30.03.15, 10:18
biznes.pl/kraj/10-najwiekszych-portow-na-baltyku-gdansk-zagraza-rosyjskiemu-gigantowi/q9xccf
I bardzo dobrze.
M.
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: Powolutku 30.03.15, 10:35
      Przeczytaj komentarze pod tym artykułem, potem sprawdź co teraz stoi w porcie, co na redzie, co się kieruje do tej przystani a potem walnij se baranka. Bredzisz jak autor tego arta.
    • szwampuch58 Re: Powolutku 30.03.15, 10:36
      Fakt dobrze jest,bicie piany na wysokim poziomie tak jak ta Marka Kondrada reklamowa"kielbasa",hehehehehe,ach te syropianowe bicie piany.
      Narazie suche fakty dotyczace Petersburga typu" Ob­słu­gu­je stałe po­łą­cze­nia z ter­mi­na­la­mi w Rot­ter­da­mie, Ham­bur­gu, Bre­mer­ha­ven i An­twer­pii. Ob­słu­gu­ją je naj­więk­si ope­ra­to­rzy: Ma­ersk Line, MSC, CMA CGM, OOCL, Uni­fe­eder, Hapag Lloyd, Team Lines, FESCO ESF, Ever­gre­en, COSCO, HMM, Han­jin, Yang Ming. " nie dla Gdanska.....daj znac bydlaku jak styropian zrobi cos w tym kierunku i sciagnie do Gdanska wielkich graczy tego biznesu.
      • mariner4 Do ruskiej budy 30.03.15, 11:06
        kundlu!
        M.
      • johnny-kalesony Bredzisz, a nie bredziłbyś, gdybyś sprawdził dane 30.03.15, 14:44
        Gdańsk i Gdynia (razem jakieś 650 tys. mieszkańców) dorównują Petersburgowi (jakieś 4,9 mln. mieszkańców) pod względem skali portowego obrotu. Kaliningrad jest na szarym końcu. Pod względem tonażu/ilość mieszkańców danej aglomeracji to już nawet nie ma o czym mówić ...

www.portgdansk.pl/events/top-10-largest-baltic-sea-container-ports-in-2013
        Sprawdzenie takich wiadomości zajmuje kilkanaście sekund. Nie dość, że jesteś mało inteligentny, to na domiar złego - leniwy.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • szwampuch58 Re: Bredzisz, a nie bredziłbyś, gdybyś sprawdził 30.03.15, 16:36
          a jak to wyglada pod względem tonażu/ilość kapelonkow nie wiesz przypadkiem," gacie na zime" ?
      • malkontent6 Re: Powolutku 30.03.15, 15:08
        szwampuch58 napisał:

> daj znac bydlaku

Prawdziwy komsomolec.
    • frompiter Czym zagraza? 30.03.15, 17:03
      mariner4 napisał:
      > biznes.pl/kraj/10-najwiekszych-portow-na-baltyku-gdansk-zagraza-rosyjskiemu-gigantowi/q9xccf
      > I bardzo dobrze.

Propaganda sukcesow dla debilow.

"Natomiast St.Petersburg, choć był największym portem bałtyckim, będzie obsługiwał wyłącznie rynek rosyjski".

Dla imbecylow - on obslugiwal i obsluguje wylacznie rynek rosyjski, a port w Gdansku nie jest dla niego zadnym konkurentem ze wzgladu na rozny kierunki logistyczny.

Dla St.Petersburga konkurentem zagranicznym jest finska Kotka, a z krajowych - Ust'-Luga.

• j-k Piter... 30.03.15, 17:20
        bo nie moge znalezc...
        daj mi poziom przeladunkow tego rozbudowywanego portu Ust´-Luga.
        - gdys SUMARYCZNIE - toi juz jest chyba najwiekszy port na Naltyku, gdy chodzi o tonaz ?
        • frompiter Re: Piter... 30.03.15, 17:23
          j-k napisał:
          > bo nie moge znalezc...
          > daj mi poziom przeladunkow tego rozbudowywanego portu Ust´-Luga.
          > - gdys SUMARYCZNIE - toi juz jest chyba najwiekszy port na Naltyku, gdy chodzi o tonaz ?

Od razy nie odpowiem, muse poszukac.
          Nie wiem czy najwiekszy, ale rosnie szybko.

Masz link do portalu Ust'-Lugi, Doktroze:
          www.ust-luga.ru/
          • wasyl_szuja Re: Piter... 30.03.15, 17:28
            Chciałeś powiedzieć "rósł szybko" (czas przeszły). Bankrut nie będzie niczego przeładowywał, co najwyżej pomoc humanitarną ;)
    • j-k Cytulesz durny, klamliwy tytul... 30.03.15, 17:17
      gdyz w artykule nie chodzi o przeladunki wszystkiego, a tylko kontenerowe
      ale i tu Gdansk z St. Petersburgiem nie ma tu szans:

a jezeli chodzi o przeladunki wszystkiego - to nie ma szans:
      z nowym, rosyjskim portem naftowym: Ust-Luga
      i z Göteborgiem

(linki latwo znalezc)

• wasyl_szuja Re: Powolutku 30.03.15, 17:29
      Ruch w dobrym kierunku. Wzrost produkcji przemysłowej i nowe rynki zbytu powinny pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka