autre
26.02.11, 14:38
jakby ktoś nie wiedział, homofobia to inaczej uprzedzenie, nienawiść, albo wrogość wobec homoseksualnych osób (gejów, lesbijek i biseksualistów).
ja osobiście jestem tolerancyjna i nie dyskryminuje nikogo z powodu koloru skóry, innego wyzwania itd. nie rozumiem homofobów. poniżają ich i w ogóle, tylko dlatego, że czują pociąg do osoby tej samej płci ? to chore. a już bardziej nie znoszę podejscia kościoła do homoseksualistów. te całe hasła "Bóg nienawidzi pedałów" itp... twierdzenie, że geje molestują małych chłopców. oke, może i istnieją tacy co nie umieją trzymać rączek przy sobie, ale sorry, nie wszyscy tacy są. gdyby moje dziecko było homoseksulaistą i wyznało by mi to, oczywiście byłabym w szoku, ale i tak bym kochała to moje dziecko i wspierałabym je ! to okropne, ze niektórzy rodzice mówią prosto z mostu "nie chce mieć syna geja/córki lesbijki" i próbują wszelkich sił żeby zmienić ich.. seksualność. to jest po prostu .. nie wypowiem się... żeby zmieniać swoje dziecko i mieć gdzieś jego szczęście.
a Wy ? jaki jest Wasz stosunek do homosekualistów ?
tolerujecie czy.. wręcz przeciwnie ? czy po prostu nie macie zdania na ten teamt. ?
.