Gość: basia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 00:26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basia Re: spodnie "rurki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 00:27 Jak po niemiecku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia napisz: Rohrhose i będzie alles klar! :D IP: *.iesy.net 17.11.07, 06:54 Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: napisz: Rohrhose i będzie alles klar! :D 17.11.07, 09:45 Nicht ganz. Rurki to Röhrenhose, Röhrenjeans lub po prostu Röhren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia Du meinst - also die Mehrzahl von einem Rohr sind IP: *.iesy.net 17.11.07, 12:43 das die Röhren? Und ich dachte die ganze Zeit - das wären eher die Rohre... denn Röhren to są raczej no wiesz ..... takie Elektronische Bauelemente: Wie Elektronenröhren (Dioden, Trioden, Pentoden etc.)-- > lampy elektronowe... :D)))) dżinsy lampowe - dobre na pewno - na jakieś disko.... szmery, bajery... etcery... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Du meinst - also die Mehrzahl von einem Rohr 17.11.07, 13:20 Gość portalu: borgia napisał(a): > das die Röhren? Und ich dachte die ganze Zeit - das wären eher die > Rohre... denn Röhren to są raczej no wiesz ..... takie Elektronische > Bauelemente: Wie Elektronenröhren (Dioden, Trioden, Pentoden etc.)-- > > lampy elektronowe... > :D)))) dżinsy lampowe - dobre na pewno - na jakieś disko.... > szmery, bajery... etcery... Ich meinte nur, dass spodnie rurki to Röhrenhose i to jest fakt, którego nie zmienisz - nawet gdybyś wcisnęła tu jeszcze ze 100 wielokropków. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Du meinst - also die Mehrzahl von einem Rohr 17.11.07, 13:32 I jeszcze jedno - wg Twojej logiki (oraz znajomości znaczenia słowa Röhre) masz gdzieś tam za gardłem lampę powietrzną. Weiber und Technik, psia mać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia fakt jest tylko jeden - i dla Twojego samopoczucia IP: *.iesy.net 17.11.07, 13:50 zapewniam cię że nie ma on nic z moimi wielokropkami zu tun - że w takim bądź razie te twoje spodnie rurki zmieniają się w spodnie lampy... i tylko tyle! Wyobraź sobie waćpan! Apropos - a skądś to waszmość wytrzasł - co mają te moje wielokropki do meritum - w ogóle? A myślniki też waszmości przeszkadzają? - A co ze znakami zapytania? Też działają waszmości na Gemüt? Was? öy-öy... nicht gut? :( Himmelherrgottnochmal! *aaaaaaaaaaaaargh* ist doch zum hüner melken hier! Egal was man macht, es wird eh nur Fresse gezogeee - ich kotze gleich Splitter! Aaaah halts maul und schluck's! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Manometer Weiber 17.11.07, 13:57 Zostaw wielokropki w spokoju, wytrzyj pianę z ust i popatrz już na spokojnie tutaj: www.google.de/search?hl=de&q=r%C3%B6hrenhose&btnG=Google-Suche&meta= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia jaaaa - ist gut... ich habs kapiert IP: *.iesy.net 17.11.07, 14:12 z WiKi: Eine Röhre bezeichnet einen Hohlzylinder, also ein Rohr.(?) Und umgekehrt: ALSO EIN ROHR IST EINE RöHRE...auch!(?) Umgangssprachlich werden auch Gegenstände, die etwa diese Form haben (oder ursprünglich hatten), als "Röhre" bezeichnet, so etwa die Bratröhre. Daneben existieren noch weitere Bedeutungen: In der Anatomie für längliche Hohlorgane, siehe Luftröhre, Speiseröhre Elektrische und elektronische Bauteile, die in Glasrohre eingeschmolzen sind, da sie zum Funktionieren ein Vakuum oder eine bestimmte Gaszusammensetzung benötigen, werden "Röhre" genannt, siehe Elektronenröhre, Leuchtstoffröhre, Bildröhre usw. hmmmmmm.... Alles (k)laaf?... weil bei mir nicht so ganz :(? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Thema durch 17.11.07, 14:18 Podsumowując: spodnie rurki to Röhrenhose a nie Rohrhose. Na upartego zgodziłbym się na Rohrunterhose, denn darin steckt (oft) die selbige. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia a w ogóle - to z tymi Rohrhose - to miał być żart IP: *.iesy.net 17.11.07, 15:10 - tylko... ja tego to nie forszlagowałam w ogóle na poważnie... to tak właśnie na apropos - na zakończenie właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sofievonlaroche Re: spodnie "rurki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:16 www.onlineshop-fuer-kleidung.de/component/page,shop.browse/category_id,24/option,com_virtuemart/Itemid,47/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie Re: spodnie "rurki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:18 Roehrenjeans of course:) Odpowiedz Link Zgłoś