03.02.12, 13:11
nie mam siły walczyć z tym badziewiem. Codziennie rytuał szczotkowanie, potem grzebień obrotowy i rozczesywanie dredów i kolejny dzień to samo.
fredi ma 16m-cy, szampon jeden z najlepszych, odżywka również , olejek norkowy i myślę dlaczego tak się dzieje? gdzie popełniam błąd?

karma jedna z lepszych, acana z jabłkiem, puszki Cesar,codziennie marchewka gotowana na przemian z surową, jabłuszko i inne owoce oczywiście w małych ilościach.

myślę, że tak będzie co roku, coś musi w tym być.

dredy, najwięcej na łapkach pod paszkami, na klacie i pod paszkami.

zamawiam wizytę u fryzjerki nie będę męczyć frediego, poddaję się..

chodzę z wałkiem i zbieram z ubrania), koszmar...
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: kołtuny 03.02.12, 14:46
      Witaj.
      Znam to z lilą miałam to samo. Kołtuny i przesuszona sierść, horror. U nas pomogło ,,nawilżenie" od wewnątrz, czyli podaję tran ten dla psów. Teraz też zaczyna się znowu coś dziać, ale jutro myknę do zoologa lub apteki i kupię tran. Ma na szczęście krótką teraz, ale wolę zabezpieczyć się. U niej może to być też burza hormonów po maluszkach. Suche powietrze w domu też swoje robi. Pozdrawiam Ania
    • an3czka2 Re: kołtuny 04.02.12, 10:04
      Ja chyba zwariuje:(, mała znowu się drapie jak oszalała. Sama już nie wiem, ale myślę że może złapała pchły na dworku od jakiegoś nowego kolegi. Jadę zaraz do weta, zobaczymy co powie. Pozdrawiam Ania.
      • iwona.jg Re: kołtuny 06.02.12, 09:30
        I jak Aniu? Z Malutką lepiej? Wizyta u weta coś rozjaśniła?
        • an3czka2 Re: kołtuny 16.03.12, 15:33
          Iwonko z małą okey. Okazało się że mała jest uczulona na jad pchli. Złapała niestety gdzieś pchełki(pewnie na dworku od koleżki), a że poszła po mamusi to ma uczulenie na nie. Dzięki bogu już mam to z głowy. Dostała sterydy(niestety), ale musiał podać, a przy okazji ją zabezpieczył. Przy okazji wyszło że nie muszę robić przepuklinki, bo pięknie zarosłą:). Guzek który został , to po prostu tkanka tłuszczowa, a ja myślałam że to przepuklina:), co lepsze to niedawno byłam u weta i ten chciał wycinać jej przepuklinę:). Pozdrawiam Ania
          • iwona.jg Re: kołtuny 17.03.12, 18:16
            Aniu fantastycznie,że nie trzeba Maleńkiej operować. :))) Ja też swego czau narobiłam paniki,że Figiel ma przepuklinę i już planowałam urlop, po wizycie u weta okazało się,że to tylko pępek i tłuszczyk - oj miała ze mnie ubaw nasza doktor... ;) Jak objawia się uczulenie na jad pchli? Powiedzcie proszę, czy same znajdujecie intruzów w sierści swoich pupili? My jeszcze nie mieliśmy. I tak sie zastanawim czy zauważe gdyby tyllko coś się pojawiło
            • an3czka2 Re: kołtuny 19.03.12, 08:43
              Iwonko moja jedna i druga po prostu sie drapała okropnie, i miała ślady nagryzień w miejscach typowych dla pcheł, czyli krocze, okolice ogonka. Moja jest czarno-biała Fabcia i trudno mi było cokolwiek złapać. Sprawdzałam i nic nie złapałam, ale znam ślady po pchełkach:), z Lilą nabrałam doświadczenia :). Pozdrawiam Ania.
    • kami_aicha Re: kołtuny 16.03.12, 13:02
      z kołtunami jest masakra :((( moja ma długi włos ale tam gdzie nie widać obcinam sama, że jak się na nią patrzy wygląda cudnie :) pod pachami właśnie jest masakra... ale tam wycięłam kłaczki na krótko i na brzuszku też bo nie mogłam jej kurteczki na zamek zapinać :/ a przy ubrankach kołtuni się jeszcze tardziej... jedyne z czym walczę to kołtuny na pupie na której leży ogon... Mała ciągle się z czegoś cieszy, macha ogonkiem i odrazu są kołtuny :/ no ale teraz używam tylko kosmetyków Chris Christensen + codzienne czesanie no i jest w miare dobrze.
      • anita_nr1 Re: kołtuny 16.03.12, 13:54
        Nigdy nie słyszałam o takich kosmetykach, jeśli sa takie dobre to warto byłoby spróbować, jak jest ich cena i gdzie można je dostać ? pozdrawiam
        • kami_aicha Re: kołtuny 16.03.12, 17:12
          ja pierwszą odżywkę tej firmy kupiłam na wystawie psów. ale można zamówić przez internet, ja np kupiłam na www.royaldog.pl/ używam tych "day to day" bo są delikatne i mozna stosować nawet codziennie. odżywka do spłukania 473ml jest za 59zł np, a starczy na długo bo stosuje się je w proporcji 1:8 to samo jest z szamponem. Jestem bardzo zadowolona z tych kosmetyków i polecam. A jedwab tej firmy stosuję codziennie i efekt też jest super, z resztą mam tu zdjęcia swojej psinki więc można zobaczyć :)
          • anita_nr1 Re: kołtuny 16.03.12, 18:08
            daj linka do zdjęć :)
            • cccykoria Re: kamcia 16.03.12, 19:40
              śliczna ta Twoja laleczka;)

fajnie zapuścilaś te włoski nad oczkami, ja dalej się męczę, jeszcze trochę:)

a można fotki zobaczyć , klikając w nick a potem w "zdjęcia"
            • kami_aicha Re: kołtuny 16.03.12, 21:47
              moje są na moim profilu tutaj :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka