08.11.12, 12:09
Czy wiecie że sa kagańce dla naszych piesków :
eko-kaganiec.pl/oferta.html
zobaczcie sami : 1a
czytałam że właściciele mieli problem w podróżowaniu autobusami bo kierowcy nie chcieli zabierać pasażera czworonożnego bez kagańca.
Obserwuj wątek
    • basfx Re: Kaganiec 08.11.12, 13:40
      w sumie mozna by sie zastanowic ze względu na to że mój synus wszystko je na dworku juz nie wiem jak sobie z tym radzić a wy co myslicie ?
    • an3czka2 Re: Kaganiec 08.11.12, 18:09
      To jakiś idiota wymyślił, przyglądnij się zdjęciu, się on ma ten kaganiec dokładnie na oczach!!!. Przecież to może uszkodzić oko psa, ja bym tego w życiu nie nałożyła.
      Pozdrawiam Ania
      Ps: Wszystko zależy od kultury kierowcy, ja nie miałam jeszcze trudności z przejazdami z małymi, a często jadę z nimi do weta czy gdzieś indziej:). Nie zawsze mąż jest dyspozycyjny, a ja nie mogę prowadzić:(, więc sobie radzę, tramwajem lub autobusem.
    • kami_aicha Re: Kaganiec 08.11.12, 21:32
      widziałam już kilka miesięcy temu takie małe kagańce dla shih tzu, ale chyba prędzej by mi ręka odpadła i uschła niż skrzywdziłabym tak moją córcię. Jeśli chodzi o przejazdy tramwajami i autobusami, to od 1,5 roku jeździmy. Osoby które pamiętają moje inne posty wiedzą, że zabieram moją córcię prawie wszędzie a dopiero od niedawna jeździmy autkiem. I jeszcze nigdy nie zdażyło mi się, żeby kierowca kazał mojej córci założyć kaganiec albo coś w tym stylu.
      • adzikkkkk Re: Kaganiec 08.11.12, 23:53
        Moim zdaniem shih tzu w kagancu wyglada komicznie, ale druga sprawą jest, że przepisy są jakie są i niekiedy może się ktoś doczepić. Można zawsze w transporterku wozić, tylko to troszke dodatkowy bagaż. Ja gdybym musiała to zakładałabym moim dziewczynom kagańce na te 10 minut jazdy. Od razu im się nic nie stanie, no może oprócz tego, że będą wyglądały idiotycznie :)

Kami_aicha, a czy to nie Ty kupiłaś swojej suni dławik?? Jeśli to nie Ty to przepraszam, ale ogólnie moim zdaniem dławik gorszy od kagańca na chwilę :)

Pozdrawiam
        • kami_aicha Re: Kaganiec 09.11.12, 14:46
          Ja rozumiem, że jak ktoś przyzna się do błędu, to pomimo to będzie miał to wypominane tutaj już zawsze? Przypomnę że kupiłam dławik jako obróżkę łańcuszkową, bo się nie znałam, a wcisnęli mi to w sklepie, bo nie mięli takiej małej łańcuszkowej... z resztą zanim się tu pojawiłam kupiłam wiele rzeczy, które okazały się bezużyteczne dla mojej córci :/ trochę też dlatego tu jestem...
          • an3czka2 Re: Kaganiec 09.11.12, 15:20
            Kami nie przejmuj się, każda z nas tak się nadziała. Ja może mniej bo psy mam od prawie trzydziestu lat, ale zdarzyło się. Sprzedawcy często wykorzystują naiwność nowych właścicieli:), i wciskają głupoty. Najważniejsze aby się dać drugi raz w balona. Ja dlatego w rozpisce o chowaniu maluszka, nowym właścicielom doradzałam co warto mieć, a czego nie.
            Pozdrawiam Ania.
            • cccykoria Re: Kaganiec 09.11.12, 17:54
              ja również dopóki nie znalazłam tego forum ile badziewi niepotrzebnie kupiłam, bo słuchałam rad w sklepie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka