Dodaj do ulubionych

Aparaty ruchome

19.05.10, 15:03
Hey.
wiem, że to już pewnie 16492930489683672638476284 wątek w tym stylu, ale mam pytanie.
jak długo trzeba czekac na efekty przy noszeniu aparatu ruchomego? i jeśli mogłybyście to napiszcie coś więcej, bo jestem nowa w tej branży i nie mam o niczym pojęcia.
Obserwuj wątek
    • m.i.l.e.y. Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:05
      Ja miałam taki aparat i chyba nie ma określonego czasu na efekty. Wchodzi w to: jak duża jest wada, jak często go nosisz, itp.
      • m.i.l.e.y. Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:07
        I nie martw się takim aparatem. Troche zęby mogą poboleć, ale wierz mi - warto smilesmilesmile
    • sonia321 Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:09
      nie mam pojęcia.
    • razzle Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:09
      zależy jaką wadę masz i czy nosisz aparat regularnie. generalnie, trzeba być
      cierpliwym i nie spodziewać się nie wiadomo czego, bo to w końcu nie aparat
      stały, w którym wszystko idzie raz dwa.
    • smerfetka_10 Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:14
      Dwa miesiące góra trzy . . .
    • madzis14 Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:16
      Ja mój ruchomy nosiłam około roku chyba, albo 1,5 roku xd nie pamiętam.
      Właściwie, to zależy od wady i Twoich starań. Jeśli będziesz się pilnowała i
      zakładała tak, jak ortodonta Ci zalecił, to będzie dobrze wink Szybko Ci zleci
      ten rok, czy dwa, zobaczyszsmirksmirkcool
      • vhyf_ Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:20
        zależy. ja swój nosiłam z 1,5 roku, nie pamitam.. no i efekt był i to jaki ! ale zależy
        jaką masz wadę ja swój już nie noszę bo będe miała inaczej zęby robione całkiem.
        ale to już inna historia.
    • demily33 Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:19
      mój brat nosił taki przez 1 rok i 2 miesiące - 14 miesięcy tongue_out
    • plinne Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:23
      Ja miałam kiedyś. Na początku nosiłam praktycznie co chwilę, ale później coraz mniej i
      trochę dłużej to twało. Na szczęściej ząbki mam już proste, (dawniej miałam szpare
      pomiędzy 1 a teraz są ładnie złączone). Noś systematyznie to szybko zęby się wyprostują
      i będzie ok. smile
    • slodkiporanek Re: Aparaty ruchome 19.05.10, 15:24
      Nosiłam prawie przez rok, zmiany były naprawdę niewielkie, a samo noszenie
      aparatu - bardzo upierdliwe.
    • haditaa Tu. 19.05.10, 15:32
      A więc aparat ten taki zdejmowany nosiłam mega długo. Kilka lat. Praktycznie, to zakładałam
      go tylko na noc. W pewnym momencie ortodontka stwierdziła, że to nie przynosi żadnych
      skutków i mam go nosić w dzień. No, ale z tym aparatem nie można nic robić. Wyjdziesz do
      znajomych i będziesz pluć im w twarz.? Albo głodować, bo nosisz aparat.? Przestałam więc go
      nosić i poprosiłam o stały. Taki jest o niebo lepszy. Teraz mogę wszystko w nim robić i na
      efekty nie trzeba czekać długo.
      kiss
    • mady_ 1-2 19.05.10, 15:34
      ja miałam krótko , mniej niż rok, z tego co pamiętam . smirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka