rsoczewka 01.06.11, 14:24 rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/932767,podgladaj-na-zywo-prace-w-parku-wodnym-kamera,id,t.html#a1771538c78577e7,1,3,6 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rickdangerous Re: OTI okiem kamery 02.06.11, 01:21 Trzeba tam wpuścić firmę co buduje Planty Wawel!!!!! Zbudują Very Fast w 3 miesiace :D buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: OTI okiem kamery 02.06.11, 02:32 rsoczewka napisała: > rel="nofollow">rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/932767,podgladaj-na-zywo-prace-w-parku-wodnym-kamera,id,t.html#a1771538c78577e7,1,3,6 Oooo.... nawet Sileman dostał kawałek tortu Oti ;) Ciekawi mnie tylko, kto konkretnie płaci za tą transmisję Silemanowi. Obawiam się że jak zwykle, ja i reszta Rudzian. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: OTI okiem kamery 02.06.11, 15:57 "Ciekawi mnie tylko, kto konkretnie płaci za tą transmisję Silemanowi. Obawiam się że jak zwykle, ja i reszta Rudzian. " Do jasnej ...! Veto! Nie pozwalam Silemanom konkurować w dostępie do tej kasy z ... sam wiesz z kim ! Odpowiedz Link Zgłoś
barretta Re: OTI okiem kamery 02.06.11, 20:34 przecież oni tam mają swoje łącza to co to za problem wsadzić streaming do sieci? Nawet za darmo dla zainteresowanego. A ty weź wyluzuj bo zawał jakiś może cię dopaść. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: OTI okiem kamery 02.06.11, 22:04 barretta napisała: > Nawet za darmo dla zainteresowanego. Nie znam szczegółów ale w tym przypadku wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne. W ogóle w całym temacie Oti nie ma chyba nikogo, kto by zaryzykował na ten temat choć złamanego grosza. No oczywiście oprócz mieszkańców Rudy, którzy płacą za tą padlinę i długo będą. Odpowiedz Link Zgłoś
rsoczewka Re: OTI okiem kamery 03.06.11, 06:56 w36 nie postawi złamanego grosza a nowa władza postawiła miliony na dokończenie tej inwestycji. Decyzja o kontynuowaniu budowy OTI jest wielkim zaskoczeniem, bo w zapowiedziach przedwyborczych Odnowy słychać było deklaracje o zmianie zagospodarowania tej wielkiej dziury w ziemi i budżecie. Obiecanki to jednak jedno a sprawowanie władzy bez pomysłów to drugie tyle tylko, że wtedy nie mówi się Odnowa a Kontynuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
sukiero I tu się mylisz 03.06.11, 11:19 Dlaczego? Uruchomienie kredytu przez bank na taką kwotę wiąże się z emisją papierów wartościowych celem zabezpieczenia swoich interesów. Rezygnacja z przyznanego kredytu, który jest już konsumowany, również nie daje wielkiego pola do popisu prawnikom. To co słyszeliśmy w zapowiedziach "OdNowy" również należy spojrzeć przez pryzmat kłamstw poprzedniego układu. Decyzje można podjąć jedynie poprzez wiarygodne informacje a tu ściema goniła ściemę 1. Budowa szpitala na Wirku - miała ruszyć w kwietniu - i co? Tablica stoi. 2. Stara cegielnia - /.../ 3. Miało być 30 mln jest ~77 4. Plac JPII miał być zwrot poniesionych nakładów - nie dostaliśmy nic. Aby nie odbiegać od tematu - umowy która jest elementem finansów publicznych a jej upublicznienie nie zagraża inwestycji oraz technologiom stosowanym przez firmy przy realizacji projektu - czyli nie narusza ich dóbr w późniejszym czasie - nikt z radnych jej nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
barretta Re: I tu się mylisz 04.06.11, 07:10 sukiero napisał: > - nikt z radnych jej nie widział. A flagowy projekt budowlany OTI którego głosowali radni wielokrotnie zmieniany, Badania cudownej Ewy na znajomych z NK. Odpowiedz Link Zgłoś
zajec_pagadi Re: I tu się mylisz 04.06.11, 20:39 Sukiero o takim domżaleniu ( józioleniu, bamboleniu, stękaniu, biadaniu, kwękoleniu i.t.p.) na temat starych układów, protoplastów OdNowy i spiskowej teorii dziejów Sztaudynger mawiał:" na tym polega uwiąd starczy, że zamiast mówić-człowiek warczy". Odpowiedz Link Zgłoś
sukiero wrrrr 04.06.11, 23:46 Efekty decyzji ekonomicznych oraz ich skutki widoczne będą dopiero przy konstruowaniu kolejnego budżetu. Spuścizna jaką zostawił poprzednik to np. brak finansowania Zgody Bielszowice, elementarny brak kasy w kasie, skarbnik który zapomniał powiedzieć ile na prawdę jest pieniędzy. O domżalenie, józioleniu, bamboleniu, stękaniu, biadaniu, kwękoleniu i.t.p. (jak napisałeś) nazywa w pewnych miejscach i mówi się coraz głośniej - prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Re: wrrrr 05.06.11, 12:06 do domżalenia nalezy jeszcze dożucic chowańcowanie.. Tylko Ted nie może się doczekać swojej kolejki. Widać zbyniowi domżalenie wyszło bardziej na zdrowie niz tedowi chowańcowanie,aczkolwiek obydwaj maja buzie tak poorane zatroskaniem i wrazliwoscią,ze jako żywo przypominaja naszych pacjentów z gastrologii,którzy chorują na wrzody żoładka. a z twórczosci kabaretowej ostatnio mozna usłyszeć na występach..: "Rudo Ślaska ,Ślaska Rudo zdzierżysz jesze to jak długo? Bobo,Andy i Arturek cwanych drani zgrany chórek To już było! niech nie wraca! Po tym jeszcze mamy kaca!! Rodem z MOPSu zarządzanie Domżalenie wciąz na Stanię To nam w mieście nie przystoi kością w gardle wielu stoi..!!! nie lubimy chowańcować i do taktu wciąż tańcować!!" takie pieśni wierszykowe idą teraz w lokalnych kabaretach.sala wyje ze smiechu. Też nie chcemy chowańcować i do taku im tańcować Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: wrrrr 05.06.11, 16:37 Napszcie coś pozytywnego.Coś tam na OTI się dzieje, nawet w dni wolne.Zauważyłem ostatnio,że więcej już tam pracuje, niż kibicuje.Może to w końcu ruszy z kopyta.Ja już oszczędzam, muszę mieć na wstęp, jestem rencistą,ale przynajmniej raz muszę się tam wykąpać, jak dożyję? Po tylu latach oczekiwania, takiej nabrałem chęci,że teraz na starość, chcę pobić rekord życiowy na 50m., dowolnym, może mi się uda? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
linomag ReTo lubię 05.06.11, 18:47 Wskarz czas i miejsce. lubię kabarety.Są wyznacznikiem rzeczywistości. Oczywiście te nie sterowane odgórnie. Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Re: ReTo lubię 05.06.11, 19:59 Pojdziesz na występ a potem złożysz raport najjaśniejszej.? czytaj uwaznie ogłoszenia,może sie załapiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc_pl Re: ReTo lubię 06.06.11, 07:45 Cytat znanego komentatora *Jeszcze trzy ruchy i Otylia będzie szczęśliwa. *. Ciekawe czy przy powrocie Otylii do pływania i jej możliwych sukcesach na londyńskiej olimpiadzie ,miasto upomni się znowu o jej wizerunek, a z helikoptera pokaże jej "ZESPÓŁ WODNY DOLINA KŁODNICKA". Odpowiedz Link Zgłoś
barretta Re: ReTo lubię 06.06.11, 08:43 Wybudować, zmienić pełną skandali nazwę z kogoś, kto Rudę Śląską znalazł na mapie - przyjechał na dorobek i wyjechał- na promocję dzielnicy Halemba z historycznym elementem -Kompleks Rekreacyjno-Sportowy "Dolina Kłodnicy". Zero porozumień zachodów o problemy z nazwą... Ruda Śląska to Halemba, Kłodnica, Czarny Las Nowy Bytom... Wszystko jeszcze przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc_pl Re: ReTo lubię 06.06.11, 09:23 Alęś się uniósł jak fetor nad Kłodnicą !!!.Ale jak Otylia była na świeczniku to na pewno się z nią utożsamiałeś jako Rudzianin ,ona miejsca urodzenia ani zamieszkania nie wybierałą sama, mapę w wieku niemowlęcym trudno czytać..A ty musisz już mieć chyba ze 100 lot taki oblotany z historyją a wiesz kaj szło się kąpąć w Kłodnicy, kaj jeszcze ze starzikem my ryby chytali,jeszcze ten gnój z gruby nie lecioł.Z Nowy Wsi , Schwarzwaldu, Fryny na majówka bryczkami sam jechali i nie pytali czy ten co sie wele nich plusko je gorol abo nasz i czy Starą Kuźnice,Kłodnice,Halembe (też na mapie znod).Mnie nie chodzi o nazwę KOMPLEKSU, tylko o sam fakt że jakby(daj Boże) Oti zaś zdobyła choćby medal, to Polska i nasi wlodarze z UM przypomną sobie jej więzy(jakie by nie były) z naszym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: ReTo lubię 06.06.11, 11:32 miglanc_pl napisał: > Ciekawe czy przy powrocie Otylii do pływania i jej możliwych sukcesach na londyńs > kiej olimpiadzie ,miasto upomni się znowu o jej wizerunek, a z helikoptera poka > że jej "ZESPÓŁ WODNY DOLINA KŁODNICKA".\ To wszystko było by jeszcze do przyjęcia. Ale Otylia Jędzrzejczak jest "umaczana" w Oti dużo mniej chwalebnie. Według protokołów RM jest osobą która narzuciła Rudzie, konkretnych wykonawców, co jest delikatnie mówiąc, patologią w przypadku inwestycji realizowanych z pieniędzy publicznych. Są oczywiście bardziej dosadne określenia z dziedziny prawa. Kto czytał tablicę przed budową, wie o którego uczestnika chodzi. Nie chciał bym być na miejscu Otylii jak ta sprawa się rypnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zajec_pagadi Re: ReTo lubię 06.06.11, 19:38 Volwer pięknie piszesz wierszem. Zawsze chciałem być poetą. Ale na starość zakochałem sie w jej białawości. Poradź jak z tego wyleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: ReTo lubię 06.06.11, 20:04 zajec_pagadi napisał: > Volwer pięknie piszesz wierszem. Zawsze chciałem być poetą. Ale na starość zako > chałem sie w jej białawości. Poradź jak z tego wyleźć. Białe myszki? Odpowiedz Link Zgłoś
volwer Re: ReTo lubię 06.06.11, 20:35 zajec_pagadi napisał: > Volwer pięknie piszesz wierszem. Zawsze chciałem być poetą. Ale na starość zako > chałem sie w jej białawości. Poradź jak z tego wyleźć. zeeby to było moje ..to nie było by mnie na dyżurach nocnych w szpitalu. to zapisane na serwetce z wystepu satyryka jednego,było tego jeszcze więcej ,ale trudno tak wszystko zanotowac i słuchać.i jeszcze w przyjeciu na tyle osób uczestniczyc. A jak wyleżc z uczucia do jej białawości..to takie niespotykane i piekne,takie wzruszajace..może warto to pielegnować?tylko czy najjasniejsza jest gotowa na taaki ocean uczuć? Odpowiedz Link Zgłoś