Dodaj do ulubionych

Co myslicie o FRULI.PL???

IP: *.acn.waw.pl 02.12.08, 14:24
jestem ciekawa Waszych opinni, bo ja w to weszlam i jak na razie jestem
zadowolona. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pikantnie :P Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.ewe-ip-backbone.de 10.12.08, 20:05
      Ale zadowolona z czego jesteś ? Wygrałaś już coś tam ??? Te aukcje trwają całą
      dobę ? czy są jakieś ograniczenia ??
      • arayanne Przeczytaj zanim zalicytujesz 20.05.09, 20:58
        Na wstępie przyznaję – okazałem się naiwniakiem! Piszę to co piszę, by inni którzy uważają się za sprytnych zastanowili się 12 razy zanim skorzystają z fruli.pl (i pewnie wszystkich innych tego typu serwisów). Jeśli jesteś osobą, która potrafi powiedzieć „Ja raz widziałem jak na podbij.pl ktoś wylicytował iPod'a wartego 900 złoty za 66 złotych” to w ogóle tego nie czytaj, bo możesz nie zrozumieć.

Zanim wydałem na to pierwsze pieniądze prowadziłem szerokie statystyki aukcji, czytałem, liczyłem, obserwowałem.
        Początkowo zakładałem, że serwis utrzymuje się świetnie, bo wystarczy że na fruli.pl cena dowolnego przedmiotu osiągnie 8% jego wartości i serwis zaczyna zarabiać ponadto co by zarabiał jako zwykły sklep – mówię o marży – (na fruli.pl wydając 1zł + VAT nabywasz 1 podbicie, które przedłuża aukcję o 10 s i podbija cenę o 8 gr). Prawda chyba jednak jest taka, że serwisy tego typu utrzymują się dużo lepiej niż świetnie.
        Zakładając, że np. na fruli iPod który osiągnął cenę 66 zł licytowały realne osoby, nie boty to wydały one w sumie 825 zł nie licząc VAT (66zł : 0,08zł). Zakładając, że wygrała żyjąca osoba musi ona zapłacić 66zł za wylicytowany przedmiot, koszty przesyłki, ale poniosła też wydatki na zakup kliknięć, frutków, przebić – jak zwał tak zwał i to są prawdopodobnie największe koszty, o których jednak reklamy nie wspominają.

Trochę przykładów ze statystyki:

Okazało się, że z 32 laptopów do chwili w której piszę tylko 5 przekroczyło tę magiczną cenę 8% wartości, ale serwis i tak zarobił na tych wszystkich laptopach, bo np. jedna aukcja doszła do 21% wartości (czyli ponad 8 tyś. zarobku dla serwisu, co pokryłoby z naddatkiem ewentualne straty w innych aukcjach – dlaczego „ewentualne”? Dowiesz się później co o tym myślę).

Z 9 ostatnich telewizorów, które wziąłem do statystyki ŻADEN nie przekroczył 8,4% wartości a średnia cena nie przekraczała 6,07% wartości.

Postanowiłem zaopatrzyć się we frutki (przebicia w licytacjach) i zakupiłem 600 sztuk które w serwisie kosztują minimum 673,44 zł (jeśli kupujesz mniejszymi pakietami to oczywiście więcej). To samo zrobił kolega i sprawdzaliśmy różne aukcje.
        Do licytacji wchodziliśmy gdy cena przekroczyła % wartości taki w którym najczęściej kończyła się aukcja. Dla przykładu gdy telewizor osiągnął 6,1%.
        Podbicia dokonywaliśmy w ostatniej sekundzie by nie tracić frutków tam, gdzie licytację może przebić ktoś inny.
        To idzie tak: licytujesz, mija 10 sekund – jeśli nikt inny nie zalicytuje to wygrywasz, jeśli zalicytuje, to ten ktoś ma szansę wygrać jeśli przez 10 kolejnych sekund nikt go nie przebije itd.

Co zaobserwowaliśmy?

Na początku kocioł – np. 5 „graczy” którzy przebijają się między sobą plus sporo takich, którzy czasem zajrzą, wydadzą kieszonkowe i pójdą płakać. Rzadko kiedy musiałem przebijać. Przy większych kwotach tych „zaglądających” robi się coraz mniej aż w końcu znikają całkowicie.
        I nagle muszę przebijać, bo nikt się nie kwapi. Po mnie zawsze jest ktoś kto bez ryzyka przebija moją cenę, za każdym razem ktoś z 5 lub 4 osób, które ze mną siedzą na danej aukcji. Natomiast gdy to któreś z nich wygrywa ja okazuję się ostatnią i jedyną osobą przebijającą nierzadko wtedy gdy na liczniku jest 00:00:00 (nawiasem mówiąc wg regulaminu licytacja powinna się wtedy kończyć). I tak ciągle dopóki nie zjawi się ktoś spoza tej „paczki” i nie zacznie licytować (trochę mniej ryzykownie niż ja) – wtedy mogę odpocząć, póki ten ktoś sobie nie pójdzie i sytuacja się powtarza. Na różnych aukcjach jest to samo – zmieniają się tylko nicki osobników w „paczce” (nicki które zresztą każdy może zmienić na swoim koncie fruli w każdej chwili).
        Grałem ostro – nie popuszczałem – gdyby nie moje podbijanie licytacja skończyłaby się już ileśtam dziesiąt razy na jednej z tych 4-5 osób które siebie nie przebijają. Ewidentnie ze sobą nie konkurują, ale widzisz to dopiero wtedy gdy zostajesz z nimi sam na sam i nie ma już ludzi spoza „paczki” którzy interesowaliby się licytacją. I co? Cena telewizora osiągnęła 16,89% wartości – czyli ponad 2 RAZY TYLE niż NAJDROŻSZA z 8 wcześniejszych licytacji (brałem pod uwagę wszystkie kolejne licytacje telewizorów od dnia 27.04.2009 do 19.05.2009). Licytację wygrywam oczywiście nie ja tylko jeden z „paczki”.
        www.fruli.pl/aukcja/telewizor-sony-bravia-kdl-37p3020-k.21893.html
        Sytuacja identyczna jeśli chodzi o monitor – cena osiąga ponad 15% wartości kiedy zazwyczaj dochodziła do 7%.
        I znów wygrywa jedna osoba z paczki, bo ja czy kolega za ostro przeciągnęliśmy czekanie.
        www.fruli.pl/aukcja/monitor-samsung-sm-2463uw-lcd-24.21894.html
        Podobnie z bonem jubilerskim – licytacja również okazała się tą wyjątkową, gdzie cena wywindowała dwukrotnie ponad średnią. Choć tu już czasem wcześniej się zdarzało, że była tak wysoka, ale i licytacja nie jest „klasyczną” tylko „ze stałą ceną” do zapłaty, więc nie ma czynnika zniechęcającego dla „luźnych klikaczy” w postaci wysokiej ceny
        www.fruli.pl/aukcja/bon-jubilerski-500-z%C5%82.21907.html
        Wnioski:
        Jesteście sobie np., na Krupówkach – patrzycie - jakiś gość ma 3 kubeczki, przestawia je, ktoś z tłumku daje mu 50zł i wskazuje kubeczek. TAK! WYGRAŁEŚ! Bo pod kubeczkiem jest jakiś przedmiot. Kolejna osoba wygrywa, i kolejna i jeszcze jedna. Ile oni kasy zbierają! Jakie to proste! Przecież dokładnie widać gdzie jest przedmiot! Nie no! Wyjmujesz 50 zł, facet zabiera, przestawia kubeczki, wskazujesz jeden ... przegrałeś! Nagle całe towarzystwo (włącznie z tymi licznymi „szczęściarzami”) się rozpierzcha, bo jeden daleko gwizdnął, że policja idzie. A ty zostajesz sam i zaczynasz kojarzyć, że to był jeden wielki przekręt, że nie było ŻADNYCH prawdziwych WYGRANYCH!

Jeśli jeszcze nie zafundowałeś/łaś sobie takiej przyjemności na Krupówkach, na dworcu czy w jakiejś melinie to możesz spróbować dokładnie tego samego na jednym z frulikowych portali.
        Gdy ja patrzę na te nieliczne (na razie) licytacje, których cena sięgała 16, 18, 21% wartości to widzę już nie liczby, ale podobnych sobie frajerów, którzy dali się w to wkręcić. (Napisz jeśli nim jesteś – założymy klub i może uda nam się zebrać dowody za prokuraturę). A jeśli jakimś cudem jesteś tym „szczęściarzem” - może się spotkamy i pogadamy twarzą w twarz o twoich wygranych? Proponuję, bo przecież przyjemniej wierzyć, że to jednak nie zawsze jest ściema, że nie ma botów albo chociaż no chociaż nie na wszystkich aukcjach, że te nagrody istnieją, że zostały wysłane do wszystkich zwycięzców, a jeśli nawet to że ci zwycięzcy to nie rodzina, znajomi czy pracownicy założycieli portalu, że nie podarowałem razem z kolegą 1300 zł oszustom i że nie jestem do końca skończonym kretynem, że dałem się na to nabrać...

„ha ha ha ha ha hah haa haa haa haaa
        sucker
        sucker!”
        Henry Rollins - Liar Lyrics
        • nanana_2 Re: Przeczytaj zanim zalicytujesz 24.05.09, 23:54
          sorry i don't believe you

dla mnie jestes nie wiarygodny, zacznyjmy od tego że nie ejstem w stanie
          uwierzyc w to ze razem z kumplem wydaliscie po 7 stow kazdy zeby sprawdzic
          teorie zpod poduszki, bo bylbyc albo filantropem albo glupcem, sorry za
          bezposredniosc

co do matematyki to sie zgadzam, wiem ile kosztuje gra, kiedy serwis zarabia i
          ile sie placi za wygrany przedmiot, wie to kazdy kto sobie troche policzy, i w
          wielu przypadkach cena jaka sie zaplacilo za wygrany przedmiot nie przekracza
          jego 20% wartosci

a co do dzialania serwisu , to jakbym tylko miala kase sam bym taki zalozyla,

pozd
          • Gość: Maciek Re: Przeczytaj zanim zalicytujesz IP: 78.8.151.* 24.06.09, 13:26
            jak chcesz wiedziec za jaka kase schodza wybrane przedmioty to wejdz sobie na
            www.resumir.pl tam masz spora historie aukcji z
            rownych takich portali i mozesz sobie porownac.
            • mathador Re: Przeczytaj zanim zalicytujesz 06.07.09, 20:04
              jeszcze przez ostatnie 2 razy odpisywałem na wasze posty
              ale widze że to jedynie perfidna reklama - a tego nie lubie ;x

Gość portalu: Maciek napisał(a):

> jak chcesz wiedziec za jaka kase schodza wybrane przedmioty to wejdz sobie na
              > www.resumir.pl tam masz spora historie aukcji
              > z
              > rownych takich portali i mozesz sobie porownac.
          • Gość: elwii Re: Przeczytaj zanim zalicytujesz IP: *.nsm.pl 25.01.10, 12:52
            Słuchaj, zgadzam się z opinią która mówi że dopóki masz frutki to aukcja jest
            cały czas podbijana, zaś kiedy tylko Ci się skończą jest ona skończona, a także
            licytacja jest podbijana przez frutkomaty, czyli sami sie przyznaja do oszustwa,
            zostawiałam w zakładce aukcje lustrzanki i była podbijana automatycznie prze
            frutkomaty
            moge przeslac komus na maila jesli bedzie zainteresowany :)
        • Gość: Mateusz Szewczyk Re: Przeczytaj zanim zalicytujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.09, 10:59
          Witam ja również zostałem oszukany tak jak pan. Ja zgłosiłem sprawę na policję i
          prokuratura już się tym zajmuje, ja mam na nich dowody robiłem zdjęcia jak czas
          osiągał 00:00:00 i wyświetlał się przez ładnych parę sekund. Ja sam straciłem
          1600zł pozdrawiam i proszę o kontakt bo przyda mi się osoba też pokrzywdzona.
        • Gość: roman Re: Przeczytaj zanim zalicytujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 17:48
          ja dopiero teraz po waszych wypowiedziach tu, stwierdzam że dałem się też
          wykiwać.Na podbij pl. straciłem 4 razy tyle a na fruli też trochę .Ale jak im
          udowodnić,że oszukują.A byłem pewny że licytuje z żywymi osobami. Czy ktoś może
          ktoś próbował sie do nich dobrać.
          • lelumpolelumole Re: Przeczytaj zanim zalicytujesz 20.11.09, 12:45
            Gość portalu: roman napisał(a):

> ja dopiero teraz po waszych wypowiedziach tu, stwierdzam że dałem się też
            > wykiwać.Na podbij pl. straciłem 4 razy tyle a na fruli też trochę .Ale jak im
            > udowodnić,że oszukują.A byłem pewny że licytuje z żywymi osobami. Czy ktoś może
            > ktoś próbował sie do nich dobrać.

Jak dla mnie, to sprawa jest oczywista - grając na takich serwisach musisz
            liczyć się z ryzykiem, że stracisz. Dziwię się tylko tym, którzy tracąc kasę
            winę zwalają od razu na boty, nieuczciwy system itp. zamiast pogodzić się z
            myślą, że po prostu im się nie udało.
        • Gość: KMP JELENIA GÓRA Re: Przeczytaj zanim zalicytujesz IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 31.03.10, 08:54
          Komenda Miejska Policji Wydział d/w z Przestępczością Gospodarczą w Jeleniej
          Górze, zwraca się do osób, które brały udział w licytacjach organizowanych na
          portalu www.fruli.pl o informację na temat stwierdzonych przez nie
          nieprawidłowościach w funkcjonowaniu przedmiotowego portalu. W tym zakresie
          należy podać krótki opis zaobserwowanych nieprawidłowości, oraz dane osoby
          informującej o zaistniałym fakcie w celu ewentualnego kontaktu (dane osobowe,
          adres, nr telefonu). Korespondencję proszę kierować na adres e-mailowy
          fruli@jelenia-gora.policja.gov.pl
    • Gość: Shopper Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.kjj.estpak.ee 16.12.08, 08:51
      lolobid.pl jest lepszy,wiecej szansy wygrać!
      • beju_from_eldorado Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 09.01.09, 00:35
        na jakiej podstawie uwazasz, ze mozna szybciej/wiecej wygrac na lolobid niz na
        fruli? moze sprobuj porownac pelna oferte tych serwisow, bo wg mnie, to co
        powiedziales jest niemierzalne...
        • Gość: jurij Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.tor-proxy.org 04.02.09, 01:31
          Hmm... jak dla mnie jest to raczej niemozliwe, aby wygrywac na lolobidzie
          wiecej/czesciej niz np na fruli czy podbij, poniewaz serwis dopiero niedawno
          ruszyl i pewnie nie wszystko jest jeszcze dopracowane.

nie wydaje sie wam, ze jest troche malo przejzysty?

no i nazwa mi sie zle kojarzy jakos;/ (zgadnijcie z czym)

a jakie jest Wasze zdanie?
    • Gość: nieznany Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 00:47
      My na to że wszedzie wypisujesz ze cos tam wygrałaś przeciez to jasne że jesteś
      z nimi powiązana JEDNE WIELKIE OSZUSTWO!!!!
    • Gość: aaaaa!!! NIE kupowac - sklep plajtuje !!! IP: *.e-wro.net.pl 21.12.08, 10:59
      jw
      • Gość: Gregory.pek Re: NIE kupowac - sklep plajtuje !!! IP: *.dsl.wcfltx.swbell.net 04.01.09, 12:35
        Ja widziałem że tam idą jakieś przedmioty i nawet tanio. Na wszystkich tych
        podobnych serwisach więc może niech napisze co wygrała wtedy będzie jaśniej.
        • Gość: mcx To firma-krzak IP: *.spray.pl 06.01.09, 18:15
          NA Fruli.pl nic nie można wygrać! Zawsze przelicytują Cię roboty. Spróbuj znaleźć taką firmę jak fruli Sp. z o.o. Nie ma takiego podmiotu KRS, nie ma ich pod podanym adresem, nie mają telefonu. Regulamin sprawia wrażenie, jakby napisał go 6-latek. To jeden wielki kant.

Pozdr
          DJ
          • Gość: mcx nie spamuj Re: To firma-krzak IP: *.chello.pl 08.01.09, 17:18
            Stary nie wiem czemuś się tak uczepił, ale jakoś mało wiarygodny jesteś w tym co
            piszesz. Zaciekawił mnie ten temat więc poszperałem - 1.Fruli.pl są spółką w
            organizacji co pisze na stronie stąd KRS może jeszcze być w trakcie realizacji

2.Skad wiesz ze nie ma ich pod podanym adresem ? Mieszkasz w Jeleniej Górze ?

Mi się akurat bardzo podoba pomysł na biznes jaki wprowadziło fruli podbij i
            pomniejsze. Jest w tym element ryzyka no i mozna kupic cos tanio bo "wszyscy
            składają się tobie na prezent" ale skąd ci się te boty wzięły to nie wiem. Masz
            jakiś dowód?
            • Gość: mcx Re: To firma-krzak IP: *.spray.pl 21.01.09, 00:04
              Mam dowód. Screeny z aukcji. Znajomy napalił się jak szczerbaty na suchary na laptopa i poszedł po maksie. Ustawił frutomat na 200 podpić. Historia wygądała tak:
              Znajomy
              Login A
              Znajomy
              Login B
              Znajomy
              Login C
              Znajomy
              Login B
              Znajomy
              Login A itd.
              Dlaczego, skoro były ustawione 4 frutomaty, co drugie podbicie było znajomego?

Poza tym najlepsze: kończy się 200 podbić znajomego i w tym momencie kończą się ustawione z automatu podbicia tych 3 osób, ktoś podbija "ręcznie" i jest koniec aukcji. Przypadek? Za stary jestem aby uwierzyć w to, że czery osoby ustawiają automaty, które kończą się w tym samym czasie.

Poza tym, gdyby to było uczciwe, to ta firma dawno poszłaby z torbami. Do każdej aukcji sporo dokładają.

A skoro jesteś ich pracownikiem to powiedz, czy można odstąpić od zakupu pakietu frutków, jeśli nie wykorzystamy ani jednego z danego pakietu? Bo firma twierdzi, że nie, a mi się wydaje, że od takiej umowy można odstąpić w ciągu 14 dni.

Mcx
              • Gość: Nieograniczony Re: To firma-krzak IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.09, 14:54
                Ty koleś to chyba jakimś działaczem PISu jesteś, skoro do wszystkiego
                podchodzisz w ten sposób, że musi za tym stać jakiś układ albo skomplikowany
                spisek. Ja osobiście najbardziej boję się tych akcji, w których niby coś jest ZA
                DARMO. Natomiast pomysł na biznes typu fruli, czy podbij - jak dla mnie - bardzo
                trafiony. A jego powodzenie świadczy tylko o kondycji finansowej polskiego
                społeczeństwa. Swoją drogą teoria tego rodzaju aukcji jest prostsza niż
                konstrukcja cepa, a można ją znaleźć tutaj:
                pl.wikipedia.org/wiki/Aukcja_o_dolara
                • dj80 Re: To firma-krzak 28.01.09, 21:49
                  Ja jestem z pisu, a ty z fruli.pl. Nie wiem, co gorsze.
                  Stąpacie po cienkim lodzie, bo za takie numery to można iść do pierdla.
                  I to tyle w tym temacie
                  • Gość: Nieograniczony Re: To firma-krzak IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 12:18
                    Tyle mam wspólnego z fruli.pl, co z kosmitami. Ale internet chyba raczej nie
                    służy do przekonywania. Tym bardziej, że jeszcze ty w odwecie zaczniesz mnie
                    przekonywać do PiSu. Niemniej, jeśli chcesz wiedzieć, założyłem jedynie konto na
                    fruli i wziąłem udział w jednej licytacji frutek, którą swoją drogą przegrałem.
                    Po niej doszedłem do wniosku, że adrenalina i nutka hazardu występujące we
                    wszystkich tego rodzaju aukcjach mają działanie silnie uzależniające i wolę się
                    jednak w to nie wciągać. Zawodowo jednak, z socjologicznego, a hobbistycznie z
                    biznesowego punktu widzenia obserwacja tego rodzaju aukcji jest dla mnie po
                    prostu bardzo interesująca. Ty z kolei widać, że zboczenie w postaci
                    doszukiwania się we wszystkim spisku masz już we krwi. Mimo to pozdrawiam i
                    więcej dystansu do siebie i świata życzę.
                • Gość: kjh Re: To firma-krzak IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.09, 02:49
                  khgfk
              • Gość: oszukany Re: To firma-krzak IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.09, 02:57
                masz rację
                a to mój email do podbij
                Witam!
                > podbijałem aukcję nr 4484
                'Zestaw garnków Tefal INGENIO 17części L50799' moje ostatnie podbicie
                było 27.02.2009 14:45:33 i wtedy to właśnie zakończyła się aukcja z moim loginem
                jako pierwszy więc dlaczego aukcję wygrał kto inny i to 2 minuty
                później??????????????? tylko proszę mi nie wmawiać że to awaria a jeśli tak to
                żądam prawa wykupienia tych garnków, jeśli takiego prawa nie uzyskam to w takim
                wypadku wnoszę o zwrot pieniędzy za wykupione podbicia i chcę je zwrócić bo to
                jest zwykłe oszustwo.
                a oto odpowiedź jak od zespołu downa:
                O godzinie 14:40:00 miała miejsce nieprzewidziana awaria techniczna, w
                wyniku której zakończyły się niezgodnie z regulaminem następujące aukcje:

4473 Apple Mac Book Air

4432 TV 46â?? Sharp Aquos

4485 Acer Aspire ONE

4486 Lego 3353

4484 Zestaw Garnków Tefal INGENIO

Aukcje te zostały już wznowione z licznikiem 60 minut.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości pozostajemy
                do dyspozycji pod adresem pomoc@podbij.pl

Przepraszamy za wszystkie niedogodności.

Pozdrawiamy,

Zespół Podbij.pl

i następna:
                ale ta awaria nie była z mojej winy więc proszę o zwrot podbić lup prawo
                wykupu aukcji - jeśli nie postaram się opublikować ten materiał w wielu
                źródłach z niekorzyścią dla serwisu, a jeśli aukcja była zakończona z moim
                zwycięstwem to powinienem mieć chociaż prawo do wykupu towaru na którym w
                tym momencie i tak zarobiliście 200%.
                Proszę o szybkie rozpatrzenie mojej sprawy.

i oni:
                Aukcja zostanie puszczona od stanu na jakim się zakończyła, czyli od
                ceny która została zaklasyfikowana jako ostatnia, ze wszystkimi
                zainwestowanymi podbiciami od użytkowników i ze wszystkimi pozakładanymi
                podbijautomatami.

Z poważaniem, zespół podbij.pl
                oceńcie sami - myslę że nie warto korzystać z tego serwisu bo to strata kasy

• arayanne Re: To firma-krzak 20.05.09, 21:01
                Na wstępie przyznaję – okazałem się naiwniakiem! Piszę to co piszę, by inni
                którzy uważają się za sprytnych zastanowili się 12 razy zanim skorzystają z
                fruli.pl (i pewnie wszystkich innych tego typu serwisów). Jeśli jesteś osobą,
                która potrafi powiedzieć „Ja raz widziałem jak na podbij.pl ktoś wylicytował
                iPod'a wartego 900 złoty za 66 złotych” to w ogóle tego nie czytaj, bo możesz
                nie zrozumieć.

Zanim wydałem na to pierwsze pieniądze prowadziłem szerokie statystyki aukcji,
                czytałem, liczyłem, obserwowałem.
                Początkowo zakładałem, że serwis utrzymuje się świetnie, bo wystarczy że na
                fruli.pl cena dowolnego przedmiotu osiągnie 8% jego wartości i serwis zaczyna
                zarabiać ponadto co by zarabiał jako zwykły sklep – mówię o marży – (na fruli.pl
                wydając 1zł + VAT nabywasz 1 podbicie, które przedłuża aukcję o 10 s i podbija
                cenę o 8 gr). Prawda chyba jednak jest taka, że serwisy tego typu utrzymują się
                dużo lepiej niż świetnie.
                Zakładając, że np. na fruli iPod który osiągnął cenę 66 zł licytowały realne
                osoby, nie boty to wydały one w sumie 825 zł nie licząc VAT (66zł : 0,08zł).
                Zakładając, że wygrała żyjąca osoba musi ona zapłacić 66zł za wylicytowany
                przedmiot, koszty przesyłki, ale poniosła też wydatki na zakup kliknięć,
                frutków, przebić – jak zwał tak zwał i to są prawdopodobnie największe koszty, o
                których jednak reklamy nie wspominają.

Okazało się, że z 32 laptopów do chwili w której piszę tylko 5 przekroczyło tę
                magiczną cenę 8% wartości, ale serwis i tak zarobił na tych wszystkich
                laptopach, bo np. jedna aukcja doszła do 21% wartości (czyli ponad 8 tyś.
                zarobku dla serwisu, co pokryłoby z naddatkiem ewentualne straty w innych
                aukcjach – dlaczego „ewentualne”? Dowiesz się później co o tym myślę).

Z 9 ostatnich telewizorów, które wziąłem do statystyki ŻADEN nie przekroczył
                8,4% wartości a średnia cena nie przekraczała 6,07% wartości.

Postanowiłem zaopatrzyć się we frutki (przebicia w licytacjach) i zakupiłem 600
                sztuk które w serwisie kosztują minimum 673,44 zł (jeśli kupujesz mniejszymi
                pakietami to oczywiście więcej). To samo zrobił kolega i sprawdzaliśmy różne aukcje.
                Do licytacji wchodziliśmy gdy cena przekroczyła % wartości taki w którym
                najczęściej kończyła się aukcja. Dla przykładu gdy telewizor osiągnął 6,1%.
                Podbicia dokonywaliśmy w ostatniej sekundzie by nie tracić frutków tam, gdzie
                licytację może przebić ktoś inny.
                To idzie tak: licytujesz, mija 10 sekund – jeśli nikt inny nie zalicytuje to
                wygrywasz, jeśli zalicytuje, to ten ktoś ma szansę wygrać jeśli przez 10
                kolejnych sekund nikt go nie przebije itd.

Co zaobserwowaliśmy?

Na początku kocioł – np. 5 „graczy” którzy przebijają się między sobą plus sporo
                takich, którzy czasem zajrzą, wydadzą kieszonkowe i pójdą płakać. Rzadko kiedy
                musiałem przebijać. Przy większych kwotach tych „zaglądających” robi się coraz
                mniej aż w końcu znikają całkowicie.
                I nagle muszę przebijać, bo nikt się nie kwapi. Po mnie zawsze jest ktoś kto bez
                ryzyka przebija moją cenę, za każdym razem ktoś z 5 lub 4 osób, które ze mną
                siedzą na danej aukcji. Natomiast gdy to któreś z nich wygrywa ja okazuję się
                ostatnią i jedyną osobą przebijającą nierzadko wtedy gdy na liczniku jest
                00:00:00 (nawiasem mówiąc wg regulaminu licytacja powinna się wtedy kończyć). I
                tak ciągle dopóki nie zjawi się ktoś spoza tej „paczki” i nie zacznie licytować
                (trochę mniej ryzykownie niż ja) – wtedy mogę odpocząć, póki ten ktoś sobie nie
                pójdzie i sytuacja się powtarza. Na różnych aukcjach jest to samo – zmieniają
                się tylko nicki osobników w „paczce” (nicki które zresztą każdy może zmienić na
                swoim koncie fruli w każdej chwili).
                Grałem ostro – nie popuszczałem – gdyby nie moje podbijanie licytacja
                skończyłaby się już ileśtam dziesiąt razy na jednej z tych 4-5 osób które siebie
                nie przebijają. Ewidentnie ze sobą nie konkurują, ale widzisz to dopiero wtedy
                gdy zostajesz z nimi sam na sam i nie ma już ludzi spoza „paczki” którzy
                interesowaliby się licytacją. I co? Cena telewizora osiągnęła 16,89% wartości –
                czyli ponad 2 RAZY TYLE niż NAJDROŻSZA z 8 wcześniejszych licytacji (brałem pod
                uwagę wszystkie kolejne licytacje telewizorów od dnia 27.04.2009 do 19.05.2009).
                Licytację wygrywam oczywiście nie ja tylko jeden z „paczki”.
                Sytuacja identyczna jeśli chodzi o monitor – cena osiąga ponad 15% wartości
                kiedy zazwyczaj dochodziła do 7%.
                I znów wygrywa jedna osoba z paczki, bo ja czy kolega za ostro przeciągnęliśmy
                czekanie.
                Podobnie z bonem jubilerskim – licytacja również okazała się tą wyjątkową, gdzie
                cena wywindowała dwukrotnie ponad średnią. Choć tu już czasem wcześniej się
                zdarzało, że była tak wysoka, ale i licytacja nie jest „klasyczną” tylko „ze
                stałą ceną” do zapłaty, więc nie ma czynnika zniechęcającego dla „luźnych
                klikaczy” w postaci wysokiej ceny
                Wnioski:
                Jesteście sobie np., na Krupówkach – patrzycie - jakiś gość ma 3 kubeczki,
                przestawia je, ktoś z tłumku daje mu 50zł i wskazuje kubeczek. TAK! WYGRAŁEŚ! Bo
                pod kubeczkiem jest jakiś przedmiot. Kolejna osoba wygrywa, i kolejna i jeszcze
                jedna. Ile oni kasy zbierają! Jakie to proste! Przecież dokładnie widać gdzie
                jest przedmiot! Nie no! Wyjmujesz 50 zł, facet zabiera, przestawia kubeczki,
                wskazujesz jeden ... przegrałeś! Nagle całe towarzystwo (włącznie z tymi
                licznymi „szczęściarzami”) się rozpierzcha, bo jeden daleko gwizdnął, że policja
                idzie. A ty zostajesz sam i zaczynasz kojarzyć, że to był jeden wielki przekręt,
                że nie było ŻADNYCH prawdziwych WYGRANYCH!

Jeśli jeszcze nie zafundowałeś/łaś sobie takiej przyjemności na Krupówkach, na
                dworcu czy w jakiejś melinie to możesz spróbować dokładnie tego samego na jednym
                z frulikowych portali.
                Gdy ja patrzę na te nieliczne (na razie) licytacje, których cena sięgała 16, 18,
                21% wartości to widzę już nie liczby, ale podobnych sobie frajerów, którzy dali
                się w to wkręcić. (Napisz jeśli nim jesteś – założymy klub i może uda nam się
                zebrać dowody za prokuraturę). A jeśli jakimś cudem jesteś tym „szczęściarzem” -
                może się spotkamy i pogadamy twarzą w twarz o twoich wygranych? Proponuję, bo
                przecież przyjemniej wierzyć, że to jednak nie zawsze jest ściema, że nie ma
                botów albo chociaż no chociaż nie na wszystkich aukcjach, że te nagrody
                istnieją, że zostały wysłane do wszystkich zwycięzców, a jeśli nawet to że ci
                zwycięzcy to nie rodzina, znajomi czy pracownicy założycieli portalu, że nie
                podarowałem razem z kolegą 1300 zł oszustom i że nie jestem do końca skończonym
                kretynem, że dałem się na to nabrać...

sucker
                sucker!”
                • nanana_2 Re: To firma-krzak 24.05.09, 23:55
                  a pisanie tego samego w 10 miejscach na watku to glupie jest, zwazywszy ze tylko
                  na jednym watku piszesz, skoro i tak oczerniasz wszystkie podbijarki,
                  sorry batory
            • Gość: mcx Re: To firma-krzak IP: *.spray.pl 21.01.09, 00:08
              Aha, na stronie www dane firmy to:
              Fruli Sp. z o.o.
              ul. Sobieskiego 14
              58-500 Jelenia Góra

Gdzie tam widzisz "w organizacji"? Firma podaje się za sp. z o.o., chociaż nie ma jej w KRS. I to jest ok?

DJ
              • Gość: nbqbio Re: To firma-krzak IP: 89.174.254.* 21.01.09, 03:37
                Dzisiaj sciagnela mnie na fruli.pl ich reklama. Po poczatkowym entuzjazmie (bo
                na allegro ze SNIPem tez mozna cos upolowac przeciez), jak troche policzylem, to
                szybko ochlonalem. Opcja botow we wszystkich tego typu serwisach jest calkiem
                prawdopodobna.

najbardziej smierdzi mi (i wskazuje na boty) brak mozliwosci jakiegokolwiek
                potwierdzenia realnosci kont innych uzytkownikow. Na allegro zawsze da sie
                napisac maila czy zlapac jakos kontakt, tutaj wszystko moga byc boty.

PONIZSZE DANE UZYSKALEM PRZEZ BIALY WYWIAD, KORZYSTAJAC TYLKO Z
                OGOLNODOSTEPNYTCH STRON

domena fruli.pl zarejestrowana od pazdziernika 2008 przez firme nazwa.pl

Jesli chodzi o to czy ta firma FRULI.PL w ogole istnieje, to tak, rejestr KRS ja ma:
                krs.cors.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000321278
                jak widac zarejestrowana na SZYMULA AGNIESZKA DARIA PREZES ZARZĄDU

a oto ta osoba w naszej klasie: nasza-klasa.pl/profile/16442737

szkola: * Uniwersytet Wrocławski -Wydział Prawa i administracji (zaoczne)
                (Wrocław) o Kierunek Prawo zaoczne 5-letnie |

pasuje....

wyglada na to ze kilku cwaniakow zgapilo idee z zachodnich serwisow i trzepie
                kase na naiwnych. Pewnie nie poprzestali na jednym serwisie tylko produkuja
                klony, bo jak juz sie ma caly skrypt i system... mozna sobie samemu konkurencje
                robic.

ciekawe czy ktos ich probuje w konia robic atakami DOS.
                • Gość: nbqbio Re: To firma-krzak IP: 89.174.254.* 21.01.09, 04:23

zgodnie z tym co pisza na
                  www.bankier.pl/wiadomosc/Tanie-kupowanie-na-Fruli-pl-1895192.html
                  ">>(...) poświęcić dla aukcji.<< – wyjaśnia Agnieszka Gierus, odpowiedzialna za
                  marketing serwisu Fruli.pl."

to ta osoba:
                  nasza-klasa.pl/profile/230242
                  Zespol Szkol Medycznych a potem Filologia Polska.. duzy rozstrzal.

Tak czy inaczej, na stronie
                  www.fruli.pl/info/o_nas_kontakt_kim_jeste%C5%9Bmy_fruli_kto_to_.1023.html
                  pisza o sobie:

"Jesteśmy młodym i ambitnym zespołem z dużym doświadczeniem w różnych obszarach
                  e-commerce. Swoje umiejętności zdobywaliśmy m.in. podczas rozwijania jednego z
                  największych portali turystycznych w Polsce, współpracy z największymi portalami
                  informacyjnymi w regionie oraz ogólnopolskimi pismami. Braliśmy również udział w
                  budowaniu działów logistycznych jednej z największych sieci handlowych w kraju,
                  a także uczestniczyliśmy w opracowaniu struktur programistycznych i
                  informatycznych znanej firmy medycznej w Polsce."

Szumyla od turystyki. Gierus od medycznych. Jest tam jeszcze ktos trzeci... no i
                  informatycy pewnie.
                • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 01:29
                  Gość portalu: nbqbio napisał(a):
                  > PONIZSZE DANE UZYSKALEM PRZEZ BIALY WYWIAD, KORZYSTAJAC TYLKO Z
                  > OGOLNODOSTEPNYTCH STRON
                  >
                  > domena fruli.pl zarejestrowana od pazdziernika 2008 przez firme nazwa.pl
                  >
                  > Jesli chodzi o to czy ta firma FRULI.PL w ogole istnieje, to tak, rejestr KRS j
                  > a ma:
                  > krs.cors.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000321278
                  > jak widac zarejestrowana na SZYMULA AGNIESZKA DARIA PREZES ZARZĄDU
                  >
                  > a oto ta osoba w naszej klasie: nasza-klasa.pl/profile/16442737
                  >
                  > szkola: * Uniwersytet Wrocławski -Wydział Prawa i administracji (zaoczne)
                  > (Wrocław) o Kierunek Prawo zaoczne 5-letnie |
                  >
                  > pasuje....
                  >

w zasadzi enie zgadzam sie z toba w kilku kwestiach ale ciekawie ze zrobiles
                  taki wywiad,

jak dobrze przyjzycie sie linkowi do krs i zapisami w nim to widac ze firma
                  fruli figuruje w spisie dopiero od dwoch tygodni wiec wszyscy co mowili ze nie
                  ma jej w krs np na poczatku stycznia, wiedz juz dlaczego,

ciekawym wynalazkiem okazuje sie tez naszaklasa, i mozliwosc podpatrzenia
                  profili osob tam pracujacych, nieestety ja ich nieznam, ale wiem gdzie maja
                  biuro i moge potwierdzic ze jest ono zbudowane z cegiel a nie z waty cukrowej

• hebuka Re: To firma-krzak 27.01.09, 00:56
                    Dokładnie...potwierdzam jeśli jest wpis w KRS to firma istnieje i ma się dobrze;)

• Gość: jurij Re: To firma-krzak IP: *.privacyfoundation.de 04.02.09, 01:14
                      Hmm... jest to wina KRS=u, poniewaz, jak to polskie sady, dane zaktualizowali
                      dopiero po kilku miesiącach, a jak wiadomo polski konsument, to dociekły konsument
                      • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.magma-net.pl 04.02.09, 01:54
                        Gość portalu: jurij napisał(a):

> Hmm... jest to wina KRS=u, poniewaz, jak to polskie sady, dane zaktualizowali
                        > dopiero po kilku miesiącach, a jak wiadomo polski konsument, to dociekły konsum
                        > ent

dopiero po kilku mesiacach ?! to jakas masakra, ja nie wiem czy ;wladze; zdaja
                        sobie z tego sprawe ze takie opoznienia moga doprowadzic niejednego na rozprawe
                        sadowa, a innych zniechecic
                        masakra
                      • mathador Re: To firma-krzak 07.02.09, 23:32
                        cos w tym prawdy jest, napewno przez takie opoźnienie krsu, firma kilku
                        solidnych klientow stracila
                • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 01:33
                  Gość portalu: nbqbio napisał(a):
                  > wyglada na to ze kilku cwaniakow zgapilo idee z zachodnich serwisow i trzepie
                  > kase na naiwnych. Pewnie nie poprzestali na jednym serwisie tylko produkuja
                  > klony, bo jak juz sie ma caly skrypt i system... mozna sobie samemu konkurencje
                  > robic.

> Szumyla od turystyki. Gierus od medycznych. Jest tam jeszcze ktos trzeci... no
                  > i
                  > informatycy pewnie.

wiesz ja jestem za wolnym rynkiem i kapitalizmem, (ale nie Korporacjonizmem i
                  globalizacja) wiec jesli tylko ludzie z roznych zawodow, po roznych szkolach,
                  potrafili sie zebrac, wymyslic cos, a nawet podlapac z zachodu(bo stamtad to
                  przyszlo) to ich swiete prawo, ich prawem jest tez na tym zarobic, wiec za to
                  nie mozesz miec do nich pretensji, i nie rozumiem czego je masz, jakbys mial
                  wlasny biznes tez chcialbys jak najwiecej zarobic, co nie? wiec mzoe bez
                  hipokryzji, bo to infantylne sie robi

pozdr
                  • Gość: iro Re: To firma-krzak IP: *.spray.pl 26.01.09, 18:40
                    Ale jeśli ci młodzi ludzie najwyraźniej w świecie oszukują, to nie należy ich podziwiać, tylko sprawą powinien zainteresować się prokurator.

DJ
                    • Gość: Nieograniczony Re: To firma-krzak IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.09, 14:44
                      Ale koleś śmieszny jesteś! Idąc tokiem twojego - jak widać znacznie
                      ograniczonego - rozumowania LOTTO też powinna zająć się prokuratura. Przecież
                      tam też wszyscy kupujący zakłady zrzucają się na wygraną jednego (albo co
                      najwyżej kilku), którzy trafią szóstkę...
                      • Gość: iro Re: To firma-krzak IP: *.spray.pl 28.01.09, 19:43
                        Chyba śmieszny jesteś. A raczej żałosny. NA fruli.pl cenę podbijają boty, które uniemożliwiają wygranie aukcji. Gdzie tu analogie do lotto?
                        • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.magma-net.pl 30.01.09, 00:42
                          analogia do lotto nie byl sposob przeprowadzenia gry, a fakt ze wygrana zalezy
                          od szczescia w duzej mierze, a malo ode mnie czy ciebie, na losowanie numerka
                          nie ma nic wplywu, a w podbijarkach to jeszcze bardzie zlozone, bo zalezne od
                          gry innych uzytkownikow,

ale wg mnie to oba przypadki to sprawdzanie swojego szczescia,takie placenie za los

pzdr
                      • Gość: gorzalka Re: To firma-krzak IP: *.lab.os3.nl 10.04.09, 23:46
                        zgadzam sie, ze podbijarki, to normalny mechanizm. tak samo jak w
                        ubezpieczeniach - wszyscy placa skladki, a tylko nieliczni odbieraja wygrana w
                        postaci refundacji calej naprawy po ypadku...
                        • mathador Re: To firma-krzak 11.04.09, 12:40
                          całkiem niezły przykład, bo ubezpieczenia są legalne

a jak porównują to do hazardu, to nie koniecznie jest trafne z mojego pkt widzenia
                    • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.magma-net.pl 30.01.09, 00:34
                      jesli oszukuja to jak najbardzie prokurator, ale ja osobiscie nie widze podstaw
                      do tego, sa jasne reguly gry, firma siedziba krs, zarzad, to ze ciezko cos
                      wygrac to juz nie kwesia oszustwa,
                      • Gość: icx Re: To firma-krzak IP: *.spray.pl 31.01.09, 19:38
                        No nie koleś, jaja sobie robisz. Czytałem gdzieś, że te pajace podpisały umowę za jakąś firmą pr. Na 100% jesteś jakimś studenciakiem, który za 12 zeta za godzinę ma jechać wazelinę tych oszustach.
                        Dziwne jest to, że za każdym razem piszesz z innego ip. Pewnie macie kilka łączy, aby wszystkie posty wyglądały bardziej autentycznie. Szkoda tylko, że tym razem wyszło odwrotnie.

Icx
                        • mathador Re: To firma-krzak 02.02.09, 00:44
                          Gość portalu: icx napisał(a):

> No nie koleś, jaja sobie robisz. Czytałem gdzieś, że te pajace podpisały umowę
                          > za jakąś firmą pr. Na 100% jesteś jakimś studenciakiem, który za 12 zeta za god
                          > zinę ma jechać wazelinę tych oszustach.
                          > Dziwne jest to, że za każdym razem piszesz z innego ip. Pewnie macie kilka łącz
                          > y, aby wszystkie posty wyglądały bardziej autentycznie. Szkoda tylko, że tym ra
                          > zem wyszło odwrotnie.
                          >
                          > Icx

Chyba troche przesadzasz...
                          Wrzuc na luz, moze koles serio ma pozytywna opinie o tym serwisie, a nawet jesli
                          nie to co z tego?

Moze i sobie przyrabia troche, a jak ty gardzisz 12zl/h, to juz Twoja sprawa.
                          Bez obrazy offcrz
                        • Gość: Nieograniczony Re: To firma-krzak IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 12:22
                          I tu cię zdziwię, bo nie mam pojęcia kim jest koleś podpisujący się
                          "jeleniogórzanin", ale skoro ty i tak jesteś sprytniejszy od rzeczywistości, to
                          powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Może potrzebujesz jakiś podpowiedzi...?
                        • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.magma-net.pl 04.02.09, 01:59
                          12zl/h to moje marzenie :) ja robie w tesco nocami za 8zl brutto !!

a tak serio, nie wiem czy zauwazyles ale z mojego nicka 'jeleniogorzanin' (bo
                          stamtąd pochodze ) pisze cały czas, i ip mam stale, pzesledz moje wypowiedzi,
                          zobaczysz
                        • Gość: Gość R Re: To firma-krzak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 16:35
                          IP, jeżeli się troszkę orientujesz nie każdy ma stałe. W wielu
                          przypadkach przy każdym połączeniu z netem otrzymujesz nowe IP, więc
                          nie osądzaj po tym ludzi.
                • Gość: bamboleo Re: To firma-krzak IP: *.eranet.pl 17.02.09, 00:06
                  Klony już są. Dostaje na poczte od jakiegos czasu maile z reklamą
                  takich serwisow. Jakies aukcje za 10-groszy czy cos podobnego, nie
                  pamietam dokladnie nazwy. Przeczytalem zasady udzialu w aukcjach i
                  pusty smiech mnie ogarnal. Przeciez takie aukcje to jawne oszustwo i
                  wyciaganie kasy od kupujacych. Jeszcze w dodatku rozsylaja spam na
                  poczte.
                  • nanana_2 Re: To firma-krzak 20.02.09, 22:30
                    to jest forma reklamy, dosc popularna nawet, wykupuje sie mailing np w interii,
                    100tys listów, wiem ze podbij.pl w taki sposob sie reklamowalo
                    pozostawiam do wlasnej oceny opinie na to
                    • valentino1986 Re: To firma-krzak 21.02.09, 21:59
                      hmm... z mojego punktu widzenia mailing, to pieniadze wyrzucone w bloto, bo
                      wiekszosc ludzi od razu wyrzuca to jako 'spam'
                      • dz4kczyl Re: To firma-krzak 23.02.09, 01:40
                        valentino1986 napisał:

> hmm... z mojego punktu widzenia mailing, to pieniadze wyrzucone w bloto, bo
                        > wiekszosc ludzi od razu wyrzuca to jako 'spam'

dokładnie jest tak jak piszesz, zresztą dzisiaj ciężko wypatrzeć coś dobrego
                        spod tony maili i spamu na forach ew. w najgorszym przypadku: w skrzynce pocztowej:(
                    • Gość: kamils53 Re: To firma-krzak IP: *.foebud.org 22.02.09, 15:30
                      i już nie lubie podbij właśnie za wykupienie takiej formy reklamy
                      NIENAWIDZE SPAMU NA MAILU!
                      • nanana_2 Re: To firma-krzak 01.03.09, 01:18
                        kazdy ma swoja droge do szczescia,
                        nie pochwalam sama reklamy przez mail, nawet jej nie czytam, ale skoro firmy
                        wykupuja taki mailing to musi buc on w jakims % skuteczny, tak mi sie wydaje
                        • Gość: nejman Re: To firma-krzak IP: *.blutmagie.de 04.03.09, 00:54
                          no zdarza się że coś związanego z naszymi zainteresowaniami przyjdzie, ale
                          najczęściej po przeczytaniu okazuje się że i tak mail ten nie byl wart naszego
                          czasu, a szkoda
              • hebuka Re: To firma-krzak 27.01.09, 00:59
                Gość portalu: mcx napisał(a):

> Aha, na stronie www dane firmy to:
                > Fruli Sp. z o.o.
                > ul. Sobieskiego 14
                > 58-500 Jelenia Góra
                >
                > Gdzie tam widzisz "w organizacji"? Firma podaje się za sp. z o.o., chociaż nie
                > ma jej w KRS. I to jest ok?
                >
                > DJ

Poczytaj dokładnie;) Miłej lektury;)

Swoją drogą - zadziwiające jest to, że sporo osób zawsze jest nastawionych tak
                pesymistycznie do różnych innowacji technologicznych a potem po jakimś czasie
                same dzierżą w rękach sztandary z hasłami popierającymi daną rzecz;)) No cóż
                gdzie zawieje wiatr...;)
                • Gość: abecadlo Re: To firma-krzak IP: 93.105.149.* 27.01.09, 13:49
                  wg mnie to portal ktory jest jednym wielkim przekretem. odwiedzalem kilka roznych ale tylko na tym w kazdej aukcji sa zwykle podbicia bierze udzial w licytacji z 5 osob (na kazdej licytacji inne nicki) i podbijaja w ostatniej sekundzie (obserwowalem kilka aukcji i nigdy sie nie zdarzylo aby z tych 5 osob w ostatniej sekundzie podbilo np 2 naraz --zawsze podbijaja na zmiane jak automacik) i w przeciwienstwie do podbij.pl gdzie w wiekszej mierze wygrywaja automaty to tu prawie nigdy ........... moge sie mylic ale raczej watpie bo kazda aukcja wyglada dokladnie tak samo
                  • Gość: lighht123 Re: To firma-krzak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 16:47
                    tego co widzę to "kotiek" jest na kazdym forum. ta osoba jest na
                    pewno z fruli.pl. od około miesiąca gram na fruli, gdyż darowałam
                    sobie podbij.pl na jakiś czas. pomyslałam, że skoro tam jest aż tak
                    dużo ludzi oraz, że wygrałam tam już 5 rzeczy (bo tylko tyle tam
                    ożna wygrać, nastepne 5 po 30 dniach) to skoczę sobie gdzieś
                    indziej. trafiło na fruli.pl-oszustów, złodzieji. powiem
                    tak...straciłam tam 1500 zł i nie wygrałam tam nic. próbowałam
                    wszystkich metod. ręczne granie, automaty i nic. jak kolega napisał
                    wyżej, gdy kończy się tylko automat, to zaraz i kończy się aukcja,
                    bo ktoś jednym kliknięciem albo dwoma Cię przebija. jest tam pełno
                    botów.
                    ponieważ się tak dzieje postanowiłam przeprowadzić śledztwo i:
                    1. kotiek, MichalL oraz dzikiquba to są ludzie z fruli, reklamuja je
                    na każdym forum...skąd to wiem, IP kompa jest takie same... te osoby
                    grają również na fruli...ciekawe...prawda?????
                    2. żadnych przedmiotów, które są wygrywane w aukcjach nie ma na
                    żadnych innym portalu do sprzedaży np. na
                    allegro.pl ...ciekawe...prawda?
                    jestem osoba często grająca na tego typu aukcjach... na podbij.pl
                    straciłam trochę kasy, ale wygrałam jednak kilka rzeczy.
                    postanowiłam je sprzedać, zreszta na allegro jest mnóstwo rzeczy,
                    które ludzie wygrywają na podbij i potem wystawiaja na all.
                    zaznaczam, że nie pracuję dla podbij... mam kilka ich rachunków na
                    rzeczy, które tam kupiłam (do wglądu) jak sobie będziecie zyczyć.
                    OSTRZEGAM:
                    nie grajcie na fruli.pl to złodzieje, oszuści. naprawdę szkoda
                    Waszego czasu i pieniędzy. pełno tam botów. nic tam nie wygracie
                    zastanawiam sie czy nie podac ich do uokik-u...jestem coraz bardziej
                    wkurzona na nich.
                    pozdrawiam wszystkich serdecznie...nie dajcie się nabrać
                    • arayanne Re: To firma-krzak 20.05.09, 21:25
                      No to zgadza się z moimi doświadczeniami na fruli w 100%
                  • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.magma-net.pl 30.01.09, 00:45
                    Gość portalu: abecadlo napisał(a):
                    > --zawsze podbijaja na zmiane jak automacik) i w
                    > przeciwienstwie do podbij.pl gdzie w wiekszej mierze wygrywaja automaty to tu p
                    > rawie nigdy
                    nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale z tego co przeczytalem to wg Ciebie na
                    podbij graja automaty a na tym drugim serwisie 'prawie nigdy'
                    tak?
                    • Gość: lighht123 Re: To firma-krzak IP: *.chello.pl 30.01.09, 20:43
                      tak, na podbij.pl-automaty, na fruli.pl nigdy automat nie wygra.
                      poza tym na fruli.pl jest bardzo kiepsko ustawiony licznik Twoich
                      podbic. musisz wchodzić na swoje konto (nie masz wtedy podgladu na
                      aukcję) i sprawdzac, czy posiadasz podbicia czy już nie, a w tym
                      czasie może Cię ktos przelicytowac. ja tak niestety nacięłam się
                      kilka razy. poza tym ostatnio zauważyłam, że ceny na fruli są bbb
                      zblizone do tych cen podanych jako detaiczne... dziwne, że przy
                      poczatku aukcji grają te same osoby (obserwuje to przez 1
                      miesiąc...prawie non stop), potem jak już cena jest właściwa-
                      detaliczna wchodzą automaty (to sa osoby naprawdę grające)...po czym
                      konczą sie automaty i ktoś przebija takiego delikwenta jednym czy
                      dwoma podbiciami. żenada... nie polecam. sprawa już poszła do
                      odpowiednich służb...niech zrobią im kontrolę...poza tym (tam nie
                      grałam), ale duzo czytam aukcjezagrosz.pl już maja tarpaty. NIE
                      GRAJCIE NA FRULI.PL. kompletnie mija się to z celem. pzdr
                      • beju_from_eldorado Re: To firma-krzak 05.02.09, 18:55
                        Jakie tarapaty maja aukcjezagrosz.pl? Myslalem ostatnio o tym serwisie, dlatego
                        chcialbym wiedziec co masz na mysli piszac o ich tarapatach?
                        • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.magma-net.pl 09.02.09, 01:27
                          ktos sie chyba z nimi sądzi
                          • mathador Re: To firma-krzak 09.02.09, 19:40
                            Gość portalu: jeleniogorzanin napisał(a):

> ktos sie chyba z nimi sądzi

ale o co? oszustwa ? boty? nie dotrzymanie realizacji wygranej?
                      • Gość: Koloser Re: To firma-krzak IP: *.aof.su 05.02.09, 20:39
                        Hmm... wydaje mi się, że widziałem juz gdzieś taki sam temat? Normalny człowiek
                        jak jest oszukany, to interweniuje u zródła, a nie oczernia bezpodstawnie. Moze
                        zamiast tak pisac sprobowalabys wyjasnic to z serwisem, oczywiscie jesli ten
                        problem jest realny
                        • arayanne Re: To firma-krzak 20.05.09, 21:30
                          A moim zdaniem normalny człowiek zgłasza się do odpowiednich służb, by
                          przeprowadzili kontrolę jeśli nie ma dowodów (bo skąd ma mieć?) i pisze o tym co
                          go spotkało na necie, bo nie chce by inni skończyli podobnie jak on.
                          • nanana_2 Re: To firma-krzak 24.05.09, 23:57
                            tak samo jak ty, ty tez przeciez nie masz dowodów, i nawet nie podales nickow
                            swojego i kolegi, co do aukcji ze niby na nich graliscie...

a organy scigania jesli maja cos kontrolowac to musza miec pretekst, dowod,
                            punkt zaczepienia, bo po samym gdybaniu przegranych urzytkownikow to nie kiwna
                            palcem nawet
                      • Gość: phelinn Re: To firma-krzak IP: *.wroclaw.mm.pl 09.02.09, 01:34
                        nieźle "ctrl+c ctrl+v". dziwne ze urażonemu klientowi chciało sie zakładać tyle
                        profili na rożnych forach zeby wszystkich poinformować o swoim sczesciu?!
                        dokładnie tymi samymi słowami ?!
                        m.in na pcformat, interia, o2 (daruje sobie cytowanie
                        może później jeszcze gdzieś znajdę
                        • mathador Re: To firma-krzak 09.02.09, 20:19
                          Gość portalu: phelinn napisał(a):

> nieźle "ctrl+c ctrl+v". dziwne ze urażonemu klientowi chciało sie zakładać tyle
                          > profili na rożnych forach zeby wszystkich poinformować o swoim sczesciu?!
                          > dokładnie tymi samymi słowami ?!
                          > m.in na pcformat, interia, o2 (daruje sobie cytowanie
                          > może później jeszcze gdzieś znajdę

no to widzę że mamy tutaj sherlocka holmesa polskiego internetu :)

ale dobrze, przynajmniej wiadomo co firmy potrafią robić by oczerniać inne ;]
                    • Gość: abecadlo Re: To firma-krzak IP: 93.105.149.* 30.01.09, 22:39
                      > Gość portalu: abecadlo napisał(a):
                      > > --zawsze podbijaja na zmiane jak automacik) i w
                      > > przeciwienstwie do podbij.pl gdzie w wiekszej mierze wygrywaja automaty t
                      > o tu p
                      > > rawie nigdy
                      > nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale z tego co przeczytalem to wg Ciebie na
                      > podbij graja automaty a na tym drugim serwisie 'prawie nigdy'
                      > tak?

moze inaczej : na podbij jest jawne ze graja automaty a na fruli niby sa to zwykle podbicia ale sa klikane tak jakby to byly automaty(bo dziwne dla mnie jest to ze jak licytuje z 5 osob i licznik jest na 1 s to nigdy nie kliknie wiecej niz jedna osoba tylko zawsze te 5 ale na zmiane )
                      • Gość: jeleniogorzanin Re: To firma-krzak IP: *.magma-net.pl 04.02.09, 02:05
                        Gość portalu: abecadlo napisał(a):
                        > moze inaczej : na podbij jest jawne ze graja automaty a na fruli niby sa to zwy
                        > kle podbicia ale sa klikane tak jakby to byly automaty(bo dziwne dla mnie jest
                        > to ze jak licytuje z 5 osob i licznik jest na 1 s to nigdy nie kliknie wiecej n
                        > iz jedna osoba tylko zawsze te 5 ale na zmiane )

a moze to jest kwestia sposobu ''stworzenia'' serwisu, kod na jakim on pracuje,
                        komend czy polecen, nie znam sie na pisaniu www ani pracy/obsludze takich
                        serwisow, ale moze zwykle to jakus bug jest?!
                • Gość: aw Re: To firma-krzak IP: *.spray.pl 02.02.09, 01:03
                  Innowacja? Złodziejstwo jest równie stare jak prostytucja. Przybiera tylko mniej lub bardziej wyrafinowane kształty.

AW
                  • Gość: Nieograniczony Re: To firma-krzak IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 14:30
                    Ale kolo kontrabandę robisz. Widać czarny PR górą. Akurat internet w Sprayu nie
                    jest aż tak popularny ("mcx", "iro", "icx", "aw"), więc łatwo się domyśleć, że
                    ktoś to właśnie Tobie ktoś płaci (podbij.pl?), żebyś takimi pierdołami się
                    zajmował. I to pewnie za te 12 zł/h (o których piszesz wyżej jako "icx"). Hehe!
          • arayanne Przeczytaj zanim zalicytujesz 20.05.09, 20:59
            Na wstępie przyznaję – okazałem się naiwniakiem! Piszę to co piszę, by inni
            którzy uważają się za sprytnych zastanowili się 12 razy zanim skorzystają z
            fruli.pl (i pewnie wszystkich innych tego typu serwisów). Jeśli jesteś osobą,
            która potrafi powiedzieć „Ja raz widziałem jak na podbij.pl ktoś wylicytował
            iPod'a wartego 900 złoty za 66 złotych” to w ogóle tego nie czytaj, bo możesz
            nie zrozumieć.

Zanim wydałem na to pierwsze pieniądze prowadziłem szerokie statystyki aukcji,
            czytałem, liczyłem, obserwowałem.
            Początkowo zakładałem, że serwis utrzymuje się świetnie, bo wystarczy że na
            fruli.pl cena dowolnego przedmiotu osiągnie 8% jego wartości i serwis zaczyna
            zarabiać ponadto co by zarabiał jako zwykły sklep – mówię o marży – (na fruli.pl
            wydając 1zł + VAT nabywasz 1 podbicie, które przedłuża aukcję o 10 s i podbija
            cenę o 8 gr). Prawda chyba jednak jest taka, że serwisy tego typu utrzymują się
            dużo lepiej niż świetnie.
            Zakładając, że np. na fruli iPod który osiągnął cenę 66 zł licytowały realne
            osoby, nie boty to wydały one w sumie 825 zł nie licząc VAT (66zł : 0,08zł).
            Zakładając, że wygrała żyjąca osoba musi ona zapłacić 66zł za wylicytowany
            przedmiot, koszty przesyłki, ale poniosła też wydatki na zakup kliknięć,
            frutków, przebić – jak zwał tak zwał i to są prawdopodobnie największe koszty, o
            których jednak reklamy nie wspominają.

Okazało się, że z 32 laptopów do chwili w której piszę tylko 5 przekroczyło tę
            magiczną cenę 8% wartości, ale serwis i tak zarobił na tych wszystkich
            laptopach, bo np. jedna aukcja doszła do 21% wartości (czyli ponad 8 tyś.
            zarobku dla serwisu, co pokryłoby z naddatkiem ewentualne straty w innych
            aukcjach – dlaczego „ewentualne”? Dowiesz się później co o tym myślę).

Z 9 ostatnich telewizorów, które wziąłem do statystyki ŻADEN nie przekroczył
            8,4% wartości a średnia cena nie przekraczała 6,07% wartości.

Postanowiłem zaopatrzyć się we frutki (przebicia w licytacjach) i zakupiłem 600
            sztuk które w serwisie kosztują minimum 673,44 zł (jeśli kupujesz mniejszymi
            pakietami to oczywiście więcej). To samo zrobił kolega i sprawdzaliśmy różne aukcje.
            Do licytacji wchodziliśmy gdy cena przekroczyła % wartości taki w którym
            najczęściej kończyła się aukcja. Dla przykładu gdy telewizor osiągnął 6,1%.
            Podbicia dokonywaliśmy w ostatniej sekundzie by nie tracić frutków tam, gdzie
            licytację może przebić ktoś inny.
            To idzie tak: licytujesz, mija 10 sekund – jeśli nikt inny nie zalicytuje to
            wygrywasz, jeśli zalicytuje, to ten ktoś ma szansę wygrać jeśli przez 10
            kolejnych sekund nikt go nie przebije itd.

Co zaobserwowaliśmy?

Na początku kocioł – np. 5 „graczy” którzy przebijają się między sobą plus sporo
            takich, którzy czasem zajrzą, wydadzą kieszonkowe i pójdą płakać. Rzadko kiedy
            musiałem przebijać. Przy większych kwotach tych „zaglądających” robi się coraz
            mniej aż w końcu znikają całkowicie.
            I nagle muszę przebijać, bo nikt się nie kwapi. Po mnie zawsze jest ktoś kto bez
            ryzyka przebija moją cenę, za każdym razem ktoś z 5 lub 4 osób, które ze mną
            siedzą na danej aukcji. Natomiast gdy to któreś z nich wygrywa ja okazuję się
            ostatnią i jedyną osobą przebijającą nierzadko wtedy gdy na liczniku jest
            00:00:00 (nawiasem mówiąc wg regulaminu licytacja powinna się wtedy kończyć). I
            tak ciągle dopóki nie zjawi się ktoś spoza tej „paczki” i nie zacznie licytować
            (trochę mniej ryzykownie niż ja) – wtedy mogę odpocząć, póki ten ktoś sobie nie
            pójdzie i sytuacja się powtarza. Na różnych aukcjach jest to samo – zmieniają
            się tylko nicki osobników w „paczce” (nicki które zresztą każdy może zmienić na
            swoim koncie fruli w każdej chwili).
            Grałem ostro – nie popuszczałem – gdyby nie moje podbijanie licytacja
            skończyłaby się już ileśtam dziesiąt razy na jednej z tych 4-5 osób które siebie
            nie przebijają. Ewidentnie ze sobą nie konkurują, ale widzisz to dopiero wtedy
            gdy zostajesz z nimi sam na sam i nie ma już ludzi spoza „paczki” którzy
            interesowaliby się licytacją. I co? Cena telewizora osiągnęła 16,89% wartości –
            czyli ponad 2 RAZY TYLE niż NAJDROŻSZA z 8 wcześniejszych licytacji (brałem pod
            uwagę wszystkie kolejne licytacje telewizorów od dnia 27.04.2009 do 19.05.2009).
            Licytację wygrywam oczywiście nie ja tylko jeden z „paczki”.
            Sytuacja identyczna jeśli chodzi o monitor – cena osiąga ponad 15% wartości
            kiedy zazwyczaj dochodziła do 7%.
            I znów wygrywa jedna osoba z paczki, bo ja czy kolega za ostro przeciągnęliśmy
            czekanie.
            Podobnie z bonem jubilerskim – licytacja również okazała się tą wyjątkową, gdzie
            cena wywindowała dwukrotnie ponad średnią. Choć tu już czasem wcześniej się
            zdarzało, że była tak wysoka, ale i licytacja nie jest „klasyczną” tylko „ze
            stałą ceną” do zapłaty, więc nie ma czynnika zniechęcającego dla „luźnych
            klikaczy” w postaci wysokiej ceny
            Wnioski:
            Jesteście sobie np., na Krupówkach – patrzycie - jakiś gość ma 3 kubeczki,
            przestawia je, ktoś z tłumku daje mu 50zł i wskazuje kubeczek. TAK! WYGRAŁEŚ! Bo
            pod kubeczkiem jest jakiś przedmiot. Kolejna osoba wygrywa, i kolejna i jeszcze
            jedna. Ile oni kasy zbierają! Jakie to proste! Przecież dokładnie widać gdzie
            jest przedmiot! Nie no! Wyjmujesz 50 zł, facet zabiera, przestawia kubeczki,
            wskazujesz jeden ... przegrałeś! Nagle całe towarzystwo (włącznie z tymi
            licznymi „szczęściarzami”) się rozpierzcha, bo jeden daleko gwizdnął, że policja
            idzie. A ty zostajesz sam i zaczynasz kojarzyć, że to był jeden wielki przekręt,
            że nie było ŻADNYCH prawdziwych WYGRANYCH!

Jeśli jeszcze nie zafundowałeś/łaś sobie takiej przyjemności na Krupówkach, na
            dworcu czy w jakiejś melinie to możesz spróbować dokładnie tego samego na jednym
            z frulikowych portali.
            Gdy ja patrzę na te nieliczne (na razie) licytacje, których cena sięgała 16, 18,
            21% wartości to widzę już nie liczby, ale podobnych sobie frajerów, którzy dali
            się w to wkręcić. (Napisz jeśli nim jesteś – założymy klub i może uda nam się
            zebrać dowody za prokuraturę). A jeśli jakimś cudem jesteś tym „szczęściarzem” -
            może się spotkamy i pogadamy twarzą w twarz o twoich wygranych? Proponuję, bo
            przecież przyjemniej wierzyć, że to jednak nie zawsze jest ściema, że nie ma
            botów albo chociaż no chociaż nie na wszystkich aukcjach, że te nagrody
            istnieją, że zostały wysłane do wszystkich zwycięzców, a jeśli nawet to że ci
            zwycięzcy to nie rodzina, znajomi czy pracownicy założycieli portalu, że nie
            podarowałem razem z kolegą 1300 zł oszustom i że nie jestem do końca skończonym
            kretynem, że dałem się na to nabrać...

sucker
            sucker!”
          • Gość: ZamnkąłemKOnto Re: To firma-krzak IP: *.anonymouse.org 04.06.09, 05:33
            Trzeba umieć szukać ;)
            na fruli.pl/help/ znajdziesz
            Fruli Sp. z o.o.
            ul. Sobieskiego 14
            58-500 Jelenia Góra
            NIP: 611-26-59-032
            REGON: 020855105
            na zumi:
            Telefon: (075) 647-66-36
            E-mail: biuro@fruli.pl
            na www.infoveriti.pl/firma/321278/fruli/jelenia-gora/sobieskiego/ można
            zamówić raport KRS
            Data rejetracji w KRS: 2009-01-13
            ZARZĄD FRULI: SZYMULA AGNIESZKA DARIA − PREZES ZARZĄDU i jednocześnie właścicielka
            profil na www.goldenline.pl/agnieszka-szymula4
            Wysokość kapitału zakładowego: 50 000,00
            PKD
            63 12 DZIAŁALNOŚĆ PORTALI INTERNETOWYCH
            47 91 SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA PRZEZ DOMY SPRZEDAŻY WYSYŁKOWEJ LUB INTERNET
            47 99 POZOSTAŁA SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA POZA SIECIĄ SKLEPOWĄ, STRAGANAMI
            I TARGOWISKAMI
            62 02 DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z DORADZTWEM W ZAKRESIE INFORMATYKI
            i jeszcze kilka innych
            Ktoś jeszcze coś chce wiedzieć o Fruli? ;)

Spróbujcie zamknąć konto i zażądać usunięcia danych, są kompletnie nie
            przygotowani.
          • Gość: KMP JELENIA GÓRA Re: To firma-krzak IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 31.03.10, 08:50
            Komenda Miejska Policji Wydział d/w z Przestępczością Gospodarczą w Jeleniej Górze, zwraca się do osób, które brały udział w licytacjach organizowanych na portalu www.fruli.pl o informację na temat stwierdzonych przez nie nieprawidłowościach w funkcjonowaniu przedmiotowego portalu. W tym zakresie należy podać krótki opis zaobserwowanych nieprawidłowości, oraz dane osoby informującej o zaistniałym fakcie w celu ewentualnego kontaktu (dane osobowe, adres, nr telefonu). Korespondencję proszę kierować na adres e-mailowy fruli@jelenia-gora.policja.gov.pl
    • n_adamo Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 02.02.09, 16:30
      co to za jakaś bzdura?
    • Gość: maly Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: 213.134.189.* 09.02.09, 21:01
      www.epieniadze.com.pl
      • Gość: znajomy Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 04:09
        Fruli.pl to sku...syny pieprzeni oszusci i tyle mam do powiedzenia na ich temat
        • Gość: max Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.spray.net.pl 12.02.09, 22:16
          Wyślij im pozdrowienia:

Jakub Dzikowski
          jakub.dzikowski@fruli.pl

A później pomyśl, jak ich udupić. Cwaniaczki myślą, że trafiły na żyłę złota. Trzeba jakoś to skończyć.

Max.
          • Gość: TO JA Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.chello.pl 13.02.09, 19:56
            Oszuści!!!!
            Zegar na aukcjach często się nie wyświetla! ale nicki osób licytujących się
            zmieniają,czasem staje na 3-4 min przed końcem i świeci się pięknie na czerwono
            nagle znika zupełnie a ty myślisz że już wygrałeś!!!!Piszesz do nich swoje
            uwagi, fakt odpowiedz przychodzi natychmiast!!! Mi napisali że mam dziwne
            przeciążone i słabe łącze a być może zbyt słaby sprzęt bo ich serwer działa
            prawidłowo!!! Nie daj się nabrać!!!Utopiłem ponad 100zł!
          • nanana_2 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 20.02.09, 22:33
            powtórze po kimś:
            Gość portalu: Nieograniczony napisał(a):

> Ale kolo kontrabandę robisz. Widać czarny PR górą. Akurat internet w Sprayu nie
            > jest aż tak popularny ("mcx", "iro", "icx", "aw"), więc łatwo się domyśleć, że
            > ktoś to właśnie Tobie ktoś płaci (podbij.pl?), żebyś takimi pierdołami się
            > zajmował. I to pewnie za te 12 zł/h (o których piszesz wyżej jako "icx"). Hehe!

dalbys se juz spokój

Gość portalu: max napisał(a):

> Wyślij im pozdrowienia:
            >
            > Jakub Dzikowski
            > jakub.dzikowski@fruli.pl
            >
            > A później pomyśl, jak ich udupić. Cwaniaczki myślą, że trafiły na żyłę złota. T
            > rzeba jakoś to skończyć.
            >
            > Max.
    • Gość: PRICE Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.icpnet.pl 16.02.09, 01:35
      Wszyscy w jednym miejscu stopcena.pl
    • Gość: Bigggg Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.eranet.pl 16.02.09, 23:24
      Jedna wielka ściema i oszustwo. Ludzie nie dajcie się nabierać. Co
      to za aukcja, gdzie kupujący musi płacić za każdą złożoną ofertę?
      Czy wy tego nie widzicie, że robią z Was balona. Powinien byc
      dopisek na tego typu aukcjach: "Tylko dla IDIOTÓW".
      • Gość: Fruli mi to! Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 11:29
        W takim razie zacznij od przekonywania do tego rodzaju hasła największego...
        czyli LOTTO :)
        • Gość: AS Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.md4.pl 18.02.09, 21:39
          Nie wiem o co Wy się kłucicie, nie dośc że dają Wam towary za BEZCEN
          TO JESZCZE MARUDZICIE !!!
          • Gość: lolol E IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.09, 21:56
            EFGHIJKLMNOPRST
          • nanana_2 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 20.02.09, 22:38
            Gość portalu: AS napisał(a):

> Nie wiem o co Wy się kłucicie, nie dośc że dają Wam towary za BEZCEN
            > TO JESZCZE MARUDZICIE !!!

moze ja dopowiem swoje tutaj
            kazdy wie ze na podbijarkach za wygrany towar placi sie cene z licytacji, koszt
            przesylki i kosztu frutkow/podbic/strzalow etc
            pytanie keidy to jest oplacalne a kiedy przeplacone
            na fruli poszedl ostatnio laptop Lenovo wart 15tys zl za ok 3tys, jesli
            doliczymy do tego ze gracz ktory wygral zainwestowal w podbicia nawet 2tys zl !!
            to za caly sprzet zaplacic 5tys czyli 30%wartosci,
            czy to sie jeszcze oplaca czy jest przeplacone?? hmm..
            • Gość: poznaniak Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.173.2.72.tesatnet.pl 21.02.09, 15:01
              Powiem wprost, nie jestem powiązany (nie jestem pracownikiem) fruli, podbij. Mam
              konta na obu serwisach i na obu czasem gram, nie można tych serwisów traktować,
              jako aukcje tylko, jako loterię. Dotychczas na fruli jeszcze nic nie wygrałem,
              za to na podbij wygrałem laptopa wartego 6200 zł, łącznie na obu serwisach
              straciłem ok 700 zł, ludzie wydają więcej na LOTTO i nic z tego nie mają. Owszem
              nie jest to mała kwota, ale i tak jestem do przodu. Do tych, co tak się burzą
              NIKT WAM NIE KAŻE GRAĆ.
              • nanana_2 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 01.03.09, 01:09
                jest jak mowisz, za darmo nic nie ma, wiec trzeba zainwestowac cos w mozliwosci
                wygrania, postawiels 700zl , wygrales 6tys, to 6krotne przebicie, malo ktory
                zaklad sportowy ma taka stawke
                ale nie nalezy traktowac fruli etc jako aukcji zarobkowych, tylko jako gre,
                loterie, zabawe, taka moja opinia
                • eggostarte Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 01.03.09, 16:02
                  nanana_2 napisała:

> jest jak mowisz, za darmo nic nie ma, wiec trzeba zainwestowac cos w mozliwosci
                  > wygrania, postawiels 700zl , wygrales 6tys, to 6krotne przebicie, malo ktory
                  > zaklad sportowy ma taka stawke
                  > ale nie nalezy traktowac fruli etc jako aukcji zarobkowych, tylko jako gre,
                  > loterie, zabawe, taka moja opinia

- i tym bardziej się cieszysz z wygranej. Jeśli chodzi o "fruli.pl" to ja jestem
                  szczerze i bezapelacyjnie "za", gdyż można tam wygrać naprawdę cenne przedmioty
                  za bezcen- co tu mówić?:)
                  • Gość: inteller Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.fbx.proxad.net 04.03.09, 19:34
                    po trochu macie rację,
                    z tym że zgadzam się z faktem że fruli jest okej
                  • arayanne Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 20.05.09, 21:39
                    "można wygrać"? Znaczy się ty wygrałeś, twój żywy kolega czy może widziałeś, że
                    jakiś nick wygrał albo wierzysz reklamom? Bo to dość istotne informacje..
                • Gość: kindziuk Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.blutmagie.de 04.03.09, 00:50
                  nie zgodzę się że fruli należy traktować jak gre

raczej jak zakupy, szukamy okazji więc staramy się wydać jak najmniej, i tu nam
                  może pomóc taki serwis, lecz nie musi to musimy brać pod uwagę
                  • eggostarte Co myslicie o FRULI.PL??? 05.03.09, 01:23
                    jako grę- w której wygrana jest bardzo duża...czasami nawet cena przewyższa (ta
                    realna) kilkakrotnie tą za którą bierzemy przy wygranej licytacji;P
                    • Gość: kejtip Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: 61.8.106.* 05.03.09, 20:59
                      możesz sprostować, bo kompletnie nie rozumie twojej wypowiedzi ; )

jaka cena? co przewyższa?
                  • nanana_2 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 06.03.09, 00:55
                    Gość portalu: kindziuk napisał(a):

> nie zgodzę się że fruli należy traktować jak gre
                    >
                    > raczej jak zakupy, szukamy okazji więc staramy się wydać jak najmniej, i tu nam
                    > może pomóc taki serwis, lecz nie musi to musimy brać pod uwagę

a ja wrecz przeciwnie, traktuje to jako gre, zabawe, jak w pokerka czy monopoly,
                    troche sprytu , troche farta, troche kasy i mozna cos wygrac,
                    a zakupy, hmm do zakupow jest allegro
                    • Gość: kindziuk Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 15:19
                      no i właśnie przezto każdy ma swoim zdaniem
                      o gustach się mnie dyskutuje, więc może nie potrzebnie zaczołem tą dyskusję :)

peace
                      • dz4kczyl Co myslicie o FRULI.PL??? 09.03.09, 18:04
                        Gość portalu: kindziuk napisał(a):

> no i właśnie przezto każdy ma swoim zdaniem
                        > o gustach się mnie dyskutuje, więc może nie potrzebnie zaczołem tą dyskusję :)
                        >
                        > peace

Dyskusja jak każda inna, ważne że dość konstruktywna i można się dowiedzieć co
                        nie co o tej podbijarce;)
                    • eggostarte Co myslicie o FRULI.PL??? 08.03.09, 17:14
                      nanana_2 napisała:

> Gość portalu: kindziuk napisał(a):
                      >
                      > > nie zgodzę się że fruli należy traktować jak gre
                      > >
                      > > raczej jak zakupy, szukamy okazji więc staramy się wydać jak najmniej, i
                      > tu nam
                      > > może pomóc taki serwis, lecz nie musi to musimy brać pod uwagę
                      >
                      > a ja wrecz przeciwnie, traktuje to jako gre, zabawe, jak w pokerka czy monopoly
                      > ,
                      > troche sprytu , troche farta, troche kasy i mozna cos wygrac,
                      > a zakupy, hmm do zakupow jest allegro

- bo łączysz pożyteczne z miłą zabawą, która nie zobowiązuje do wydania dużych
                      wartości pieniędzy a jest szansa, że się wygra coś b.b.b. tanio;-)

;))
                      • nanana_2 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 13.03.09, 01:04
                        eggostarte napisał:

> - bo łączysz pożyteczne z miłą zabawą, która nie zobowiązuje do wydania dużych
                        > wartości pieniędzy a jest szansa, że się wygra coś b.b.b. tanio;-)
                        >
                        > ;))
                        czasem wlasnie zainwestowanie nawet wiekszej sumy moze sie oplacic, trzeba miec
                        tez troche tej odwagi do szalenstwa, przy wygranej o wart 15tys zl, koszty
                        poniesione nawet 5tys zl to TYLKO 30% !!!! czyli 70% upust
                        • dz4kczyl Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 13.04.09, 23:50
                          nanana_2 napisała:

> eggostarte napisał:
                          >
                          >
                          > > - bo łączysz pożyteczne z miłą zabawą, która nie zobowiązuje do wydania d
                          > użych
                          > > wartości pieniędzy a jest szansa, że się wygra coś b.b.b. tanio;-)
                          > >
                          > > ;))
                          > czasem wlasnie zainwestowanie nawet wiekszej sumy moze sie oplacic, trzeba miec
                          > tez troche tej odwagi do szalenstwa, przy wygranej o wart 15tys zl, koszty
                          > poniesione nawet 5tys zl to TYLKO 30% !!!! czyli 70% upust

- No bo potem można drożej sprzedać:))
                    • Gość: woodoo Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.09, 14:19
                      Tu się zgadzam na allegro ni ryzykujesz tak jak na frulli, więc jest to pewna
                      forma zakupów z dreszczykiem, a raczej dreszczem emocji przy każdym kliknięciu
                      LICYTUJ, które kosztuje Cię 1,22 :P
                      • Gość: milieta Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.09, 13:37
                        allegro jest raczej jak sklep
                        fruli jest bardziej podobne do gry
                        • mathador Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 02.05.09, 13:35
                          tylko do bardzo opłacalnej gry trzeba dodać :)
                        • valentino1986 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 03.05.09, 14:36
                          Nie ma co tego porownywac. jedyna czesc wspolna, to toze sa to aukcje
                          internetowe. Na allegro kupic mozna po normalnych lub lekko nizszych cenach bez
                          ryzyka ze wloze kase i nie kupie, ale z ryzykiem, ze ktos mi przesle jakiegos
                          bubla, a na fruli kupuje sie cos za grosze z malym ryzykiem, ze mozna nie
                          wygrac, ale jest pewnosc, ze przedmiot bedzie w 100% zgodny z opisem, bo to ten
                          serwis wystawia
                          • valentino1986 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 07.05.09, 19:44
                            allegro i fruli to nawet nie jest konkurencja. nie zawsze na tym saym rynku
                            trzeba konkurowac. przyklad? fruli treaz na allegro sprzedaje frutki taniej niz
                            w serwisie
                            • Gość: aaaaaaa Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:23
                              mam do sprzedania frutki lub podbicia jeszcze taniej niz na allegro jak ktos
                              zainteresowany to pisac na mejla grod5555@wp.pl
                            • nanana_2 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 09.05.09, 23:22
                              valentino1986 napisał:

> allegro i fruli to nawet nie jest konkurencja. nie zawsze na tym saym rynku
                              > trzeba konkurowac. przyklad? fruli treaz na allegro sprzedaje frutki taniej niz
                              > w serwisie

dosc ciekawe zjawisko, u konkurencji nie widzialam zeby oni sprzedawali podbicia
                              gdzies poza swoja strona, a tu prosze, na allegro frutki, i to 10-20% taniej,
                              dla mnei to czysty zysk
                              • Gość: Janek Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.szczecin.mm.pl 15.06.09, 18:38
                                Fruli, to taka sama okazja, jak wygranie Mercedesa w ERZE. Nie dość,
                                że stracisz kasę na smsy (każdy za 4,88 brutto - a musisz
                                odpowiedzieć poprawnie przynajmniej na 200 pytań - każde za 4,88,
                                czyli prawie za 1 tys.zł - żeby mieć chociaż kilka procent szansy),
                                to jeszcze musisz znać poprawna odpowiedź. Po każdej poprawnej
                                odpowiedzi masz pochwały, echy i achy, jak blisko już jesteś
                                wygranej. W życiu nie widzialem tak jawnego oszustwa. Chyba tylko w
                                naszym kraju firmy operatorów komórkowych (bo nie tylko Era)
                                potrafią tak kiwać swoich w końcu klientów. Wielu przeklina i
                                rezygnuje z nich płacąc słone rachunki. Ale przecież rozumując
                                poprawnie - jest to gra dla naiwnych, bo skąd niby te pieniądze +
                                zarobek dla Ery maja się znaleźć. Ano z kieszeni naiwnych klientów,
                                którzy myślą, że Era da im coś za frajer.
                  • Gość: Gavio Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: 93.159.133.* 14.04.09, 00:04
                    A były jakieś ciekawe aukcje przez święta może?
                    • dz4kczyl Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 14.04.09, 00:23
                      Gość portalu: Gavio napisał(a):

> A były jakieś ciekawe aukcje przez święta może?

Sam jestem ciekaw;)
            • Gość: wmoimtypie Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.foebud.org 22.02.09, 15:35
              coś na pewno w tym jest
              kilka osób straciło - trochę ich szkoda

ale osoba wygrywająca zarobiła dobre kilka tyś ;)
    • Gość: giecik Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 18:19
      wolę grać jednak na oligoo, chyba dlatego,że w odróżnieniu od fruli, wygrałem
      tam...lornetkę. ale i tak poluje na telewizor :P
      • antony60 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 22.02.09, 20:18
        To ja wolę lotto:) Generalnie ściema.
        • Gość: gary Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.foebud.org 23.02.09, 13:21
          dlaczego uwazasz, ze to sciema? jakies argumenty?
          • alfata Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 26.02.09, 16:07
            Ja wygrałam w jednej aukcji na fruli.pl;) Cierpliwość popłaca, nie stało się to
            od razu, po prostu próbowałam do skutku ale i tak jestem sporo do przodu jeśli
            chodzi o zaoszczędzone pieniążki;)
        • nanana_2 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 01.03.09, 01:11
          antony60 napisał:

> To ja wolę lotto:) Generalnie ściema.

a ja audiotele :P nie no zartuje
          w odorznieniu od lotto czy audiotele itp nie mam zadnego wplywu na przebieg
          gry/losowania, na podbijarkach przynajmniej cos zalezy odemnie, tzn ja licytuje,
          obserwuje, obstawiam, jednym slowem mam w tym czynny udzial, a nie tylko maszyna
          jakas
          • Gość: kolo Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.acn.waw.pl 25.03.09, 17:14
            Fajny ktoś miał pomysł. Ja widziałem www.ustrzel.com. Bardzo fajne ktoś miał
            pomysły. Chyba jedyny portal, który dał jakieś inne funkcjnalności a nie zrobił
            copy paste z podbij :)
            • Gość: sqrd Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: 212.191.172.* 25.03.09, 20:30
              Fruli.pl to najzwyklejsi złodzieje. ostrzegam was przed nimi.
              Mają własne boty i podbijają
              • Gość: gosia pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 11:53
                czy ktos wie jak usunąć konto z serwisu fruli.pl? nie mogę znalezc
                takiej inf w ich serwisie..z góry dziekuje za pomoc
              • eggostarte Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 14.04.09, 00:52
                Gość portalu: sqrd napisał(a):

> Fruli.pl to najzwyklejsi złodzieje. ostrzegam was przed nimi.
                > Mają własne boty i podbijają

- Piszesz tak bo wiesz to w własnej autopsji czy po prostu piszesz bo lubisz,
                żeby wywołać sztuczny strach u ludzi nie poparty dowodami?:)
                • mathador Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 23.04.09, 01:10
                  no i poco rzucać tyle słów na daremno? jeszcze jakby one były prawdziwe to co
                  innego
                • Gość: alex Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.b-ras2.dbn.dublin.eircom.net 08.05.09, 16:36
                  OSZUŚCI SAM SIĘ PRZEJECHAŁEM. OMIJAJCIE Z DALEKA.
          • Gość: ALEX Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.b-ras2.dbn.dublin.eircom.net 08.05.09, 16:38
            I co, wygrałeś coś?
    • Gość: gorzalka Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.lab.os3.nl 10.04.09, 23:44
      J juz gram od kilku miesiecy i jeszcze mnie nie zawiedli. wiecej chyba nie musze
      pisac...
    • Gość: wpatrykw Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 11:26
      Na wstępie odradzam wam serwis Fruli.pl!!! Są w 100% oszustami! Udział w
      licytacjach jest bezsilny. Nie pomoże nam nic nawet jak wykupimy tam (1000pkt =
      1000 tzw. Fruli). Boty (automaty) będą nam w nieskończoność podbijać cenę aż
      skończą się nam frule i tym samym zakończymy grę. System jest tak skonstruowany
      że wybiera fałszywe loginy, i posługując się nimi licytuje (ktoś nawet pisał że
      zanim serwis się zaczął reklamować to miał już bardzo dużo użytkowników). Na
      dodatek wszystkiego że automaty podbijają cenę, najprawdopodobniej zapamiętywany
      jest czas ostatniego (prawdziwego zalicytowania) i od tego momentu musi minąć
      zdefiniowany czas przez właścicieli tegoż systemu. Tak więc jak inaczej można
      nazwać takie osoby jak nie oszustami i złodziejami jak wygrywają na aukcjach
      sami właściciele.

Miałem dwa razy tak że od czasu kiedy zaprzestałem licytować to upłynął podobny
      czas (~10min nie pamiętam dokładnie) i wtedy dopiero aukcja się zakończyła,
      oczywiście wygrał ją fałszywy login fruli.

Temat był już dużo razy poruszany ale każdy tylko przypuszczał nikt nie podał
      konkretów a więc do rzeczy, aby udowodnić swoją teorie i od tego Fruli na pewno
      się nie wytłumaczy:

Zapisałem kilka poniedziałkowych aukcji do swojej historii, mało tego potrafiłem
      przewidzieć cene!!! A więc gdzie tu udział ludzi w aukcjach?

fruli.pl/aukcja/telefon-iphone-3g.21096.html
      Sreen: s1.zapodaj.net/25539830.jpg.html
      Detal: 2599,00
      Prognozowana przeze mnie cena: 221,9073454545
      Sprzedano za: 219.84
      Różnica: 2,07
      Procent z detalu: 0,0845863

www.fruli.pl/aukcja/lustrzanka-cyfrowa-nikon-d90-z-obiektywem-18-200mm-vr.21217.html
      Sreen: allegro.zapodaj.net/29503463.jpg.html
      Detal: 4858zł
      Sprzedano: 406.12
      Procent: 0,0835981

www.fruli.pl/aukcja/konsola-xbox-360-elite.21106.html
      Screen: s1.zapodaj.net/89972424.jpg.html
      Detal: 1099
      Sprzedano za: 91.76
      Procent: 0,0834940

www.fruli.pl/aukcja/500-rewelacyjnych-frutk%C3%B3w.21109.html
      Screen: s1.zapodaj.net/57771157.jpg.html
      Detal: 558,15
      Sprzedano za: 47,04
      Procent z detalu: 0,0842784

www.fruli.pl/aukcja/asus-lamborghini-vx3-2p003g.21049.html
      Sreen: s1.zapodaj.net/66051306.jpg.html
      Detal: 10850
      Prognoza: 917,76
      Sprzedano za: 915,64
      Różnica: 2,12
      Procent z detalu: 0,0843907

www.fruli.pl/aukcja/kamera-cyfrowa-panasonic-hdc-sd100.21101.html
      Screen: s1.zapodaj.net/81051321.jpg.html
      wystartowała: 2009-05-01 15:30:39
      Detal: 3078
      Prognoza: 256,99
      Sprzedano za: 251,28
      Różnica:
      Procent z detalu: 0,08163742

Cały czas procent był 0,081… lub 0,083. Jak ja to wyliczyłem? Proste!
      Podzieliłem cenę detaliczną (podaną przez fruli) przez cenę na jakiej zakończyła
      się licytacja i zorientowałem się że wyniki we wszystkich aukcjach wychodzą
      takie same!!!!!!!!!! Co najlepsze potrafiłem przewidzieć cenę!!!! Tylko problem
      polega w tym że od ostatniego kliknięcia boty ileś tam czasu fałszywie podbijają
      cenę robiąc tak że tylko fałszywy login fruli może wygrać!

Pomyślcie teraz gdzie jest tu udział człowieka w licytacjach? Te liczby
      (konkretne fakty) mówią za siebie.

Idąc krok do przodu mogę się spodziewać że fruli usunie linki do aukcji
      zacierając dowody, postanowiłem zrobić screeny tych że aukcji żebyście wszyscy
      mogli zobaczyć dowody!!! Link do screena pod linkiem do aukcji!!!

Oczywiście zażądałem zwrotu pieniędzy, ale zgadnijcie… cisza w eterze… fruli się
      nie oddzywa!
      • nanana_2 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 09.05.09, 23:25
        to ich do sadu podaj, skoro masz wiarygodne dowody to na co czekasz, masz do
        tego prawo,
        ale powiem Ci ze widzialam twoj list na kilku forach i to sprawia ze nie
        wydajesz sie wiarygodny, sorry
      • Gość: mapper Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.09, 05:55
        Nie lubie statystyk - dlaczego ? Ktoś mądry kiedys powiedział : są 3
        rodzaje kłamstw : małe kłamstwa, duże klamstwa i statystyki. Jeśli
        weźmiemy odpowiednie dane i potraktujemy ie wybiórczo, to wyjdzie
        nam zawsze dokładnie to co chcemy. Kolega wpatrykw raczył w swoim
        długim wywodzie potraktować dane jak zwykła za przeproszeniem
        wszystkich z koziej .. trąba . Dlatego niektóre rzeczy lubie
        sprawdzić sam.

Przyjrzałem się liczbom na fruli zaczynając od pierwszej wymienionej
        aukcji przez wpatrykw i analizując 30 KOLEJNYCH aukcji.

Uwaga, a oto wyniki :
        średnio : 6,97995%
        najmniej : -8,10144%
        najwięcej : 19,26627%
        róźnica min - max : 27,36771%
        różnica stanowi 392,09 % średniej ceny

a teraz w liczbach bezwzględnych :
        średnio : 8,49532%
        najmniej : 6,72304%
        najwięcej : 19,26627%
        róźnica min - max : 12,54323%
        różnica stanowi 147,65 % średniej ceny

I w zasadzie tylko mniej więcej wpatrykw utrafił w średnią co nie
        było zbyt trudne.
        Doszukiwanie się głębszego dna przy rozrzucie :
        - w liczbach rzeczywistych : ponad 390%
        - w liczbach bezwzględnych : blisko 150%
        jest całkowitą pomyłką !

Można by się jeszcze pokusić o odrzucenie najmniejszej i największej
        danej - i tak mamy rozrzut zmiennych na poziomie **ponad 60%.

Co z tego wynika ?
        Po pierwsze : aukcje istotnie średnio kończą się na około 8,5%
        wartości rynkowej.
        Nie da rady prognozować rozsądnie ceny zakończenia - aukcje kończą
        się w zakresie 6,7 - 19 % wartości rynkowej i niestety wpatrykw może
        mówić co prognozował i jak blisko trafił ale dopiero po zakończeniu
        aukcji :)

Ceny sprzedaży wachają się o conajmniej 150% średniej wartości
        sprzedaży co i tak maksymalnie stanowi 19 % wartości rynkowej !!!!

Ok,a tu dane źródłowe.

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21096.html
        cena aukcji: 219,84 zł
        cena rynkowa: 2599 zł
        procentowo różnica: 8,45864%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21097.html
        cena aukcji: 13,28 zł
        cena rynkowa: 169 zł
        procentowo różnica: 7,85799%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21098.html
        cena aukcji: 38,4 zł
        cena rynkowa: 500 zł
        procentowo różnica: 7,68000%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21099.html
        cena aukcji: 46,72 zł
        cena rynkowa: 545 zł
        procentowo różnica: 8,57248%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21100.html
        cena aukcji: 93,93 zł
        cena rynkowa: 1229 zł
        procentowo różnica: 7,64280%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21101.html
        cena aukcji: 251,28 zł
        cena rynkowa: 3542 zł
        procentowo różnica: 7,09430%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21102.html
        cena aukcji: 4,72 zł
        cena rynkowa: 58,56 zł
        procentowo różnica: 8,06011%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21103.html
        cena aukcji: 32,56 zł
        cena rynkowa: 169 zł
        procentowo różnica: 19,26627%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21104.html
        cena aukcji: -523,92 zł
        cena rynkowa: 6467 zł
        procentowo różnica: -8,10144%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21105.html
        cena aukcji: 24,8 zł
        cena rynkowa: 319 zł
        procentowo różnica: 7,77429%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21106.html
        cena aukcji: 91,76 zł
        cena rynkowa: 1099 zł
        procentowo różnica: 8,34941%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21107.html
        cena aukcji: 170,16 zł
        cena rynkowa: 1970 zł
        procentowo różnica: 8,63756%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21108.html
        cena aukcji: 197,23 zł
        cena rynkowa: 2499 zł
        procentowo różnica: 7,89236%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21109.html
        cena aukcji: 47,04 zł
        cena rynkowa: 558,15 zł
        procentowo różnica: 8,42784%
        Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21110.html
        cena aukcji: 33,52 zł
        cena rynkowa: 437 zł
        procentowo różnica: 7,67048%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21111.html
        cena aukcji: 153,28 zł
        cena rynkowa: 1997 zł
        procentowo różnica: 7,67551%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21112.html
        cena aukcji: 187,44 zł
        cena rynkowa: 2340 zł
        procentowo różnica: 8,01026%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21113.html
        cena aukcji: 78,08 zł
        cena rynkowa: 685 zł
        procentowo różnica: 11,39854%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21114.html
        cena aukcji: -551,72 zł
        cena rynkowa: 7260 zł
        procentowo różnica: -7,59945%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21115.html
        cena aukcji: 326,48 zł
        cena rynkowa: 4055 zł
        procentowo różnica: 8,05129%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21116.html
        cena aukcji: 26,56 zł
        cena rynkowa: 350 zł
        procentowo różnica: 7,58857%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21117.html
        cena aukcji: 63,6 zł
        cena rynkowa: 946 zł
        procentowo różnica: 6,72304%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21118.html
        cena aukcji: 74,96 zł
        cena rynkowa: 989 zł
        procentowo różnica: 7,57937%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21119.html
        cena aukcji: 292,56 zł
        cena rynkowa: 3499 zł
        procentowo różnica: 8,36125%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21120.html
        cena aukcji: 32,8 zł
        cena rynkowa: 389 zł
        procentowo różnica: 8,43188%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21121.html
        cena aukcji: 267,2 zł
        cena rynkowa: 3259 zł
        procentowo różnica: 8,19883%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21122.html
        cena aukcji: -87,8 zł
        cena rynkowa: 1249 zł
        procentowo różnica: -7,02962%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21123.html
        cena aukcji: 22,4 zł
        cena rynkowa: 302,64 zł
        procentowo różnica: 7,40153%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21124.html
        cena aukcji: 163,76 zł
        cena rynkowa: 1549 zł
        procentowo różnica: 10,57198%

Aukcja : www.fruli.pl/aukcja/aukcja.21125.html
        cena aukcji: 113,52 zł
        cena rynkowa: 1297 zł
        procentowo różnica: 8,75251%

A teraz kolejne wyliczenia oczywiście w oparciu o powyższe aukcje :
        Przeliczmy sobie kwotę osiąg
    • Gość: gixon Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.all.de 06.05.09, 11:48
      Jak dla mnie chyba najlepszy lu jeden z najlepszych serwisow tego typu. maja
      multum ciekawych opcji jak powiadomienia przez gg, powiadomienai na komorke,
      konkurs itp itd. nie wspomne o kupnie kuponow na allegro;) tego nikt nie ma a
      tam taniej mozna kupic...
    • tomskey Większość wypowiedzi tutaj... 20.05.09, 22:21
      ...potwierdza,ze warto zakładać takie serwisy.Bo naiwnych idiotów
      których mozna wyssać z kasy jest nieprzebrana ilość:) A oni sie
      śmieją i liczą zyski z frajerów. Miłej "zabawy"!
      • Gość: matekatk :-) fruli IP: 93.159.133.* 24.05.09, 20:50
        ....dosłownie "kocham" wypowiedzi na poziomie jak poniżej nie wprowadzające nic
        do danej dyskusji;)
        • nanana_2 Re: :-) fruli 25.05.09, 00:01
          a ja sie nawet zgadzam po czesci z tym kolesiem wyzej, tego typu serwisy sa zyla
          zlota dla wlasciciela, i jednoczesnie daja wielokrotne zwyciestwo, czy wrecz
          mnogą nagrode zwyciescy, bo choc wydal troche na frutki , zaplaci jeszcze za
          przedmiot i przesylke, to nie przekracza on 30% wartosci produktu,czyli 70% rabat
          • Gość: KMP JELENIA GÓRA Re: :-) fruli IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 29.03.10, 15:04

• Gość: matekatk fruli :) IP: 93.159.133.* 24.05.09, 20:52
        Dosłownie "kocham" wypowiedzi jak ta wyżej nie na temat nie wprowadzające nic do
        dyskusji...
    • aukcjefruli pisz jezeli straciles kase 29.05.09, 15:04
      Te aukcje to jedno wielkie oszustwo, nie da sie na nich wygrac.Jesli
      ktos stracil kase i chce ja odzyskac niech pisze na maila :
      aukcjefruli@gmail.com
      • dz4kczyl aukcje fruli 30.05.09, 18:37
        aukcjefruli napisała:

> Te aukcje to jedno wielkie oszustwo, nie da sie na nich wygrac.Jesli
        > ktos stracil kase i chce ja odzyskac niech pisze na maila :
        > aukcjefruli@gmail.com

Pytanie w tym miejscu: Czy masz na to jakieś racjonalne dowody?:)

• nanana_2 Re: aukcje fruli 30.05.09, 22:37
          dz4kczyl napisał:

> aukcjefruli napisała:
          >
          > > Te aukcje to jedno wielkie oszustwo, nie da sie na nich wygrac.Jesli
          > > ktos stracil kase i chce ja odzyskac niech pisze na maila :
          > > aukcjefruli@gmail.com
          >
          > Pytanie w tym miejscu: Czy masz na to jakieś racjonalne dowody?:)
          >

a najlepsze w tym jest to ze podobnie funkcjonujacych serwisow jest mnogosc,
          jedne gorsze niz fruli, inne moze lepsze, ale panu X przeszkadzaja tylko te jedne

wg mnie dzialania marketingowe konkurencji...

ja osobiscie do fruli nic nie mam, wydalam na to troche kasy, cos tam wygralam,
          nawet nie to ze ogolem nie wyszlam na plus, tylko jestem stratna jakies 20zl,
          ale milo spedzialm czas
          • dz4kczyl Re: aukcje fruli 31.05.09, 16:26

> a najlepsze w tym jest to ze podobnie funkcjonujacych serwisow jest mnogosc,
            > jedne gorsze niz fruli, inne moze lepsze, ale panu X przeszkadzaja tylko te jed
            > ne
            >
            > wg mnie dzialania marketingowe konkurencji...
            >
            > ja osobiscie do fruli nic nie mam, wydalam na to troche kasy, cos tam wygralam,
            > nawet nie to ze ogolem nie wyszlam na plus, tylko jestem stratna jakies 20zl,
            > ale milo spedzialm czas

No widać, że to działania konkurencji, pojawiają się zawsze w wątku ni stąd ni z
            zowąd ale potem i tak wychodzi "szczerość intencji" powyższych osobników:)

• nanana_2 Re: pisz jezeli straciles kase 30.05.09, 22:35
        aukcjefruli napisała:

> Te aukcje to jedno wielkie oszustwo, nie da sie na nich wygrac.Jesli
        > ktos stracil kase i chce ja odzyskac niech pisze na maila :
        > aukcjefruli@gmail.com

pisz jesli kiedy kolwiek kupiles zgniłe jabłko w warzywniaku!!
        powiazanei jednego z drugim ?? jak ześ gapa to winny jest nawet przelatujacy wróbel

a pozatym zaplacisz temu komus 5zł + vat to pomoze Ci napisac reklamacje

give me a break !
        • dz4kczyl Re: pisz jezeli straciles kase 31.05.09, 16:23
          O dobre porównanie;)
          Dziwi mnie to, że na całą masę pozytywnych komentarzy będących realnymi opiniami
          ludzi, którzy grają tam znajdą się zawsze niepozytywne i nieprawdziwe kom.
          podchodzące pod trolizm, bo niczym innym tego nie można nazwać;)
          • nanana_2 Re: pisz jezeli straciles kase 03.06.09, 03:41
            dz4kczyl napisał:

> O dobre porównanie;)
            > Dziwi mnie to, że na całą masę pozytywnych komentarzy będących realnymi opiniam
            > i
            > ludzi, którzy grają tam znajdą się zawsze niepozytywne i nieprawdziwe kom.
            > podchodzące pod trolizm, bo niczym innym tego nie można nazwać;)

a po nicku wydawalo sie ze zadowolony jest :)
      • Gość: KMP JELENIA GÓRA Re: pisz jezeli straciles kase IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 29.03.10, 14:59

• Gość: as Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.09, 23:31
      kserokopiarki
    • sotocki Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 13.07.09, 21:10
      Myślę jak najgorzej. 10-06-2009 wygrałem aparat fotograficzny PENTAX o wartości
      3499,00.Zainwestowałem 3010 frutków + licytacja 773,48 co oznacza,że lepiej
      pójść do sklepu i kupić za niższą cenę.Najgorsze że towaru nie otrzymałem i
      wątpię czy kiedykolwiek go otrzymam.Monitowałem wielokrotnie.Bez odzewu.Proszę o
      poradę jak w danej sytuacji postąpić.Mój e-mail sotocki@onet.eu
      • Gość: placek58 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 22:09
        Bawcie się dalej dobrze ! Żenua.... Dno....!!! Dlaczego tak
        ordynarnie "robią Was w Ch..a ?"
        Obudź się"narodzie" !!!
        • donjuan11 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 10.08.09, 21:35
          mylisz się. Nie mogę się zgodzić z Tobą, ze takie serwisy tylko chcą wyciagac
          pieniadze od uzytkownikow. Spojrz np. na cyk-cyk, gdzie organizuja dla
          uzytkownikow konkurs z naprawde fajnymi nagrodami,,, czy tylko ja tak mysle?
          • mariolitaa90 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 11.08.09, 12:05
            Każdemu nowemu portalowi zależy na "wybiciu się", ale przyznam, że
            zdobył mnie tym konkursem jako potencjalną klientkę.:p
            • unknown_artist Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 12.08.09, 19:44
              Osobiście nie gram na fruli. Naczytałem się różnych rzeczy na temat ich aukcji i nie wiem w końcu co myśleć. Nie jestem zdania, że "nie ważne co się mówi, ważne że się mówi". W tym momencie wybieram raczej nieosławioną konkurencję.
    • Gość: IM HUMAN Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: 195.117.1.* 13.09.09, 21:52
      o T co. Bardzo proste:) www.fruli.pl/info/zapisz.1009.html
      na tej stronie możesz wpisać jaki byś chciał przedmiot licytowac.
      Wpisujesz i oni go dodadzą...i było by tak gdyby kod jawa był
      generowany prawidłowo i trafiał do miejsca docelowego czyli na
      przykład do skrzynki e-mail lub na serwer. KOD wygląda tak
      javascript:void(0) czyli jest pusty. Strona się odświerza z
      komunikatem "Dziekujemy za przesłanie nam Twojej propozycji."
      Nikt tego nie czyta. Portal tworzą maksymalnie 2 osoby bo trzy to
      już tłok i mają z tego grubą forsę. Są fanatycy którzy bezskutecznie
      inwestują tam pieniądze, a także tacy co po kilku licytacjach się
      wycofali. Szkoda gadac, chyba że komuś pomogło. NIE i jeszcze raz
      NIE. Chcesz licytowac to z głową i pamiętaj że za udział w licytacji
      się nikomu nie płaci!!!! chyba że za przedmiot Kocham was:)

• aster-100 Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 22.09.09, 20:36

MEGABID nowy portal i calkiem dobry
        sprawdzalem go i mi sie podoba
    • Gość: IM HUMAN Wiem kto tam siedzi !!! IP: 195.117.1.* 13.09.09, 22:06
      nanana_2 Osoba z tym oginem na tym forum jest jedną z osób które
      prowadza fruli.pl. Prawda w oczy kole. Serwis przez policje z
      pewnością udostępni dane tej osoby jeżeli ktoś będzie chcial
      zadoscuczynienia. Pozdr. ,a nanana_2 mozesz mi skoczyc:)
      • Gość: ja Re: Wiem kto tam siedzi !!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 08:35
        Ale jesteś tępy! Po pierwsze jak serwis by działał nie legalnie to by go w
        podskokach zamknęli, po drugie Twoja stara ma podbija:D
    • Gość: firkoholik Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.net.zeork.com.pl 01.12.09, 21:29
      czesc fruli.pl nie dorasta do piet firka.pl tam naprawde mozna cos wygrac fruli.pl to jakas sciema i sa drogie pakiety:( zobacz firka.pl
      • lelumpolelumole Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 07.12.09, 14:09
        nie spamuj tak kolego... takie metody raczej nie przyciągną do Twojego serwisu
        nowych userów
    • Gość: Nika Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 00:26
      Koleżanka która z nimi pracowała przez pół roku, mówiła mi, że fruli
      ma klopoty finansowe. Zalegają z kaską dla podwykonawcow, zwolnili
      parę osob. Nie płacą swoich zobowiazań, więc nie są już wiarygodni.
      Chyba im się zwija ten biznes.
      • Gość: mysiek Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 11:28
        dostałam dziś mailing od fruli o nowej promocji - piszą, że każdy, kto nie wygra
        aukcji dostaje gratis 5 frutków :))) super pomysł - muszę zalicytować i
        sprawdzić, czy to faktycznie działa!
        • Gość: gostek Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 23:24
          Tylko się nie podniecaj za bardzo i się pospiesz, bo firma się zwija
          z rynku. CO miesiąc ich staty lecą o 20 procent w dół...!!!
          • Gość: mysiek Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 12:05
            ja tam z fruli mam najlepsze doświadczenia i tyle
            • Gość: abaddon Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.chello.pl 15.01.10, 14:46
              Czasami żałuję, że nie pracuję w UKS albo CBA, miałbym naprawdę radochę
              przetrzepać takich oszustów, bo żeby sprzedać komuś coś to trzeba najpierw to
              kupić lub wytworzyć, a ciekawy jestem czy Fruli ma na stanie wszystkie oferowane
              produkty??? WĄTPIĘ!!!!!!!
              A pozytywne opinie piszą za 5 , 10 groszy podstawione osoby.
              • lelumpolelumole Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 20.01.10, 11:18
                frustratów Ci u nas nie brak ;)
                • Gość: dj_enzo Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.knc.pl 26.01.10, 00:54
                  www.fruli.pl/aukcja/notebook-macbook-air-mc234pla.34178.html
                  tez mysle ze to oszustwo licytowalem dzisiaj laptopa MAC nie chcialo mi sie klikac wiec ustawilem frutkomat aukcje sa przerywane o godzinie 0:00 prowadzilem do 0:00 a 5 sekund po tej godzinie dziwnym trafem przebil mnie jakis koles kliknieciem i dodam jeszcze ze od 23:30 oprocz mnie licytowaly tylko 2 osoby i tez z frutkomatow
                  • lelumpolelumole Re: Co myslicie o FRULI.PL??? 26.01.10, 10:24
                    mój znajomy też kiedyś mial podobną sytuacje, ze niby po czasie 0:00 jeszcze
                    ktoś kliknął, tylko ze chyba na podbij.pl - napisał do nich i odpisali, że to
                    przez opóźnienia na łączach... może tu też jest coś takiego?
                    • Gość: MafiaWars Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 09:49
                      to chyba cos innego. chyba to, ze naiwny padł ofiarą oszustwa. Fruli
                      wlasnie przestalo dzialac. Wydoiwszy naiwniakow sprzedali sie pewnie
                      za 2 euro
                      • Gość: karo Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.10, 20:54
                        o, jednak się pojawili ze swoim biznesem. hehehe teraz są fruli.eu - że niby
                        bardziej europejscy :D:D:D
    • Gość: KMP JELENIA GÓRA Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 29.03.10, 14:50
      Komenda Miejska Policji Wydział d/w z Przestępczością Gospodarczą w Jeleniej Górze, zwraca się do osób, które brały udział w licytacjach organizowanych na portalu www.fruli.pl o informację na temat stwierdzonych przez nie nieprawidłowościach w funkcjonowaniu przedmiotowego portalu. W tym zakresie należy podać krótki opis zaobserwowanych nieprawidłowości, oraz dane osoby informującej o zaistniałym fakcie w celu ewentualnego kontaktu (dane osobowe, adres, nr telefonu). Korespondencję proszę kierować na adres e-mailowy fruli@jelenia-gora.policja.gov.pl

• Gość: KMP JELENIA GÓRA Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 29.03.10, 15:01

• Gość: misia_wazna Re: Co myslicie o FRULI.PL??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 22:10
      Tu macie jasno opisane:
      aukcje-za-grosz.info/jak-dzialaja-serwisy-typu-aukcje-za-grosz-allpay/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka