smoga 13.02.09, 19:54 Proszę cię napisz, czym się objawiała przetoka u twojej mamy i jak ją zdiagnozowano. Będę wdzięczna i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamys Re: do Agamys: przetoka 15.02.09, 11:10 Witam, moja mama ma przetokę pochwową tzn. po 2 mies. po operacji jelita, mama miała problemy z wypróżnianiem , później kał wydostawał się przez drogi rodne ( tak jak mocz ). Niestety mama musiała mieć kolejną operację, teraz ma wyłonione jelito - stomię. Lekarz powiedział, ze po zakończonej chemii tzn ja jakies 6 mies. mama bedzie zbadana czy wszystko się zregenerowała i może pozbyć sie worka . A przetoka tak najprościej mówiąc to - dziurka . Mam nadzieje ze nie masz tego samego problemu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
smoga Re: do Agamys: przetoka 15.02.09, 20:15 Bardzo ci dziękuję za odpowiedź. Nie , moja mama nie miała przetoki, ale poza tym widzę, że historia twojej i mojej mamy są bliźniaczo podobne: 4 lata po raku piersi- rak jelita grubego. Ostatnio test na krew utajoną okazał się pozytywny i będzie miała kolonoskopię. Boimy się wznowy, bo nie miała po operacji leczenia uzupełniającego. Dlatego pytałam o tę przetokę, ale to nie to. Chciałabym cię jeszcze zapytać, czy ty coś sama robisz w ramach profilaktyki. Ja, szczerze mówiąc, się boję i wiem, że to głupie, ale tyle się nasłuchałam o kolonoskopii, że ciągle odsuwam decyzję. Odpowiedz Link
agamys Re: do Agamys: przetoka 17.02.09, 14:55 Witam, przyznam ze nie robie żadnych badań, nie wiem czy ze strachu czy też z braku czasu. powiem tylko tyle, że u mojej siostry stwierdzono guzki piersi oraz na tarczycy. Pewnie i ja cos mam, ale najpierw muszę mamę postawić na nogi. Teraz niestety musi byc odłożona chemia, bo po operacji ma złe wyniki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link