wieland.com 08.04.08, 18:53 jak je przemycić niejadkowi ,jajecznicy,gotowane nie zje,zmieszane też nie bo grudki kurcze juz mi pomysła brak a lekarz zalecił co 2 dzień bo ma lekką niedokrwistość Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaczekg Re: Zółtko 11.04.08, 14:51 makaron, kluski różnego typu na żółtku robione. Mój synek też nie je jajka w innej postaci. A u nas sie sprawdziły kotlety z gotowanych jajek zjadał jak nigdy dotąd :) Odpowiedz Link
umberto_14 Re: Zółtko 11.04.08, 20:10 ja daję mojej 3,3 latce co drugi, trzeci dzień w rytualnej kaszce na mleku z butli porannej. Żółtko ugotowane na twardo przecieram przez sito i mieszam w butli. W ten sposób zapewniam regularność. Inaczej by nie zjadła, a tak znika jej w słodkawej kaszce. Nasze naleśniki i kluski też kapią od jajek, ale nigdy nie wiadomo ile ich zje (3 kluski czy np 5) i ile w tym jejst żółtka w żółtku :) Wiem, że problemem może się wydać sama butla w tym wieku, ale staram się tym nie przejmowac, bo mam wystarczająco innych niejadkowych problemów. pozdrawiam Odpowiedz Link
morelka_28 Re: Zółtko 11.04.08, 21:47 u mojego dziecka sprawdza się omlet (pokrojony kieliszkiem na kóleczka), jajka na miękko i jajka przepiórcze ala biedronki tj. przekrajone na pół +kropeczki z keczupu Odpowiedz Link
naturella Re: Zółtko 13.04.08, 13:30 Do zupy - surowe wymieszać ze śmietanką i wlać do zupy. Zagotować, ostudzić, podać. W ogóle niewyczuwalne. Odpowiedz Link