1m2m3m 05.07.07, 15:56 wiem,że obecność hcg we krwi wskazuje na nowotwór..nie wiem tylko na jaki, czy ktoś z was to wie? w ciąży niestety na pewno nie jestem:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emgoro Re: HCG we krwi 06.07.07, 08:46 Proszę przeczytać ten atykuł, ale zaznaczam, że to wcale nie musi Ciebie dotyczyć, zresztą Twoje zapytanie jest bardzo skąpe w szczegóły. Bardziej bym się zastanowił nad drugim linkiem z uwagi na przeprowadzenie dodatkowych badań. www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,109,Nadmiernie%20podwy%C5% BCszony%20poziom%20gonadotropiny%20kosm%C3%B3wkowej%20(HCG) www.forumginekologiczne.pl/txt/a,2574,0 pozdrawiam Robert Odpowiedz Link
citri Re: HCG we krwi 13.07.07, 08:28 Do kogo należy się zgłaszać z wynikiem poziomu markerów? Do lekarza onkologa określonej specjalności, np. onkologa ginekologa czy onkologa urologa - oznaczanie markerów jest tylko jednym z badań diagnostycznych. W zależności od rodzaju nowotworu oznacza się różne markery, m.in.: HCG - diagnostyka i monitorowanie leczenia ciążowej choroby trofoblastycznej HCG i AFP - diagnostyka i monitorowanie leczenia zarodkowych nowotworów jajnika i jądra 21.1 - diagnostyka i monitorowanie płaskonabłonkowego raka płuc PSA - diagnostyka i monitorowanie raka stercza (prostaty), NSE - diagnostyka i monitorowanie drobnokomórkowego raka płuc CEA - monitorowanie przewidywania nawrotu i prognozowania raka jelita grubego www.przychodnia.pl/rbt/index10.php3?s=3&d=6&t=10&p1=8 Odpowiedz Link