Dodaj do ulubionych

do Agamys: przetoka

13.02.09, 19:54
Proszę cię napisz, czym się objawiała przetoka u twojej mamy i jak ją
zdiagnozowano. Będę wdzięczna i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • agamys Re: do Agamys: przetoka 15.02.09, 11:10
      Witam, moja mama ma przetokę pochwową tzn. po 2 mies. po operacji jelita, mama
      miała problemy z wypróżnianiem , później kał wydostawał się przez drogi rodne (
      tak jak mocz ). Niestety mama musiała mieć kolejną operację, teraz ma wyłonione
      jelito - stomię. Lekarz powiedział, ze po zakończonej chemii tzn ja jakies 6
      mies. mama bedzie zbadana czy wszystko się zregenerowała i może pozbyć sie worka .
      A przetoka tak najprościej mówiąc to - dziurka .
      Mam nadzieje ze nie masz tego samego problemu. Pozdrawiam.

• smoga Re: do Agamys: przetoka 15.02.09, 20:15
      Bardzo ci dziękuję za odpowiedź. Nie , moja mama nie miała przetoki, ale poza
      tym widzę, że historia twojej i mojej mamy są bliźniaczo podobne: 4 lata po raku
      piersi- rak jelita grubego. Ostatnio test na krew utajoną okazał się pozytywny i
      będzie miała kolonoskopię. Boimy się wznowy, bo nie miała po operacji leczenia
      uzupełniającego. Dlatego pytałam o tę przetokę, ale to nie to.
      Chciałabym cię jeszcze zapytać, czy ty coś sama robisz w ramach profilaktyki.
      Ja, szczerze mówiąc, się boję i wiem, że to głupie, ale tyle się nasłuchałam o
      kolonoskopii, że ciągle odsuwam decyzję.
      • agamys Re: do Agamys: przetoka 17.02.09, 14:55
        Witam, przyznam ze nie robie żadnych badań, nie wiem czy ze strachu czy też z
        braku czasu.
        powiem tylko tyle, że u mojej siostry stwierdzono guzki piersi oraz na tarczycy.
        Pewnie i ja cos mam, ale najpierw muszę mamę postawić na nogi.
        Teraz niestety musi byc odłożona chemia, bo po operacji ma złe wyniki.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka