myalgan Re: O WSZYSTKIM 26.11.07, 04:06 www.abodybuilding.com/images/fz40.jpg ale wiecie taki to po mieszkaniu mogl by latac a buuuuuuuu Odpowiedz Link
baska192 Re: O WSZYSTKIM 26.11.07, 21:51 Przebilas tymi cici wszystkie dowcipy.Usmialam sie.Ale troche kapowalam we wlasciwym kierunku.No bo wlasnie cici ciezko wytrenowac. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 27.11.07, 02:27 baska192 napisała: > Przebilas tymi cici wszystkie dowcipy.Usmialam sie.Ale troche > kapowalam we wlasciwym kierunku.No bo wlasnie cici ciezko wytrenowac. ===================================================================== to jednak trzeba masowac nie ma co liczyc na cud chyba wezme 10 masazy prywatnie u naszego pana tadzia hihihihi ale lapeczki to ma malutkie ale moze sobie poradzi zobaczymy bo tak brac chlopa na stale do domu i zeby masowac nieeeeee to raczej odpada ja skorzystam tylko z masazy fakt moze i wewnetrznych ale ile trzeba za to oddac a to obiad a to gacie wyprac nieee zostane przy moich masazach ewentualnie tadzia pozdrawiam an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 27.11.07, 02:56 robi sie zima u nas spadl snieg zlapal lekki mroz ale bedzie jazda a do siostry musze jechac ale czlek zaraz lepiej sie czuje jak cos konkretnego w pogodzie pozdrawiam an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 29.11.07, 03:37 wiem ze nie ma wiekszej i mniejszej polowy ale wieksza polowa to chyba zapomniala tu wpadac przybylo kilka nowych osob czy zastapily te co sie nie odzywaja mam nadzieje ze nie pozdrawiam milego dnia zycze aaa za 26 dni zaczyna sie zima Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 29.11.07, 07:58 u mnie tez juz konkretna pogoda,-4 ,i lekko sypie-i bardzo dobrze.Oby tak dalej.Pozdrawiam zimowo. Odpowiedz Link
maria.50 Re: O WSZYSTKIM 29.11.07, 10:21 Nie piszę swojego wątku,tylko czytam Wasze,bo może okaże się,ze nie mam fibro,tylko jedną z tych cholernych z "robaczkami"pierwsze wyniki,moze jutro-przyznam,ze pospieszylam się i zrobiłam Elisa w kl.IgM i IgG.Jestem też wstępnie umówiona do pobrania testami Blota w IIklasach za 110zł w Czeczach-Chlamydię też zrobię z krwi. Powiedzcie czy to własciwe badania. Pozdrawiam zimowo ale bardzo ciepło Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 01.12.07, 03:09 czesc jestem normalnie od 2 ale wczoraj wgralam sobie nowy program antywirusowy i wycziscil mi wszystkie wiadomosci prywatne razem z haslami dostepu to musz e to jakos naprawic to chwile potrwa hm moze dwie albo i caly dzien zalezy od tego jak prosty jest ten program podobno jest njlatwiejszy i w jezyku polskim ale jeszcze to co tam pisze musze ja zrozumiec a to nie jest latwe dla takiego ograniczonego mozgu jak moj ale moze mi sie uda tylko nie tak predko jak mowia w opisie pozdrawiam an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 01.12.07, 06:31 nooooo wywalilam tamten program wprowadzilam pande 2008 na miesiac to sprawdzony moj dobry program Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 01.12.07, 08:23 Zimno i sypie aż przyjemnie wyjrzeć przez okno.Zuch jesteś Aniu z tym kompem ,dla mnie większość takich rzeczy -to czarna magia.Nauczyłam się kopiować i wklejać i koniec. Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 02.12.07, 08:28 piękne te tulipany,....a za oknem chlapa.Miłej niedzieli Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 03.12.07, 04:42 giciol kompa doprowadzilam do stanu uzywalnosci a juz myslalam ze bez informatyka sie nie obedzie nooo narazie sie udalo chociaz chodzi chyba troszke wolniej a juz nie ma co wyrzucic wszystko co w nim jest potrzebuje po nowym roku jednak sprowadze jakiegos znwace i dam podleczyc mojego kochaniutkiego kompa pozdrawiam milego spokojneg dnia zycze wszystkim an Odpowiedz Link
mayka00 Re: O WSZYSTKIM 03.12.07, 19:49 Dziewczynki....własnie zostałam babcią ślicznego,dorodnego Kubusia!!!!!!!! Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 04.12.07, 07:28 mayka00-Gratulacje!!!Pewnie od razu lepiej się czujesz.Zdrówka ,szczęścia dla Maluszka i świeżo upieczonej Babci. Odpowiedz Link
jolac171 Re: O WSZYSTKIM 04.12.07, 18:54 Czy to pierwsze wnuczę? Fajnie ci, gratulacje! Życzę ci aby zawsze przynosił zadowolenie ze swojego postępowania, no i kochał babcię! Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 05.12.07, 02:29 mayka00 napisała: > Dziewczynki....własnie zostałam babcią ślicznego,dorodnego > Kubusia!!!!!!!! ===================================================================== w tym oto miejscu chce ci bardzo serdecznie pogratulowac wnuka pozdrowienia dla mamuni Kuby i dla ciebie no i reszty ktora sie cieszy tak jak ty jeszcze raz gratuluje an Odpowiedz Link
ewax100 Re: O WSZYSTKIM 05.12.07, 10:35 Także serdecznie gratuluję wnuka-to wielka radość dla całej rodziny.Pozdrawiam Odpowiedz Link
baska192 Re: O WSZYSTKIM 05.12.07, 12:19 Normalnie czulam ,ze to bedzie chlopczyk.Gratulacje.Teraz zwariujesz z milosci. Odpowiedz Link
mayka00 Re: O WSZYSTKIM 05.12.07, 13:28 Jesteście kochane...dziękuje Wam wszystkim...strasznie jestem szczesliwa ...a wnuczek jest po prostu cudowny...przeslę Wam zdjęcie ale kabelek gdzies mi sie podzial więc to troszke potrwa:)))) Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 06.12.07, 03:02 czesc Zycze wszystkim zeby ten Świety Mikolaj podarowal nam tak bardo niewiele my wiemy co to jest niczego wiecej nie oczekuje zdrowie zdrowie i forse na leki z apteki pozdrawiam an rodzinnastrona.ovh.org/bozenarodzenie/2.htm Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 06.12.07, 03:18 to jest worek sw mikolaja jest malutki ale kazdy z nas wyciagnie z niego to czego najbardziej pragnie w tym malym woreczku jest wszystko zapewniam wiec lapki do woreczka i bierzcie to co dla was najcenniejsze pozdrawiam an jednego prezentu juz tam brakuje mam go ja jest jednak kilka tych samych prezentow ja wybralam sobie zdrowie Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 06.12.07, 03:20 myalgan napisała: > to jest worek sw mikolaja > jest malutki ale > kazdy z nas wyciagnie z niego to czego najbardziej pragnie > w tym malym woreczku jest wszystko zapewniam wiec > lapki do woreczka i bierzcie to co dla was najcenniejsze > pozdrawiam > an > jednego prezentu juz tam brakuje mam go ja jest jednak kilka tych > samych prezentow > ja wybralam sobie > zdrowie ===================================================================== dobra a teraz ten worek bo zapomnialam go wkleic hihihihi ale mi tem mikolaj namieszal w mozgownicy prezent chyba jeszcze nie dziala reklamowe24.pl/image/displaythumb/image/R89067/type/jpg Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 09.12.07, 02:03 czesc musze cos popisac to przynajmniej jutro poczytam ile bledow zrobilam przychodzi chwila ze zaczynam czytac wlasne watki(tak mi przykro z tego powodu ze was tu brakuje) tak wiec wzielam sie powolo (bardzo)za porzadki przedswiateczne mebelki szkla w mebelkach szyby i tp czyszczenie sreber rodowych hihihi(taki komplet na 24 osoby w walizeczce) karp sie juz mrozi zeby sie odszlamowac groch tez juz czeka na moczenie kapustka na balkonie dochodzi z kwasowoscia(pychota) zostalo mi tylko wlasciwie uszycie nowych firan do duzego pokoju (takie jakies fikusne maja byc decyzja rodziny)a lest tego 15 metrow to bedzie nad czym sie denerwowac jak juz uszyjemy to cacko to biore sie za okna iczekam na swieta wiem ze to tylo 2 dni ale to beda moje pierwsze od wielu lat radosne swieta bo prawie bez bolu(moze je nawet zapamietam)na wszelki wypadek machne kilka fotek aaaa i w tym tygodniu biore sie za pierniczki (wiem w sklepie sa o wiele lepsze ale nie moje)a grzebanie sie w mace sprawia mi wiele radosci a ze od czerwca nic nie pieklam(to przez ta diete)to tym bardziej sie ciesze ze cos sie bedzie dzialo dziekuje tym ktorzy jednak tu wskoczyli na chwile i dotarli do konca moich beblokow pozdrawiam an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 10.12.07, 09:20 Aniu ,jak możesz ,to wrzuć tu przepis na pierniczki,bo moje przez pierwsze 3 dni są dobre ,a potem twarde jak kamienie.Robię z dziećmi i malujemy tych pierników ze 200-bo muuuszą wisieć na choince,ale dlaczego te zamykane w metalowych ,szczelnych pudłach są też twarde -to nie wiem. A ,i nie przepracuj się. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 11.12.07, 03:24 ezuza1 napisała: > Aniu ,jak możesz ,to wrzuć tu przepis na pierniczki,bo moje przez pierwsze 3 dn > i > są dobre ,a potem twarde jak kamienie.Robię z dziećmi i malujemy tych pierników > ze 200-bo muuuszą wisieć na choince,ale dlaczego te zamykane w metalowych > ,szczelnych pudłach są też twarde -to nie wiem. > A ,i nie przepracuj się. ===================================================================== ok rzucam ten przepis ----------------------------- 50dkg maki 1dkg sody oczyszczonej 20dkg miodu 20dkg cukru pudru 1 paczka przypraw korzennych 4dkg margaryny 1 jajco 2dkg tluszczu 1dkg maki do formy make przesiac na stolnice razem z soda zrobic wglebienie wlac plynny miod nozem wymieszac z czescia maki aby sie nie rozlewal dodac cukier puder przyprawy korzenne tluszcz i jajco zagniesc ciasto jak na pierogi dlugo wyrabiac(ciasto) rozwalkowac na 0,5 cm wykrawac foremka ukladac na blaszce piec w dobrze nagrzanym piekarniku 10 min przechowywac w sloju lub szczelnie zamknietym pudle kruszeja po2-3 dniach ja po upieczeniu zaraz lukruje i ozdabiam przypuszczam ze wilgoc z lukru tez pomaga zmieknac pierniczkom lukier robie z cukru pudru i soczku z cytrynki milego pieczenia moje zawsze miekna zawsze robie z podwojnej porcji narobie sie jak wol ale tyle to przyjemnosci ze az sie ciesze z tej roboty w dodatku w tym roku nawet nie moge mazyc o najedzeniu sie tymi pysznosciami no moze 2-3 sztuki hm reszte rozdam wszyscy lubia moje pierniczki (tak mowia)a czy zjadaja malo wazne ja mam satysfakcje(ale czlowiek durnowaty) Odpowiedz Link
jagoda85 Re: O WSZYSTKIM 10.12.07, 21:54 U mnie już w listopadzie było po porządkach świątecznych. To prze tą komorę krio. Pozostało mi tylko zrobić z oknami, upiec pierniczki, ugotować farsza na uszka i pierogi, no i oczywiście wszystkie je pozlepiać i zamrozić. Zupy będę gotować w niedzielę 23-go. Resztę robi moja bratowa u której będziemy na Wigilii. Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 11.12.07, 07:38 Aniu, dzięki za przepis ,w moim jest na 50 dkg mąki-3 jajka i zamiast sody proszek-i może tu był problem.zrobimy na pewno z Twojego przepisu. Z porządków świątecznych mam :umyte przez starsze dziecko żyrandole ,przejrzaną szafkę z przyprawami i bakaliami i zrobiłam listę zakupów i potraw. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 12.12.07, 02:54 ezuza1 napisała: > Aniu, dzięki za przepis ,w moim jest na 50 dkg mąki-3 jajka i zamiast sody > proszek-i może tu był problem.zrobimy na pewno z Twojego przepisu. > Z porządków świątecznych mam :umyte przez starsze dziecko żyrandole ,przejrzan > ą > szafkę z przyprawami i bakaliami i zrobiłam listę zakupów i potraw. ===================================================================== wlasnie toz istna rozrzutnosc z tymi jajcami nieeeee zartuje ale moze naprawde te jajca utwardzaly ciasteczka noooo zobaczysz co wyjdzie ci z tego przepisu te po ostygnieciu juz sie robia twarde kruszeja dopiero po jakims czasie pozdrawiam an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 12.12.07, 03:14 wczoraj uszylysmy ta fikusna firane nawet sobie nie moge wyobrazic jak to bedzie w oknie wygladac dzielo artysty jak juz zawiesimy to przesle fotke bo takiej firany to nikt nie wymyslil jeszcze chyba na swiecie dzis pieke te smakowite pierniczki i to wszystko nie nie jeszcze okna przetre w przyszlym tygodni potem juz tylko czekac wigilijnej gwiazdeczki oj jak ja sie ciesze od niepamietnych czasow na to wszystko zycze wam tez tyle radosci przedswiatecznej i swiatecznej zycie jest piekne(nooo wiem jak nic nie dokucz) ale i tak jest cudownie pozdrawiam an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 12.12.07, 08:29 Aniu, zrobiłam wczoraj Twoje pierniczki-pyszności!z 4 blach -została do pomalowania -JEDNA!Dziś powtórka,bo coś musi być na 1,5 metrową [sztuczną] choinkę.Dzieciaki gniotły i wycinały ,tak ,że się nie zmęczyłam. Odpowiedz Link
ewax100 Re: O WSZYSTKIM 12.12.07, 15:25 No świeta coraz bliżej i trzeba szysbciej coś porobić żeby potem nie było wszystko naraz.Ja zrobie wczesniej farsze do pierogów i uszek,upiekę boczek i karkówkę/takie chude dostałam/potem podziele i zamrożę.Z ciast to tradycyjnie juz sernik/zawsze się udaje,jest puszysty,makowiec zwijany,piernik.Ciasta też zamrażam bo kto by tyle naraz zjadł a tak to po trochu i zawsze jest świeże.Ryba juz kupiona i zamrozona. Aniu rozumiem Cie bardzo że się cieszysz -ja także bo do tej pory zawsze tak miałam że gdy bóle złapały to wigilię miałam z głowy i tak co roku było. Mam nadzieję że w tym roku będzie lepiej. Świeta juz nigdy takie nie będą jak kiedyś bo drugi raz będziemy bez moich rodziców a to mnie bardzo zniewala i oczy napełnia łzami bo wspomnienia mnie dobijają w sensie że ten czas juz nigdy nie wróci.Trzeba się z tym jednak pogodzić bo nie ma innego wyjścia. Jeśli ktos ma jakis przepis na coś szczególnie dobrego to pochwalcie się-może ciasta,sałatki...?Pozdrawiam Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 13.12.07, 03:28 dziewczynki a powolutku mi tam z tymi swietami bo wiecie ze my dzialamy troszke wolniejnie przepracujcie sie jeszcze noc sylwestrowa nas czeka wiec musimy miec troche sily zeby przynajmniej fajerwerki poogladac a i przed nami nastepny 2008 rok ktory napewno bedzie lepszy od tego 2007 wiec prosze bierzcie wszystko powoli z dystansem no bo jak wiecie ja od nowego roku bede juz zdrowa(palenia nie rzucam)zadnych takich postanowien bo znam siebie jak cos postanowie to nigdy mi nie wychodzi wlasciwie to sama sobie na zlos zrobie to na diabla se obiecywac bedzie super w tym nadchodzacym dla nas napewno szczesliwym nowym roku pozdrawiam milego dnia zycze an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 13.12.07, 08:47 pewnie ,ze powolutku.U nas w bloku awaria gazu ,zamknęli wczoraj po 14 ,dziś mają szukać gdzie się ulatnia,rano jeden fachman powiedział ,że w trzy ,cztery dni powinni znależć-9 pięter po 3 mieszkania i zrobić!Wodę na herbatę gotowałam grzałką,ale obiad chyba zrobię w prodziżu-i mam nadzieję że do świąt ZDĄŻĄ. Na razie ekipy nie widać ,łazi tylko jeden i mówi żeby nie odkręcać kurków zrobić dostęp do kuchenki z tyłu. idą święta... Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 13.12.07, 08:53 Aniu ,zrobiliśmy następne pierniczki,najfajniej wyglądają bez malowania,ale z Zuzią to nie przejdzie.Tak pomalowała lukrem chatkę z serduszek ,że ledwo widać co to jest,ale zabawa super! img91.imageshack.us/my.php?image=zdjcie272eq7.jpg img176.imageshack.us/my.php?image=zdjcie274dj5.jpg img528.imageshack.us/my.php?image=zdjcie273te3.jpg Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 14.12.07, 02:43 ezuza1 napisała: > Aniu ,zrobiliśmy następne pierniczki,najfajniej wyglądają bez malowania,ale z > Zuzią to nie przejdzie.Tak pomalowała lukrem chatkę z serduszek ,że ledwo widać > co to jest,ale zabawa super! > img91.imageshack.us/my.php?image=zdjcie272eq7.jpg > img176.imageshack.us/my.php?image=zdjcie274dj5.jpg > img528.imageshack.us/my.php?image=zdjcie273te3.jpg ===================================================================== czesc fajowe pierniczki pochwal corke nawt mi takie sliczne nie wychodza (te zdjecia to ci takie wyszly niewyrazne czy mi powiekrzona strona zamazuje) i chcialam zapytac czy przeps latwiejszy jest od twojego i czy pierniczki smaczniejsze pozdrawiam moje pierniki dalej w planach bo czasu brakuje wczoraj pomylam zestaw obiadowo-swiateczny to potem mi juz sie nie chcialo i zmeczona bylam moze dzis sie zabiore za wygniatanie ciasta bo rano tylko zakupki i do domu to po poludniu bedzie czas gorzej z silami ale zobaczymy pozdrawiam an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 14.12.07, 08:53 Aniu,Twój przepis "smaczniejszy",tylko ciężej się wyrabia -sama nie dałabym rady,ale dzieciaki mają 4 łapki jakoś im poszło.Fotki robiłam syna komórką i nie przestawiłam na inny format -bo nie umiem[dostał bajerancką od babci na imieniny i większość funkcji w niej to nie na moją głowę]3 dni załapywałam jak wyjąć kartę i przez czytnik wrzucić fotki do kompa,coraz cieńsze i mniejsze te elektroniczne gówniuszka robią ,a łapki się trzęsą i nie można tego włożyć we właściwe miejsce. A gazu dalej nie mam ,ale coś fachury kują w ścianie na 7 piętrze. pozdrawiam zimowo,bo sypie drobniutki śnieżek. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 16.12.07, 02:57 czesc wklejam moje dziela ja musialam sama robic nie ma malych dzieci w domu zeby pomagaly no ale trudno najgorsze jest to ze tylko upieklam a inni beda zajadac Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 16.12.07, 03:00 aaaa z talerza pod moja nieobecnosc ktos zezar s to przepraszam pozdrowionka an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 16.12.07, 03:02 wczoraj nastapil drugi rzut wypiekow bo takie smaczne ze za malo zrobilam teraz bede dzielic miedzy swoich Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 16.12.07, 08:43 Aniu, przepiękne te Twoje pierniczki.ja jutro zrobię następną porcję ,bo wczoraj do Zuzki przyszły koleżanki i 2 pudełka "poszły". Sukces... od wczorajszego wieczora mam gaz ,co za luksus.Życzę miłej niedzielki . Odpowiedz Link
boncia1 Re: O WSZYSTKIM 16.12.07, 14:27 myalgan powiedz jak to jest z tymi piernikami? czy teraz je wypiekac tydzien przed swietami? Twoje wygladaja rewelacyjnie- napisz mi dokładny przepis, prosze <wygladaja bardzo apetycznie> Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 17.12.07, 02:48 boncia wiesz pierniczki to pieklam zawsze juz w listopadzie zeby fajnie zmiekly do swiat to w tym roku jakos sie zagapilam(mialo nie byc wogole)ale rodzince sie odmienilo i tradycja musi byc bo te pireniczki to ja rozdaje miedzy swoimi przyjaciolmi i rodzina malo co zostaje na nasz stol ale skosztowac jest ci a tu przepis ktory podawalam eli forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36118&w=54884700&a=73160988 Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 20.12.07, 02:53 jedno mam pytanko czy wam jeszcze wchodzi moja 600 ktoras tam strona bo mi sie bardzo powoli wyswietla czy ja mam zalozyc ciag dalszy((bo zapowiada sie ze raczej z z forum nie znikne) pozdrawiam milego dnia zycze no i nie przemeczajcie sie an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 20.12.07, 03:12 www.ksiazka-kucharska.pl/img/artykuly/grecka/image001.jpg images.google.pl/imgres? imgurl=www.foodlink.pl/pics/przepisy_kulinarne_boze_narodzenie .jpg&imgrefurl=www.foodlink.pl/kat/przepisy_kulinarne_polska/p rzepisy_swiateczne&h=634&w=352&sz=100&hl=pl&start=84&um=1&tbnid=HsMn7 _swCLPLrM:&tbnh=137&tbnw=76&prev=/images%3Fq%3Dbozonarodzeniowy% 2Bstol%26start%3D80%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dpl% 26rlz%3D1T4GGLJ_plPL251PL251%26sa%3DN Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 20.12.07, 03:19 francaise.blox.pl/resource/nativitye_edited.jpg img83.imageshack.us/img83/7857/julbordzi5.jpg ale wydaje mi sie ze i tak najwazniejszy jest spokoj i milosc w rodzinie pozdrawiam an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 22.12.07, 02:25 witam oczywiscie mamy juz zime moja sygnaturka jeszcze nie dziala pozdrawiam an mamy zime... po nowym roku bede juz zdrowa... Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 23.12.07, 17:27 cisza ,bo wszystkie są w kuchni,albo ostatkiem sił sprzątają.u mnie koniec na dzisiaj,zostalo mi na jutro :zrobić grzybową -na buraki dzieciaki uczulone ,kompot i usmażyć karpia. pozdrawiam świątecznie,Ela Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 24.12.07, 03:25 ja mam jednak szczescie kompa mam w kuchni mi zostal do usmazenia karpik ciasta upieklam bo to tradycja rozdane przyjaciolom bo my tu niby na diecie troszke zostawilam na smaczek na jednym talerzu makowek nie bedzie buuuuuu sledzik bez smietanki buuuuuu no poprostu lekka kolacja buuuuuu ale szkoda tego co przez pol roku stracilam a jest tego 12kg pozdrawiam pogodnych swiat an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 24.12.07, 09:25 12 kg -to sukces!!!,pewnie ,że szkoda nadrobić jedzonkiem ,w końcu to tylko 3 dni.Ja zrzuciłam ok. 5 kg ,i chyba bardziej z nerwów niż przez dietę. zdrowych ,śnieżnych ,pachnących choinką świąt. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 25.12.07, 06:52 pozdrawiam wszystkich w pierwszy dzien Świat Bozego Narodzenia zycze wam spokoju w tym wspanialym dniu moja wigilia minela spokojnie w cieplej domowej atmoswerze bylo cudownie prezenty tez sie znalazly pod choinka na pasterke pojde jak calkiem ozdrowieje moze juz w przyszlym roku pozdrawiam an Odpowiedz Link
zanka.2 Re: O WSZYSTKIM 25.12.07, 15:18 wzajemnie wszystkiego najlepszego,tez niestety w tym roku nie pójde do koscioła w swieta,moze nastepne juz w miare normalnie bede obchodzic.pozdrawiam(-: Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 25.12.07, 06:57 aaaa zapomnialam moje koty mowily ze jednak bedzie lepiej i dziekowaly za milosc i opieke ale za bardzo rozmowne nie byly jak juz sie dalam do dyskusji z nimi to sie obudzilam to znaczy ze dosc dobrze sie nimi opiekuje papuga ta cholera poszla spac ale darowalam jej ma ponad 30 lat moze troche wiecej(starosc nie radosc) Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 26.12.07, 09:02 Spokojnego ,miłego Drugiego Dnia Świąt. Mój pies -staruszek też nic nie powiedział ,ale z jakim smakiem jadł świąteczny serniki jak wdzięcznie patrzył-to wiedzą właściciele naszych Braci Mniejszych. i chwilka i będzie po świętach... Odpowiedz Link
boncia1 Re: O WSZYSTKIM 26.12.07, 20:39 No i po Świetach !I wszystko sie udało i wszystko smakowało i prezenty były.Zwierzaki/ FUX i kotka PIERDOŁA/jakoś nadzwyczaj zgodnie przy stole czekały na na swoją kolej / bo najlepiej im smakuje z reki -pod stołem/ i nawet sie nie kłóciły tak jak co dzień - no bo w końcu to pies z kotem ale one przez wzajemne zaczepianie sie to okazuja sobie miłośc a nie nienawiśc. Uwielbiaja zabawy w " zaczepnego" tylko że pies FUX za zwyczaj wycofuje sie po paru razach kociech łapek .DŻEKi przy domu też jakis spokojny i tak mu z miłoscia z oczu patrzy i czasami mi sie wydawało że cos mówi.Wida po ich zachowaniu że sa bardzo szczęśliwe i dobrze im z nami. A my w świeta cieszylismy sie Markiem , bo nareszcie jest z nami! żywy i cały! choc podróz z Norwegii długo zapamięta . No bo tak : z Alesund do Oslo samolotem, potem z Oslo do Warszawy -samolotem i mieli leciec jeszcze z Warszawy do Krakowa ale w W-wie odwołali wszystkie loty na południe Polski i do Europy Środkowej , bo mgły i zero widoczności, tak wiec zamiast wylądowac w Krakowie o 11,40 to przyjechali autokarem LOT-u na lotnisko nad ranem a my czekaliśmy całą noc aż wreszcie!!!! Tak wiec swieta bardzo udane bo w kaplecie i z głowa domu przu stole. I ja mam sie wreszcie " swoja przytulankę na dobranoc". pozdrawiam Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 28.12.07, 17:08 serce mi peknie bez was odezwijcie sie a szefowa forum tez juz zapomniala o nas pozdrawiam moze ktos przeczyta Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 01.01.08, 03:16 w tym watku chce powitac szystkich w tym NOWYM ROKU zuczyc wam duzo zdrowia i wtrwalosci w dazeniu to poprawy naszej kondycji fizycznej jak i psychicznej i oby ten 2008 rok byl laskawszy dla nas wszystkich pozwolil zyc w miare normalnie i nie pozwolil aby ogarnial nas bol ktory towarzyszyl w poprzednim roku duzo nas weszlo na dobra sciezke do wyzdrowienia czego i reszcie z calego serduszka zycze an Odpowiedz Link
baska192 Re: O WSZYSTKIM 01.01.08, 21:38 A czemuz to zmienials Twoj dopisek i dodalas znak zapytania...Wyjasnij.pozdrawiam w Nowym Roku. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 02.01.08, 02:54 czesc dzis ide na badanie krwii 10 do lekarza chyba siada mi watroba i znowu cos nie tak nie doczekam dnia pelnego zdrowia cholera zawsze cos jestem bardzo slaba i wogole nie tak sie czuje wszystko opisze po wizycie dzis jescze nie pelny usmiech gosci na mych usteczkach pozdrawiam an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 02.01.08, 07:07 Hej ,Aniu co to za ponura mina ,bierz ten nowy rok przebojem-musi być skubaniec lepszy!!! zrób badania i głowa do góry ,i wróć to na dole-"po nowym roku będę zdrowa"-i niech to będzie założenie i życzenie noworoczne. 3-maj się!!! Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 03.01.08, 02:21 ezuza1 napisała: > Hej ,Aniu co to za ponura mina ,bierz ten nowy rok przebojem-musi być skubaniec > lepszy!!! > zrób badania i głowa do góry ,i wróć to na dole-"po nowym roku będę zdrowa"-i > niech to będzie założenie i życzenie noworoczne. > 3-maj się!!! ===================================================================== mala zalamka narazie niech tak zostanie przyzwyczaje sie powoli ze nie mam brata ze siostra ma raka ja takiego skubanca co trzyma w ryzach i siostrze zagoi sie zlamany palec w dzien przed wigilia no i watroba zacznie mi sluzyc wroce ale dzis nie mam pojecia kiedy to bedzie pozdrawiam an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 04.01.08, 02:16 dziekuje ze jednak jestescie nawet nikt nie opisal nocy sylwestrowej wiem ze boli ale jak wam wyszla ta szczegolna noc mi to sie udalo wytrzymac nawt dosc dlugo bo do 22;30 niestety na tym sie sylwester skonczyl na pol przytomna zobaczylam przez mgle fajerwerki ale obiecalam sobie ze w nastepnego sylwka napije sie nawet szampana(mmmm obiecanki cacanki)ale kto to wie pozdrawiam an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 04.01.08, 17:17 Ha ,uśmiejesz sie ,ale nawet nie wiem kiedy minęła północ ,wiem ,że strzelali ,szampan stoi do dziś nie otwarty. od poniedzialku rano moja Zuzka miala 39,2 ,potem dojeżdzalo do 40-obniżałam i tak do rana.Przychodnia ,kolejka-zapalenie oskrzeli+ zapalenie zatok-antybiotyk na 10 dni ,a potem zobaczymy. mamy nowy rok i mam nadzieję ,że tak nie będzie pod znakiem choróbsk. dziś zapisałam córkę na USG ukł. moczowego na ...7 maja. na moją fiz-terapie nie ma jeszcze zapisów ,może po 15 stycznia. Aniu i wszystkie fibrówki-DUŻO ZDROWKA !!! Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 06.01.08, 03:24 ezuza1 napisała: > Ha ,uśmiejesz sie ,ale nawet nie wiem kiedy minęła północ ,wiem ,że strzelali > ,szampan stoi do dziś nie otwarty. > od poniedziałku rano moja Zuzka miala 39,2 ,potem dojeżdzalo do 40- obniżałam i > tak do rana.Przychodnia ,kolejka-zapalenie oskrzeli+ zapalenie zatok- antybiotyk > na 10 dni ,a potem zobaczymy. > mamy nowy rok i mam nadzieję ,że tak nie będzie pod znakiem choróbsk. > dziś zapisałam córkę na USG ukł. moczowego na ...7 maja. > na moją fiz-terapie nie ma jeszcze zapisów ,może po 15 stycznia. > Aniu i wszystkie fibrówki-DUŻO ZDROWKA !!! =====================================================================cz esc no zuzka to ci bardzo choruje jak pamiętam dopiero jeden antybiotyk skonczyla już znowu musi brac następny oj biedna ta dziecina ale wychoruje za dziecka to potem bedzie zdrowa moj szampan tez jeszcze sie cglodzi i chyba znowu należy do następnego roku co do tego usg dlaczego tyle musisz czekac u nas w przychodni najwyżej tydzień się czeka poszukaj może innej przychodni wiem ze kasy jest malo ale może zrób jej to badanie prywatnie u nas badanie brzuszka kosztuje 4 dychy z opisem wydasz tu to moze zapobiegniesz następnym powikłaniom pęcherza i nie trzeba będzie leków kupować (oj zeby tak w totka cos wygrac) pozdrawiam wytrwalosci zycze an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 07.01.08, 07:44 Już wyjaśniam jak jest z USG.w/g funduszu jest to bad. specjalistyczne i należy się co pół roku. Zuzka miała w grudniu-to przysługuje nam maj.Ale jak się coś dzieje to wchodzimy na oddział i jako "pacjent szpitalny" ma tego samego dnia.Takie są przepisy i już. Szampan im starszy -tym lepszy -a niech stoi do następnego roku. W totka też gram-i figa. Zdróweczka. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 08.01.08, 02:29 ezuza1 napisała: > Już wyjaśniam jak jest z USG.w/g funduszu jest to bad. specjalistyczne i należy > się co pół roku. Zuzka miała w grudniu-to przysługuje nam maj.Ale jak się coś > dzieje to wchodzimy na oddział i jako "pacjent szpitalny" ma tego samego > dnia.Takie są przepisy i już. > Szampan im starszy -tym lepszy -a niech stoi do następnego roku. > W totka też gram-i figa. > Zdróweczka. >==================================================================== no ok z tym usg ale szkoda ze tak pozno czy Zuzia to dotrzyma dziś kumulacja na 10 baniek w totka a mi się snilo ze wygrała 30 tysięcy z czego 20% mi potracili od taki sen miałem wiec nawet podatek się zgadza dziś wysle ze 2 sztuki pozdrawiam an > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 06.01.08, 03:39 zycze wszystkim milej i spokojnej niedzieli an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 08.01.08, 07:57 no i mamy wtoreczek ,kupię 2 zakłady w Totka i do jutra będę miała nadzieję,nie musi być 6 ,może być 4 lu 5 -swoją drogą to niezła psychoza człowieka ogarnia i ile ludzi ma potem zawiedzione nadzieje?Powinni z tego leczyć? Na fundusz czy prywatnie -bo loteria jest chyba państwowa?E..., głupota mnie dziś naszła ale tak mnie kręgosłup napieprza ,że w głowie sie lasuje.Miłego dnia. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 10.01.08, 01:52 tez se poslalam totka dalej jestem biedakiem to nie te numerki skreśliłem moze następnym razem a ty ezuza jak 6 -5-4 ile kasy ci sie trafiło pozdrawiam an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 10.01.08, 13:11 nic mi się nie trafiło ,to moje pobożne życzenie [nie musi być 6 ,zadowolę sie 5 lub 4 ].Przegrałam 2 zl-a mogłam kupić czekoladę -buuu... Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 11.01.08, 02:24 cholera ja cala dyche i co moglo byc 5 czekolad dobrze ze jestem na diecie to mi tak nie szkoda chociaz schaboszczaka tez by byl niezly kasek nastepnym razem beda dwie 6 moja i twoja tak musza byc nasze to ze razem nieszkodzi i tak trzeba sie podzielic to czy bedzie moja czy twoja to i tak pol oddamy sobie pozdrawiam a czekolada nie jest zdrowa nie zaluj dalas bogu szanse pozdrawiam an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 12.01.08, 02:13 zobaczycie odlacza nam forum jak bedzie tak krucho pozdrawiam an Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 12.01.08, 02:39 do tych co piszą i czytają reszta po prostu wpadla w sen zimowy wroca tu wraz z topniejącym śniegiem mam taka cicha nadzieje pozdrawiam an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 12.01.08, 08:37 spoko Aniu,nic nam nie zlikwidują, gdzie ta zima? u mnie +7 stopni,chlapa ,błocko,paskudnie jest-nie cierpię takiej pogody.Może dziewczyny schowały nosy pod kołdry i nie chce im się wstać do kompa.Inna sprawa ,że bardziej czuć gnaty i mięśnie przy takiej wilgoci.Będzie dobrze. Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 25.01.08, 03:51 oczywiście watek troszkę spadl na dno ale już go podnoszę oczywiście jak na mnie przystało w tym wątku to zacznę się chwalić są godziny ze czuje się bardo dobrze i wczoraj byl taki wspaniały dzień umyłam wszystkie okna (no mam 3)ale za to wielkie (tak mi się wydaje) firany powiesiłam a po obiedzie zerwałam tapetki w kuchni pomalowałam ściany podkładem na tynki szlachetne i dziś jak dam rade klade na sciane kamyczki(to taka mozaika z drobniutkich kolorowych kamyczków) mam dobrany dosc fajny kolor taki wiśniowa czerwono czarny i jeszcze tam jakieś drobinki innych kolorów napisze czy dalam rade czy jednak len mnie ogarnia i ta cholerna niemoc która tak często mi towarzyszy pozdrawiam an Odpowiedz Link
ezuza1 Re: O WSZYSTKIM 25.01.08, 17:50 Aniu- pogoda sprzyja więc chyba już czujesz wiosnę ,że sie bierzesz za takie "robótki". Odpowiedz Link
myalgan Re: O WSZYSTKIM 26.01.08, 02:17 ezuza1 napisała: > Aniu- pogoda sprzyja więc chyba już czujesz wiosnę ,że sie bierzesz za takie > "robótki". ===================================================================== wczoraj odchorowalam te mycie okien zle sie czulam wszystkie bole sie odezwaly dzis jednak tramal w organizm i do roboty bo w moim tepie to nie wiem czy zdaze przedz szpitalem postaram sie jednak hmmm no zobaczymy jak to pojdzie pozdrawiam wszystkich an Odpowiedz Link