Gość: Yeti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 18:08 Lerne was, so kannst du das. Wer nicht kommt zu rechten Zeit, der muss sehen, was übrig bleibt. Was du heute kannst besorgen, das verschiebe nicht auf morgen. Was wahr ist, muss wahr bleiben. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tedesca Re: Jakie są polskie odpowiedniki tych przysłow? 22.10.05, 20:05 Gość portalu: Yeti napisał(a): > Wer nicht kommt zu rechten Zeit, der muss sehen, was übrig bleibt. Kto pozno przychodzi, ten sam sobie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Jakie są polskie odpowiedniki tych przysłow? 22.10.05, 20:12 > Was wahr ist, muss wahr bleiben. Co prawda, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Jakie są polskie odpowiedniki tych przysłow? IP: *.23.11.tuwien.teleweb.at 22.10.05, 21:57 Was du heute kannst besorgen, das verschiebe nicht auf morgen. co masz zrobic jutro,zrob dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Jakie są polskie odpowiedniki tych przysłow? 23.10.05, 14:35 Lerne... - czego się nauczysz, to twoje Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus albo 23.10.05, 15:07 czego sie Jas nauczy, to Jan bedzie umial(labo jakos tak podobnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich nööö IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 23.10.05, 15:12 was Hänschen nicht lernt, wird Hans... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus aha, czyli powinno byc? 23.10.05, 15:15 czego sie Jas nie nauczy, tego Jas nie bedzie umial? tak jest popr? przyznam szczerze, ze na przyslowiach sie malo znam, bo mam sklonnooscie je opatrznie rozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ale wlasciwie jako przyslowie zaprzeczajace 23.10.05, 15:17 do czego sie nauczyc to, to twoje (zeby to byla prawda!) a czego Jas sie nauczy, to Jan nie bedzie umial, wiec jako uzupelniajace sie przyslowia sobie zaprzeczajace, to pasuje. he? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: ale wlasciwie jako przyslowie zaprzeczajace 23.10.05, 15:48 przysłów się nie modyfikuje, chyba że chodzi o żart językowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus hehe 23.10.05, 15:53 kolezanka tez ma lange Leitung. za malo kawy? czy niz? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: hehe 23.10.05, 15:58 następnym razem pisz do mnie klartekstem: "to miał być żart" ;) dużo biegania, dużo kawy, stres wyborczy i tak dalej, a co nie można? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus oki nast razem 23.10.05, 16:00 zalacze wyjasnienie: prosze Panstwa, ZART! chcociaz w 1. poscie pochrzanilam przyslowia, ale potem stworzylam mal terie sie uzupelniajacych przyslow duzo biegania . . .??? Ty tez biegasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: oki nast razem 23.10.05, 16:01 tak, porypało mnie niestety i biegam, ale na taśmie, bo wracać by mi się nie chciało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ey, 23.10.05, 16:02 gratuluje! ale sprobuj raz na swiezym powietrzu, komorki Ci sie lepiej dotlenia i to zupelnie inna jakosc! Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a poza tym nie musisz wracac 23.10.05, 16:04 w polowie drogi sie odwracasz i tak ladujesz w punkcie wyjscia Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus tiggerific, uwierz mi, slowo, 23.10.05, 16:10 ze w zimie sie biega najlepiej. jak sie rozgrzejesz, stopniowo porzucasz rekawiczki, czapke i szalik ( ja to wszystko pakuje do kaptura mojej kurteczki biegacza i dlatego wygladam trohe hm). nie ma nic przyjemniejszego niz bieg w cieplej kolderce wlasnego ciala (nie wiem, jak to inaczej nazwac) i z lagodnym zdziwieniem patrzec na drzacych z zimna przechodniow. bieganie latem to inna jakosc, opowiem innym razem. a jak tam, masz stany euforystyczne po bieganiu na tasmie? (euforia z powodu ruchu, rzecz jasna, nie tasmy) Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: aha, czyli powinno byc? 23.10.05, 15:43 chyba opacznie? (na opak) :) coś koleżanka nie w formie, za mało joggingu??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich a ch.. z przysłowiami! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 23.10.05, 15:53 Na codzień brzydzę się "słownictwem", na Forum mogę się wyżyć! Ty Tygrysie nie krytykuj lenistwa, mi czasami jest trudno podnieść dupę po pocztę! A Siemens nie nadąża z tłumaczeniami! Podźiwajtie mnie kobjety, chce mnje jeszcze która? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: a ch.. z przysłowiami! 23.10.05, 15:59 za bardzo to Ci się nie dają wyżyć, jak widzę ;) jak Siemens, to pracujemy dla bratnich firm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich und das Entgelt stimmt auch? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 23.10.05, 16:12 jak z chinskim u Ciebie? Syberyjskie podziwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Siemensianer, 23.10.05, 16:14 musicie sie powoli uczyc chinskiego, czy co? (ze pozwole sie sobie wtracic) Odpowiedz Link Zgłoś