Dodaj do ulubionych

Klub Szalonych Dziewic

28.02.10, 20:27
Lolumowicze oglądają?
Glx już podejrzałam, że tak suspicious.
Będzie to przyjemna strata czasu czy raczej niekoniecznie?
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Klub Szalonych Dziewic 28.02.10, 20:40
      na vod.onet czy cos w tym stulu mozna bylozobaczyc wczesniej.
      wytrzymalam moze 8 minut.. a ja jestem w stanie wiele wytrzymac. dno
      dnabig_grin teraz albo nigdy cz magdam to byl wypas przy tym;> no ale
      moze sie rozbuja;>

ja osobiscie przymierzam sie bardziej do drugiej nowosci tvnu - usta
      usta.

btw, ogladal ktos hotel 52?suspiciousw ramach polskich produkcji?big_grin bo ja
      sie chyba skusze w niedzielne popoldunia (o ile dobrze pamietam,
      powtorki maja byc kolo 18 w niedziele)
      • agamasia Re: Klub Szalonych Dziewic 28.02.10, 22:15
        KSD troche denerwuje mnie sposób filmowania: podzielony, latający ekran,
        dialogów czasem nic nie słychać. No ale jeszcze nie spisuję na straty.

Usta Usta rewelacjaoglądałam 2x pierwszy odcinek i za każdym razem się
        śmiałam.

Hotel 52 już leci w tv, jak na razie będę oglądać.
        • szmegesz Re: Klub Szalonych Dziewic 28.02.10, 22:32
          Zdecydowanie też bardziej podobały mi się Usta Usta niż KSD. Lepsze aktorsko i
          scenariuszowo, niestety nie nasze.
          A KSD to kolejny serialik w stylu Magdy M lub innego Teraz albo Nigdy.
          • galaxian1 Re: Klub Szalonych Dziewic 01.03.10, 12:40
            Wg mnie Magda M czy Teraz albo Nigdy były (chyba) gorsze.
            Bo na razie za wcześnie twierdzić, bo dopiero 2 odcinki sie ukazały.
            Ale nie ma tego słodko-pierdzącego klimatu z wyżej wymienionych pozycji. Ale
            panie zapewne właśnie ten słodko-pierdzący klimat pragną? smile

I mnie się podobają te przyspieszenia kamery o dzielenie ekranu na wiele części.
            To taki trynd światowy, który doszedł i do naszych producentów. Ma to pokazać,
            że serial jest nowoczesny i nie jest kolejną telenowelą.

Nie znacie się baby, no big_grin
            • ilekobietamalat Re: Klub Szalonych Dziewic 01.03.10, 14:55
              > Ale nie ma tego słodko-pierdzącego klimatu z wyżej wymienionych
              pozycji. Ale
              > panie zapewne właśnie ten słodko-pierdzący klimat pragną? smile

pff, wklejanie w rogu ekranu smsow czy innych czatow, z emotikonami
              w roli glownej to nei ejst slodko pierdzacy klimat?suspicious jest tylko w
              troche nowszych ciuchach;>
              ale oczywiscie seiral ten moze sie jeszcze okazac sukcesem i cudem
              conajmniej;> tylko niekoniecznie chce to ogladac;>
              • galaxian1 Re: Klub Szalonych Dziewic 01.03.10, 15:47
                ilekobietamalat napisała:

> pff, wklejanie w rogu ekranu smsow czy innych czatow, z emotikonami w roli
                glownej to nei ejst slodko pierdzacy klimat?suspicious

NIE smile

> tylko niekoniecznie chce to ogladac;>

A czy ktoś zmusza ? big_grin
    • pszczolaasia Re: Klub Szalonych Dziewic 04.03.10, 22:09
      pozyjemy zobaczymy. czekam na usta ustasmile
      • aniuta75 Re: Klub Szalonych Dziewic 04.03.10, 22:27
        Ojj Psioła Usta spodobają Ci się big_grinbig_grinbig_grin.
        • szmegesz Re: Klub Szalonych Dziewic 05.03.10, 10:50
          Potwierdzam, a drugi odcinek jeszcze lepszy od pierwszego. Akcja porodowa super!!!
          • pszczolaasia Re: Klub Szalonych Dziewic 05.03.10, 12:27
            dobra dobra wink juz dodaje sobote do ulubionychbig_grin wszystkiego nei moge ogladac.
            te dziewice se odpuszcze...choc lubie anke przybylska bo to moja ziomalka wiec
            mam do niej slabosc przyznajebig_grin
            • szmegesz Re: Klub Szalonych Dziewic 18.03.10, 18:03
              KSD jest niestety nudny, jeszcze pierwsze dwa odcinki jako tako, ale ostatni
              kiepski. Za to USTA USTA trzymają poziom, rewelacyjny leitmotiv muzyczny w
              ostatnim. Jeszcze tego odcinka nie było w tvn
              • galaxian1 Re: Klub Szalonych Dziewic 18.03.10, 18:32
                Zgadzam się, 3 odcinek był smętny.
                Ale chyba już jest kolejny na necie big_grin
                • gaudia to ja polecam "Majkę", doskonały dramat 20.03.10, 00:41
                  Ponieważ kasa już dawno przeniosła się z Krakowa do Warszawy, krakowscy artyści
                  marnie przędą.
                  Przykładem jest całkowicie zagłodzona studentka krakowskiej ASP, która nie jest
                  w stanie utrzymać w rękach swego aparatu fotograficznego, bo tak osłabła.
                  Szczęśliwie studentka trafia na dobrego, młodego panicza ze dworu, co spotkawszy
                  ją - nie traktuje jej jak trędowatą, ale udaje, że ma dla niej mnóstwo zadań
                  fotograficznych, choć jego firma jest architektoniczna.

Niestety, kobiety w serialu mają ciężkie życie. A seksu wcale nie mają. Jedna co
                  prawda uprawiała, nawet z samym paniczem, ale udało jej się tylko dlatego, że go
                  wcześniej potraktowała jakimś ostrym dopalaczem. Wydarzyło się to dawno, a do
                  tej pory cała firma i pół miasta tym jednym bzykaniem żyje. Propagując wysokie
                  morale serial idzie dalej - sugerując zachodzenie w ciążę drogą inseminacji w
                  prywatnej służbie zdrowia. A nawet jeszcze dalej - panicz zachodzi w ten sposób
                  z bohaterką serialu, ale póki się nie rozwiedzie z zoną - słuzba zdrowia rzecz
                  cała trzyma w tajemnicy.

Są w serialu źli bohaterowie, na przykład kuzyn panicza - hazardzista. Ale
                  wszak każdy hrabia miał takiego kuzyna, więc wszystko jest na miejscu.

Jest też wątek spełnionej miłości puszystej recepcjonistki do puszystego grafika
                  z kitką. Jak to mówią, trafił swój na swego.

Bohaterka od początku serialu próbuje wyjechać do Florencji, ale kiedy już
                  niemal wsiada do samolotu - buch! coś przeszkadza i z wyjazdów nici. To bardzo
                  emocjonujące - pojedzie kiedyś, czy nie? Każdy telewidz zagryza wargi w
                  zdenerwowaniu...

Serial można polecić także wolniej myślącym, bowiem po wypowiedzeniu choćby
                  najkrótszej kwestii bohaterowie milkną na niemal minutę i patrzą na siebie
                  czekając, aż widz załapie, o co im chodziło. To bardzo uprzejmy gest reżysera
                  serialu.

tygodnik "Season" 13.03.2010, str. 11
                  (fragment)
                  • szmegesz Re: to ja polecam "Majkę", doskonały dramat 20.03.10, 11:08
                    Majka mnie już na samym starcie odrzuciła zajściem w ciążę w czasie cytologii.
                    To jest śmieszne, ale w skutkach społecznych może być tragiczne. Co poniektóre
                    kobitki wezmą to za prawdę i dadzą sobie spokój z cytologią, która może
                    doprowadzić do ciąży.
                    • galaxian1 Re: to ja polecam "Majkę", doskonały dramat 20.03.10, 11:56
                      Ja juz wole Szalone Dziewice od Majki big_grin
                      Nie mam z zwyczaju oglądać telenowel - wole normalny serial, jeden odcinek na
                      tydzień.

A w 4tych Dziewicach - pani prawnik pokazała wszystko co miała do pokazania big_grin
                      Tylko trzeba umiejętnie obraz zastopować, bo te sceny trwają ułamki sekund big_grin
                      • szmegesz Re: to ja polecam "Majkę", doskonały dramat 20.03.10, 12:12
                        Nic ciekawego u pani prawnik, jak i w serialu.
                        • galaxian1 Re: to ja polecam "Majkę", doskonały dramat 21.03.10, 11:44
                          szmegesz napisała:

> Nic ciekawego u pani prawnik

Też prawda big_grin
                  • agamasia Re: to ja polecam "Majkę", doskonały dramat 21.03.10, 15:30
                    Kapitalny opis smile
                  • ilekobietamalat Re: to ja polecam "Majkę", doskonały dramat 22.03.10, 10:29
                    och majka to samo zycie przecie!!smile
                    ogladam pasjami serial, o mlodym architekcie robiacym kariere i kupe
                    kasy (wypominajac co chwile mojemy wcale juz nie takiemyu mlodemu
                    architektowi,ze marnie zarabia;>wink, i mlodej zdolnej
                    fotografce(nienawidze tego slowa) po asp. lepiej trafic z fabula nie
                    mogli w moje gusta i moje zycie;P w zwiazku z tym ginekologa jak
                    ognia unikam, bo jeszcze mnie w ciaze zajdzie!!big_grinD

a powaznie,to tvnowi cos w tym sezonie nie wyszlo,bo poza usta usta
                    to marnie im idzie;P
    • gaudia Re: Klub Szalonych Dziewic 21.03.10, 20:46
      żartowałam!

rany....
      • luczijka Gaudia 21.03.10, 21:13
        Boski opis, uśmiałam się setnie big_grin A gdzie można dorwać ten tygodnik
        Season? Sądząc po opisie musi to być arcyciekawa lektura big_grin suspicious
      • aniuta75 Re: Klub Szalonych Dziewic 21.03.10, 21:14
        yyy ale o co chodzi? suspicious
        O ten opis? bo się nieźle usmiałam chociaż Majki żadnej nie oglądam big_grin.
        • galaxian1 Re: Klub Szalonych Dziewic 22.03.10, 08:41
          he he he big_grin
          A ja to dopiero teraz opis przeczytałem big_grin tongue_out suspicious
          • luczijka Re: Klub Szalonych Dziewic 22.03.10, 16:37
            galaxian1 napisał:
            > A ja to dopiero teraz opis przeczytałem big_grin tongue_out suspicious

No pacz pan jakoś wcale mnie to nie dziwi big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka