Dodaj do ulubionych

spodnie "rurki"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 00:26
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: spodnie "rurki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 00:27
      Jak po niemiecku?
      • Gość: borgia napisz: Rohrhose i będzie alles klar! :D IP: *.iesy.net 17.11.07, 06:54
        • ja.nusz Re: napisz: Rohrhose i będzie alles klar! :D 17.11.07, 09:45
          Nicht ganz. Rurki to Röhrenhose, Röhrenjeans lub po prostu Röhren.
          • Gość: borgia Du meinst - also die Mehrzahl von einem Rohr sind IP: *.iesy.net 17.11.07, 12:43
            das die Röhren? Und ich dachte die ganze Zeit - das wären eher die
            Rohre... denn Röhren to są raczej no wiesz ..... takie Elektronische
            Bauelemente: Wie Elektronenröhren (Dioden, Trioden, Pentoden etc.)--
            > lampy elektronowe...
            :D)))) dżinsy lampowe - dobre na pewno - na jakieś disko....
            szmery, bajery... etcery...
            • ja.nusz Re: Du meinst - also die Mehrzahl von einem Rohr 17.11.07, 13:20
              Gość portalu: borgia napisał(a):

> das die Röhren? Und ich dachte die ganze Zeit - das wären eher die
              > Rohre... denn Röhren to są raczej no wiesz ..... takie Elektronische
              > Bauelemente: Wie Elektronenröhren (Dioden, Trioden, Pentoden etc.)--
              > > lampy elektronowe...
              > :D)))) dżinsy lampowe - dobre na pewno - na jakieś disko....
              > szmery, bajery... etcery...

Ich meinte nur, dass spodnie rurki to Röhrenhose i to jest fakt, którego nie
              zmienisz - nawet gdybyś wcisnęła tu jeszcze ze 100 wielokropków.
              • ja.nusz Re: Du meinst - also die Mehrzahl von einem Rohr 17.11.07, 13:32
                I jeszcze jedno - wg Twojej logiki (oraz znajomości znaczenia słowa Röhre) masz
                gdzieś tam za gardłem lampę powietrzną.

Weiber und Technik, psia mać.
              • Gość: borgia fakt jest tylko jeden - i dla Twojego samopoczucia IP: *.iesy.net 17.11.07, 13:50
                zapewniam cię że nie ma on nic z moimi wielokropkami zu tun - że w
                takim bądź razie te twoje spodnie rurki zmieniają się w spodnie
                lampy... i tylko tyle! Wyobraź sobie waćpan!
                Apropos - a skądś to waszmość wytrzasł - co mają te moje wielokropki
                do meritum - w ogóle? A myślniki też waszmości przeszkadzają? - A co
                ze znakami zapytania? Też działają waszmości na Gemüt? Was? öy-öy...
                nicht gut? :( Himmelherrgottnochmal! *aaaaaaaaaaaaargh* ist doch zum
                hüner melken hier! Egal was man macht, es wird eh nur Fresse
                gezogeee - ich kotze gleich Splitter!
                Aaaah halts maul und schluck's!
                • ja.nusz Re: Manometer Weiber 17.11.07, 13:57
                  Zostaw wielokropki w spokoju, wytrzyj pianę z ust i popatrz już na spokojnie tutaj:

www.google.de/search?hl=de&q=r%C3%B6hrenhose&btnG=Google-Suche&meta=
                  • Gość: borgia jaaaa - ist gut... ich habs kapiert IP: *.iesy.net 17.11.07, 14:12
                    z WiKi: Eine Röhre bezeichnet einen Hohlzylinder, also ein Rohr.(?)
                    Und umgekehrt: ALSO EIN ROHR IST EINE RöHRE...auch!(?)
                    Umgangssprachlich werden auch Gegenstände, die etwa diese Form haben
                    (oder ursprünglich hatten), als "Röhre" bezeichnet, so etwa die
                    Bratröhre. Daneben existieren noch weitere Bedeutungen:
                    In der Anatomie für längliche Hohlorgane, siehe Luftröhre,
                    Speiseröhre
                    Elektrische und elektronische Bauteile, die in Glasrohre
                    eingeschmolzen sind, da sie zum Funktionieren ein Vakuum oder eine
                    bestimmte Gaszusammensetzung benötigen, werden "Röhre" genannt,
                    siehe Elektronenröhre, Leuchtstoffröhre, Bildröhre usw.
                    hmmmmmm.... Alles (k)laaf?... weil bei mir nicht so ganz :(?
                    • ja.nusz Re: Thema durch 17.11.07, 14:18
                      Podsumowując: spodnie rurki to Röhrenhose a nie Rohrhose.

Na upartego zgodziłbym się na Rohrunterhose, denn darin steckt (oft) die selbige.
                      • Gość: borgia a w ogóle - to z tymi Rohrhose - to miał być żart IP: *.iesy.net 17.11.07, 15:10
                        - tylko... ja tego to nie forszlagowałam w ogóle na poważnie... to
                        tak właśnie na apropos - na zakończenie właśnie...
    • Gość: sofievonlaroche Re: spodnie "rurki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:16
      www.onlineshop-fuer-kleidung.de/component/page,shop.browse/category_id,24/option,com_virtuemart/Itemid,47/
      • Gość: sophie Re: spodnie "rurki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:18
        Roehrenjeans of course:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka