Dodaj do ulubionych

formowanie

IP: *.acx.pl 16.03.06, 23:11
Czy formowanie rotacyjne to Rotationsformen a Termo formowanie to
Termoformierung? Bo chyba nie ma czegoś takiego jak Rotationsformierung?
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki Re: formowanie IP: *.pools.arcor-ip.net 16.03.06, 23:18
      Rotationsformen u. Thermoformung

j.
      • Gość: dodi Re: formowanie IP: *.acx.pl 16.03.06, 23:26
        dzieki bardzo. Tłumacze o tym formowaniu a nawet nie wiem co to jest, a może
        wiesz, co to jest sitodruk po polsku, czy to na pewno Siebdruck. Dotyczy
        formowania rotacyjnego
        • Gość: ich11 100% IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 16.03.06, 23:27
          • Gość: jecki YES IP: *.pools.arcor-ip.net 16.03.06, 23:28
            j.
            • Gość: dodi Re: YES IP: *.acx.pl 16.03.06, 23:38
              co za spece!! :) To napiszcie jeszcze, czy w tym znaczeniu używać czasownika
              formen czy formieren np. in Heizkammern
              • ich11 formen 16.03.06, 23:42
                • ich11 dlatego, że np.: 16.03.06, 23:44
                  w poligrafii inne terminy są tworzone właśnie z formen, z.B.: Formenbett,
                  Formenschließerei, usw.
                  • Gość: dodi Re: dlatego, że np.: IP: *.acx.pl 16.03.06, 23:50
                    dla mnie to jest straszne. Ale dzieki, jakos skonczyłam o formowaniu
                    rotacyjnym. Rzeczywiście była mowa o barwnikach. Teraz jeszcze to termo. pod
                    wysokim ciśnieniem to chyba nie unter Hochdruck formen, bo mi sie juz robi
                    coraz wyzsze.
                    • ich11 warum nicht? 16.03.06, 23:56
                      Hochdruckmaschine to do druku wypukłego
                      • ich11 Re: warum nicht? 16.03.06, 23:59
                        Hochdruckformmaschine to formierka pod wysokimi naciskami,
                        • Gość: dodi Re: warum nicht? IP: *.acx.pl 17.03.06, 00:07
                          Całe szczeście. Jakoś mi sie spowolniło myślenie . jeszcze kilka zdan, ale
                          jakich!!! A jak może być narzędziownia Werkzeugs....
                • Gość: dodi Re: formen IP: *.acx.pl 16.03.06, 23:45
                  tak tez myślałam, dzieki
                  • Gość: dodi Re: formen IP: *.acx.pl 17.03.06, 00:02
                    ale teraz chodzi o znaki drogowe i jakieś progi i one sa z tworzywa sztucznego
                    • ich11 tym bardziej Hochdruck+preßverfahren to 17.03.06, 00:10
                      prasowanie wysokociśnieniowe (tworzywa sztuczne).
                      a w poligrafii Hoch-druck= druk wypukły
                      • Gość: dodi Re: tym bardziej Hochdruck+preßverfahren to IP: *.acx.pl 17.03.06, 00:18
                        Może chcesz isc spać, a ja Cie mecze takimi zwrotami. Naprawde dziekuje.
                        • ich11 nie ma za co. rozrywka umysłowa + gute Tat;) 17.03.06, 00:23
                          • Gość: dodi Re: nie ma za co. rozrywka umysłowa + gute Tat;) IP: *.acx.pl 17.03.06, 00:29
                            Bardzo to miłe. Chyba przestane sie denerwowac, ze robie to z dobrego serca.
                          • kokolores Hehe! 17.03.06, 00:29
                            ICH nie chodzi spac z kurami,no nie?
                            :o)
                            Koko
                            • ich11 ale wstaje jak kogucik, co zruchał i ucikł! ;))) 17.03.06, 00:31
                              • Gość: dodi Re: ale wstaje jak kogucik, co zruchał i ucikł! ; IP: *.acx.pl 17.03.06, 00:34
                                Koko, chyba nie jesteś zazdrosny\a o moje kontakty z ich11.
                                • kokolores hehehe:)))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))) 17.03.06, 00:35
                                  No to teraz malo co sie nie posikalam ze smiechu!

Koko
                                • kokolores Re: ale wstaje jak kogucik, co zruchał i ucikł! ; 17.03.06, 22:25
                                  a dlaczego tak myslisz????
                                  Koko
                                  • Gość: dodi Re: ale wstaje jak kogucik, co zruchał i ucikł! ; IP: *.acx.pl 17.03.06, 22:34
                                    Bo ty chyba sie w nim kochasz! Ja też, ale go dzisiaj nie ma i jak ja dokończe
                                    to koszmarne tłumaczenie. Moja miłośc jest troche interesowna, a Twoja?
                                    • kokolores Re: ale wstaje jak kogucik, co zruchał i ucikł! ; 17.03.06, 22:38
                                      Hihihihi!
                                      Ja sicheeeeeeeer:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Koko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka