shih_tzu 14.04.10, 07:56 Mój shih tzu odgryz nos o miśka i go połkną! Teraz cały czas wymiotuje A wizyte u weta mam dopiero o 11.00 co mam robić?? proszę o pomoc!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an3czka2 Re: Plastikowy nos 14.04.10, 09:40 Nie zastanawiaj się i idź do innego i szybciej, może mu utkwił w przełyku i go podrażnia. Przy silnych wymiotach może być jak u ludzi , pies się odwodni. Nie ma na co czekać.Co to za lekarz że karze ci tyle czekać , wiedząc co jest. To może być też coś zupełnie innego, nie czekaj. Odpowiedz Link
tenshii Re: Plastikowy nos 14.04.10, 09:43 Normalnie można by było spowodować wymioty, ale skoro on wymiotuje sam z siebie i to nie daje efektów to znaczy, że to nie pomoże. Pozostaje jedynie weterynarz. Zapewne zrobi psu RTG albo prędzej USG i zobaczy co się dzieje, czy nos się gdzieś nie zaklinował.. Odpowiedz Link
shih_tzu Re: Plastikowy nos 14.04.10, 10:16 Poszłam do innego weterynarza. Zrobił jej USG i okazało się że nos osiad na jelitach:( trzeba go wyciągnąć operacyjnie.:( Odpowiedz Link
shih_tzu Re: Plastikowy nos 14.04.10, 11:40 Dzięki tenshii!:) Jak będe coś wiedzieć to napisze Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Plastikowy nos 14.04.10, 12:06 Napisz koniecznie co z maleństwem, jak poszło. Na pewno będzie dobrze:-). Odpowiedz Link
shih_tzu Re: Plastikowy nos 14.04.10, 12:20 Operacja się udała moja mała księżniczka dobrze ją zniosła,ale musi zostać w klinice na obsewacji jeśli wszystko będzie dobrze to jutro wróci do domu:) Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Plastikowy nos 14.04.10, 19:19 Super!!!Dzięki za informację, cieszę się z tobą, uściskaj malutką. Pozdrawiam Anna. Odpowiedz Link
majka62552.amorki Re: Plastikowy nos 18.05.10, 19:11 wiem, że jest po sprawie, a przynajmniej mam taką nadzieję, ale chcę się dowiedzieć co z twoim psiakiem... w porządku??? a jak załatwiłaś sprawę??? czekałaś (łeś) na wizytę u weta?sory, że się tak wtrącam, ale chcę wiedzieć czy wszystko wporzo i chcę też wiedzieć co robić jak piesek połknie plastikowy nos od miśka...:-) odpisz, jak zerkniesz na forum bo jak nie to będę płakała! :-) Odpowiedz Link
tenshii Re: Plastikowy nos 18.05.10, 19:14 Rób tak, żeby pies nie połknął nosa od miśka. Dawaj mu zabawki bez plastikowych nosów ;) Odpowiedz Link