11.11.12, 14:45
W tamtym tygodniu lekarz zauważył u mnie na USG męśniaka 2X 2 cm. Od razu usuniecie macicy. ewentualnie zostawia mi jajniki.
Póki co przepisał mi Qliarę żeby mieć mniejsze miesiączki. A ja nie chcę usuwac macicy! Wiem jak meczy sie moja mama, ciocie . jakie dolegliwosci z tym związane je dotykają..

dlaczego kobieta po 40-stce zaleca sie usuwać całą macicę a nie wyłuszcza się tych dziadw?? przeciez aby do menopauzy i dziady zginą...
jaki cel ma okaleczanie kobiet??
Obserwuj wątek
    • phere_nike Re: miłka 47 11.11.12, 23:30
      2x2cm i usuwanie macicy? jesli to jedyny powod, to musisz zmienic lekarza, bo z lekka niekompetentny sie wydaje
      u mnie usunieto miesniak 9cm i macice zachowano. Na pewno tej wielkosci miesniaki jak Twoje da sie usunac bez usuwania macicy
      • aniolek34 Re: miłka 47 12.11.12, 08:24
        Oczywiście ,że zmienię.

Twierdził ,że w moim wieku juz sie ciacha macice a nie wyluskuje samego mięśniaka...

Te tabletki antykoncepcyjne Qlaira moge brać? One b.zmniejszaja krwawienie ponoć..

• miedzynami-kobietami Re: miłka 47 02.12.12, 21:49
          Drogie,
          cieszymy się, że się wspieracie i udzielacie rad.
          Pamiętajcie jednak, że warto także o wszystkim rozmawiać z lekarzem ginekologiem!
    • sonja12 Re: miłka 47 12.12.12, 18:23
      takiego lekarza omijac szerokim łukiem , a skąd jesteś , ja miałam wyłuszczane mięsniaki , moge polecić szpital w warszawie , chociaz nie jestem z W-wy. To jest lekarz który tylko potrafi wszystko wyciąc - niech sobie sam utnie....
    • iwlen1965 Re: miłka 47 25.01.13, 20:10
      Witam!
      Ja też nie rozumiem takiego stanowiska!Ale czekałam 4 lata i mięśniaki urosły i teraz nie wiem co robić!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka