swit110 09.04.04, 08:12 Radio wyświetla komunikat TP SEEK a potem NOTHING a w menu NO TP, co mam robić, jak ewentualnie wymontować , co sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karburatorek Re: Radio w Corolla rocznik 2000 09.04.04, 09:18 Proponuję przeczytać instrukcję, dlaczego większość tego nie robi? Ludzie! aoszczędzicie kupę pieniędzy które zostawiacie w serwisie na pseudonaprawy, które są opisane w instrukcji. T P - Traffic Programms : włączona jest funkcja poszukiwania stacji która nadaje komunikaty drogowe (dla kierowców), i na danym terenie takiej stacji odbiornik nie znajduje, co może skutkować w niektórych radiach dodatkowo uciążliwym piszczeniem. Trzeba po prostu tą funkcję z instrukcją w ręku wyłączyć i już. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
swit110 Re: Radio w Corolla rocznik 2000 09.04.04, 09:42 To nie to, pod tym względem skorzystałem z instrukcji. Już teraz wiem, że radio działa na AM-ach i mam stację program I i wszystkie inne na tym zakresie. Chyba walnęła głowica FM-ów. Nie wiem jak wymontować radia a próby ze śróbokrętami skończyły się porysowaniem obudowy radia. Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
karburatorek Re: Radio w Corolla rocznik 2000 09.04.04, 13:25 No to zwracam honor, ale uwaga na temat czytania instrukcji jest na tyle wynikająca z moich obserwacji oraz doświadczenia że w dalszym ciągu ją podtrzymuję. P.S. Żadna z funkcji RDS-u, w tym również TP nie działa na falach AM (średnich oraz długich) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś