Dodaj do ulubionych

Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych

IP: *.aster.pl 20.06.05, 13:34
Gdzie moge zapoznac sie z programem Miedzynarodowego Festiwalu Szkol Teatralnych (Warszawa 26.06-03.07)? Zagladalam na strone Akademii Teatralnej, ale jest tam tylko wzmianka.
Bede bardzo wdzieczna za informacje :)
Pozdrawiam,
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Don Giovanni Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.05, 15:09
      www.e-teatr.pl/pl/festiwale/248,edycja.html#program
      • Gość: gość Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:14
        jak zawsze genialna organizacja...
        • Gość: brokatisdead Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych IP: *.chello.pl 22.06.05, 00:29
          www.festival.at.edu.pl/
          • josteine Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych 22.06.05, 01:49
            Ta strona dziala juz od miesiecy, wiec jakby ktos szukal, to by znalazl. I
            plakaty na miescie sa... Organizacja jest niezla, nie czepiajcie sie!
            • Gość: Cypis Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych IP: 80.51.224.* 27.06.05, 13:20
              Polecam wizytę na festiwalu - w ciemno można się wybrac na spektakle zx
              Berlina, Pertersburga i Moskwy. Jeśli ktoś ma ochotę na awangardę to akademia z
              Hesinek.
              • josteine Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych 28.06.05, 01:02
                Bylam wlasnie na przedstawieniu "Chlopcy" wg "Braci Karamazow" z Moskwy.
                Zagrane swietnie, aktorzy wspaniali, aktorki slabsze, ale i ich role mniej
                wymagajace. Rezysersko malo odkrywcze, nudnawe, sceny zle zaplanowane. Ale
                warto - moim zdaniem. Byl ktos z Was? Co o tym myslicie?
                Polecam "Hamleta" z Banskiej Bystrzycy jutro o 22.30 w AT.
                • jasiek_natolin Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych 29.06.05, 23:20
                  "Chłopcy" nudni,chociaż możliwe,że takie wrażenie wzięło się stąd,że miałem
                  zupełnie inne wyobrażenie o tym epizodzie "Braci".
                  Za to "Kubuś i jego pan":rewelacja,zwłaszcza ów roztargniony autor,który kazał
                  swym bohaterom zasuwać na piechotę przez francuskie bezdroża.Rzadko zdarza się
                  zobaczyć w teatrze aktora o takim potencjale komediowym.
                  I co z tego,że sztuka Kundery to właściwie samograj?
                  • josteine Kundera 29.06.05, 23:57
                    To byl antykunderowski Kundera (jak oni zdobyli prawa autorskie???), ale
                    faktycznie bardzo dobry. Mnie podobal sie tez Kubus, mial swietny warsztat i
                    dykcje. I pomysly rezyserskie, chocby na sceny erotyczne, ktore byly sprosne,
                    ale nie wulgarne i nie nagie. I hostinska - suuuper, paluszki lizac ;)
                    A dzisiaj bylam na lodzkim "Łożu" - konia z rzedem temu, kto mi powie, po co
                    zrobili ten spektakl, czemu w tej konwencji i czemu tak to pocieli. Dla mnie to
                    byl tylko popis warsztatu i mozliwosci (i pomyslow), ale calosc rozsypuje sie -
                    nie ma sensu. Wg mnie.
                    Ale organizacja naprawde fatalna: kazali nam dzis usiasc w takim miejscu, gdzie
                    nie bylo widac sceny. W ogole...!
                    • Gość: brokatisdead Re: Kundera IP: *.chello.pl 30.06.05, 16:53
                      moim zdaniem to przedstawienie bylo wlasnie jak najbardziej po mysli kundery
                      skoro kundera mowi "nie" przerobkom (jak nie uwielbiac takiej niekonsekwencji),
                      to akurat czesi biorac na warsztat kubusia ani troche nie podpadli autorowi. no
                      tak to widze ja
                      zreszta podobno sam on pisarz wyrazil sie badzo pochlebnie o tej inscenizacji
                      (ale to jeszcze potwierdze jakbuscie chcieli, co nie)

jasku, pisarza gral student rezyserii:)

eh, powinni wygrac :D
                      • Gość: szu berlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 00:28

a ja bym chciala zeby u nas takie spektakle czasmi w malych teatrach moza bylo
                        zobaczyc jak dyplom studencki z berlina...
                        caly team nie starszy niz 30lat
                        i rezyserka i scenografia i reszta
                        a u nas srednia wieku rezyserow dyplomow to 50lat
                        na milosc boska, kto wybral"slub" zeby nas reperezentowal w 2005roku
                        w '71 to jeszcze, ale teraz?
                        ciekawe czy smigasiewicz poczytal cos o perfomatywnej mocy slowa u gombrowicza
                        dobra nie ma co sie zrzymac na naszych

berlin swietny
                        aktorsko rewelacja, [kto w naszym pieknym kraju pozwolilby zdac chlopakowi o
                        zblizonym wzroscie do karła...tymczasem aktor jest bardziej skoczny, rytmiczny
                        niz wszyscy aktorzy razem wzieci...]
                        ciekawe przejscia, i ta szczurza krew hehe :)

broid, zlapmy sie moze jakos jutro na japsów, co?
                        • Gość: szu mexico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 00:31

a komu podobal sie mexyk?

jak dla mnie to jakis teatr syrena...
                        • jasiek_natolin Re: berlin 01.07.05, 02:35
                          Powinnaś,szu,zorganizować w Le Madame fesiwal teatralny,który pokazałby,jak
                          współczesny teatr gwałci ( albo dopiero może zgwałcić) Gombrowicza.

• jasiek_natolin Re: Kundera 01.07.05, 02:26
                        Student reżyserii powiadasz?
                        No proszę,to jeżeli po studiach będzie bezrobotnym reżyserem,zawsze może
                        zaangażować się do kabaretu.To wersja pesymistyczna.
                        A w optymistycznej jako reżyser jakiegoś chaplinowskiego filmu czy spektaklu
                        nie będzie musiał angażować głównego bohatera, bo po co,skoro nikt nie zagra
                        lepiej od niego.
                        • Gość: szu Re: Kundera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:54
                          jasku, myslalam niedawno o festiwalu "najlepszych" egzaminow wyrezyserwoanych
                          przez prof AT... hehe
                          ot po"filoktetesie" naszedl mnie taki pomysl.kto byl ten wie hehe :)
                          /kazac poslkim rezyserom w grupie grac na scenie i tnaczyc to az naddto, by
                          zdobyc zloty laur.../
                          oj dawno sie tak studenci nie smiali w teatrze
                          ale chyba najpierw skoncze szacowna szkole...

• Gość: Nula a co powiecie o Łożu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:20
                      dla mnie kiepskie. przerost formy nad treścią.
                      • Gość: szu Re: a co powiecie o Łożu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:55
                        a ja nie znam niemieckiego, wiec dla mnie tylko forma zostala
                        tresc w dyplomach studenckich? hmmm....

a tak poza tym to jaki spektal ostatnio widzieliscie "z trescia"
                        /zero cynizmu z mej strony/
    • Gość: protect_me Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych IP: *.toya.net.pl 01.07.05, 18:03
      aktorzy świetni, tylko te blackouty drazniły przełyk...
    • Gość: p_m Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych IP: *.toya.net.pl 03.07.05, 23:29
      wiadomo juz jakie sa wyniki?
      • Gość: Kubuś Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.07.05, 23:57
        Zwyciężyliśmy! Ja i mój Pan!
        Czekam na brawa...
        • Gość: zen Re: Miedzynarodowy Festiwal Szkol Teatralnych IP: *.tele2.pl 10.07.05, 18:27
          z tygodniowym poślizgiem, ale bravo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka