Dodaj do ulubionych

anty lista radnych RŚl.

22.06.05, 20:16
podyskutujmy o naszych radnych i ich kompetencjach. Mam już pierwszego
kandydata do anty listy, siedzi on więcej w knajpie naszej osiedlowej niż w
domu, chleje piwsko oj dużo piwska i sądzę, że chyba mało myśli o losach
naszego miasta. Kurde ja jakoś nie chcę by ludzie, którzy mają wpływ na losy
naszego miasta codziennie wysiadywali w knajpie i chlali. Swoją drogą ciekaw
jestem jak ten pan został radnym. Na razie nie ujawnię nazwiska tego pana ale
chyba długo nie wytrzymam, aaaa założę się w ciemno, że jak drogówka zatrzyma
tego pana rano i każe mu dmuchnąć w balonik alkomat na pewno nie wykaże
0,0.
Obserwuj wątek
    • kapioh1 Re: anty lista radnych RŚl. 22.06.05, 21:40
      Czy to radny Chlejas ?
      • jozefosmenda Re:radny Chlejas 22.07.05, 11:04
        próbowałem to rozgryźć ale mam za dużo danych i nie wiem o kogo czy o co
        konkretnie chodzi.Nawet siebie przyrównywałem ale w tym przypadku to znowu
        trochę za mało danych.
        A więc odpuszczam!
        • darek10004 Re:radny Chlejas 23.07.05, 21:15
          Jest broń straszniejsza niż oszczerstwo: to PRAWDA"
          / Talleyrand/

cytując to zdanie uważam, że jawi się Pan nieuczciwie, jak Pan może tak
          postępować.
          • jozefosmenda Re:wszystko jest o'key! 23.07.05, 21:32
            Kurcze w mordę jeża!
            Przecież elity mówią, że takie postępowanie to DYPLOMACJA!
            • darek10004 Re:wszystko jest o'key! oj chyba nie! 26.07.05, 21:42
              jozefosmenda napisał:

> Kurcze w mordę jeża!
              > Przecież elity mówią, że takie postępowanie to DYPLOMACJA!

Panie Józku prosi się Pan o to żebym szanował Pana coraz mniej. Dyplomacja w
              pełnym tego słowa znaczeniu wraz z pojęciem subiektywizmu musi być obecna w
              kontaktach z zagranicą choć i tak każdy wie, że jeden drugiego robi w ciu...
              oficjalnie posługując się pojęciem DYPLOMACJI. Na najniższym szczeblu władzy
              jakim jest lokalny samorząd to pojęcie nie istnieje dlatego, że występują
              relacje: tzw. polityk i zwykły, szary mieszkaniec, który ma w du... dyplomację,
              jasne, że może Pan go omamić pustymi obietnicami i wtedy zagłosuje na Pana,
              tyle, że już są trochę inne czasy coraz ciężej jest omamić ludzi pustymi
              obietnicami. Pana obecność tutaj służy Pana zamysłom, że czytelnicy tego forum
              oddadzą na Pana głos w najbliższych wyborach. Z Pana różnych wypowiedzi na tle
              tego forum jasno wynika, że usiłuje Pan zadowolić każdego byle by był Pana
              zwolennikiem i oddał cenny głos. Powiem Panu szczerze, z naukowego punktu
              widzenia mojej drugiej połowy, marnie to Panu wychodzi, ogólnie mówiąc, to
              oczywiście opinia fachowa, opinii społecznej nie znam więc nie wypowiem sie na
              jej temat.
              • jozefosmenda Re: nie wszystko jest o'key! ... 26.07.05, 23:35
                ...i ja to wiem.Ale szanowny Darku mnie wcale nie chodzi o to by TY czy TWOJA
                druga połowa oddaliście na mnie głos.Startować i tak będę i to jest pewne ( no
                chyba żebym wcześniej kopyta wyciągnął)ale chciałbym zwrócić uwagę,że jako
                jedyny z przedstawicieli samorządu tutaj występuję.Pod swoim imieniem i nazwiskiem.
                Zadajmy sobie zatem pytanie dlaczego tak np. nie czynią prezydenci albo radni?
                No bo to jest właśnie ta DYPLOMACJA w ich wydaniu!
                Najzwyczajniej w świecie nie chcą się nikomu narazić.
                No a poza tym: ja do tych szanownych ELIT nie należę.Nikomu niczego nie
                obiecuję, bezprawnie nie załatwiam, nie zbywam pierdołami, nie mówię "spieprzaj
                dziadu" i nie jestem w żadnych układach! Jestem sobą i niech na mnie głosują
                tylko ci , którzy mnie znają albo wiedzą o co w tym wszystkim chodzi.
                Ja też wiem a ...!
                • darek10004 Re: nie wszystko jest o'key! ... 27.07.05, 20:10
                  no ja absolutnie nie mam zamiaru na Pana głosować, chociażby z tego powodu, że
                  na wybory nie chodzę. Mówi Pan, że nie chodzi Panu o potencjalne głosy oddane
                  na Pana, a ja uważam, że jest wprost przeciwnie.
                  • jozefosmenda Re: dokładnie ... 28.07.05, 10:45
                    musimy to sobie wyjaśnić!
                    Przecież to logiczne,że każdemu startującemu zawsze chodzi o to by go poparła
                    jak największa ilość osób bo bez tego to KLAPA!
                    Natomiast jeżeli ty Darku nie chodzisz to logiczne,że mnie nie zależy.Chyba , że
                    zmienisz zdanie?
                    • darek10004 EUREKA 28.07.05, 21:02
                      no nareszcie przyznał Pan coś logicznego, jest Pan tu m.in. dlatego, bo zależy
                      Panu na głosach poparcia, i dobrze, każda droga do sukcesu jest dobra, niedobre
                      jest krętactwo. Fajnie, że przynajmniej raz powiedział Pan coś zwykle po
                      ludzku. Odnośnie zmiany mojego zdania, rzadko to robię, oj bardzo rzadko, lubię
                      żyć w zgodzie z tym kimś kto siedzi we mnie, ponoć nazywają go sumieniem. Tzw.
                      dyplomacja jednak może szkodzić, proszę mi wierzyć.
                  • barbara07 Re: nie wszystko jest o'key! ... 31.07.05, 02:36
                    Darek nie gadaj glupot,ze nie chodzisz na wybory.Pisales przeciez,ze bedziesz
                    glosowal za SLD i co?
                    • darek10004 Re: nie wszystko jest o'key! ... 03.08.05, 01:02
                      i jajco
                    • darek10004 Re: nie wszystko jest o'key! ... 03.08.05, 20:06
                      barbara07 napisała:
                      Darek nie gadaj glupot,ze nie chodzisz na wybory.Pisales przeciez,ze bedziesz
                      glosowal za SLD i co?

ok jeszcze raz powiem: mam w dupie totalnie kto rządzi naszym krajem i naszym
                      miastem niech to będzie komunista, prawicowiec, bądź lepperowiec, warunek -
                      polityka ma się z dala trzymać od ekonomii, słowem, nie przeszkadzać, wolny
                      rynek i wolna konkurencja ma się sama nakręcać - taka jest jej idea, subwencje
                      państwowe mają być wprowadzane tylko w momencie uzasadnionego zagrożenia. Itd,
                      itp. nie chce mi się rozpisywać, puenta: władza wara od wolnej gospodarki,
                      rynki same się wykrystalizują: dobre firmy zostaną, gnojów i oszustów rynek sam
                      wyeliminuje. Centralizm był za komuny i wiadomo do czego doprowadził. Raz na
                      zawsze radykalnie trzeba rozprawić się z ludźmi psującymi wzajemne stosunki
                      gospodarcze, mam na myśli dłużników i całą masę pseudo bankrutów. Mam jednego
                      gnoja, który mi wisi kilkanaście tysięcy zł. oddałem go do firmy windykacyjnej,
                      on do mnie dzwoni i mówi, że prosi o czas na oddanie długu a termin zapłaty
                      faktury minął rok temu, bo inaczej go zrujnuję i jego rodzina nie będzie miała
                      co jeść. A ja mu na na to facet mam gdzieś jedzenie dla twojej rodziny - długi
                      trzeba oddawać, koniec, kropka. Ma oddać i koniec i tak już długo czekam. Eee
                      można by dalej pisać ale faktycznie mi się nie chce.
                      Natomiast co się tyczy tzw. antykomunistów - szkoda mi na was słów, naprawdę.
                      Co wolicie krzykacze: władzy tzw. komuny ale dobrobyt, czy władzy prawicy ale
                      biedy?. Ciekaw jestem co wolisz barbara07.
                      • baba2 Darek z jakiej planety tyś sie urwał 21.06.06, 07:08
                        i gdzie chodziłeś do szkoły .Z twoich teorii wynika ze ty lub twoi rodzice
                        konczyli WUML.
                        Dlatego nie dziwi minie twoja teoria rozwoju komunizmu.
        • obywatel2 nie wiedzący Osmenda 03.08.05, 09:32
          Józef Osmenda napisał:

>>próbowałem to rozgryźć ale mam za dużo danych i nie wiem o kogo czy o co
          konkretnie chodzi. Nawet siebie przyrównywałem ale w tym przypadku to znowu
          trochę za mało danych. A więc odpuszczam!<<

Wiesz co Józefie Osmenda mam niekiedy dość polemiki z Tobą, ale jak widzę że po
          raz kolejny w Ciu….. wszystkich ładujesz to dostaję nowej energii.

To do Ciebie nie podobne abyś odpuszczał. Ty nigdy nie odpuszczasz.

Całe szczęście że temat wywołał kapioh, a nie ja, bo byś na pewno stwierdził,
          że to atak na Ciebie lub Twoje stowarzyszenie.

Chętnie podpowiem Ci o kogo chodzi. Tym bardziej, że to członek Twojego
          stowarzyszenia. Jest okrąglutki i grubiutki, radny z Bykowiny, na „niebieskich
          dachach” szczególnie znany, kiedyś łączony z aferą garażową.

Zdaj się teraz na swoją wrodzoną inteligencję Józefie, a ona wskaże Ci
          nazwisko. Rymuje się dobrze z Chlejas.

A na marginesie co tak przycichł radny Sławik. Nic ostatnio nie pisze na temat
          przejrzystości w mieście.
          • jozefosmenda Re: wiedzący Osmenda 03.08.05, 11:40
            >>> obywatel2 napisał:
            > Wiesz co Józefie Osmenda mam niekiedy dość polemiki z Tobą, ale jak widzę że po
            raz kolejny w Ciu….. wszystkich ładujesz to dostaję nowej energii.

Cieszę się,naprawdę bardzo się cieszę.Jeżeli u kogoś wywołuję wzrost adrenaliny
            to tylko to dobrze o mnie świadczy.To z kolei powoduje poprawę krążenia ale też
            i w nielicznych przypadkach jeżeli nastąpi przekroczenie wartości dopuszczalnych
            może mieć skutki ujemne.
            A co do tego Chlejasa czy jakoś tam? Czy to jest jakieś przestępstwo,że radni w
            towrzystwie piją piwo?
            Czy to jest zabronione?
            Czy ten radny ma jakiś wyrok sądowy? Czy był karany?
            Czy był zatrzymany w Izbie Wytrzeźwień? itd.,itd.

Najlepiej jest anonimowo opluwać bo się wtedy nie odpowiada (pozornie).
            Ja jednak proponuję inne rozwiązanie!
            Otóż najnormalniej w świecie nie należy takich wybierać!!!

No ale ja przecież nie jestem tym Chlejasem jak już ktoś stwierdził ale i tak mi
            się dostaje z każdej strony.Widocznie w myśl zasady,że zawsze trochę błota się
            przyklei. Więc wal dalej Obywatelu2 bo nudno tutaj jakoś ostatnio!
            Jestem do dyspozycji!

W dalszym ciągu nie wiem "o co biega"!
            • obywatel2 Dalej nie wiedzący albo udający 03.08.05, 13:51
              Pan Osmenda napisał:

>>A co do tego Chlejasa czy jakoś tam? Czy to jest jakieś przestępstwo, że
              radni w towarzystwie piją piwo? Czy to jest zabronione? Czy ten radny ma jakiś
              wyrok sądowy? Czy był karany? Czy był zatrzymany w Izbie Wytrzeźwień? itd.,itd.
              Najlepiej jest anonimowo opluwać bo się wtedy nie odpowiada (pozornie). Ja
              jednak proponuję inne rozwiązanie! Otóż najnormalniej w świecie nie należy
              takich wybierać!!!
              W dalszym ciągu nie wiem "o co biega"!<<

A czy ja się czepiam czegoś???? Nie!!! Nie interesują mnie postawione przez
              Pana Osmende pytania. Ja tylko stwierdzam, że jeśli pisze się o Chlejasie i ja
              wiem o kogo chodzi, to taki intelektualista jak Pan Osmenda, też powinien
              wiedzieć o kogo chodzi. Bo to przecież kolega jest pana, Panie Osmenda z rady i
              ze stowarzyszenia. I tyle na ten temat.

--

”Kto chce się uwolnić od prawdy , najczęściej dusi ją słowami”

Thomas Mann
              • jozefosmenda Re: Dalej wiedzący ale.. 03.08.05, 15:48
                ...tylko tyle?
                To stanowczo za mało!
                A skoro nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania to masz najzwyczajniej w świecie
                nieczyste sumienie.To samo dotyczy środowiska w którym się obracasz.A takich
                Chlejasów w tej RM jest więcej.Ale jak chcesz mieć informacje z pierwszej ręki
                to możesz zapytać mojego "kolegę z UM " piszącego pod nr komputera ....?
                No niestety na razie ten numer tylko do mojej wiadomości!
                • darek10004 Re: Dalej wiedzący ale.. 03.08.05, 21:10
                  jozefosmenda napisał:
                  > ...To stanowczo za mało!
                  > A skoro nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania to masz najzwyczajniej w
                  świecie nieczyste sumienie.To samo dotyczy środowiska w którym się obracasz.

Panie józku Pan też nie odpowiada na pytania, czyżby analogia?. W innych
                  denerwują nas wady, od których sami nie jesteśmy wolni - gdzieś to
                  przeczytałem.
                  • jozefosmenda Re: Dalej wiedzący ale.. 04.08.05, 22:37
                    ale to jest Darku w innym kontekście!
                    Zainteresowane strony zapewniam cię,że wiedzą o co chodzi.
                    • darek10004 Re: Dalej wiedzący ale.. 05.08.05, 22:38
                      kontekst, subiektywizm - masło maślane?
    • baba2 Re: anty lista radnych RŚl. 23.06.05, 00:10
      Chyba przesadzasz z tym piwem.Przecież radny jest w towarzystwie i słucha
      społeczeństwo ktore nie stac na internet i komputer i BMW.
      Jedyna radościa tych ludzi jest piwo czy kilka piw.To też ludzie .Czy wszyscy
      muszą chcieć BMW.Ja wolę inną markę i samochodu i piwa.
      W Angli na kazdej ulicy jest pup gdzie żłopia piwo czy cos innego,w Niemczech w
      piwiarni nawet II wojne wywołali.
      Moja sąsiadka zawsze mówiła, czy wszyscy muszą być lekarzami/dzieci niezbyt sie
      uczyły/?

• obywatel2 Re: anty lista radnych RŚl. 23.06.05, 09:03
      Darek10004 napisał:

>>podyskutujmy o naszych radnych i ich kompetencjach. Mam już pierwszego
      kandydata do anty listy, siedzi on więcej w knajpie naszej osiedlowej niż w
      domu, chleje piwsko oj dużo piwska i sądzę, że chyba mało myśli o losach
      naszego miasta. Kurde ja jakoś nie chcę by ludzie, którzy mają wpływ na losy
      naszego miasta codziennie wysiadywali w knajpie i chlali. Swoją drogą ciekaw
      jestem jak ten pan został radnym. Na razie nie ujawnię nazwiska tego pana ale
      chyba długo nie wytrzymam, aaaa założę się w ciemno, że jak drogówka zatrzyma
      tego pana rano i każe mu dmuchnąć w balonik alkomat na pewno nie wykaże 0,0.<<

Ciekawe kto to???
      Ja też znam pewnego radnego, który siedzi w knajpie. A czasami głowę ma tak
      ciężką od spraw miejskich, że musi ją o stolik wesprzeć. Ty Darku z północnych
      dzielnic jesteś więc chyba to nie ten sam radny. Mój radny koło sądu bywa.
      Jest jeszcze jeden radny co w knajpie często siedzi, ale co trzeba przyznać, to
      że nie jest z niego jakiś wielki Chlejas jak ten wyżej.
      • jozefosmenda Re: anty lista radnych RŚl. 23.06.05, 11:21
        Ja to sam się na tą listę wpisuję!
        Ku uciesze Obywatela i innych!
        • 07nie_zglaszaj_sie Re: anty lista radnych RŚl. 24.06.05, 22:47
          Masz racje szanowny Panie, prawda to oręż ale nie idź z Tym do sądu bo i tak
          przegrasz,,,,,, - znaczy się i tak nie wiem oco chodzi ale to nieważne. Jak
          każdy polityk musze coś powiedzieć - nie ważne czy mądrze czy głupio ale trza
          jakoś zaistnieć, Pozdrawiam Cie Misiu
          • darek10004 Re: anty lista radnych RŚl. 25.06.05, 21:15
            bylismy dzisiaj na piwku w mojej osiedlowej knajpce i nie zauważyłem tam
            obecności mojego faworyta do tejże listy, zawiódł mnie, oj.
            • kapioh1 Re: anty lista radnych RŚl. 25.06.05, 21:35
              Może neostradę sobie kupił i na piwku oszczędza, aby z Tobą Darku dyskutować !!
              Nie to nie może być Chlejas o którym myślę, to jakiś inny, bardziej niewinny,
              he he.
              • darek10004 Re: anty lista radnych RŚl. 25.06.05, 21:38
                mimo wszystko nomen omen nie zauważyłem gościa.
                • jozefosmenda Re: Komunikat .... 03.07.05, 14:00
                  07 zgłoś się!!!
                  Tak pięknie się zapowiadało?
                  Jest wiadomość do ogłoszenia.
      • kapioh1 Re: Po co się Osmenda tu zapisał ?? 23.06.05, 16:41
        Po co się Pan wpisał na tę listę, Panie Osmenda ?? W sumie nie komponuje się
        Pan z Chlejasem. A nawet pozytywnie Pan kontrastuje. No chyba, że siedzi Pan
        przy tym piwsku z laptopem i wysyła posty. Ale pewnie nie, bo posty zbyt
        trzeźwe.
        • jozefosmenda Re: Po co się Osmenda tu zapisał ?? 23.06.05, 23:34
          to nie chodzi o to by chlać piwsko lecz o to by być na liście anty radnych!Co
          niektórym się to podoba bo już mnie widzą unicestwionego na wieki!(wieków.Amen)
          • obywatel2 Re: Po co się Osmenda tu zapisał ?? 24.06.05, 07:42
            Józef Osmenda napisał

>>to nie chodzi o to by chlać piwsko lecz o to by być na liście anty radnych!
            Co niektórym się to podoba bo już mnie widzą unicestwionego na wieki!(wieków.
            Amen)<<

Oj Józek, Józek. Ty już się nie zmienisz na wieki! (wieków. Amen)

...
            ,,Zbyteczna pokora tak samo pozbawi sił jak zarozumiałość”
            /Orzeszkowa/
            • darek10004 Re: Po co się Osmenda tu zapisał ?? 24.06.05, 19:14
              obywatel2 napisał:

> Józef Osmenda napisał
              >to nie chodzi o to by chlać piwsko lecz o to by być na liście anty ra
              > dnych!
              > Co niektórym się to podoba bo już mnie widzą unicestwionego na wieki!(wieków.
              > Amen)<<

> ,,Zbyteczna pokora tak samo pozbawi sił jak zarozumiałość”
              > /Orzeszkowa/

panie Józku proszę mi wierzyć, że tacy prości ludzie jak ja źle odbierają
              uczestników tej anty listy. Nie rozumiem po co się Pan na nią ciśnie. Chce Pan
              uchodzić za tego najbardziej pokrzywdzonego czy jak?. Zdanie Pani Orzeszkowej
              jest bardzo celne w stosunku do Pana osoby. Ta anty lista ma służyć tym tzw.
              radnym, którzy absolutnie nigdy nie powinni piastować tego stanowiska, koniec
              kropka. I tu mamy ich piętnować i pokazywać ich złe cechy. Piętnujmy ich tylko
              bardzo proszę o udowodnione fakty i dowody na poszczególne osoby a nie
              pomówienia bo wtedy ta lista straci sens. W końcu mamy prawo domagać się by
              ludzie, którzy mają głos w losach naszego miasta mieli czyste i nieskazitelne
              sumienie.

• mirellla Re: anty lista radnych RŚl. 26.07.05, 08:49
      Moim zdaniem na liście powinni się znalezć wszyscy którzy na okoliczność
      niekorzystnych notowań partii czy innych stowarzyszeń szybciutko opuszczają ich
      szeregi. Na przykład niejaki Pan Radny Piórkowski dostał się do rady z SLD,
      później był niezależny, a teraz widzę, że już jest w klubie Wspólnoty.
      Ciekawe gdzie podczepią się pozostali niezależni?
      • kapioh1 Re: anty lista radnych RŚl. 26.07.05, 19:37
        Gdzie ? Do koryta się podczepią. A rudzianie i tak ich wybiorą, he he.
        • darek10004 Re: anty lista radnych RŚl. 26.07.05, 21:13
          a ja mam nadzieję, że ich nie wybiorą. Mam nadzieję, że nastał już czas by
          miernoty polityczne wyeliminować z życia publicznego.
      • grzegorz1948 Re: anty lista radnych RŚl. 30.05.07, 00:30
        szeregi. Na przykład niejaki Pan Radny Piórkowski dostał się do rady z SLD,
        > później był niezależny, a teraz widzę, że już jest w klubie Wspólnoty.
        > Ciekawe gdzie podczepią się pozostali niezależni?
        Spytaj sie Jozka oni sa z tej sami partii.No a Piorkowski!Ten kto zna go z kop.
        Pokoj to musi byc richtig narombany zeby mu oddal swoj glos.
        Moze w swoich zyciorysach(15 lat samorzadu w Rudzie Slaskiej "Tez)co robil on w
        ZMS na kopalni/o jego zyciu prywatnym raczej zamilcze/
        • jozefosmenda anty lista marzycieli RŚl. 30.05.07, 22:30
          Gregor wiesz co?
          Idź i się napij bo na trzeźwo to piszesz same pierdoły!

A to,że Piórkowskiego wybrali na radnego to bardzo dobrze.
          Bo chociaż gorol ale porządny facet i pracowity i uczynny i lepszy od niejednego
          z naszych.
          • grzegorz1948 Re: Jozek 01.06.07, 23:58
            > Gregor wiesz co?
            > Idź i się napij bo na trzeźwo to piszesz same pierdoły!
            >
            > A to,że Piórkowskiego wybrali na radnego to bardzo dobrze.
            > Bo chociaż gorol ale porządny facet i pracowity i uczynny i lepszy od
            niejedneg
            > o
            > z naszych.
            Ja wiem ze cie to boli ze ja wirczanin wtykam szpilke w twoj gnoj.Piorkowski
            byl bardzo"pracowity" na lonie juz nie moze ZMS ale swojej sekratarek.A
            marmurowe slody na Paderewskiego do swojego mieszkania juz se dol wylozyc.
            Jozek nasze drogi troche sie rozeszly ale Puiorkowskiego sie bardzo zblizyly i
            nie Fanzol mi o jego zaletach bo dostowom zaroz sraczka!OK!
            A jak sie z nim spotkosz to spytej sie go jak czuje sie jego kolega SB-ek z
            kop"Pokoj" Wladek Sliwinskimieszkajacy w Rudzie Slaskiej.
          • grzegorz1948 Re: Jozek masz racje1 02.06.07, 00:03
            Idź i się napij bo na trzeźwo to piszesz same pierdoły!
            Moze masz racje?! Ja operuje konkretami a wiec napisz gdzie pisze pierdoly!
            Komus klamstwa przezucac to lopatolog moze sie popisywac przed spikolami ale
            jeszcze ani razu nie napisales gdzie ja klamalem.A moze ty klamiesz i
            opowiadasz bajeczki?
            • brynio5 Pierdoły 02.06.07, 00:24
              ..ty nie piszesz pierdół tylko ślepy jesteś jak kret(keryś ci tam ponoć kedyś
              nacisnoł jak żeś tukej napisoł).
              Piórkowski przecież nie jest w klubie Wspólnoty.
          • stefan_st Re: anty lista marzycieli RŚl. 05.06.07, 08:58
            jozefosmenda napisał:

> Gregor wiesz co?
            > Idź i się napij bo na trzeźwo to piszesz same pierdoły!
            >
            > A to,że Piórkowskiego wybrali na radnego to bardzo dobrze.
            > Bo chociaż gorol ale porządny facet i pracowity i uczynny i lepszy od
            niejedneg
            > o
            > z naszych.

Szanowny Józefie

po co się wdajesz w tego typu wymianę ciosów? to bez sensu. Gregor i tak wie
            lepiej...

Natomiast nie omieszkam powiedzieć że jestem zaskoczony (negatywnie) że
            przyłaczył się Pan do klubu Radnych lewicy czy jak oni się tam nazywają. Z tą
            obroną Piórkowskiego też PAn przesadził. Co Pana jakiś Piórkowski obchodzi.
            Nich Pan nie bedzie naiwny że oni Panu w czymś pomogą...

Pozdrawiam
            Stefan_St.

PS Już myślałem że forum rudzkie zaginęło

• jozefosmenda Re: anty lista marzycieli RŚl. 05.06.07, 14:41
              No cóż Stefanie!
              Tak to już jest w polityce.
              Ale przynajmniej należąc do klubu radnych lewica i demokraci nie jestem
              uzależniony od pewnego pana.I nie muszę głosować pod dyktando a to mi jednak
              odpowiada, że mogę być sobą!
    • broneknotgeld lista radnych RŚl. 19.06.06, 19:21
      Ech - zaś bydzie "listow" wiela
      Se łobstroji niymi sztela.
      • broneknotgeld Re: lista radnych RŚl. 29.05.07, 22:36
        Tako pedzioł jedyn rajca
        -"W Radzie Miejski tyż som jajca".
        • lukrata Re: lista radnych RŚl. 01.06.07, 22:36
          jo tam "jajec" nie widziała
          choć żech czasem tam bywała
          ciężko zauważyć skulonego
          z ogonem podwiniętym Radnego