Dodaj do ulubionych

nieobecność.

25.02.11, 12:22
Po feriach byłam tylko 1 dzień w szkole. Przez pierwszy tydzień byłam chora, w drugim tyg, w poniedziałek byłam u lekarza, we wtorek byłam w szkole, w środę, czwartek , piątek byłam w domu, bo wymiotowałam i miałam temp. 35,9.
Jak myślicie jak zareaguje nauczyciel ?
Normalnie boję się dać jej usprawiedliwienie ..
Obserwuj wątek
    • paramorehayley_ Re: nieobecność. 25.02.11, 12:29
      a masz usprawiedliwienie od lekarza? ale nawet jak nie masz (jak masz od rodziców) to nie ma opcji, żeby ci go nie przyjęła. w razie czego może zadzwonić do twojej mamy. no ale przecież jak byłaś chora, to twoja mama o tym wie, więc nie będzie problemu.

wg. mnie nie masz się czym martwić.

ph_
      • olinka_12 Re: nieobecność. 25.02.11, 12:30
        No też tak myślę. Ale moja wychowawczyni się wkurza czy coś , że mnie tak długo nie ma...No ale sory jest taki okres i tyle ...
      • olinka_12 Re: nieobecność. 25.02.11, 12:33
        nie mam od lekarza. Bo w pierwszym tyg ferii zachorowałam i właściwie nie przeszło.. przez całe ferie byłam nie 100% zdrowa. I tak się składa, że poszłam na basen w przedostatni dzień ferii (wiem, debilka!) . Ale chciałam trochę skorzystać z tych ferii!
        Ale powinna, no przecież ...
    • misio Re: nieobecność. 25.02.11, 12:35
      Czemu boisz się dać usprawiedliwienie? Przecież skoro byłaś chora, to nic ci nie zrobi... Też jestem chora. Po feriach byłam w szkole w poniedziałek i wtorek, a środę na paru lekcjach. Więc nie ma mnie w szkole półtora tygodnia -.-

Ale wiesz co może pomóc? Idź jeszcze raz do lekarza i poproś o zwolnienie. Przepisze ci na pewno, a takie zwolnienie lekarskie potwierdzi to, że byłaś chora wink
      Nie bój się... big_grin
      • olinka_12 Re: nieobecność. 25.02.11, 12:39
        Wielkie dzięki za wasze opinie na ten temat. Poprostu nigdy nie było mnie tak długo w ciągu , bo to 14 dni ...
        • niemampomyslu mam trochę doświadczenia w tych sprawach. 25.02.11, 12:42
          w szkole chyba częściej mnie nie ma niż jestem, ciągle choruję. mnie tam sie nie czepia.
          ja mam od walentynek ferie. przed nimi mnie 2 tygodnie nie było. a jeszcze mam nieusprawiedliwiony jeden dzień ze stycznia ;3
          • niemampomyslu Re: mam trochę doświadczenia w tych sprawach. 25.02.11, 12:42
            a co do nauczycielki, dajesz usprawiedliwienie, nie ma prawa sie czepiać albo nie przyjąć. nie Twoja wina, że zachorowałaś.
    • karola_483_th Re: nieobecność. 25.02.11, 12:42
      Nie masz się czego bać, na pewno zareaguje normalnie no bo bez przesady.. byłaś chora. Też byłam kiedyś w podobnej sytuacji. W poniedziałek byłam a we wtorek w szkole czułam się źle więc się zwolniłam i poszłam do domu i przez resztę tygodnia nie chodziłam do szkoły. Później w następny wtorek znowu źle się czułam aż zwymiotowałam i znowu przez resztę tygodnia nie chodziłam do szkoły.. no ale to trochę inna sytuacja. xD Ale nie martw się, na pewno zareaguje zwyczajnie, dasz mu usprawiedliwienie, w końcu sama sobie tego usprawiedliwienia nie napiszesz, będzie dobrze. wink
    • blondzia ;] 25.02.11, 12:43
      W październiku to normalnie do szkoły chodziłam w kratkę bo choroby się na mnie uwzięły i grypę żołądkowo miałam ,przeziębienie a na koniec zapalenie krtani crying. Po prostu powiedz,że się rozchorowałaś i tyle tongue_out Moja koleżanka przez miesiąc nie chodziła do szkoły bo się jej nie chciało a ty byś się przejmowała tym,że nie było z powodu choroby .smile
      Pozdro kiss
    • blondzia O i jeszcze... 25.02.11, 12:45
      Zapomniałam ci napisać,że jak się boisz to możesz zwolnienie od lekarza jej dać bo pisałaś,że byłaś u lekarza i wtedy to by na pewno się ciebie nie czepiała.smile
      • olinka_12 Re: O i jeszcze... 25.02.11, 12:53
        Ale u lekarza to byłam na pobieraniu krwii.
    • marszalinka yyy 25.02.11, 13:03
      Mnie nie ma bardzo duzo, rzadko sa tygodnie zebym nie opuscila choc jednej lekcji lub dnia. DUzo choruje. A ty sie przejmujesz ? Nie ma czym. Byle miec 50% obecnosci bo inaczej porazka
    • sexy_girl byłaś chora i tyle .. 25.02.11, 13:04
    • pauliska1212 Re: nieobecność. 25.02.11, 22:49
      wręcz usprawiedliwienie (najlepiej od lekarza) i odejdź.,

koniec o,o
      czego się boisz?
    • emisia1 Re: nieobecność. 27.02.11, 16:55
      Każdy może być chory big_grin
    • anja_ Re: nieobecność. 28.02.11, 21:44
      mój kolega przez tydzień przychodził tylko na kartkówki i sprawdziany (czyli, np. na jedną godzinę w dniu) i dał usprawiedliwienie, ale pani kazała mu się wytłumaczyć. myślę, że Cie nie zabije.
      • blondi_girl Re: nieobecność. 28.02.11, 21:53
        Mnie, parę lat temu, nie było w szkole przez równy miesiąc przez zapalenie płuc ;/
        Przecież to nie jest twoja wina, że byłaś chora, nauczycielka nie ma prawa sie o to czepiać. Zwłaszcza, że twoja długa nieobecność to nie były jakieś wagary, tylko poważna przyczyna i ktos ci to usprawiedliwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka