Dodaj do ulubionych

Limfocyty i monocyty poza norma

17.01.12, 00:16
Nauczona swoim przykladem, nie wierze juz lekarzem, ktorzy mowia taka uroda i bagatelizuja to co powinno wzmagac czujnosc.

Dlatego tez prosze o rade, jakie wykonac badania w celu wykluczenia 'potwora'. W rodzinie byly przypadki zachorowania na raka, wiec...nie zaszkodzi sprawdzic.

Rozmaz krwi met. Schilinga wykazal limfocyty 54 (norma 20-45) i monocyty 2 (3-8). Morfologia krwi - w normie.

Wartosci nie mieszcza sie w normach, nie wiem jednak czy jest to w granicach akceptowalnosci. Osoba, ktorej wyniki przytaczam oprocz uporczywego suchego, dlugotrwalego kaszlu (astma wykluczona), nie odczuwa zadnych dolegliwosci.
Obserwuj wątek
    • 25augustyna Re: Limfocyty i monocyty poza norma 17.01.12, 08:40
      może na tle alergicznym lub zakażenie pasożytami typu lamblie,glista ludzka etc. Osoba ta jest chora na nowotwór ?
      • 25augustyna Re: Limfocyty i monocyty poza norma 17.01.12, 09:11
        już doczytałam, że nie chorujesz. Zacznij od badań na pasożyty. Z doświadczenia wiem , że trudno je " wychwycić".
        • ammazuko_powrot Re: Limfocyty i monocyty poza norma 17.01.12, 09:16
          Iwonka, może rtg klatki piersiowej? Te wyniki nie odbiegają bardzo od normy.

A ty jak się czujesz? Myślę o tobie;)
          • mama.rozy Re: Limfocyty i monocyty poza norma 17.01.12, 09:32
            też sie podłączam pod rtg.można zrobic ob. i bad.moczu.
            ale te wyniki naprawdę nie odbiegają bardzo od normy
            może ma za gorąco w domu?;)za mało pije?pali?przebywa w mocno ogrzewanych pomieszczeniach lub z klimatyzacją?
            wyjaśnień jest od groma
            • tcmnm Re: Limfocyty i monocyty poza norma 17.01.12, 23:17
              mama.rozy napisała:

> też sie podłączam pod rtg.można zrobic ob. i bad.moczu.
              Sa ok. Wszystko w normie.

> ale te wyniki naprawdę nie odbiegają bardzo od normy
              No wlasnie, dlatego chyba lekarz nawet nie wspomnial, ze cos jest poza norma (oprocz limfocytow i monocytow w badaniu wyszedl rowniez podwyzszony cholesterol). Boje sie, bo ja mialam b.dobre wyniki dopiero cytometria pokazala, ze mam gada.

> może ma za gorąco w domu?;)za mało pije?pali?przebywa w mocno ogrzewanych pomie
              > szczeniach lub z klimatyzacją?
              Zdecydowanie nie. Prowadzi jednak dosc wyczerpujacy tryb zycia. To, co mnie niepokoi to wspomniany juz kaszel oraz ciagle swedzenie (wykluczona cukrzyca). I sennosc (ale to pewnie kwestia tego jak ta osoba funkcjonuje).

> wyjaśnień jest od groma
              Ale od czegos trza zaczac. I niestety zasugerowac lekarzowi, bo padnie sakramentalne "taka uroda i juz" ;)
              • 25augustyna Re: Limfocyty i monocyty poza norma 18.01.12, 09:21
                ja mam podobne objawy. Suchy kaszel, swędzenie skóry, do tego kłopoty ze śluzówką wysuszoną. U mnie jest to alergia
                • tcmnm Re: Limfocyty i monocyty poza norma 19.01.12, 22:49
                  W takim razie i tym tropem pojdziemy. Dzieki.
          • tcmnm Re: Limfocyty i monocyty poza norma 17.01.12, 23:07
            RTG jest. Czysto.

W weekend naskrobie do Ciebie.
        • tcmnm Re: Limfocyty i monocyty poza norma 17.01.12, 23:04
          To nie moje wyniki, ale faktycznie osoba o ktorej pisze, na szczescie nie chorowala i mam nadzieje, ze nie chowuje.

Dzieki, pojdziemy tropem pasozytow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka