wega1975 07.05.13, 11:09 W ogrodzie mam pełno małych mrowisk. Jak się pozbyć mrówek, jest uciążliwe ponieważ włażą do domu a latem nie będzie gdzie rozłożyć koca. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mjermak Re: mrówki 07.05.13, 17:59 W domu pomaga mielony pieprz-posypac tam gdzie laza i zostawic na kilka dni. na zewnatrz to nie wiem, pewnie tez pieprz ale musialabys wieksza ilosc. Odpowiedz Link
kkowalska1 Re: mrówki 07.05.13, 20:33 ja stosowałam w domu cynamon i pomogło, posypałam przy dźwiach i nie wchodziły już Odpowiedz Link
furtive_kitten Re: mrówki 07.05.13, 21:35 Kup mrowkojada Ewentualnie wyloz im zarcie w odleglej czesci ogrodu. Albo u sasiada. Odpowiedz Link
ann.38 Re: mrówki 07.05.13, 22:47 furtive_kitten napisała: > Kup mrowkojada > A czy tenże zadowoli się mrówkami, czy może jeszcze połakomić się na kota? Też mam ten problem, chemicznych środków nie chce używać z uwagi na kota własnie. Coś mi chodziło po głowie, że sól odstrasza mrówki, ale własnie teraz sobie dziarsko maszerują po soli na razie nie są uciązliwe, bo wlazły do domu ale trzymają się blisko drzwi, ale co będzie dalej? Jeżeli cynamon ma pomóc, to super, bo uwielbiam ten zapach. Odpowiedz Link
karlakarla Re: mrówki 08.05.13, 13:04 Słyszałam kiedyś żeby posmarować drzwi i okna dookoła wazelina, poprzyklejają się i nie wejdą. Nie wiem na ile to działa i czy nie niszczy futryn, metalowej nic nie będzie, ale obawiałabym się o drewno czy plastik. Odpowiedz Link
kikimora78 Re: mrówki 08.05.13, 13:36 A do mnie wlaza rurami - grasuja po calej kuchni a teraz juz w przedpokoju i salonie... A tez mam kota i male dziecko do tego. Sprobuje dzis pieprzu i cynamonu zatem - zobaczymy. W kazdym razie ja sie pocieszam, ze to tylko zwykle mrowki lesne a nie np. karaluchy Odpowiedz Link