Dodaj do ulubionych

Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT

05.10.08, 13:24
Ciekawa jestem, czy już słyszeliście o EFT. Techniki Emocjonalnej
Wolności pozwalają uwolnić się od ograniczających przekonań i
negatywnych emocji. Nawet tych, które blokują kuracje odchudzające.
Jeśli diety nie działają – wypróbuj EFT. Praca tą metodą polega na
delikatnym opukiwaniu zakończeń meridianów przy jednoczesnym
skupieniu się na problemie, który chcemy rozwiązać smile Cała
procedura opisana jest w darmowym podręczniku „Wprowadzenie do EFT”
dostępnym na stronie www.eftera.pl/literatura.html – polecam.
Obserwuj wątek
    • tsy Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 05.10.08, 13:36
      Jeśli chcesz podyskutować o różnych rodzajach Carma-Cola to jestem gotowy.
      Jeżeli tylko reklamujesz jeszcze jeden sposób naciągania naiwnych to źle trafiłaś.
      • map4 Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 05.10.08, 16:15
        tsy napisał:

> Jeśli chcesz podyskutować o różnych rodzajach Carma-Cola to jestem gotowy.
        > Jeżeli tylko reklamujesz jeszcze jeden sposób naciągania naiwnych to źle trafił
        > aś.

Kolega/koleżanka eftera jest nowym uczestnikiem WBC, to był jego/jej pierwszy
        post, który w dodatku wygląda mi na reklamę.
        • chlorofil1 Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 05.10.08, 17:55
          map4 napisał:

> Kolega/koleżanka eftera jest nowym uczestnikiem WBC, to był jego/jej pierwszy
          > post, który w dodatku wygląda mi na reklamę.
          >

Ale tam jest fajnie:

"Pomnik z granitu

Anastazja jest niska, drobna i pomarszczona. Chociaż teraz nie ma już wiele do
          roboty, nie potrafi wylegiwać się rano w łóżku. Przyzwyczaiła się do wczesnego
          wstawania. Zmęczenie i choroby typowe dla ludzi w jej wieku przyjmuje ze
          spokojem. Ceni pracowitość, sumienność i uczciwość - cnoty, dzięki którym
          człowiek może spojrzeć innym ludziom prosto w oczy.

Zima tego roku jest łagodna i prawie bezśnieżna. Jak każdego ranka Anastazja
          otwiera drzwi domu i wychodzi na podwórze. Z prawej strony w rogu swoją budę ma
          Murzyn. Kundel o gładkiej, lśniącej jak smoła sierści. Na widok gospodyni
          zaczyna skakać przed budą podzwaniając łańcuchem. Mija psa i zabudowania
          gospodarcze, które teraz stoją puste, przez stodołę wychodzi na ogród. Kury
          wypuszczone z kurnika zaczynają rozgrzebywać ziemię na terenie wydzielonym im
          drucianą siatką.

Staruszka wraca na podwórze. Wygląda za bramę. Na drodze z kocich łbów nie
          dostrzega żadnego ruchu. Zapowiada się spokojny i pogodny dzień.

O tej porze Marianna z rodziną powinna już być w domu. Podróż do Korbach zwykle
          zajmuje im osiem godzin. Z małymi dziećmi najwygodniej jechać nocą - całą drogę
          prześpią. Wyjechali wczoraj wieczorem, to pewnie już są na miejscu. Może później
          przyjdzie synowa, to powie, czy dzwonili jak zajechali.

Anastazja wchodzi do domu, by przygotować jedzenie dla Murzyna. Wcześniej był
          Bari, ale przejechał go samochód. Szkoda, bo był zły, a to przecież zaleta. Nie
          był wredny, ani złośliwy, tylko po prostu zły. Miał w sobie akurat tyle złości
          ile powinien mieć pies, który ma pilnować domu i obejścia. Murzyn potrafi tylko
          głośno szczekać i ciągle jest głodny.

Staruszka krząta się po kuchni i myśli: „To dobrze, że jeszcze mam się o kogo
          troszczyć”. Dopiero co pożegnała męża. Dziesięć dni minęło od śmierci Józefa.
          Nie zdążyła jeszcze odczuć pustki. Tyle miała zajęć związanych z pochówkiem.
          Jeszcze tylko trzeba zamówić pomnik na grób.

Na półce, nad lodówką stoi telewizor. Anastazja naciska czerwony guzik. Za
          chwilę na ''dwójce'' zacznie się program lokalny. Na podwórku szczeknął pies. To
          pewnie synowa przyszła. Na obcego dłużej powinien szczekać.

Bierze miskę z jedzeniem dla Murzyna i wychodzi przed dom. W drzwiach zaskakują
          ją dwie kobiety. Jedna zachodzi ją z prawej strony, a druga, nieco młodsza z
          lewej. Ubrane są w długie ciemne płaszcze, pod którymi mają jeszcze dłuższe
          spódnice. Lśniące czarne włosy i oliwkowa cera pozwalają domyślać się ich
          pochodzenia.

Starsza z kobiet ma przewieszone przez ramię jakieś koce i serwetki.
          – Może pani coś kupi?
          Wpychają Anastazję do sieni i zamykają drzwi. Nie przekręcają w zamku klucza,
          lecz wyciągają go i wrzucają staruszce do kieszeni fartucha.
          – Czego chcecie?! Wynoście mi się stąd!

Rozgniewało Anastazję, że kobiety w bezceremonialny sposób naruszy jej
          prywatność i wdarły się do domu, z którym związane jest niemal całe jej życie.
          Całe małżeństwo.

Blisko sześćdziesiąt lat byli z Józefem zgodną parą. Ile będzie jej dane żyć
          samotnie? Była wdzięczna Bogu za to, że jej mąż miał spokojną i bezbolesną
          śmierć. Po obfitym obiedzie rozbolał go brzuch. Dziwiła się, jak to możliwe, że
          go boli, skoro miał taki apetyt?

Domowe sposoby na ból brzucha nie działały. Trzeba było szukać pomocy u lekarza.
          Była niedziela, przychodnie nieczynne. Poszła do synowej, która mieszka za
          główną szosą w okazałym domu na górce. Zadzwoniły do szpitala w Prószkowie.
          Akurat miał dyżur znajomy lekarz. Ten sam, który trzy lata temu leczył Józefa po
          przebytym zawale. Zgodnie z jego radą pojechały z Józefem do szpitala. Lekarz
          zbadał starszego mężczyznę, którego potem poprosił, by zaczekał przed drzwiami
          gabinetu. W tym czasie Anastazja z synową słuchały diagnozy. A ta nie była o
          optymistyczna. Okazało się, że Józef mą wątrobę spuchniętą jak balon i długo nie
          pożyje. Kilka dni."

Całość:
          www.eftera.pl/moje_opowiadania.html
          • censorship Jak sobie zdajesz sprawę 05.10.08, 21:15
            chlorofil1 napisał:

>
            > Ale tam jest fajnie:
            >
            >

jestem szczupła. Dlatego preferuję tego typu prozę:
            Aniołek
            Karolina Górska

Wybrałam ją na pierwszych zajęciach. Siedziała skulona pod ścianą. Jasna,
            przydługa grzywka opadała jej na oczy. Kiedy grupa większością ustaliła godzinę
            zakończenia zajęć, westchnęła tylko. Nie zdąży na pociąg. Nie będzie mogła
            wrócić do domu, a tutaj nikogo nie zna. Porządne hotele są drogie, a tanie nie
            są przyjemnymi miejscami. Gdzie będzie spać?
            - Idealna – pomyślałam – Idealna z tymi jasnymi włosami, naiwnym spojrzeniem i
            wiotkimi palcami.
            * * *
            Podeszła do mnie na przerwie.
            - Hej – powiedziała – Jestem Agata. Ale cię urządzili z tymi godzinami, co? Nie
            masz jak wrócić do domu? Nie martw się. I tak ci się to nie opłaca, jutro rano
            ćwiczenia. Możesz przenocować u mnie, mieszkam tu niedaleko – machnęła ręką w
            stronę okna.
            - Ile by to kosztowało? - zaczęłam.
            - No co ty! Na co mi twoje pieniądze? Widzę, że siedzisz jak struta, to ci
            proponuję nocleg. Żaden problem, nikomu nie będziesz przeszkadzać, bo mieszkam
            sama. Po co masz się błąkać po nocy bez sensu?
            Była sympatyczna, a ja rzeczywiście bałam się zostać sama na noc w obcym
            mieście. Te studia nie były moim pomysłem, wcale nie chciałam tu przyjeżdżać.
            Ale co miałam zrobić? Decyzji ojca się nie podważa.
            - W takim razie dobrze. Dzięki.
            - No to super. Poczekaj na mnie po zajęciach.
            * * * Co za cielę! Poszło łatwiej niż sądziłam. Po zajęciach czekała grzecznie
            przy schodach, patrzyła w górę psim wzrokiem, jakby bała się, że nie przyjdę.
            Mój słodki aniołek.
            – No to chodźmy. Wstąpimy jeszcze do Tesco, to niedaleko.
            Idziemy, gadka-szmatka w międzyczasie. Zachęciłam ją do mówienia o sobie. Na
            początku trochę się zmieszała, a przecież nie pytałam o nic drażliwego. Takie
            tam, skąd pochodzi, czemu zdecydowała się akurat na te studia. Muszę się
            przyznać, że kiedy się rozkręciła, słuchałam jednym uchem. Oczywiście pilnowałam
            się, by w odpowiednich miejscach wydawać stosowne „ochy” i „achy,” tudzież
            uśmiechać się z niedowierzaniem lub współczująco kiwać głową.
            W Tesco zaofiarowała się, że będzie pchać koszyk. Dobrze, niech sobie pcha, jak
            lubi. Kupiłyśmy piwo, trochę chipsów, trzy pary gumowych rękawiczek, dwie butle
            mleczka do czyszczenia, dwie odplamiacza, trochę ścierek, szeroką taśmę klejącą,
            worki na śmieci. Po prostu parę drobiazgów.
            - Będziesz sprzątać? – spytała.
            - Uhm, coś w tym rodzaju.
            - To może ci pomogę?
            - Zobaczymy. Na razie możesz pomóc mi to zanieść.
            Kiedy szłyśmy do mnie, dźwigała wszystko, oprócz piwa i chipsów.
            * * * Właściwie zaczęłam się cieszyć, że nie zdążyłam na ten pociąg. Agata była
            taką miłą osobą. Sama nie wiem, kiedy zaczęłam o sobie opowiadać. Agata
            potrafiła słuchać, okazała współczucie, kiedy opowiadałam o moim ojcu i o
            śmierci mamy. I za to czułam większą wdzięczność niż za propozycję noclegu.

całość:
            horror.com.pl/opowiadania/opowiadanie.php?id=201
      • eftera Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 06.10.08, 21:44
        Mój post może sprawia wrażenie reklamy. Osobiście jestem
        zafascynowana EFT i chcę by jak najwięcej osób wiedziało że istnieje
        taka metoda. Posługując się podręcznikiem zamieszczonym na mojej
        stronie można samodzielnie przepracować wiele problemów, zaczynając
        od „smutno mi, bo chłopak mnie zostawił” , „jestem wściekły, bo szef
        na mnie nakrzyczał przy wszystkich” a kończąc na „ boję się być
        bogaty, bo jak będę bogaty, to stracę przyjaciół / okradną mnie /
        porwą mi dziecko”. Technika EFT znana jest w Polsce od ok. 2 lat i
        ma coraz więcej zwolenników.
        Lekarze leczą poszczególne części naszego ciała, ale 90% chorób ma
        swą przyczynę w nierozwiązanych problemach emocjonalnych. Wiele
        zależy więc od nas samych. EFT jest dynamicznie rozwijającą się
        metodą terapeutyczną, która w prosty i skuteczny sposób pozwala
        usunąć z organizmu blokadę istniejącą w przepływie energii. EFT
        nazywane jest psychologiczną akupresurą, ponieważ przywraca ciało do
        naturalnego stanu harmonii, dlatego regularne stosowanie EFT ma
        pozytywny wpływ również na nasze zdrowie.
        Wypróbujcie EFT na sobie. Darmowy podręcznik + własne palce +
        otwarty umysł = u mnie i u osób, które znam – zadziwiające efekty.
        Dajcie znać, jak EFT na Was zadziała 
        PS. Opowiadanie oparte jest na faktach. Anastazja to moja ciocia.
        Gdy opowiedziała mi, co ją spotkało, musiałam to spisać.
        • tsy Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 06.10.08, 22:00
          Wydaje mi się, że jesteś bardzo młodą osobą przepełnioną cnotą nadziei. Ja,
          niestety, już kilkaset lat temu sprzedałem swą duszę diabłu i nadziei dla mnie
          już nie ma. Marzenia jak ptaki szybują po niebie (i one nadają życiu sens), ale
          ubieranie razterek metafizycznych w nazwę Doskonałej Metody Odchudzania wydaje
          mi się bardzo śmieszne, tragicznie śmieszne....
          pl.youtube.com/watch?v=B5RyZ-4xhdo
          • map4 Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 07.10.08, 08:59
            tsy napisał:

> Ja,
            > niestety, już kilkaset lat temu sprzedałem swą duszę diabłu i nadziei dla mnie
            > już nie ma.

Wiedziałem, że nastolatkiem nie jesteś, ale kilkaset lat ?
            Wow. Napisz jak za Bismarcka a potem w szalonych latach 20 XX wieku się w
            dynamicznie rozwijającym Breslau żyło ...

> Marzenia jak ptaki szybują po niebie (i one nadają życiu sens), ale
            > ubieranie razterek metafizycznych w nazwę Doskonałej Metody Odchudzania wydaje
            > mi się bardzo śmieszne, tragicznie śmieszne....

Kwestia horyzontów. Dla Ciebie najważniejsze jest osiągnięcie siódmego progu
            doskonałości (czy jak to się tam nazywa wink zanim przejdziesz do następnego
            wcielenia, a dla tej osóbki celem jest taka a nie inna linia wcięcia bioder.
            • tsy Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 07.10.08, 18:13
              map4 napisał:

> Wiedziałem, że nastolatkiem nie jesteś, ale kilkaset lat ?
              > Wow. Napisz jak za Bismarcka a potem w szalonych latach 20 XX wieku się w
              > dynamicznie rozwijającym Breslau żyło ...
              >
              >

Trudno mi będzie odpowiedzieć na to pytanie, nie tylko ze względu na luki w
              pamięci (powiększają się one wraz z każdym mijającym rokiem), ale przede
              wszystkim dlatego, że w owej epoce mieszkałem w Dublinie i zajmowałem się
              lichwą. Nie za bardzo chcę o tym opowiadać.
          • skoonk Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 07.10.08, 09:52
            tsy napisał:

> Wydaje mi się, że jesteś bardzo młodą osobą przepełnioną cnotą nadziei. Ja,
            > niestety, już kilkaset lat temu sprzedałem swą duszę diabłu i nadziei dla mnie
            > już nie ma. Marzenia jak ptaki szybują po niebie (i one nadają życiu sens), ale
            > ubieranie razterek metafizycznych w nazwę Doskonałej Metody Odchudzania wydaje
            > mi się bardzo śmieszne, tragicznie śmieszne....
            > pl.youtube.com/watch?v=B5RyZ-4xhdo

Uderz w stół, a nożyce sie odezwą...
            Przeciez EFT jest dla Ciebie, tsy-tsy! Także dla innych transytywistów na tym
            forum. Sznurówka do yutuba - czysta transgresja. Życzę sukcesów na nowej drodze
            zycia!
            Metoda EFT to prawdopodobnie najskuteczniejsze w tym momencie narzędzie na
            świecie, dzięki któremu możesz dokonać znaczących zmian w różnych sferach
            swojego życia. np.:
            -polepszy się jakość Twojego związku,
            -przybędzie Ci sukcesów zawodowych,
            -wzrośnie Twoja samoocena,
            -zaczniesz cieszyć się życiem,
            -świat zacznie być przyjaznym miejscem,
            -w którym odnajdziesz swoje unikalne miejsce,
            -uwolnisz się od wpływu przeszłości,
            -pozbędziesz się niektórych chorób,
            -zaczniesz wreszcie kreować swoje życie i przestaniesz być ofiarą fatum, czy
            innych ludzi,
            -staniesz się gotowy/a spotkać swoją drugą połowę,
            -czy po prostu nauczysz się skutecznie i łatwo radzić sobie ze stresem.
            -skuteczność EFT sięga 90%.
            • tsy Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 07.10.08, 12:08
              skoonk napisała:

> -skuteczność EFT sięga 90%.

90% czego?
              • map4 Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 07.10.08, 12:29
                tsy napisał:

> 90% czego?

90% stosujących odczuło zmianę, a Ty się czepiasz. Pamiętasz niezawodny system
                TAED z proszku OMO ? Do dziś nikt nie wie, na czym system ten polegał, wiadomo
                za to jak fantastycznie napędził producentowi sprzedaż.

Fascynuje mnie efekt placebo, homeopatia i wszelkie szamaństwa, które zawsze i
                wszędzie są do siebie bardzo podobne, to znaczy widowiskowe.

Czyżbyś nie podzielał spostrzeżenia, że wiara góry przenosi ?
              • skoonk Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 07.10.08, 16:00
                tsy napisał:

> skoonk napisała:
                >
                > > -skuteczność EFT sięga 90%.
                >
                > 90% czego?

z netu:
                Gay Craig zajmuje się metodą polegającą na przywracaniu równowagi energetycznej
                w ciele od 1991 i, jak to sam określa, 'ciągle mu szczęka opada' kiedy widzi
                rezultaty. Ma na swoim koncie wyleczenie z niezliczonej ilości fobii, ataków
                lęku/paniki, traumatycznych wspomnień, poczucia winy, smutku oraz innych,
                fizycznych objawów chorobowych. Wszystko to działo się najczęściej w przeciągu
                kilku minut.
                Zgodnie z koncepcją, która zakłada, że "przyczyną wszystkich negatywnych emocji
                jest jakieś zakłócenie układu energetycznego ciała", EFT koncentruje się na jego
                korekcie. Zatem EFT można określić jako rodzaj emocjonalnej akupunktury bez
                użycia igieł. Zamiast nich, w czasie kiedy klient jest skupiony na swoim
                problemie, "opukuje się" pewne punkty - meridiany, żeby pobudzić przepływającą
                przez nie energię.

To cos w stylu "zupy z gwoździa". Wystarczy troche postukać sie w bańkę i
                zastosować 50 prostych zasad dyscypliny psycho-fizycznej, a wszystkie razterki
                metafizyczne jak reką odjął. Sprawdzone przez wszystkie Doskonałe Metody
                Odchudzania.
                Czasy kryzysów sprzyjają nawróceniom. Biznesmeni ćwiczą takie umiejętności.
                Wielu dziś sprzedałoby dusze za godzinę prekognicji.
                • eftera Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 09.10.08, 17:02
                  Z obserwacji polskich trenerów EFT wynika, że w Polsce skuteczność
                  tej metody sięga 80-85%. Można tłumaczyć to naszą historią i
                  wynikającą z niej większą tendencją do narzekania, krytykanctwa,
                  przyjmowania na siebie roli ofiary. Te negatywne wzorce w znacznym
                  stopniu ograniczają rozwój osobisty i obniżają jakość życia. Właśnie
                  dlatego warto rozpowszechniać EFT. Niektórzy Polacy będą musieli
                  dłużej niż przeciętny Amerykanin popracować tą metodą, by zobaczyć
                  rezultaty, ale jestem pewna, że warto.
                  • skoonk Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 09.10.08, 17:41
                    eftera napisała:
                    Niektórzy Polacy będą musieli
                    > dłużej niż przeciętny Amerykanin popracować tą metodą,

Proporcjonalnie do malkontencji, Amerykanom z kolei zajmuje to troche dłuzej niż
                    Chińczykom, którzy to stosują od 2000 lat, a chińczykom dłużej niż Hindusom,
                    skąd metodę eksportowano 3000 lat temu. Teraz Amerykanie przymierzają się do
                    patentu, bo udowodnili istnienie meridianów. Ile bierzesz efka za masażyk?

• kolejar Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 09.10.08, 20:13
                      Czystość, Ubóstwo i Posłuszeństwo oraz Życie wg Reguły Św. Benedykta z Nursji.
                      Jak za słabo, to jest Św. Romuald Rewolucjonista, Św. Bernard z Claivaurx i
                      inni, inni Rewolucjoniści w Regule. Także Ojciec Louis Thomas Merton OCR. A piwo
                      OCR WYŚMIENITE!
                    • eftera Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 10.10.08, 17:53
                      Najlepsze rezultaty daje regularne stosowanie EFT. Tak jak
                      codziennie myjemy zęby, tak samo warto codziennie stosować EFT.
                      Posługując się podręcznikiem z powodzeniem można to zrobić.
                      Korzystając z porównania do mycia zębów – codzienna higiena jamy
                      ustnej jest całkiem prosta, ale gdy na zębach pojawi się kamień,
                      konieczna jest wizyta u dentysty. Podobnie jest z EFT - poważniejsze
                      problemy, których nie potrafimy sami ruszyć (bo są twarde jak
                      kamień) lepiej przepracować z trenerem EFT. Jednak nie można liczyć
                      na masażyk w trakcie sesji wink Gdy pracuję z klientami, każdy opukuje
                      się sam. Koszt sesji oraz kursów jest dostępny na mojej stronie, w
                      zakładce „Oferta”.
                      • tsy Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 10.10.08, 22:22
                        Przynudzasz dziewuszko! Jesteś nudna niczym echolalia. Myślałem <a href="www.lwow.home.pl/rocznik/chwila.html target ="blank">chwilę</a> co by z tym fantem zrobić. I odkryłem, ref="www.chaosmatrix.org/" target="_blank">zgodnie z zasadami Magii Chaosu,</a> rzucam na Ciebie klątwę. Jest to klątwa kombinatoryczna, w sanskrycie zapisuje się tak: यमाताराजभानसल . Z miejsca przytyjesz, a nawet zostaniesz grubą babą... Pomocy szukaj w tym hiperlinku.
                      • tsy Klątwa musi być rzucona zgodnie z regułami 10.10.08, 22:39
                        Przynudzasz dziewuszko! Jesteś nudna niczym echolalia. Myślałem chwilę co by z tym fantem zrobić. I odkryłem, zgodnie z zasadami Magii Chaosu, rzucam na Ciebie klątwę. Jest to klątwa kombinatoryczna, w sanskrycie zapisuje się tak: यमाताराजभानसल . Z miejsca przytyjesz, a nawet zostaniesz grubą babą... Pomocy szukaj w tym hiperlinku.
                    • map4 Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 10.10.08, 22:11
                      skoonk napisała:

> Teraz Amerykanie przymierzają się do
                      > patentu, bo udowodnili istnienie meridianów. Ile bierzesz efka za masażyk?

Meridiany - czy to przypadkiem nie są te cząsteczki, z których rycerze Jedi
                      czerpali swą moc ? Anakin Skywalker miał ich podobno tyle, że skalę w urządzeniu
                      pomiarowym rozwaliło. No, ale jak się pochodzi prosto od mocy (Anakin nie miał
                      ojca, w znaczeniu, że poczęty został w sposób parachrystusowy) to i Darth
                      Vaderem zostać na starość można.

Czy ja nawijam na temat, czy też ta historia z Jedi to zupełnie inna para kaloszy ?
                  • tsy Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 09.10.08, 18:10
                    Czy EFT pomaga też rozwiązywać podobne problemy?
                    • zbyleon Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 10.10.08, 19:21
                      tsy napisał:

> Czy EFT pomaga też rozwiązywać podobne problemy?
                      Jako tsy powinieneś wiedzieć lepiej.
                    • eftera Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 11.10.08, 20:15
                      EFT pomaga na konkretne problemy konkretnych ludzi. Jednak jeśli
                      konkretny człowiek uwolni się od np. wzorca bycia ofiarą, to ta
                      zmiana nie dotyka tylko jego. Chyba, że żyje na bezludnej wyspie smile
                      Gdy w nim zajdzie zmiana, nie będzie „pasował” do swojego
                      środowiska. Tak jak w układzie cybernetycznym – gdy zmienimy jeden
                      element, resztę też musimy dostosować. Problemy ogólnoświatowe
                      stworzyli ludzie. EFT działa na ludzi! Więc … Wątpię jednak, czy
                      ci, którzy są odpowiedzialni za te problemy są gotowi pracować nad
                      zmianą swoich przekonań. Rozwiązywanie problemów możemy zacząć od
                      siebie. Zmieni się jedna osoba, zmieni się rodzina, zmieni się grupa
                      ludzi … Kto wie, do czego to doprowadzi? Być może będzie nudno,
                      gdyby wszyscy będą uczciwi, szczerzy i życzliwi? Może lepiej
                      zostawmy wszystko tak, jak jest. Teraz jest całkiem znośnie. Można
                      sobie ponarzekać, jest kogo krytykować, gazety mają o czym pisać …
                      Chyba zbyt optymistycznie założyłam, że ludzie chcą się rozwijać,
                      chcą się zmieniać (na leprze), chcą żyć w lepszym świecie.

tsy napisał:

> rzucam na Ciebie klątwę.

Świetna ta klątwa. Ma wszystkie niezbędne składniki, prawidłową
                      regułę, ale trochę mało mocy. Mam silną ochronę, więc na pewno nie
                      zadziała. Spróbuj jeszcze raz wink
                      • tsy Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 12.10.08, 14:28
                        eftera napisała:

> Świetna ta klątwa. Ma wszystkie niezbędne składniki, prawidłową
                        > regułę, ale trochę mało mocy. Mam silną ochronę, więc na pewno nie
                        > zadziała. Spróbuj jeszcze raz wink
                        >

Nie muszę. Mi wystarczy czekać. Z pewnym składnikiem nie poradzisz sobie. Wystarczy, że pojawi się człowiek, który będzie chciał sprzedać tę książkę, a jesteś ugotowana. Klątwa wytworzy myślokształt. Przecież Twoi strażnicy też czasami odpoczywają...
    • napoj.chmielowy Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 23.10.08, 18:38
      A po co się odchudzać? Nie lepiej zaakceptować siebie taką jaką się jest?
      • kolejar Re: Odchudzanie może być zabawne ;) dzięki EFT 24.10.08, 06:24
        Odchudzanie się jest jednym z typowych idiotyzmów pop-kultury. Taka Efterka
        sobie myśli, że WSZYSTKIM zależy tylko na tym, żeby wyglądać, ciuchy, biżuteria,
        pokaz itd. To durne. Odchudzanie jest potrzebne, jeśli otyłość zagraża zdrowiu.
        A tu ja widzę klasyczną "dbałość o figurę". A co to jest "figura"? Treść tego
        pojęcia zmienia się wraz z epokami w sztuce. Ja nie mam zamiaru się odchudzać!
        To zresztą przy mojej dolegliwości (anoreksja) byłoby bez celowe - i tak mam
        chyba znów niedowagę. A sylwetka i tak bez zmian... Wręcz jeszcze gorzej... Po
        prostu image'u od wieku tzw. pokwitania a i wcześniejszego nie da się zmienić!
        Ilość komórek tłuszczowych pozostaje stała bez względu na odchudzanie.
        Odchudzanie może najwyżej przynieść zwisające "fałdy". To mniej estetyczne niż
        naturalna objętość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka