Dodaj do ulubionych

Podpaski...

10.08.11, 18:10
Hej.
Mam pytanie. Jak wiadomo po tytule chodzi o podpaski. Chciałam się zapytać, jaka jest różnica pomiędzy podpaskami na noc, a zwykłymi... Dotychczas myślałam, że chodzi tak o długość podpaski, że zapewnia większą ochronę, czy coś takiego. Nie wiem tak dokładnie, więc czekam na odpowiedzi. Czysta ciekawość. wink .
I jeszcze jedno. Jakich podpasek używacie?
Obserwuj wątek
    • natiusa Re: Podpaski... 11.08.11, 11:37
      na opakowaniu masz takie kropelki nie?to zobacz ile jest kropelek na podpaskach na dzień a ile na tych na nocsmile to jakoś szybciej wchłania czy coś no i bardziej
      ja używam z bella żółte lub niebieskiebig_grin
    • my.versace Re: Podpaski... 11.08.11, 14:26
      Nocne są większe. Czyli też więcej wchłaniają.
      Kiedyś używałam always'ów, ale moja ciocia która jest ginekologiem, powiedziała mi że te są najgorsze (chociaż najdroższe) i zostają po nich blizny. Mówiła mi, że dosłownie wygania pacjentki które noszą always'y. I teraz używam polecone przez nią podpaski Bella. Są znacznie lepsze.
      • katy_13 Re: Podpaski... 11.08.11, 20:14
        yyy....dziewczyno? nie boisz się że ktoś z twoich znajomych, np. ze szkoły może to zobaczyć? będziesz miałą niezły przypał ;/
        • my.versace Re: Podpaski... 12.08.11, 00:50
          Po pierwsze nikt z mojej szkoły (oprócz mojej siostry) nie siedzi na tej stronie. A po drugie to dla mnie okres jest rzeczą całkowicie naturalną. Kobiety już tak są zbudowane. To nie nasza wina. Niby czego miałabym się wstydzić?
          • ice_tea Re: Podpaski... 12.08.11, 23:58
            ehh.. ludzie się boją żyć, ohh opinia publiczna! ; O
      • mileycyrus08 Podpaski... 12.08.11, 06:15
        Ja sama nie wiem jaka jest różnica między pod[askami na noc a na dzień... używam belli
        smile
      • squash @my.versace 12.08.11, 11:34
        sorry, nie ogarniam. Jak po podpaskach mogą zostać blizny?
        • my.versace Re: @sqash 12.08.11, 15:02
          Always'y mają końcówki, które postowawiają rany. I obciarają. Od tego mogą powstać aż blizny.
      • kociara24 Re: @my.versace 26.08.11, 21:48
        Używałam i Bella i Always i:
        Nie mam blizn po Always
        Bella są do du.py, Always'y lepiej wchłaniają
    • exemplar Re: Podpaski... 11.08.11, 20:18
      w sumie sama nie wiem . na noc używam albo takich długich bella , albo po prostu zakładam 2 moje - bella 4teens . najczęściej używam tych niebieskich i są świetne . wink
      ślicznie pachną .
    • demi2917 Re: Podpaski... 11.08.11, 20:23
      No jest dokładnie taka różnica jak mówisz.

Używam Belli.
    • ilovevampires16 Te na noc lepiej wchłaniają. 11.08.11, 22:54
      • imyourdream1 Re: Podpaski... 12.08.11, 01:01
        pisze ci jak byk na opakowaniu
    • just...me Re: Podpaski... 12.08.11, 01:27
      Te na noc są i dłuższe i grubsze. Nie za często używam podpasek, wolę tampony 10000 razy bardziej. Używam ich od pierwszego okresu i jakoś nie mam raka, wstrząsu toksycznego, 2 głowy i nie odpadła mi noga, a nawet jeszcze żyję. Jak czasem czytam niektóre straszaki to aż mi się słabo robi. "Nie używajcie tamponów bo będziecie mieć skrzepy i wam dotrą to jajników i bedziecie bezpłodne!" Potem mnożą się wątki o tym, czy w takim, a takim wieku można ich używać i czy to w ogóle bezpieczne i nie wybuchnie w środku. tongue_out Gadajcie co chcecie, ale ja nie wyobrażam sobie chodzenia w letniej sukience po plaży przy temp. 35* z zakrwawionym materacem w majtkach. Jak ktoś tak lubi to proszę bardzo, ale nie straszcie dziewczyn które dopiero zaczynają, żeby nie używały tamponów, bo sobie coś zrobią jest nie fair w stosunku do nich. Ja twierdzę, że warto zacząć, a jak któraś zacznie to raczej nie prędko powróci do podpasek.

Aha, i nic sobie nie przebijecie podczas wkładania. Zapewniam.tongue_out To może zrobić tylko facet, nie tampon.
    • inna_xd Re: Podpaski... 12.08.11, 08:42
      Różnica jest taka, że te na noc są dłuższe i jak śpisz, to jesteś wyprsotowana , więc krew ci się nie przeleci na majtki tylko będzie na podpasce.

Ja używam Naturella i Facelle, ale lepsze są Naturella wink
      • Re: Podpaski... 16.08.11, 14:26
        Też używam Naturelli. wink
        • alice.... Naturella rlz! ;d 26.08.11, 22:05
    • miastowa. Re: Podpaski... 12.08.11, 10:49
      Różnią się chlonnoscia i wielkością te na noc są dłuższe .

Ja używam z always i z belli
    • cotton.caandyy. Re: Podpaski... 12.08.11, 11:15
      na noc są po prostu dłuższe. a ja używam Belli. są najlepsze. bo Always są drogie, a wcale nie najlepsze ;p
      • pola16 Chodzi o te kropelki, mówiące 12.08.11, 11:51
        o ich chłonności. W dzień wiesz kiedy powinnaś zmienić podpaskę, więc nie muszą być one super chłonne (chyba, że nie będziesz miała możliwości wymiany, w co wątpię). A te na noc więcej chłoną i są większe, bo przy ruchach Twoich podpaska może się przesunąć i nie być na swoim miejscu, a to by było całkowicie bez sensu... A i jak dla mnie te normalne są wygodniejsze, od tych nocnych. Czasem śpię nawet z tymi, a i mam 'Bella'.
    • blizniaczkii Re: Podpaski... 14.08.11, 18:14
      ja też myślałam, że różnią się tylko długością tongue_out
      Always
    • collage Re: Podpaski... 16.08.11, 14:38
      Podpaski na noc są grubsze i dłuższe, przez co leżąc nie może dojść, że tak powiem do 'przecieku'.
    • pamietnik Re: Podpaski... 19.08.11, 20:30
      Podpaski nocne są bardzo wygodne i dobre.
      W nocy po pierwsze nie będziesz wstawała żeby zmienić podpaskę dlatego są wystarczająco chłonne.
      A po drugie w nocy przez sen się wiercisz i krew leci, że się tak wyrażę na wszystkie kierunki", dlatego są długie, żeby nie doszło do przecieku.

Ja zwykle używam Always lub Belli.Zapachowych NIE, bo jak ten zapach połączy się z zapachem krwi.....wolę nie dokańczać.Baba od takich lekcji nam powiedziała kiedyś.
    • a_vie Re: Podpaski... 20.08.11, 12:03
      no jasne, że długość, chodzi o to, zebyś mogła spać na plecach i łapało wszystko. ale raczej tez jest bardziej chłonna.
    • made_in_italia Re: Podpaski... 20.08.11, 12:28
      Wygodniej jest w nocy w takich, ja używam Always, Naturella lub Bella
    • gorzata.14 Re: Podpaski... 22.08.11, 14:09
      Na noc są dłuższe i bardziej chłonne.
      • ciasteczkowaa tez mnie to ciekawi ;p ja uzywam z naturelli ;] 22.08.11, 20:04
    • mysiuniaxpp Re: Podpaski... 24.08.11, 19:20
      używam 'naturella' (czy jakoś tak xD).
      a czym się różnią więc podpaska na noc jest grubsza i zapewnia większą ochronę w nocy. jest grubsza i dłuższa po to że musi wytrzymać całą noc. natomiast na dzień jest cieńsza i krótsza po to byś mogła się czuć komfortowej ;D
      nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam ;P
      ale tak mi się wydaje xD
      • noicomipowiesz Re: Podpaski... 25.08.11, 19:39
        Używam Always . wink
        • partyinthe_usa Ja. 26.08.11, 10:25
          Różnica jest w grubości i chłonności. Te dzienne, najzwyklejsze, są cieńsze, a te nocne są dłuższe, jak i bardziej chłonne. Always.
    • pauliska1212 Re: Podpaski... 26.08.11, 21:29
      nie zwracam na to uwagi, używam tych które mama akurat kupi xd
    • rokokoo Re: Podpaski... 26.08.11, 21:39
      jest dłuższa i może nieco grubsza. kiedy już leżysz np. na wznak to krew nie poleci na majtki tylko na podpaskę.
    • kociara24 Re: Podpaski... 26.08.11, 21:46
      Wchłanialnością
      JA używam pomarańczowych Always
    • carino ;d 26.08.11, 22:26
      dokładnie, naturella rumiankowe są świetne suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka