Dodaj do ulubionych

Wyniki badań

24.03.14, 15:03
założę swój wątek ,ponieważ chciałam prosić o radę ,a tak będzie chyba łatwiej .wiem że należy zgłosić się do lekarza ,mam już wyznaczony termin wizyty ,ale bardzo się niepokoję może tu już ktoś coś mi podpowie ,Przypomnę się w kilku słowach .Jestem prawie pięć lat po radykalnej terapii chemia ,radio ,bez operacji .jest to rak szyjki.trzy lata póżniej założono mi nefrostomię z powodu zwężenia cewki moczowej tak jest do dziś .wszystko było w porządku ,ale kilka dni temu miałam obfite krwawienie z nerki tej chorej .zrobiłam podstawowe badania z których wynika że coś dzieje się z drugą nerką .wyniki są następujące barwa żółta ,c właściwy1030nabłonki liczne ,krwinki białe 12-15wpw,krwinki czerwone1-3wpw ,bakterie dość liczne, składniki mine liczne pasma śluzu. mocznik52.co to znaczy? i dalej mam chyba dobre ob bo 10 .czy jest możliwe że przy takim ob dzieje się coś złego? proszę piszcie szczerze muszę wiedzieć na czym stoję .bardzo proszę o pomoc w odczytaniu tych wyników ,i podp[owiedzieć jakich badań się domagać .
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Wyniki badań 24.03.14, 15:20
      a może po prostu cewnik się przesunął? i wystarczy go włożyc na miejsce? masz wizytę u nefrologa? pewnie przydałoby się usg nerek
      nie martw się,przy nefrostomiach często są po prostu techniczne problemy,dobrze by było,gdybyś miała zawsze kogoś,kto jest to w stanie szybko ocenic
      • gosi78136 Re: Wyniki badań 24.03.14, 16:12
        Tak wiem,że są problemy techniczne z przetoką ,i wtedy właśnie była przesunięta ,bo gdy córka mi ją wcisneła to krwawienie ustało ,ale mnie martwi ta druga nerka bo wyniki moczu są właśnie z tej sprawnej nerki i co oznacza podwyższony mocznik ?
        • mama.rozy Re: Wyniki badań 24.03.14, 16:41
          ja Ci tego nie powiem,mozesz z tym iśc nawet do przychodni gdzie masz lekarza pierwszego kontaktu
          ale jeśli cewnik jest przesunięty i o coś haczy,to wyniki mogą byc zafałszowane,dlatego najlepiej od razu kontaktowac się z kimś,kto ustawi na nowo
          a jak masz zabezpieczone? plastrem?
          • gosi78136 Re: Wyniki badań 24.03.14, 18:47
            w tej chwili właśnie plastrem,bo mi się szwy wypruły i muszę czekać na wizytę u urologa ,byłam w szpitalu ale tam nie mają urologa ,a chirurg powwiedział że nie będzie ruszał bo się boi że coś wypadnie i będzie jeszcze gorzej ,także muszę czekać z tond moje pytania bo po prostu martwię się ,zresztą nie tyle ja co moje dziewczyny ,próbuję jakoś je uspokoić ,a wyczytały w internecie że podwyższony mocznik to z powodu odwodnienia ,
            • mama.rozy Re: Wyniki badań 24.03.14, 19:23
              Gosia (tak?),tego się nie da stwierdzic bez poprawy cewnika,może jedź na sor? powinien ktoś to fachowo poprawic i na drugi dzień zrób nowe badania
              współczuję nerwów
              • gosi78136 Re: Wyniki badań 25.04.14, 16:18
                Witam serdecznie ,mam ogromną prośbę ,ostatnie założenie przetoki bardzo żle zniosłam ,właściwie każde kolejne znoszę coraz gorzej ,nerka jest mała i coraz słabsza ,urolog zasugerował operację ,ale są zdania podzielone bo w sumie rozmawiałam na ten temat z kilkoma lekarzami i jedni twierdzą że póki nerka jakoś działa żeby nie ryzykować bo to jest b ciężki zabieg i mało kto zechce się tego podjąć ,ale inni twierdzą że to jest wykonalne że wystarczy wyciąć fragment jelita i użyć tego na cewkę moczową ,a ja i tak nic z tego nie rozumiem ,mówią też że po radioterapi trzeba odczekać 7 lat żeby się organizm zregenerował ,ale mi do tego czasu brakuje 2 lata i nie wiem czy moja nerka tyle wytrzyma, CZ y ktoś z was spotkał się z takim przypadkiem? gdzie szukać jakiś informacji na ten temat ,ja nie jestem biegła w internecie a chciałabym wiedzieć z jakim ryzykiem wiąże się taka operacja ,nie jestem sama ,mam dzieci więc nie mogę sobie pozwolić na ryzyko nawet gdybym miała chodzić nie z jednym a kilkoma workami,a lekarze nie są jednego zdania ,to co ma powiedzieć taki człowiek jak ja po prostu człowiek prosty?
                • mama.rozy Re: Wyniki badań 25.04.14, 17:24
                  niestety nie pomogę w podjęciu decyzji,ale znalazłam Ci forum,gdzie chyba możesz o to zapytac eurologia.pl/
                  • gosi78136 Re: Wyniki badań 25.04.14, 18:01
                    Dziękuje kochana właśnie o taką pomoc mi chodzi,zaraz tam poczytam ,jestem wdzięczna .
                    • mama.rozy Re: Wyniki badań 25.04.14, 18:03
                      :)
                      daj znac, czego się dowiesz
                      • gosi78136 Re: Wyniki badań 23.08.15, 17:48
                        Witam ,mam pytanie może ktoś będzie umiał mi doradzić ,od tygodnia mam ciągłe biegunki ,biorę nifuroksazyd,smecte,elektrolity ,nic nie pomaga ,czuję jak słabnę z dnia na dzień to nie działa ,jak to zatrz ymać ,do tego silny ból brzucha ,dwa razy lekkie krwawienie z dróg rodnych ,lekarz twierdzi że to jakiś wirus ,mam jednak wątpliwości .coś może doradzicie mi .gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka