Dodaj do ulubionych

NKJO w Sosnowcu

IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:12
Interesują mnie wszelkie informacje na temat tej szkoły - jakie przedmioty,
wykładowcy, jaki poziom itd itp.
We wrzesniu będę zdawała tam egzaminy wstępne - czy są trudne? czy osoba ze
srednia znajomoscia jezyka ma szanse się dostać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Julka Re: NKJO w Sosnowcu IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 23:17
      hip hop do góry
      • tiggerific Re: NKJO w Sosnowcu 20.08.05, 23:31
        za jakie grzechy?
        • olka.to.ja Re: NKJO w Sosnowcu 21.08.05, 13:38
          tiggerific napisała:

> za jakie grzechy?
          >
          Studiowałas tam? Chyba nie, bo kiedys wspominałaś, że studiowałaś
          germanistykęna UŚ.
          To po co dziewczynę wprowadzasz w błąd stwierdzeniem,że nauka w tym kolegium,
          to swoista "kara za grzechy" ?!
          Mam zupełnie inne odczucia. Warto było, chociaż nauki było sporo.
          Może lepiej wypowiadac sie jedynie wówczas, jeśli ma się PODSTAWY do ferowania
          tego typu osądów...

Ola

• tiggerific Re: NKJO w Sosnowcu 21.08.05, 20:50
            raz: przykro mi, nie studiowałam na UŚ.
            dwa: 'za jakie grzechy?' było komentarzem do podbicia tematu w górę. Najpierw
            przestudiuj strukturę drzewka, potem komentuj.
            trzy: masz rację, do wypowiadania się trzeba mieć podstawy, opowiedz mi o
            swoich.
            • abel0ne Re: NKJO w Sosnowcu 22.08.05, 19:49
              cha cha! Oberwało Cię za mnie ;-).A do olka.to.ja, czy jak jej tam.
              Germanistyka to mały światek, wszyscy się znają, więc się nie wymądrzaj, że
              trzeba mieć podstawy ergo samemu studiować na NKJO. Aczkolwiek nie chce mi się
              w tym wypadku wymądrzać.
              • tiggerific Re: NKJO w Sosnowcu 22.08.05, 20:24
                ale ludzie to som niektóre takie, że hoho! :) i jeszcze jak się ucieszyła, że
                mnie/Ciebie dorwała :))))
              • swojak.marek Re: NKJO w Sosnowcu 23.08.05, 09:51
                Tak sobie czytam i czytam te Wasze "życzliwe" komentarze do olka.to.ja
                i po raz kolejny nie rozumię kobiet.
                Dziewczyna napisała przecież, że trzeba mieć podstawy do wydawania osądów,
                a nie do studiowania - droga abelOne - czytaj uważnie.
                A co do Tiggerfic, to stwierdzenie, że "za jakie grzechy" było Twoim
                komentarzem do podbicia wątku, to aż się uśmiałem.
                Sądzisz, że ktoś w to uwierzył ?!
                Tłumaczyłaś się jak mój syn złapany na kłamstwie.
                Że to nie on, tylko jego rączka zbiła szklankę.
                Tylko, że on ma 3 latka, a Ty chyba troche więcej ... ;-)
                Jakieś takie jadowite jesteście, jak ktoś odważy się na krytykę pod Waszym
                adresem.
                No i takie solidarne ;-)
                Dostało się od Oli Tiggerfic, a tu z odsieczą leci alelOne.
                He he he
                Czekam na rozwój akcji ;-)))))

Pozdrawiam ród niewieści

Marek
                • tiggerific Re: na Godota sobie poczekaj 23.08.05, 10:22
                  moja odpowiedź jest do hip hop w górę, jakim cudem trzy słowa komentujące
                  podbicie wątku, które swoją drogą nie bardzo jest zgodne z netykietą, łączycie
                  z osądem szkoły, której nie znam ani z widzenia ani nawet ze słyszenia????
                  dziewczyna ola nie ma podstaw do twierdzenia, że ja nie mam podstaw do osądu i
                  tak dalej, bo ja w ogóle nie odniosłam się do szkoły - chyba każdy widzi, do
                  czego jest komentarz? A może nie umiesz korzystać z forum i dopisywać
                  komentarzy we właściwych miejscach?
                  a do dziewczyny pytającej w ogóle nic nie mam, nawet jej wyszukałam linka
                  forumowego z numerem osoby z Sosnowca, to w jakim sensie wątpisz w moją
                  życzliwość?
                  pierwsza jadem posypała niejaka olka ze swoją nadinterpretacją i na tym
                  skończmy.
                • tiggerific Re: z ciekawości zapytam 23.08.05, 10:37
                  naprawdę masz trzyletnie dziecko, które kłamie?
                  der stolze Papa sollst du dich nennen!
                  • swojak.marek Re: z ciekawości zapytam 23.08.05, 11:32
                    No i mnie sie dostało !
                    Może niezbyt fortunnie użyłem słowa kłamstwo.
                    Mały po prostu ostatnio stwierdził, że szklankę nie on stłukł, tylko
                    jego rączka, co dla nas jest kłamstwem (patrząc z punktu widzenia dorosłego),a
                    dla niego sprecyzowaniem sprawcy ( jego rączka, a nie on ).
                    Dzieci często tak mówią o sobie (np. mój brzuszek jest głodny - nie wiesz o
                    tym ?!).
                    A więc jest dziedzina na której tiggerific się nie zna ;-)
                    Jak miło ...
                    Ale nie mogłaś naturalnie, odmówić sobie tej przyjemności, żeby poddać
                    ocenie, mnie jako ojca.
                    Do czego nie masz prawa !

Podtrzymuję to, co wcześniej napisałem.
                    Wyjątkowo jadowita jesteś ...

Napij się może melisy na uspokojenie i popuść nieco.

Marek
                    • tiggerific Re: :)))))) aaaa tam, nie mam prawa 23.08.05, 11:50
                      Ty masz, to i ja mam. No z tymi dziećmi to Ci się udało! Ale nie musisz tak
                      szczegółowo się tłumaczyć, w końcu to Twoja sprawa. Melisę zachowaj, przyda Ci
                      się w dalszych fazach rozwoju latorośli :)
                      naprawdę serdecznie i gorąco (ale dla Ciebie to już pewnie zbyt dużo jadu ;)))
                      pozdrawiam
                      • swojak.marek Re: :)))))) aaaa tam, nie mam prawa 23.08.05, 12:44
                        Ok tiggerific, zawieszenie broni.
                        Trochę mnie poniosło. Ale sam wychowuję Małego i jestem przewrażliwiony.
                        Staram się być dobrym ojcem, a tu taka druzgocąca krytyka ;-(((

Ja również pozdrawiam - i to bardzo serdecznie ;-)

Marek
                        • tiggerific Re: :)))))) aaaa tam, nie mam prawa 23.08.05, 20:17
                          pszębardzo, rąsia na zgodę :)
                          tak to jest jak się bierze zwykłego padalca za jadowitą żmiję ;))))
                          • Gość: Alex Re: :)))))) aaaa tam, nie mam prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:37
                            No no no
                            Szykuje nam się tu chyba romansik na forum ;-)))
                            A tak ostro zaczynali

A.
                            • kokolores Re: :)))))) aaaa tam, nie mam prawa 24.08.05, 15:56
                              "Was sich neckt, das liebt sich" - " Kto sie czubi ten sie lubi"
                              :o)
    • tiggerific Re: kopałam, kopałam 21.08.05, 00:00
      aż wykopałam. masz gg? to spróbuj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=22217715&a=22218263
    • Gość: Julka Re: NKJO w Sosnowcu IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:35
      Pytanie do olka.to.ja i innych -->
      Jak najlepiej przygotować się na egzamin ustny z pytań typu:
      -moderne Unterrichtsmethoden
      -Demokratie in der polnischen Schule
      -Schulreform in Polen
      -schwache und starke Seiten des polnischen Schulwesens
      -Sprachlernbegabungen
      -moderne Lehrwerke für den Deutschunterricht

Skąd ma to wszystko wiedzieć kandydat na studia :( myślałam ze tam się tego
      dowiem....
      Załóżmy ze się dostanę - jakie są przedmioty na I roku? Które są szczególnie
      trudne? Czy uczą tam wykładowcy z UŚ?

• abel0ne Re: NKJO w Sosnowcu 22.08.05, 20:00
        1. musisz wiedzieć, co chcesz powiedzieć.
        2. musisz sobie wynotować sówka ze słownika, które chciałabyś użyć w
        wypowiedzi, ew. dyskusji.
        3.Jeśli nie wiesz, co masz powiedzieć, to nieciekawie. Rada złośliwa: zastanów
        się , czemu chcesz być nauczycielem, jeśli nic nie wiesz o szkole, uczeniu sie
        i nauczaniu. Rada niezłośliwa: poszukaj w necie jakieś artykuły na ten temat,
        wynotuj argumenty i przetłumacz sobie na niemiecki. A na poważnie: na wstępnym
        nie będą Cię pytać o takie pierdoły, bardziej sprawdzą umiejętność konwersacj
        zapytaniem o ostatnio przeczytaną książkę lub obejrzany w kinie film, no
        chyba,że jakiś, nomen omen członek będzie upierdliwy i będzie chciał Ci coś
        udowodnić. Najważniejsze to nie zamilknąć.
        A co do przedmiotów, to może olka.to.ja to wie. Od jednej z wykładowczyń wiem,
        że mają dużo praktycznej, aczkolwiek, jak miałam okazję się przekonać, wcale
        tego nie słychać, takie błędy robią studenci trzeciego roku.
        • Gość: Julka Re: NKJO w Sosnowcu IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:03
          abelOne powiem Ci ze Ty to masz talent do lania wody, pewnie broniłaś się na
          tym UŚ z literatury, bo wodolejstwo w tym przypadku się sprawdza :D:D w sumie
          duzo piszesz ale nic konkretnego...

Nie sądzę aby pytali o ostatnio przeczytaną ksiązkę (wiem ze kilka lat wstecz
          byly takie pytania na germanistykę Uś, wiec moze Ty się akurat tak dostałaś, w
          każdym razie jak widzisz poziom się podniósł...).

Jesteś po studiach, więc może dla Ciebie to pestka opowiadać o reformach
          szkolnych, metodach nauczania itp... Ale gdy startowałaś na studia juz to
          wszystko wiedziałas???
          Bądź dobrą koleżanka (moze po fachu), i podpowiedz coś, może chociaż moderne
          Lehrwerke.........? ? ?
          Bede wdzięczna :D
      • Gość: XY Re: NKJO w Sosnowcu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.08.05, 21:23
        Schulreform in Polen
        www.info-polen.com/portal/bildung.php
        • Gość: Julka Re: NKJO w Sosnowcu IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:41
          DZIEKI :*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka