Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ferie z dzieciakami

10.09.12, 20:11
    po "rozgladnieciu sie" mam kilka typow na ferie z dzieciakami w styczniu

1. hochkossen, reklamowany jako rodzinny, dzieci do 10 lat darmo, dorosli 140 euro karnet, blisko, malo tras
    2. lofer, troche drozej, troche wiecej tras, troche dalej, ogolnie podobnie
    3. obertauern, wiecej tras, drozszy karnet, lepiej dla mnie, no ale dzieciaki czy beda zadowolone?
    4. stubai, wygrywa wszystkie rankingi na osrodek rodzinny, termy w cenie, dzieci do 10 lat gratis, trasy saneczkowe, no ale styczen na lodowcu :/ ? no i raczej potrzebny codziennie samochod

prosze o opinie co wybrac, ewentualnie inne typy, ma byc blisko, tanio, najlepiej przy stoku, duzo atrakcji dla dzieciakow i zeby tata tez mogl troche pojezdzic. im wiecej z tych warunkow spelnionych na raz tym lepiej
    --
    Les3Vallees,Zillertal,Sella Ronda,Madonna di Campiglio,Val Gardena,Val di Sole,Livigno,Les2Alpes,Alpe d'Huez,Puy St.Vincent,Risoul,Serre Chevalier,Via Lattea,Tignes,Val d'Isere,Kaprun,Kitzbuchel,Zell am See,Saalbach Hinterglemm Leogang,Hochkonig
    Obserwuj wątek
      • Gość: Teraz Polska Re: ferie z dzieciakami IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.12, 23:21
        Krynica+ wody lecznicze
        • zolviu Re: ferie z dzieciakami 11.09.12, 08:41
          no jest napewno blisko ;)

dobra - doprecyzujmy - ma byc tanio wiec to nie moga byc nasze gory - interesuje mnie AUSTRIA
      • bazylea1 Re: ferie z dzieciakami 11.09.12, 08:41
        polecany tutaj był Alpbachtal
      • bazylea1 Re: ferie z dzieciakami 11.09.12, 08:45
        a jeszcze mam pytanie, jak się liczy te 10 lat? do 10 urodzin czy rocznikowo, bo akurat dziecko będzie miało rocznikowo 10 ale jeszcze przed urodzinami
        • zolviu Re: ferie z dzieciakami 11.09.12, 08:52
          napisali w hochkossen:

Children/Families: Children 10 and under (born in or after 2003) only need a Snowmancard (€ 2,-) when accompanied by a regular paying parent.

wiec sie łapiesz

co do alpbachtal to patrzylem tez bo tam w poprzednich sezonach dzieciaki do 15 lat z rodzicem jezdzily darmo, ale teraz jest to tylko na koniec marca, w ogole alpbachtal polaczyl sie z sasiednim regionem i karnety sa teraz po prawie 200 euro, dzieciaki placa od lat 6 wiec jak dla mnie to nie jest w ogole atrakcyjne
          • bazylea1 Re: ferie z dzieciakami 11.09.12, 08:59
            a to fajnie, ale ten ośrodek jakiś maciupki. a w ogole to szukam chyba raczej miejsca z polską szkółką, ech znowu ten sam problem - dzieci odmawiają kategorycznie uczenia się w obcojęzycznej. może na Słowację dla odmiany pojedziemy, bariera językowa będzie mniejsza.
        • domifil Re: ferie z dzieciakami 11.09.12, 08:54
          Wg mnie do 10 urodzin. My korzystaliśmy z tej opcji w Kösen w Austrii. Dodam, że nikt od nas nie wymagał pokazywania dokumentów dziecka. A znacie regiony gdzie dzieci starsze mają darmowe karnety, bo moje latorośle w przyszłym roku będą mieć 10 i 12 lat.
          • zolviu Re: ferie z dzieciakami 11.09.12, 08:59
            oooo, byles widze

powiedz mi jak to wyglada, bede potrzebowal jakas tasme dla moich maluchow, gdzie najlepiej szukac spania zeby bylo do niej blisko, jest tam realne mieszkanie blisko stoku?
            w ogole jak to widzisz? ludzi duzo? jakies atrakcje po nartach?
            • domifil Re: ferie z dzieciakami 11.09.12, 09:24
              Top-Offer:
              12. to 19.01.2013 and 19. to 26.01.2013 and 9. to 16. March 2013
              Skiing for a steal when staying for 7 nights in Kaiserwinkl, you'll get a 50% discount on the 6-day ski pass for the Unterberghornbahn lifts Kössen or the lifts Zahmer Kaiser in Walchsee

Na stronie regionu Kaiserwinkl znalazałm ofertę tańszych skipassów w/w terminach. My byliśmy w Kössen 2 razy w tym roku i poprzednim zawsze na przełomie lutego i marca (staramy się jeździć po feriach). Bardziej polecam Kössen niż Zahmer Kaiser. Na górę wjeżdża się gondolą, potem krzesłem, jest tam super niebieska trasa, bardzo szeroka. Na dół można zjechać niebieską trasą ale cały czas trawersem, inna możliwość to połączenie czerwonych tras i tego trawersu www.bergbahnen-koessen.at/de/winter/skigebiet/pistenplan

Mieszkanie wynajęliśmy przez internet, koszt 45 euro za dobę: 2 sypialnie, kuchnia, łazienka (bez zaliczki). Właściciele mają tylko ten jeden apartament więc cisza i spokój. Do stoku mieliśmy ok. 400 m i postanowiliśmy podjeżdżać samochodem. Przy dolnej stacji jest sklep Intersportu, gdzie można wynająć boxy na sprzęt. Atrakcji po nartach nie ma zbyt dużo, w sąsiedniej miejscowości jest basen ale nie korzystaliśmy. Nie pamiętam, czy jest taśma dla dzieciaków, bo my już nie korzystaliśmy ze szkółki. Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni z tego miejsca, ludzi nie było dużo, no ale staraliśmy się jechać po feriach. My też mamy ferie zaraz w styczniu, ale raczej będziemy nastawiać się na marzec. Jak masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem
              • zolviu Re: ferie z dzieciakami 12.09.12, 09:33
                dzieki
                a gdzie znalazlas ta top-offer?
                na www.kaiserwinkl.com w tej zakladce nic mi sie nie wyswietla?
          • Gość: tanova Re: ferie z dzieciakami IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 11.09.12, 11:59
            domifil, ciekawą ofertę karnetów rodzinnych ma Reschenpass: dla 2 rodziców z 2 dzieci do 15 lat to 430-498 euro (niski - wysoki sezon), a dla 1 rodzica z 2 dzieci odpowiednio 265,50-311,50
        • Gość: tanova Re: ferie z dzieciakami IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 11.09.12, 11:54
          Najczęściej lecą rocznikami, np. Kindertarif Jahrgang 1998-2007
      • rpodolak Re: ferie z dzieciakami 12.09.12, 11:17
        z dziecmi (obecnie 8 i 11 przy pierwszym wyjeździe 4 lata temu to było 4 i 7) byłem w:
        - Koessen/Walchsee - tanio, mało tras, mało śniegu ale dzieci były małe więc było OK(korzystaliśmy z promocji w styczniu 50% zniżki na karnety)
        - Ritten (Włochy) - b. tanio, b. mało tras ale przepiekne widoki, pogoda i pewny snieg (bo wysoko) . idealne do nauki, super trasy na biegówki!
        - Ritten po raz drugi - jeszcze lepiej
        - Lofer - najlepiej - tanio, blisko, tras wiecej i dobre zwłaszcza dla dzieci
        w tym roku powtarzamy Lofer (za rodzine 2+2 z HP i skipasami płacimy 945 euro/Tydzień w czasie ferii dolnośląskich)

pod uwage brałbym jeszcze Nauders, Alpbachtal (w pewnych okresach dzieci do 15 za darmo), Sterzing (dzieci za darmo)
        ogólnie zależy w jakim wieku sa dzieci i w jakim terminie jedziesz (w styczniu są naprawdę ciekawe oferty), ja zawsze liczę cenę skipasa dla 2+2 nie zważając na ceny poszczególnych składników dopiero suma daję całą prawdę ;-)
        ewentualnie szukaj w tzw Pauschalangebote
        pzdr i miłego szukania/szusowania
        • zolviu Re: ferie z dzieciakami 12.09.12, 19:06
          a czy moglbys mi podeslac na maila gazetowego jakies namiary na to lofer za 945 euro?
          • rpodolak Re: ferie z dzieciakami 17.09.12, 14:00
            podaj mi na maila termin w jakim chcesz jechać
            pzdr
            • zolviu Re: ferie z dzieciakami 18.09.12, 09:04
              19-26 styczeń
              • rpodolak Re: ferie z dzieciakami 18.09.12, 12:20
                jeżeli Twój adres to zolviu@gazeta.pl to wysyłam Ci dane, jeżeli inny to podaj
                pzdr
        • Gość: Monika Re: ferie z dzieciakami IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 22:00
          Witam! Czy ta oferta w Lofer jest aktualna? Mogę dostać jakieś namiary gdzie szukać? Interesuje mnie drugi tydzień ferii dolnoslaskich w zestawie 2+3 (13,12 i 6 lat ) proszę o dodatkowe informacje, pozdrawiam, Monika mój adres monikaknakiewicz@yahoo.com
      • katowice.23 Re: ferie z dzieciakami 15.09.12, 10:49
        Znalazłem fajnę oferty na narty od grudnia po luty
        Włochy,Austria,Niemcy,Szwajcaria Hotele 3* za 7 lub więcej dni za 918zł .
        Jak by można było wrzucić fotki zrobił bym , zarobiłem zrzutkę tutaj
        Wrzuciłem wszystkie oferty tutaj
        fly4free.pl/forum/znaleziska-od-lukasza,18,18349&start=170
        P.s jak by kogoś interesowały ciepłe kraje na Tajlandia Phuket 14 dni za 2700zł w listopadzie z TUI to tez tam można znaleźć
      • ciekawolog Re: ferie z dzieciakami 24.09.12, 11:44
        Ja polecam noclegi w Szczyrku naprawdę cuuudowne miasteczko, dużo miejsc do zwiedzania i atrakcji dla każdego, ludzie sympatyczni. Piekne stoki narciarskie... byłam w lutym tego roku i było naprawdę ekstra. Polecam w 100%
        • Gość: Koghe Re: ferie z dzieciakami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 22:33
          Większych jaj dawno nie słyszałem. Masz humor!
          • Gość: Kasia Re: ferie z dzieciakami IP: *.aster.pl 26.09.12, 13:43
            Zapraszamy na rodzinne ski safarii w Austrii, w regionie Karntii
            Hotele 3 i 4 *
            Zajęcia z instruktorami dla dzieci przez cały dzień.
            www.kliwer.com.pl
      • Gość: emfj Polski instruktor IP: 212.160.172.* 01.10.12, 11:56
        Witam,
        tez szukam miejsca w Alpach na narty z Dzieciakami. Interesuje mnie jednak polski instruktor. Tylko nie chodzi mi o parogodzinne przedszkole/szkółkę oferowaną przez Dimbo, Sporteum etc, potrzebuję polskiego instruktora na 2 godz dziennie dla Dzieciaków. Orientujecie się, są gdzieś takowi dostępni. Gdzie ? :) W Lofer? :) Najchętniej jeszcze w okresie pozaferyjnym tzn koniec lutego.
        Pzdr
        • m_ac Re: Polski instruktor 01.10.12, 12:08
          Myślę że możesz zaryzykować i znależć polskiego instruktora tam gdzie bp organizują z nimi wyjazdy.Nie są oni zajęci ze swoimi grupami cały dzień i można ich w wolnym czasie wynająć.Nie korzystałem, ale rozmawiałem z jednym z nich kiedyś, bo wspólnie nartowaliśmy przez 2 dni i jakoś tak się zgadało.
          • agamamaoli Re: Polski instruktor 01.10.12, 14:39
            Nam bardzo przypadł do gustu Stubai, do tego stopnia, że wracamy tam ponownie w te ferie. Z zasady nie jeździmy w te same miejsca, ale cóż zasady są aby je łamać.
            Z tym, że my zadekowaliśmy się w Telfes - jakieś 2 km od wyciągów Schlick 2000 - tam wykupiliśmy dzieciom szkółkę. Przez dwa tygodnie nasz samochód stał na parkingu - do wyciągów i na lodowiec startował ze wsi darmowy skibus - zawsze punktualny. Na lodowcu byliśmy, ale szczególnie dzieciakom nie podobało się ze względu na rozgałęziające się trasy - po prostu czuły się niepewnie. Ze Schlicka uwielbiały zjeżdżać, także głównie tam byliśmy. W tym roku zarezerwowaliśmy to samo mieszkanko i już się cieszymy na piękne widoki.
            • zolviu Re: Polski instruktor 01.10.12, 15:16
              a powiedz mi, jak z infrastruktura dla najmlodszych na tym schlick2000, sa jakies tasmy dla dzieciakow, trzeba kupowac na nie karnet?
              • agamamaoli Re: Polski instruktor 01.10.12, 15:45
                Taśma jest przy średniej stacji, ale z niej korzysta przeważnie szkółka. Z tym, że mój syn przez tydzień w szkółce tylko pierwszego dnia korzystał z tego płaskiego "stoku" z taśmą, potem śmignęli na inne trasy. I tak wszystkie dzieciaki nawet 4 i 5 latki już trzeciego dnia zjeżdżały z samej góry, bo jest tam bardzo łatwo do średniej stacji. Poniżej pośredniej stacji jest taka fajna spora łączka i talerzyk dla najmłodszych. Z każdego wyciągu dzieci korzystają za free (do 10 l) jeśli rodzic kupuje karnet, dziecko dostaje karnet gratisowy. Ja byłam z dziećmi 5 l. i 8 l.
            • Gość: kasia Re: Polski instruktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.12, 11:14
              agamamaoli, możesz podać namiary na kwaterę z której korzystaliście? katdeb75@wp.pl
      • Gość: zazula Re: ferie z dzieciakami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.12, 18:03
        polecam hotel Berghotel Rudolfshuellt 3*.
        tam 2 dzieci do lat 12 jest gratis :)
        super rejon rodzinny. jedziemy w styczniu.
        jak komus potrzebne namiary lub oferta tam to poproszę maila to prześlę.
        • Gość: juve Re: ferie z dzieciakami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.15, 20:42
          witam ja jade z rodziną tam pierwszy raz rs@epiw.pl dzięki .
      • Gość: Agnieszka Re: ferie z dzieciakami IP: *.nplay.net.pl 06.10.12, 22:51
        Witam, ja wybrałam lodowiec Weisse w Austrii w hotelu Rudolfshuete. Posiada idealną wprost ofertę dla rodzin z dziećmi ( dzieci dla 12 lat GRATIS pobyt i karnet ), w ciągu dnia opieka dla dzieci, wieczorem animacje, teatrzyki; do tego ściana wspinaczkowa, baseny, sauny. Hotel NA stoku i 3 razy dziennie wyżywienie co znacznie ogranicza budżet na miejscu.
        Polecam, w razie pytań gdzie można znaleźć ofertę 665370653.
        Agnieszka
        • justynas2 Re: ferie z dzieciakami 09.12.12, 20:03
          prosze o oferte na adres oleks@wgc.pl
      • domifil Re: ferie z dzieciakami 01.10.15, 10:11
        Ja w tym roku decyduję się na Lofer. Dzieciaki w gimnazjum więc nie za bardzo możemy pojechać poza feriami (u nas 2. połowa stycznia). To będzie nasz pierwszy wyjazd w styczniu, zawsze wybieraliśmy marzec ze słońcem i jakieś wyższe góry. Ale teraz inna sytuacja i zobaczymy jak będzie. Wybieram ośrodek mały i kameralny bo jedno dziecko przerzuciło się na snowboard, drugie jeździ na nartach i musimy jakoś ogarnąć opiekę nad nimi. Na razie rozglądam się za miejscówką
      • Gość: kris70 Re: ferie z dzieciakami IP: *.play-internet.pl 14.10.15, 21:22
        Tre Valli - jak na Włochy położone blisko PL. Apartamenty na samym stoku w miejscowości Falcade. W cenie masz szkolenie dla dzieciaków i dla siebie (jeśli się zdecydujesz) slowmania.pl/wyjazd-na-narty/wlochy-trevalli-2016/
        albo Bormio położone trochę dalej ale to kultowe miasteczko, apartamenty w samym centrum 100m od term, skibus na miejscu albo spacerek na stok slowmania.pl/wyjazd-na-narty/wlochy-bormio-2016/ no i cena- bardzo atrakcyjna!
        • adanio12 Re: ferie z dzieciakami 11.10.16, 20:32
          zapraszamy w nadchodzącym sezonie 2016/2017 ! Jestem polskim instruktorem pracującym w austriackiej szkole na Sztubaju :) rtclrtcl@gmail.com
      • Gość: gość Re: ferie z dzieciakami IP: 80.82.24.* 27.10.16, 13:42
        W Zakopanem jeśli szukacie fajnego noclegu to polecam Nosalowy Dwór - hotel przyjazny dzieciom.
        • gsteampl Re: ferie z dzieciakami 02.11.16, 23:34
          Jeśli ktoś szuka wyjazdu z instruktorem to zapraszam z nami. Mamy najlepszą kadrę w Alpach, wielu instruktorów i trenerów to byli zawodnicy kadry Polski.

Więcej info: gsteam.pl/przedszkole-narciarskie/

Pozdrawiam
      • Gość: Marta Gwiżdż Re: ferie z dzieciakami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.16, 14:03
        W Alpach to wiadomo, że jest śnieg cały czas. Ale w Polsce też można fajne miejsca znaleźć na wypoczynek z dziećmi. My w zeszłym roku wysyłaliśmy dzieci na obozy narciarski i snowboardowy. Przyjechaliśmy oczywiście z nimi i mieliśmy osobny pokój. Ale dzieci cały dzień nie widzieliśmy, bo były albo na stoku, albo na basenie, albo na zajęciach wieczorem tanecznych, plastycznych i tym podobnych. W tym roku również się wybieramy w ten sam sposób na ferie. A dodam, że byliśmy w Groniu- taka mała miejscowość koło Białki Tatrzańskie. Blisko do stoków, w ciągu dnia cisza w razie czego bo dzieci nie ma, a do tego bardzo smaczne posiłki. Takie domowe wyroby i godziny posiłków tak ustawione, że spokojnie można było zjeść śniadanie iść na cały dzień na stok i wrócić na obiadokolację. Do tego jeszcze w ośrodku mała kawiarnio - pizzeria z kominkiem, więc wieczorem można było miło spędzić czas. Ośrodek to OW Groń-Placówka. Pokoiki przy tym schludne, przytulne i przede wszystkim czyste. Zresztą personel bardzo pomocny, chylę czoła ich pracy, przy takiej ilości gości:)
      • Gość: Adam Re: ferie z dzieciakami IP: *.centertel.pl 14.11.16, 15:21
        Ciekawa opcja ze skipassem i dojazdem w cenie. Dodatkowo możliwość szkoleń z polskimi instruktorami
        fun-tomas.pl/oferta-44-ferie-pomorskie-2017-hotel-chalet-family-1turnus.html
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka