Dodaj do ulubionych

Pomożcie z karma

17.12.13, 10:48
Zmienilam mojemu Enzo Royal Canin Mini Junior i jak dla mnie widnieje na niej do dziwna tabelka, myslalam ze tylko w DE takie rzeczy, ale na stronie pl Canina jest to samo-www.royal-canin.pl/produkty/dla-psow/mini-junior. Masa doroslego psa a ilosc miesiecy szczeniaka? No a skad mam wiedziec ile bedzie ważył? Zwlaszcza ze podejrzewam ze nie osiagnie wagi swoich rodzicow (5 i 5,5 kg) bo juz jest 1/3 mniejszy od rodzenswta,, ma 9 tyg i 1100, nie chodzi glodny, zostawia w misce, chudy nie jest. W sklepie pan pow zebym potraktowala ta tabele tak, ze do 2 kg i 2 miesiac, potem 3 miesiac, 4 miesiac dopuki nie osiagnie 3kg wtedy 2 rzad tabeli. Jakbym mu podawala miedzy 5 a 6 kg odnosnie wagi doroslego, to jest 100 gr, a on dzienniej porcji 50 nie dojada, nie chce tez zeby sie upasł...Ile mu podawac?
Obserwuj wątek
    • paulamu Re: Pomożcie z karma 17.12.13, 10:52
      A!!! jeszcze dodam ze za nowa karma szaleje i zjadlby ile wlezie! takze nie chce zeby mial non stop karme w misce, jak to tez juz gdzies wyczytalam...
      • an3czka2 Re: Pomożcie z karma 18.12.13, 17:38
        Witaj:)
        Faktycznie ten twój maluszek to kruszynka, ale myślę że nadrobi. Ja maluszkom w tym wieku podawałam według tabelki na 5 kg dorosłego psa i wychodziło 100g, ale podzielone na 3-4 porcje. Zjadały bez problemu i nawet ta najmniejsza jadła tyle samo co największy w miocie. A wierz mi że różnica w wadze była duża, bo przynajmniej 1/3 była mniejsza od siostry, a bracia to koloski były. Karmy faktycznie nie zostawiaj, zje i zabieraj miseczkę. Musi tylko mieć stały dostęp do wody.
        Pozdrawiam Ania z małpkami.
        • paulamu Re: Pomożcie z karma 18.12.13, 19:23
          No mały jest o taki:fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3565294,2,1,Enzo.html :D dziekuje!
          • an3czka2 Re: Pomożcie z karma 18.12.13, 20:30
            Sliczności malutkie:). Uwielbiam te maluszki a jeszcze w tym ubarwieniu szaty. Ja mam miodowo-białą mamusię i córcię czarno-białą.
            Pozdrawiam Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka