Dodaj do ulubionych

SOLARIUM***

IP: *.acn.waw.pl 28.08.02, 11:36
muszę się ładnie opalić, gdyż mam bardzo ważną uroczystość rodzinną... Nigdy
tego nie robiłam i nie mam pojęcia ile trzeba mieś seansów, aby mieć brązową
skórę... Może któraś z forumowiczek wie??? dzięki za odpowiedz;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: SOLARIUM*** IP: 157.25.128.* 28.08.02, 12:33
      To wszystko zależy od karnacji. Najważniejsze jest dobre solarium - tzn. czy
      lampy są dobre, czy łóżko jest dezynfekowane. Ja myślę, że powinnaś zacząć
      stopniowo (od 10 min) co drugi dzień, a potem zwiększyć do 15 min. i codziennie
      przez 8-10 dni. Kąpiel dopiero po 2 godzinach i koniecznie smarowqnko dobrym,
      nawilżającym balsamem. Gdzieś tak po 3 seansach zacznij się prekecać na boki i
      brzuszek (żeby nie bylo plam i zeby opalenizna była równomierna).
      Pozdrawiam
      Syrena
    • Gość: justy Re: SOLARIUM*** IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 13:07
      Zerknij tutaj: www.wizaz.pl/beata_solarium_opalanie.php
    • yoga79 Re: SOLARIUM*** - alternatywa 28.08.02, 13:15
      zdecydowanie polecam samoopalacze, zamiast solarium - sa zdrowsze dla skóry,
      mniej inwazyjne, skóra nie starzeje sie po nich, a poza tym wydatek jednorazowy
      i nie trzeba wychodzic z domu. natezenie opalenizny regulujesz iloscia
      wsmarowan. nie zapomnij tylko po wszystkim b. dokladnie umyc rak.
      • Gość: Syrena Re: SOLARIUM*** - alternatywa IP: 157.25.128.* 28.08.02, 14:34
        yoga79 napisała:

> zdecydowanie polecam samoopalacze, zamiast solarium - sa zdrowsze dla skóry,
        > mniej inwazyjne, skóra nie starzeje sie po nich, a poza tym wydatek
        jednorazowy
        > i nie trzeba wychodzic z domu. natezenie opalenizny regulujesz iloscia
        > wsmarowan. nie zapomnij tylko po wszystkim b. dokladnie umyc rak.

Tylko muszisz wybrać naprawdę dobrej jakości samoopalacz, zeby był jednolity
        (tak, zeby uniknąć plam). Poza tym należy posmarować się conajmniej 2 godziny
        przed snem (w innym przypadku opalona będzie pościel, a nie Ty).
        Pozdrawiam
        Syrena
        • Gość: gAndzia Re: SOLARIUM*** - alternatywa IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 29.08.02, 15:02
          nie radzę samoopalacza przed ważnym wyjsciem, o ile się nie ma wprawy w jego
          nakładaniu. za pierwszym, drugim razem raczej na pewno "opalenizna" wyjdzie w
          smugi i nierówna, co wyglada o wiele gorzej od bladości. nie radze tez stosowac
          samoopalacz w przedzień imprezy, bo bedziesz okropnie śmierdziała:))
          myslę, że kilka krótkich seansów w solarium nie zaszkodzi - po kilku
          dziesięciominutowych bedziesz już złota, a wszystko zalezy od twojej karnacji.
          ważne - uzywaj okularków i smaruj się kosmetykami solaryjnymi (przed) i balsami
          nawilżającymi (po).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka