Dodaj do ulubionych

pytanie o nosidła ergo

09.04.11, 23:47

szukam nosidła- raczej na okres wakacji niż na stałe, ale kto wie... (mamy hoppka, więc to musi wystarczyć)
Na allegro są polskie nosidła ergo, popularnego sprzedawcy chust i kurtek polarowych...za... coś koło 100 zł! (tylko!)

Czy to chłam i nie ma sie co w to pchać?
Skąd tak ogromna różnica pomiędzy tuli/ono/nubigo itp czy mei tai'ami rodzimej produkcji a ceną oferowaną tam?
na zdjęciach wygląda porządnie...
Może ktoś podjąć się oceny tych nosideł?

wklejam link:
allegro.pl/mei-tai-nosidelko-ergonomiczne-pentelka-lodz-i1541404577.html
Obserwuj wątek
    • ruda_czarna Re: pytanie o nosidła ergo 10.04.11, 20:43
      Testowałam owo nosidło i coż mogę powiedzieć, uszyte ze sztruksu w całości bez bajerów i wymyślnych zdobień... nosiłam kilka razy córkę jak miała ok 8miesięcy.
      Wydaje mi się że klamry są zwykłe plecakowe z pasmanterii więc nie wiem jak z ich trwałością ale mi nosiło się dobrze.

Myślę że w porównaniu do bardziej renomowanych marek tutaj cena jest adekwatna do jakości, jest to najprostszy model bez regulacji rozmiaru i bez bajerów, dodatkowych zabezpieczeń itp...
      • mrs.t Re: pytanie o nosidła ergo 11.04.11, 12:04
        > Wydaje mi się że klamry są zwykłe plecakowe z pasmanterii więc nie wiem jak z i
        > ch trwałością ale mi nosiło się dobrze.

nie wiem czy akurat z pasmanterii ale w moim firmowym angelpacku klamry sa plastikowe.
        moze atestowane, specjaslne? nie wnikalam;
        sa w pasmanteriach takie szersze, wieksze klamry, nie sadze ze wiele sie roznia odtych uzywanych w 'markowych nosidlach'

myle sie?:/

> do jakości, jest to najprostszy model bez regulacji rozmiaru i bez bajerów, dod
        > atkowych zabezpieczeń itp...

mam /mialam tez tylko jedno nosidlo (wymienionego angel packa) tez jest bez bajerow (?Jakie bajery ma miec nosidlo?); czy regulacji
        zabezpieczen dodatkowych? nie wiem, nie slyszalam o pancernych nosidlach :)

pentelka ,z lektury forum , wydaje sie 'solidna firma'
        • ruda_czarna Re: pytanie o nosidła ergo 11.04.11, 17:43
          Chodziło mi o dodatkowe zabezpieczenia przed rozpięciem a nie pancerne nosidło :)
          Manduca ma takie "gumki" które blokuja się gdyby klamra się jednak rozpięła.
          A hybrydy z wiązanymi pasami też mają dodatkową ochronę w postaci pasów pod pupą i wiązanych w pasie gdyby klamra puściła...
          nosidło pentelkowe tego nie ma co nie znaczy że jest złe.
          Tak jak pisałam nam się dobrze nosiło, i uszyte tez jest solidnie tylko bez dodatkowych zdobień.
          • mrs.t Re: pytanie o nosidła ergo 11.04.11, 19:38

> Manduca ma takie "gumki" które blokuja się gdyby klamra się jednak rozpięła.

o to ciekawe
            angelpack, nic takiego nie ma, connecta z tego co wiem# tez nie.

Wiazane/hybrydy no to cos zupelnie innego..
            • aniak_mama Re: pytanie o nosidła ergo 12.04.11, 15:05
              tuli tez ma takie gumki i klamry z atestami, chyba klamry takiej samej firmy jak manduca.
              • ruda_czarna Re: pytanie o nosidła ergo 12.04.11, 19:04
                Niektóre dziewczyny szyjące nosidła używają klamer nexus podobno maja jakieś atesty itp... W pentelkowym na klamrach nie było żadnego napisu,firmy.
    • padthai Re: pytanie o nosidła ergo 14.04.11, 23:33
      nie miala tego w rekach
      wejdz na chusty.info moze tam jest recenzja tego nosidla
    • abigail83 Re: pytanie o nosidła ergo 27.04.11, 13:35
      Nie zdecydowalabym sie na ergo z nieatestowanymi klamrami. Manduca na przyklad ma taki mechanizm klamry glownej, ze da sie ja odpiac tylko przy uzyciu obu rak. Klamry w pasach sa zabezpieczone gumkami. To nie bajery tylko kwestie bezpieczenstwa...
      A z bajerow, coz - kapturek, imho rzecz bardzo przydatna, no i jakos materialu - miekkosc, certyfikaty, jednak mlodszemu dziecku zdarza się "mamlać" np. fragment pasa, wole miec pewnosc, ze barwnik itd nie jest toksyczny. "100% bawelna" to w przypadku nosidla jednak troche za malo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka