lipniak 10.07.07, 23:45 Co to w ogole jest ten gniew bez powodu? A moze prawo do gniewu ulega szybkiemu przeterminowaniu? Jak radzicie sobie z gniewem? ("Gniewajcie sie, ale nie grzeszcie" i "Niech slonce nie zachodzi nad gniewem waszym") Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wladi3 Re: Morderstwo gniewem? 11.07.07, 07:42 Nie jesteśmy Aniołami , lecz posiadamy ciało i emocje ciała . Gniew , nawet słuszny musi ustąpić opamiętaniu , sami słabi jesteśmy więc musimy szybko "przetrawić" swój gniew , zapanować nad nim i Przebaczyć winowajcy. Najlepiej jak uda się to nam przed stanięciem w duchu na modlitwie przed Dobrym Ojcem , abyśmy nie okazali się kłamcami i sami dostąpili Przebaczenia Boga Ojca . Jak bowiem będziemy się modlić : Ojcze Przebacz mi jak i ja przebaczam moim winowajcom - jeżeli nie Przebaczyłem ? Po takiej modlitwie nie odejdziemy z Przebaczeniem Ojca , gdyż nasz własny gniew i brak Przebaczenia innym nas samych będzie oskarżać . Bóg nas nie oskarża i zawsze Przebacza i Miłuje , lecz my sami się oskarżamy według tego jak osądzamy innych . To tylko moje myśli ... . Pozdrawiam wszystkich . Władek . Kocham Cię Boże Ojcze . Władek . Jestem cząstką Boga ! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29975 Odpowiedz Link
lipniak Przykladowo 11.07.07, 23:29 Noszenie niecheci do kogos powoduje, ze druga osoba ta niechec odczuwa. Jest kwasiarska atmosfera, dzien za dniem, ktora w jakims stopniu moze zatruwac tez nasze ciala. Zalozmy, ze inni tez nie lubia tej osoby i ta atmosfera poteguje sie dla tej osoby, ludzie i zycie nie jest dla niej mile. Nie mowie, ze sie zabija z tego powodu, ale byc moze na stan jej zdrowia wplywa jej wlasny stan emocjonalny. Oczywiscie nie wykrywa tego sekcja, ale wie o tym Bog i w akcie zgonu tam na gorze stoi: zamordowana gniewem... Ma to sens? -- Odpowiedz Link
wladi3 Re: Przykladowo 12.07.07, 09:50 Ma to Ogromny sens . Jezus powiedział wyrażnie / nie będę przytaczał dokładnie cytatu / , że kto powie bratu "raka" - "głupcze" - podlega ogniu piekielnemu . W innym miejscu Biblia mówi :" bicz rani skórę , lecz słowo łamie kości " . Słowo jest energią i jest wprowadzeniem w czyn tej materii naszych myśli .Myśl zaś jest też energią i dotyka każdego z nas . Jezus powiedział również że jeżeli spojrzymy porządliwie na kobietę i w myślach dokonamy czynu pożądliwego to przed Bogiem jest to równoznaczne jak czyn . Władek . Kocham Cię Boże Ojcze . Władek . Jestem cząstką Boga ! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29975 Odpowiedz Link