magze 09.10.08, 07:35 czy wiecie coś o funduszu timingowym? Zaproponowano mi ten nowy instrument, ale zupełnie o nim nic nie wiem..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axel40 Re: fundusz timingowy 09.10.08, 07:57 To fundusz w którym zarządzający powinni dynamicznie reagować na zmiany rynkowe zwiększając lub zmniejszając zaangażowanie w akcje. Inna nazwa to fundusze aktywnej alokacji.Jak sobie dają rady zarządzający z timingiem można sprawdzić w notowaniach. Równie dobrze możesz sam sobie taki fundusz timingowy zrobić lokując środki np w funduszach parasolowych. Odpowiedz Link
magze Re: fundusz timingowy 09.10.08, 09:09 Czy masz może informacje, jak sobie z tym radzą w Aegon? Odpowiedz Link
axel40 Re: fundusz timingowy 09.10.08, 09:19 Aegon nie zarządza funduszami,tylko pośredniczy w sprzedaży.Za wyniki odpowiedzialni są zarządzający z poszczególnych TFI. Ranking i wyniki funduszy są na górze forum. Odpowiedz Link
magze Re: fundusz timingowy 09.10.08, 10:14 noble find timingowy-nie ma tego rankingu; Odpowiedz Link
axel40 Re: fundusz timingowy 09.10.08, 10:42 Nowy fundusz więc trudno go ująć w rankingu i przedstawić obiektywną statystykę do analizy Odpowiedz Link
magze Re: fundusz timingowy 09.10.08, 11:12 Faktycznie, funkcjonuje chyba od sierpnia. Są inf. na stronie Aegon, ale niestety moja wiedza nie jest tak dogłębna , aby to w sposób bezpieczny dla mnie zinterpretować. Odpowiedz Link
magze Re: fundusz timingowy 09.10.08, 12:52 ok, jest. Dziękuję. www.noblefunds.pl/noblefunds/index.jsp?place=funds&layout=funds&page=funds&fund_type=NOBLETIM&news_cat_id=10 0 Odpowiedz Link
sanfrans Re: fundusz timingowy 18.04.09, 08:35 NOBLE FUND TIMINGOWY to chyba najlepszy fundusz timingowy na polskim rynku. osobiscie alokowalem tam wszystkie srodki - i oplacilo sie (13% plus) Niestety w tej chwili jest juz zamkniety, wiec trzeba poszukac czegos innego. Proponuje Skarbiec Ochrony Kapitalu - niedostepny w Aegonie ale np juz w AXA tak, ale nie tylko. pozdrawiam. jacek Odpowiedz Link