Dodaj do ulubionych

OTI budowane na oszustwie?

14.07.07, 04:21
Jeśli to do czego doszli dziennikarze DZ okaże się prawdą:

rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/749401.html

to oznaczało by że grupa basenowa z magistratu ordynarnie oszukała, nie dość
że mieszkańców Rudy, ale i może radnych RM głosujących za uchwałą oznaczającą
bezsensowne, ogromne i długotrwałe obciążenie finansowe dla budżetu Rudy.

Domyślałem się co prawda że biznesplan, tak reklamowany przez panią Truchan,
Stanię i teraz przez wice Satałę jest mocno naciągany, choć sprawiający
jakiekolwiek cechy profesjonalności i koniecznie powinien być poddany
weryfikacji szczególnie po ujawnieniu katastrofalnej sytuacji finansowej
pobliskiego aquaparku w Dąbrowie. Ale tak ordynarnego przewału to nie byłem w
stanie przewidzieć, że biznesplan w sprawie narażenia finansów miasta na
prawie 200mln zł to stek bzdur nie na temat.

Również kwestia bezprawności sposobu wybrania wykonawców, którą sygnalizowałem
wcześniej, została teraz oficjalnie potwierdzona przez RIO.

Co prawda może lepiej rozumiem teraz radnych, których dla porządku przypomnę:
Abuzied Yousif, Dryja Władysław, Gładysz Cecylia, Grozmani Tadeusz, Jarocki
Jacek, Kania Jarosław, Kołada Joanna, Kucharski Władysław, Mucha Jan, Pytlok
Andrzej, Wyżgoł Jan, tak broniących utajnienia swoich personaliów przy
głosowaniu za aquaparkiem. Jeśli w momencie głosowania mieli choć śladowe
pojęcie o tym co jest w biznesplanie to ich zachowanie, choć oczywiście
obrzydliwe i bezprawne, miało w pewnym sensie jak najbardziej racjonalne
przesłanki.

Z artykułu w DZ wynika jeszcze jedna bardzo ciekawa, choć poboczna sprawa,
dotycząca sporej publicznej kasy. Okazuje się że zdecydowaną wolą halembskich
spółdzielców wykazaną w ankiecie było nieodpłatne przekazanie terenu pod
aquapark miastu.
Jak wiemy, tak się nie stało. Miasto kupiło i jeszcze parę lat będziemy płacić
raty. Czyżby znaczyło to że ktoś z władz miasta specjalnie pchał się z
miejskimi pieniędzmi do spółdzielni? Dlaczego?

Ciekawe czy teraz w świetle tej wielkiej kompromitacji, Stania będzię miał na
tyle odwagi by wreszcie przerwać jakoś tą bzdurę? Czy będzie brnął dalej, do
nieuniknionego, żałosnego dla nas wszystkich finału?

A dziennikarzom DZ należą się duże podziękowania. Tak trzymać!
Obserwuj wątek
    • jankolodziej Re: OTI budowane na oszustwie? 14.07.07, 08:31
      Nie rozumiem dlaczego bronisz tych radnych, wykazując wobec nich zrozumienie.
      Skoro tak zrobili - czy to znaczy że są zastraszeni? Zamiast woli wyborców
      wypełniają wolę wierchuszki? Dlaczego komisje opiniowały toto pozytywnie?

Co do zakupu działki od spółdzielni - nie jest przypadkiem że spora część
      radnych jest związana ze spółdzielczością mieszkaniową ...

• w36 Re: OTI budowane na oszustwie? 14.07.07, 09:17
        jankolodziej napisał:

> Nie rozumiem dlaczego bronisz tych radnych, wykazując wobec nich zrozumienie.

Ach. Wybacz, może tu przesadziłem z ironią. Napisałem że rozumiem w sensie
        zrozumienia przyczyny dlaczego pan Kania z tą grupą radnych dokonał haniebnej
        rzeczy a mianowicie przegłosował praktycznie utajnienie głosowania nad kluczową
        dla aquaparku uchwałą RM, co jest kpiną z prawa samorządowego. Ale oczywiście
        nie akceptuję tego, żebyśmy się dobrze zrozumieli.

> Dlaczego komisje opiniowały toto pozytywnie?
        >

A to jest istotne pytanie. Skoro wskaźniki ekonomiczne aqaparku i te brednie,
        jak można w tej chwili bez cienia przesady powiedzieć, o samofinansowaniu,
        opierają się na badaniach, których faktycznie nie było a zamiast nich są
        podstawiane jakieś bzdury to się bardzo dziwię. Skoro mógł ich zarządać
        dziennikarz to i mogli radni z komisji.

• zoro333 Re: OTI budowane na oszustwie? 14.07.07, 09:12
      Zakup gruntu niepotrzebny.
      Oprócz opinie spółdzielców, grunt ten był własnością skarbu państwa i można go
      było bez problemu skomunalizować.
      Dlaczego wydano tyle kasy?
      Poparcie polityczne kosztuje, tylko że nasze władze płaca z kieszeni podatnika.

• kapioh1 Re: OTI budowane na oszustwie? 14.07.07, 11:01
        Ja mimo wszystko podziwiam samozaparcie Władzy w realizacji tego
        przedsięwzięcia, mimo tylu klęsk...Mówię Wam, forumowicze, jeszcze się Stania
        wykąpie w tym basenie razem z Panią Prezes Od Niczego Truchan. A gdy już
        napuszczą wodę i zagra górnicza orkiestra, jak już pierdną puzony i bekną
        trąby, to dziennikarze DZ też do tej wody wskoczą, i bezradni. Na koszt
        wszystkich mieszkańców.
        • zoro333 Re: OTI budowane na oszustwie? 14.07.07, 13:27
          Jak pamiętam to 3 lata temu naczelnik wydz. architektury na sesji zapowiedział
          kąpiel prezydenta w 2006 roku.
          jak narazie nie ma jeszcze fundamentów, a przekretów przy tym Otti jest już
          dużo.
          • hepik1 Re: OTI budowane na oszustwie? 15.07.07, 06:27
            zoro333 napisał:

> jak narazie nie ma jeszcze fundamentów,

Coś się ruszyło...skoszono półtorametrowe chaszcze w dolince ;))
        • w36 Re: OTI budowane na oszustwie? 14.07.07, 22:37
          kapioh1 napisał:

> Ja mimo wszystko podziwiam samozaparcie Władzy w realizacji tego
          > przedsięwzięcia, mimo tylu klęsk..

Noooo, znam te Twoje fascynacje, kapioh. Jak nas Leon skubnął na te rasiowe
          biuletyny, to też byłeś zafascynowany ;) Twoja sprawa, jeśli lubisz jak ktoś Ci
          grzebie w Twoim portfelu.
          Ale nie nazywałbym tego samozaparciem a raczej prościej, bezczelnością.
          • kapioh1 Re: Codziennie niskie ceny, W36 ! 15.07.07, 10:39
            Szanowny Kolego W36 ! Podziwiam ! Podziwiam ! Władza chce, Władza ma ! Czy to
            nie jest wspaniałe, tak zredukować opozycję ? A ci co klaszczą na sesjach nawet
            nie czują, jak ich AS zminiaturyzował, on ich wyzerował wlaściciwe. I w tej
            dziedzinie jest prawdziwym gigantem. Bez ironii. Nasza Rada Miasta jest jak
            sklep "Biedronka", codziennie niskie ceny, hi hi.
    • kanalarz1 Re: OTI budowane na oszustwie? 14.07.07, 11:30
      no i co się dziwicie? A odkąd to w tym mieście planuje się z jakimiś badaniami
      albo czymś tam? Nie pierwszy raz robią takie rzeczy. Skad ta wieża na
      targowisku? Z popytu? Tak robią sobie tez w spółkach miejskich. Tak przechulały
      kasę WR na tym swoim sportowym pismie - ile kasy kosztowało to? takie coś
      zawsze kosztuje. I pytanie proste: czy były badania, żeby sprawdzić jakie
      szanse ma takie cosik? I co się stało? tytulik zniknął, kasa została przejdzona
      i czy ktoś za to odpowiedział? Bynajmniej, ani spółka, ani rada nadzorcza. I
      czy tzw. opozycja odezwała się choć raz w tej sprawie? Nikt, ani lewica, ani
      prawica. Na dodatek w gazecie występuje poseł Prawa i Sprawiedliwości. Wszystko
      mu się podoba.
      • mohrhardt Re: OTI budowane na oszustwie? 14.07.07, 19:10
        I tutaj być może co niektórych zaskoczę i zgadzam się z przedmówcami.
    • grzegorz1948 Re: Do gdybarzy!!!!!!!!!! 14.07.07, 23:35
      Wezmy za pewnik ze lewica przyjmie rzady w Rudzie Slaskiej iiiiiiiiiii zacznie
      budowac baseny kapielowe-bo grunty juz kupione, projekty sa itd aLE TE
      PRYSZNICE Z LEWEJ PRZENIESIEMY NA PRAWO BO TAM JEST WIEKSZE NASLONIECZNIENIE!Co
      wtedy owiecie?"Ach ta lewizna zna sie na rzeczy"Mozna krytykowac kazdy projekt!
      Tylko zapytajmy tych co tak pieknie gawedza na stronach tego forum np panoczka
      Osmendy co on zrobil dla miasta bedac zastepca prezydenta czy tez dzialal w
      komisji oswiaty i gospodarki komunalnej.Co zrobil Piorkowski "wspanialy"
      dzialacz komunistyczny ktore wszedzie wtyka palce gdzie moze cos zyskac.
      Wezmy dalej Stefanskiego (internowany haha 3 dni w Zaborzu)przed SOLIDARNOSCIA
      bardzo aktywny dzialacz PZPR(wlacznie z party dla wyzszego dozoru na otwarciu
      swojej swiniarni)czy mam jeszcze poskrobac?Robie to z wielka checia i nie dla
      jakies osoby czy partii ale dla Rudy Slaskiej a szczegolnie dla Wirku.
      Moze w koncu ktos zamiast pyszczyc sie tu na forum zazada rozrachunku za OTI
      tak zeby byl przejzysty dla wszystkich a nie jak tu na forum pyszczenie pod
      roznymi nickami(a wiec anonimowo-OK Jozek ty to robisz tylko dla reklamy).
      Do czego to prowadzi te cale gdybanie i podkladanie swin jezeli Miasto na tym
      straci-lub zyska.
      LUDZIE WY MACIE WOLNOSC-ktora wam wywalczyli stoczniowcy i gornicy z "WOJKA" a
      wy sie ciagle boicie.
      • rudy107 Re: Do gdybarzy!!!!!!!!!! 14.07.07, 23:53
        "LUDZIE WY MACIE WOLNOSC-ktora wam wywalczyli stoczniowcy i gornicy z "WOJKA"
        a wy sie ciagle boicie."
        - Wam?! a tu jesteś na smyczy? Ty się nie boisz? No pewnie, ty prezentujesz
        się z imienia i nazwiska. Wszyscy inni się ukrywają, a Osmenda robi to dla
        reklamy. mam wrażenie, że celowo chcesz zniechęcić Osmendę do działań, a nas do
        jakichkolwiek uwag. I powiem krótko: przeginasz. Tym porównaniem, wolności
        z "Wujka" też, bo czym innym jest nasz ustrój, a czym innym to, co dzieje się w
        mieście, gdzie ktoś, kto skrytykuje naszego wodza, jest naprawdę "wolny".
        Proponuję więc: zacznij od siebie koleś - przedstaw się, przestań grać
        trzęsącego się ze strachu (i czerwieniącego) przed prezydentem dupka i sam
        zażądaj rozrachunku za OTI. Szczerze ci pogratulujemy.
        • grzegorz1948 Re: rudy 107 i w-36 15.07.07, 21:02
          a Osmenda robi to dla
          > reklamy. mam wrażenie, że celowo chcesz zniechęcić Osmendę
          Tak robi to dla reklamy bo wszyscy moga z pukla zjechac a listonosz i tak rente
          przyniesie.
          Dlaczego ja sie nie ujawniam?Poprostu mam dobra zabawe.Przecie Zoro i Osmenda
          juz mnie"nakryli"(musze powiedziec ze Zoro byl bardzo blisko ale jest to wielki
          len ktory by chcial zeby wszystko komputer mu powiedzial)
          Ale wracajac do Osmendy moze male pytanko nie wygodne co on zrobil dla Miasta
          jak byl wiceprezydentem i w licznych komisjach?
          A tak bardziej konkretnie czego wy sie boicie?Czy rzeczywiscie na licznych
          spotkaniach z Prezydentem mowi sie tylko co on by chcial slyszec?Ludzie gdzie
          wy zyjecie?Mnie co prawda tez moga wszyscy z pukla zjechac bo mam nie caly rok
          do renty ale jako 35 latek tez nie balem sie lektorowi Komitetu wojewodzkiego
          PZPR (i to przed SOLIDARNOSCIA)pare taktow powiedziec.Musze wam tylko jedno
          powiedziec ze wlasnie ludzie na pozycjach zabrali sie w 1980 za obrone robotnika
          bo ci co trzymali lopate w reku to sie bali ze im ktos ja wezmie.Prawda tez
          jest taka ze niektorzy z nich za swoja odwage zaplacili-dlugim
          wiezieniem,ciaglymi przesluchaniami czy tez emigracja/co zazdroscicie
          emigrantom?-nie ma czego bo kazdemu z nich bylo cholernie ciezko a i teraz ta
          tesknota za bracmi siostrami i szwagrami jest wielka/Pogadajcie z nimi jak
          bedziecie mieli okazje.
          Konkretne pytanie:Co moze sie stac takiemu delikwentowi jezeli w obecnosci
          Prezydenta i jego swity zarzuci mu klamstwa w sprawie np.OTI?
          • broneknotgeld Re: rudy 107 i w-36 15.07.07, 21:57
            Ano - stanie mu sie tela co prezydyntowi - nic.
            • kanalarz1 Re: rudy 107 i w-36 15.07.07, 22:26
              siedzicie na wygodnych fotelikach i g. wiecie o stosunkach w UM i spółkach.
              Popytajcie, postudiujcie sobie "ludzkie historie" w tym światku - kto był, kto
              wyleciał i za co, to może zrozumicie coś. A o takich jak ty Grzegorz to dzieci
              w przedszkolu mówią "Samochwała w kącie stała". Twoje zasługi? - Jakiesi tam
              pyszczenie przed jakimiś komuchami? A może ja pyszczyłem więcej? Ale zapytam:
              już teraz nie masz odwagi cywilnej? Niestety, ale ty umiesz tylko krytykować
              innych, szczególnie Osmnendę, ale twoje ataki na niego sa poniżej pasa. Niby
              wszyscy mają się ujawnić, ale cholera cie wie co z tego zrobisz. Polowie
              powiesz, że robią to dla reklamy, a wszystko spiszesz i w zębach poniesiesz do
              twojego Prezydenta, co? Lepiej uważać z takimi jak ty - wasza gnidowatość
              pozwoli, że ją oleję.
              • zoro333 Re: rudy 107 i w-36 16.07.07, 07:14
                Od dawna olewam tego młota, nie ma sensu z nich rozmawiać.
                na grubie był zawsze pośmiewiskiem,nawet solidarność go olewała bo tłuk. Za
                swoje urojone krzywdy mści się na wszystkich.
                Chory.
              • grzegorz1948 Re:kanalarz1 16.07.07, 23:18
                Co do Osmendy to jest on normalnym intrygantem a ja bardzo nie lubie
                intrygantow i arogantow.Nie zapomnij co on tu o mnie pisal choc do teraz nie
                wie kim jestem.Ze dla ludzi bylem swinia/no coz co mozna od czerwienca wymagac/
                ze bylem glupim inzynierem/no nie kazdy konczyl przelotowo Politechniki i nie
                kazdy musi byc inzynierem/.A co do samochwaly czy wiesz z kim korenspondujesz?a
                wiec o samochwaleniu tez gadki byc nie moze.
                Niestety, ale ty umiesz tylko krytykować
                > innych, szczególnie Osmnendę, ale twoje ataki na niego sa poniżej pasa. Niby
                > wszyscy mają się ujawnić, ale cholera cie wie co z tego zrobisz. Polowie
                > powiesz, że robią to dla reklamy, a wszystko spiszesz i w zębach poniesiesz do
                >
                > twojego Prezydenta, co? Lepiej uważać z takimi jak ty - wasza gnidowatość
                > pozwoli, że ją oleję.
                Przepraszam kogo ja krytykuje?Ze wskazuje na Osmende ze teraz wszystko jest
                Beeeeeee a co on jako wiceprezydent zrobil Aaaaaaaaa?
                A co do Prezydenta to jestes tez na zlym Lever bo on nie jest moim Prezydentem.
                Wkurza mnie tylko jak ta czerwona godzinowka robi tu propagande ktora dobrze
                poznalismy w PRL.A ze niektorych tych "czerwonych braci"poznalem osobiscie to
                jest inna rzecz.
                Ale moje pytanie bylo czego wy sie boicie stanac na najblizszym spotkaniu i
                zapytac sie o tym czy o tamtym? Ja poprostu tego nie rozumie.Czy Urzad Miejski
                moze was wyrzucic z pracy?Ludzie zadalem proste pytania i znow nikt nie wysili
                sie zeby odpowiedziec.Wiem np.ze Prezydent nie czyta gazety wyborczej i nie
                zalacza tego internetu a wiec jak wy mu chcecie przekazac wasze smutki radosci
                i bolesci.Dawno nie ogladalem portalu miasta Rudy Slaskiej ale kiedys widzialem
                tam E-Mail adres do Prezydenta.
                No tyle na dzisiaj
                • broneknotgeld Łoj Grzegorz 16.07.07, 23:37
                  Tyż przegonosz.
                  Pamiyntom Stanie jeszcze za jego piyrszy wiceprezesury we ZG Zwionzku
                  Gornoślonskego. Wydzwoniołch do niego wtedy pora razy do dom z prośbom coby
                  wspiyroł moja inicjatywa tyczonco sie wystawieynnictwa notgeldow
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=26212038
                  Toż palcym wtedy niy kiwnoł i tako prawie zebroł u mie piyrszy wielki minus.
                  Po prowdzie, to nawet jego macierzyste Koło takom wystawom sie niy
                  zainteresowało.
                  Ano - bywo. Nikierzy to co ślonske majom kajsik.
                  • grzegorz1948 Re: Bronek 17.07.07, 21:01
                    Do tego tematu nie chce sie tu na forum zajmowac stanowiska bo bylby to temat
                    guma ale pogadamy przy piwie i o tym.Moze ty osobiscie powiesz mi przed czym ci
                    ludzie maja strach.
                    • broneknotgeld Grzegorz 17.07.07, 23:35
                      Hmm, niy wiym przed czym majom stracha, choć tyż mi sie zdowo, że majom.

Hehe - łostnio żech cuzamyn fajrowoł ze Staniom na 15-leciu halymbskego Koła
                      Zwionzku Gornoślonskego. Pogodać żech se z niym niy pogodoł, bo jo se miyndzy
                      vipow niy cisna - "za wysoke progi".
                      No dyć zaciekawiyła mie mowa prezesa koła, jeszcze wtedy chyba radnego PO.
                      Gorko dziynkowoł założycielom Koła i prawie wszyskich wymiynił z nazwiska,
                      dziynkujonć przi tymu jeszcze z łosobna.
                      No ja, jednak prawie jednego pominoł, choć wydowało mi sie to niymożliwe.
                      Hehe - ustprowiedliwioł żech go tyż tym strachym, ło kery tu se dopytujesz.
                • w36 Re:kanalarz1 17.07.07, 05:22
                  grzegorz1948 napisał:

> Ale moje pytanie bylo czego wy sie boicie stanac na najblizszym spotkaniu i
                  > zapytac sie o tym czy o tamtym? Ja poprostu tego nie rozumie.Czy Urzad Miejski
                  > moze was wyrzucic z pracy?Ludzie zadalem proste pytania i znow nikt nie wysili
                  > sie zeby odpowiedziec.

Grzegorzu ;) Niby z jednej strony pokazujesz jak to z niejednego pieca chleb
                  jadłeś, przeżyłeś komunę a takie naiwne pytanie zadajesz. Co teraz da teraz
                  jakieś pytanie Stani o oszukańcze podłoże założeń finansowych Oti?
                  Przecież naprawdę trudno uwierzyć w to, że Stania czy inni jak Mańka, Rózga czy
                  Kostoń nie wiedzieli o tym do czego teraz dotarł, bez większych trudności jak
                  widać, dziennikarz DZ.
                  A to niestety oznaczało by że Stania podpisując poręczenie kredytu miał jednak
                  pełną świadomość bezwartościowości badań popytu a tym samym fałszywości założeń
                  o samofinansowaniu inwestycji. Czyli wiedziałby że poręczenie, które podpisuje,
                  zamienia się praktycznie w obciążenie kasy miasta znaczną częścią kosztów
                  inwestycji, która nawet nie odgrywa drugorzędnej roli w wykonywaniu zadań miasta.
                  Cała sprawa OTI sprawia wrażenie że jedynym istotnym celem jest, by tylko Niemcy
                  te pieniądze jak najszybciej dostali, bo to jest w jakiś szczególny sposób
                  bardzo ważne. Ważniejsze nawet od przyszłości Rudy i naprawdę ważnych potrzeb
                  jego mieszkańców, nie mówiąc o takich sprawach jak prawo samorządowe (orzeczenie
                  RIO)
                  Pytanie teraz Stani o coś a tym bardziej liczenie na pozytywny rezultat samego
                  zapytania jest raczej bez sensu.
                  A wysyłanie z tym radnego Osmendy faktycznie wydaje mi się jeszcze
                  bezsensowniejsze. Stania pewno odpowiedział by pytaniem na pytanie i tyle by
                  sobie pogadali ;)
                  • grzegorz1948 Re:w36 17.07.07, 20:55
                    Nie dales mi odpowiedzi na moje pytanie.Czego moze sie obawiac petent ktory
                    zapyta Urzad Miejski czy nawet osobiscie Andrzeja Stanie o finanse pewnego
                    przedsiewziecia?Jezeli tym petentem bedzie ktos na "garnuszku "URzedu
                    miejskiego to strach o stanowisko moge zrozumiec, ale jak tym pytajacym bedzie
                    np.kierownik dzialu spozywczego w"Tesco" to nawet urzednicy moga go "polubic"?
                    Chcialem ci dac tylko przyklad ostatniego wypadku na kop. Halemba.Byli to jak
                    slyszalem doswiadczeni pracownicy(ci ktorzy zgineli)i dobrze wiedzieli gdzie
                    pracuja i strach przed utrata pracy spowodowal ich smierc-bo bali sie !Czy ta
                    smierc byla wazniejsza od pracy?Ale w tym wypadku nawet takiego ryzyka nie ma bo
                    tam jakis urzednik jest zoobowiazany na zapytanie mieszkancow dokladnie
                    wytlumaczyc co kto za co placi i kto odpowiada.Ale jeszcze raz przed czym macie
                    strach?
                • kanalarz1 Re:kanalarz1 17.07.07, 21:42
                  "Dawno nie ogladalem portalu miasta Rudy Slaskiej ale kiedys widzialem
                  tam E-Mail adres do Prezydenta" - a próbowałeś pisać? bo ja tak. Skrzynka jest
                  od dawna przepełniona.
                  "Wiem np.ze Prezydent nie czyta gazety wyborczej i nie zalacza tego internetu a
                  wiec jak wy mu chcecie przekazac wasze smutki radosci i bolesci". - nie bój
                  nic, bo ma takich, co mu cytuja to forum. A nasze boleści ma głęboko w...
                  wiadomo. Co do kontaktu, to może podaj gdzie i kiedy możemy mu zadać jakieś
                  pytania. Może nas umówisz, bo UM odmawia i odsyła do wicków albo i
                  nacelników...?
                  "Czy Urzad Miejski moze was wyrzucic z pracy?" - nie urzad tylko jego Pan. I
                  nie tylko może. Powiedziałem już: popytaj, poznaj fakty, a potem się modruj.
                  To, że ci się w pale nie mieści czyjaś podłośc, to już chyba nie mój problem.
                  "Ze wskazuje na Osmende ze teraz wszystko jest Beeeeeee a co on jako
                  wiceprezydent zrobil Aaaaaaaaa" - ja na tym forum nie widziałem samochwlacyzch
                  tekstów o tym jaki to był AAAAA. A że jest Beee - bo tak jest! I taka rola
                  opozycji. Ma klaskać tylko dlatego że coś zawalił sam jako wiceprezydent? Każdy
                  coś zawala, ale liczy się tu i teraz.
                  "czy wiesz z kim korenspondujesz?a wiec o samochwaleniu tez gadki byc nie moze"
                  Nie? A to: "Mnie co prawda tez moga wszyscy z pukla zjechac bo mam nie caly rok
                  do renty ale jako 35 latek tez nie balem sie lektorowi Komitetu wojewodzkiego
                  PZPR (i to przed SOLIDARNOSCIA)pare taktow powiedziec" - kotusiu, to jest
                  własnie samochwalenie. Cały ten post to samochwalenie w tonie "ludzie wy się
                  boicie - ja - bohatyr wom to godom!" Doktor od odwagi się znalazł! Doktor
                  kryjący się pod nickiem, bo podpisu mu broni jego "dobra zabawa", nam
                  oczywiście - strach. I wiesz, jak mam taki temat jak Oti, za który moje dzieci
                  i wnuki będa spłacać długi, to ja się wolę bać, a ty się dobrze bawisz. To się
                  baw!
                  • grzegorz1948 Re:kanalarz1 25.07.07, 07:15
                    PZPR (i to przed SOLIDARNOSCIA)pare taktow powiedziec" - kotusiu, to jest
                    > własnie samochwalenie. Cały ten post to samochwalenie w tonie "ludzie wy się
                    > boicie - ja - bohatyr wom to godom!" Doktor od odwagi się znalazł! Doktor
                    > kryjący się pod nickiem, bo podpisu mu broni jego "dobra zabawa", nam
                    > oczywiście - strach. I wiesz, jak mam taki temat jak Oti, za który moje
                    dzieci
                    > i wnuki będa spłacać długi, to ja się wolę bać, a ty się dobrze bawisz. To
                    się
                    > baw!
                    No to powiedz to na jakims tam spotkaniu.A ja sie przechwalam.A wiec oddaj w
                    czasie wyborow glos na Grzegorza1948 -juz tesknie za tymi zaszczytami kiedy
                    szczury beda kolo mnie lataly.
                    Może nas umówisz, bo UM odmawia i odsyła do wicków albo i
                    > nacelników...?
                    A jak ty sobie ty to myslales ze prezydent musi wiedziec wszystko od pieczenia
                    bulek do fedrowania.W kazdym razie jezeli cie jakis wicek potraktuje "per noga"
                    to zawsze mozesz isc wyzej.
                    "Czy Urzad Miejski moze was wyrzucic z pracy?" - nie urzad tylko jego Pan. I
                    > nie tylko może. Powiedziałem już: popytaj, poznaj fakty, a potem się modruj.
                    > To, że ci się w pale nie mieści czyjaś podłośc, to już chyba nie mój problem
                    Jezeli pracujesz poza UM?No to to chcialbym widziec!
                    A Osmenda to jest przestarzaly model czerwonych braci.Jezeli chcesz poznac
                    kolejki i mordolejcow to jestes na dobrym tropie ,ale ja to poznalem i dziekuje
                    nie skorzystam.Czerwone pluskwy to moge tylko rozdeptac.Ale przecie zyjesz w
                    wolnym kraju jako wolny czlowiek i z tej wolnosci mozesz dobrowolnie
                    zrezygnowac,przecie ci tego nikt nie broni.

• rudy107 Re:kanalarz1 25.07.07, 21:13
                      "A jak ty sobie ty to myslales ze prezydent musi wiedziec wszystko od
                      pieczenia
                      > bulek do fedrowania.W kazdym razie jezeli cie jakis wicek potraktuje "per
                      noga"" - sam proponowałeś by się umówić się i porozmawiać. A prezydent, owszem
                      powienien wiedzieć wszystko. A te sprawy, które tu poruszamy, chyba nie dotycza
                      pieczenia bułek. A skoro mam mówić na jakimś spotkaniu, to podaj datę i miejsce.
                      A nie rozumiem tego zdania: "Jezeli chcesz poznac kolejki i mordolejcow to
                      jestes na dobrym tropie" - o co ci chodzi? NIe rizumiem też tego: "i z tej
                      wolnosci mozesz dobrowolnie zrezygnowac,przecie ci tego nikt nie broni" - wiem,
                      że piszesz pod wpływem emocji, ale ja ich nie rozumiem do końca, więc może
                      jaśniej?
      • w36 Re: Do gdybarzy!!!!!!!!!! 15.07.07, 00:26
        grzegorz1948 napisał:

> Do czego to prowadzi te cale gdybanie i podkladanie swin jezeli Miasto na tym
        > straci-lub zyska.

Przepraszam, a Ciebie nie rąbie fakt że wysoki urzędnik samorządu Rudy dał się
        złapać na ordynarnym kłamstwie? I to w temacie tak drogiej inwestycji jak Oti.
        Że niestety tacy właśnie ludzie zarządzają Twoim miastem? I beztrosko wyrzucają
        w błoto również i Twoje z ciężkim sercem zostawiane na Kokotku podatki?
    • w36 Ciekawostka z branży samorządowych aquaparków 24.07.07, 18:23
      To akurat nie ma nic wspólnego z rudzką otiaferą, żadnych analogii. Mam
      przynajmniej taką nadzieję.

Ale chyba, tak na wszelki wypadek, warto na przykładzie polkowickiego aquaparku
      i miejscowego burmistrza, poznać jedno ze źródeł tej nadwyczajnie wielkiej
      troski (doświadczanej też przecież przez Rudzian) władz o potrzeby kąpielowe
      mieszkańców :

"Stańczyszyn (...) zbudował pierwszy w regionie aquapark… Przy okazji zadbał też
      o interesy własne. Kupić tanie działki rolne w miejcu, gdzie stanie aquapark, a
      potem sprzedać pod budowę hipermarketu - to się nazywa interes! Wystarczy być
      burmistrzem i wiedzieć wcześniej niż wszyscy inni co będzie się działo na tym
      terenie."

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070723/POWIAT19/70722002/-1/powiat

• rudy107 Re: Ciekawostka z branży samorządowych aquaparków 24.07.07, 21:11
        fakt! To jest myśl!
        • jankolodziej Re: Ciekawostka z branży samorządowych aquaparków 24.07.07, 21:41
          I bez to spółdzielnia zomecka niy popuści, a juści ...
          • broneknotgeld Re: Ciekawostka z branży samorządowych aquaparków 25.07.07, 07:48
            Hmm, tak jak ze tom działkom pod basyny.
            Mieli dać darmo a jednak sprzedali.
            No ja, gupi tyn kery wiedzioł, że może mieć jom darmo, a jednak cis sie ze
            piniyndzmi.
            Głupota kosztuje.
            • rudy107 Re: Ciekawostka z branży samorządowych aquaparków 25.07.07, 17:42
              Broniś, dziecko drogie! To nie "tak jak ze tom działkom", tylko pomyśl jaki
              manewr umożliwia kupno, a w czym darowizna przeszkadza.
              • broneknotgeld Re: Ciekawostka z branży samorządowych aquaparków 25.07.07, 21:10
                No ja, Zarzond Społdzielni oloł wola społdzielcow i działka sprzedoł.
                rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/749401.html
                Magistrat terozki niy musi se "czuć zobowionzany".

Z ankietom tyczoncom sie przekozanio pałacyku miastu na dom kultury już se
                społdzielnia terozki niy kwapi.
                Co gorsze, nawet miejski konserwator niy chce mieć pałacyku na swoji liście i
                udowonio wbrew autorom rudzkich przewodnikow, że tyn zobytek niy był piyrwyj
                objynty konserwatorskom opiekom, a tabulka wisi tam możno bezprawnie.
                Hmm, dobrze że taki pałacyk jest jednak wiynkszy łod ty coli, chocioż i niom se
                już ponoć terozki musi prokurator zajmować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka