a2-a 30.11.18, 18:07 To zadziwiające, że można patrzeć i nie widzieć: youtu.be/GD_IvJ1wzBg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tade-k53 Re: My chcemy Chleba z Nieba 30.11.18, 19:12 Marcelino chleb i wino. Dużo lepszy film. Odpowiedz Link
a2-a Re: My chcemy Chleba z Nieba 30.11.18, 20:44 tade-k53 napisał: > Marcelino chleb i wino. Dużo lepszy film. Czy też dostał katolickiego Oscara w dwóch kategoriach: „Najlepszy film” i „Najlepszy reżyser”? Odpowiedz Link
a2-a Re: My chcemy Chleba z Nieba 01.12.18, 00:51 tade-k53 napisał: > Nie ma to znaczenia. Jak zresztą wszystko dla Pana, Panie Tadeuszu, co zapewne wydarzyło się po ostatnim Soborze. Odpowiedz Link
tade-k53 Re: My chcemy Chleba z Nieba 01.12.18, 22:03 "Zobaczyłam znowu nowy i dziwny Kościół, który oni próbowali zbudować. Nie było w nim nic świętego... Ludzie miesili chleb w krypcie poniżej... ale on nie podnosił się, ani oni nie otrzymywali Ciała Naszego Pana, ale tylko chleb. Ci, którzy byli w błędzie przez nich niezawinionym i którzy pobożnie i płomiennie pragnęli Ciała Jezusa otrzymywali pocieszenie duchowe, ale nie działo się to przez przyjmowanie Komunii. Wtedy mój Przewodnik (Jezus) powiedział: TO JEST BABEL". Anna Katarzyna Emmerich Odpowiedz Link
a2-a Re: My chcemy Chleba z Nieba 01.12.18, 23:05 "Jam jest chleb życia. Ojcowie wasi jedli mannę na pustyni i pomarli. To jest chleb, który z nieba zstępuje: kto go spożywa, nie umrze. Ja jestem chlebem żywym, który zstąpił z nieba. Jeśli kto spożywa ten chleb, będzie żył na wieki. Chlebem, który Ja dam, jest moje ciało za życie świata»" (J 6, 48-51) Odpowiedz Link
tade-k53 Re: My chcemy Chleba z Nieba 01.12.18, 23:33 Posoborowy "Kościół " to świecka organizacja, w którym nie ma nic świętego. Odpowiedz Link