Dodaj do ulubionych

problem,fryzjer

03.03.15, 13:13
Witam,mam od roku problem z obcinaniem mojego shih tzu...obecnie ma trzy lata i pierwsze dwa był łagodny i nie musialam jeździć po fryzjerach on gdzecznie siedzial i mogłam go trzy godziny meczyc i sama obcinałam na krótko ale od roku tragedia,warczy grzyzie na widok wody dostaje szału a nożyczki jakby sie dało by zagryzł....mieszkam w nl,ostatnie wizyty u fryzjera odbywały sie po podaniu leku nasennych lub uspokajających,niestety piwes nie reaguje na nie i zawsze wychodziłam i widiałam minę pani,to aż sie baąm olejnej wizyty...ten pies ma adhd razy 10 psów,nie reaguje na komendy,jak coś jest nie po jeg mysli to idzie i coś osika,warczy na wszystkich oprócz jednej osoby w domu,bo ona może z nim zrobić wszystko,moja córka która jest jkieś pół roku starsza od niego ,on nawet nie warknie na nią i niech mu tak zostanie bo zginie śmiercią tragiczną jak to mój mąż mówi....weterynarz dał mu zastrzyk ale pies nie zasnął na minute ,aż sie boje jakby zachorował i w razie operacji,ptfuptfu,wyplułam hihi żeby nie przyciągnąć choroby. Ale do rzeczy, czy znacie coś,jakiś lek który go wyciszy lib żeby zasnął,bo zbliża sie kolejna wizyta u fryca i jakiś sposób żeby go oduczyc tego sikania po złości ,nikt mu krzywdy nie robi,ogród ma dostępny cały czas więc ma gdzie szaleć :) ????????????
Obserwuj wątek
    • emersee Re: problem,fryzjer 03.03.15, 13:43
      "...lek, który go wyciszy lub żeby zasnął..." ???

Problem należy wyeliminować, a nie tłumić.
      • an3czka2 Re: problem,fryzjer 03.03.15, 19:56
        Niestety nie ma leku który bez skutków ubocznych by był dla organizmu psa. Ja tam w ogóle za strzyżenie bym się nie brała, bo Lilka by mnie chyba capnęła(żart), ale nie dała bym rady, to też istne ADHD. Trafiłam dzięki bogu na fryzjerkę która też nic nie stosuje , a psy są grzeczne. Ma kobieta po prostu podejście do psiaków idealne. Zero szarpania, krzyku, czy innych cudów. Maluchy u niej stoją spokojnie i wychodzą zadowolone. Może po prostu poszukaj odpowiedniej fryzjerki.
        Pozdrawiam Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka