepiej wskoczyć na 1000 kcal i wdrożyć ćwiczenia? W ten sposób wręcz podkręcisz metabolizm, nie mówiąc o poprawie kondycji, wydolności i stanu skóry. Widzisz - same plusy :) A węglowodany? Za jakis czas poleciłabym Ci metodę Balbiny - płatki albo pełnoziarnisty chleb rano na śniadanie - wtedy potrzebujesz najwięcej paliwa i masz gwarancję, że spalisz je w ciągu dnia. Widzisz, jakie to proste? :) Trzymam kciuki za Twój sukces! Odpowiedz Link
katrina9 Re: Jak dlugo moge stosowac mieszana 02.06.07, 20:45 Dziekuje ci za odpowiedz Nie wiedzialam ze taki temat moze ci zaszkodzic,jestem tu od nie dawna i dla tego tak z tym wyskoczylam. poslucham twojej rady i przejde na 1000 1200 kcl.plus duza dawka ruchu jaknie podziala to znow zastosuje scisla za jakis czas i przejde na mieszana...buziaki za wszysko powierniczko nasza Odpowiedz Link
balbina_alexandra W kwestii węglowodanów 03.06.07, 10:16 Węglowodany staraj się jeść głównie w pierwszej połowie dnia. Śniadanie może i powinno być całkiem spore. Ja jestem tak jak już Voluptas wspomniała płatki i nie wyobrażam sobie inaczej. Nie kupuj gotowych płatków czy musli ani np. kukurydzianych (mają masę cukru i bardzo wysoki IG). Najlepsze są zwykłe owsiane - ja mam wielkie pudło z mieszanką owsianych, żytnich, orkiszowych i otrębów. Teraz jak jest ciepło, zjadam je na zimno, z kefirem albo jogurtem, ale wcześniej jadłam z ciepłych mlekiem. Można dodać owoce - generalnie z owocami nie powinno się przesadzać - ja jem głównie w pierwszej połowie dnia i raczej te nisko indeksowane (generalnie im bliżej wieczora tym mniej węgli powinno być w diecie, z przewagą bialka). Natomiast w takich platkach śniadaniowych nie powinno być np. orzechów, bo połączenie węgli i tłuszczy raczej sprzyja tyciu (dlatego nie kupuję gotowych mieszanek musli, prawie zawsze mają orzechy). Zjadam olbrzymie śniadanie, jakiś owoc, płatki z kefirem i jeszcze twarożek. Węgle jem jeszcze na II śniadanie, potem raczej już obcinam - choć oczywiście na obiad możesz zjeść pelnoziarnisty makaron czy brązowy ryż/ryż Basmati. Nie musisz unikać pieczywa, jeśli tylko będzie z mąki z pełnego przemiału, niemniej jednak ja bym chleba na kolacje nie jadła. Wprowadzaj te zmiany stopniowo, zacznij od owoców albo płatków na śniadanie i obserwuj wagę. Odpowiedz Link
katrina9 Re: W kwestii węglowodanów 03.06.07, 13:19 Dziekuje balbina i Tobie za dobre rade,i z wsparcie.Moje wy pocieszyszelki.Zycze wam dobrego dnia Odpowiedz Link