Dodaj do ulubionych

piesek ze schroniska

06.10.10, 21:47
znalazłam psa w schronisku
ma 1,5 roku, czy takiego psa da się jeszcze ułożyć po swojemu?
im dłużej na niego patrzę tym bardziej mi się podoba, nie wiem tylko czy będzie on jeszcze w schronisku jak wrócę (teraz nie mogę go zabrać bo wyjeżdżam, wracam po 21.10) a na stronie schroniska napisali że nie ma rezerwacji zwierząt.
jutro zadzwonię i dowiem się czegoś więcej
opis:
"1,5- roczny samiec, pogodny, towarzyski, zainteresowanych adopcją prosimy o kontakt pod nr. tel. 6....."
wygląda tak:
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/QzK5WMYOqfJegCjtYB.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • tenshii Re: piesek ze schroniska 06.10.10, 21:56
      Można, choć warto się wielu informacji o nim dowiedzieć.
      Ja zajmuję się adopcją labradorow, i wielokrotnie adoptowaliśmy psy o wiele starsze i wszystko bylo ok.
      Kwestią jest jednak dostosowanie potrzeb psa do odpowiedniego wlaściciela i na odwrot
      Jak najwięcej się o nim dowiedz i zastanow czy do siebie pasujecie
    • aczka5 Re: piesek ze schroniska 06.10.10, 22:40
      rzadko się udzielam, bo mało wiem, ale cały czas jestem obecna na forum.

ja również znalazłam pieska. co prawda nie w schronisku, więc nie miałam możliwości poznania. Bunia okazała się ponad 2letnią suczką i uwierz - zupełnie dostosowała się do naszego trybu życia. pewnie to nie reguła, ale nam się udało.

wydaje mi się jednak, że w dużej mierze zachowanie psiaka zależy od przeżyć z przeszłości.

tenshii i shih-an pewnie napiszą konkretniej .;)
      • magda79pn Re: piesek ze schroniska 06.10.10, 23:40
        aczka5 napisała:
        > wydaje mi się jednak, że w dużej mierze zachowanie psiaka zależy od przeżyć z p
        > rzeszłości.
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
        tego właśnie się boję... jak zadzwonię to oni chyba powiedzą mi od jak dawna ten piesek jest w schronisku?
        a powiedzą także dlaczego tam się znalazł?
        • annrez Re: piesek ze schroniska 07.10.10, 08:15
          ja mialam pieska znalezionego na ulicy ,pobitego , chorego i byl z nami ponad 14lat , bardzo przezylismy jego odejscie, byl super piesiem
          • giciag Re: piesek ze schroniska 07.10.10, 12:30
            Znam malzenstwo ktore znalazlo suczke shih tzu w schronisku.Jest niezwykle wdzieczna i bardzo sie do nich przywiazala, choc jak powiedzial wlasciciel ma pewne dziwactwa ,ale to im nie przeszkadza.Dodam tylko ze w tym schronisku byl jeszcze samiec shih tzu,powiedzieli ze zaluja ze nie zabrali i jego.Kilkanascie dni po zabraniu suczki samiec zdechl.
            • magda79pn Re: piesek ze schroniska 07.10.10, 12:48
              ten pies którego ja znalazłam jest trochę shihtzu-podobny :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka