Dodaj do ulubionych

opryszczka

04.05.05, 14:12
Obserwuj wątek
    • meegie Re: opryszczka 04.05.05, 14:14
      czy mozna zastosowc jakies masci lub kremy na opryszczke???jestem w 21tc
      • koala.mb Re: opryszczka 04.05.05, 15:34
        Zovirax miejscowo nie zaszkodzi, możesz go zastosować. Inne środki to wit. B6
        oraz maść cynkowa.
    • urszulas1 Re: opryszczka 04.05.05, 18:20
      Jeśli możesz wytrzymać bez maści to lepiej nie stosuj niczego, no może poza
      maścią cynkową. Ja będąc w ciąży miałam opryszczkę, poszłam do ginekologa i ten
      pozwolił mi zastosować Zovirax ale zaznaczając, że w szczególnym wypadku ! Była
      okazja- ślub. Przy porodzie okazało się,że moje maleństwo ma jąkąs infekcję
      okołoporodową i lekarz pytał mnie czy aby w ciąży nie stosowałam antybiotyków,
      leków, itp. i wymienił m.in. Zovirax. Nic strasznego się nie stało, ale
      musiałam zostać w szpitalu 6 dni, bo mała dostała antybiotyk.... do tej pory
      żałuję, że stosowałam tę maść....chociaż możliwe, że ona nie była przyczyną
      infekcji, ale z lekami to do końca nie wiadomo jak wpływają na płód. POzdrawiam!
      • iwo1234 Re: opryszczka 04.05.05, 20:06
        Zobvirax nie był przyczyną tego problemu.
        Ja chciałbym dodać tylko, że opryszczki należy się bać najbardziej gdy wystąpi
        pod sam koniec ciąży - przed porodem i jest zlokalizowana na sromie.
        Wtedy po porodzie u dziecka może wystąpić masywne zakażenie wirusem opryszczki -
        aby tego uniknąć w takich przypadkach wykonuje się cięcie cesarskie. Przy
        opryszcze na wargach celowe wydaje się zakładanie na twarz maseczki
        "chirurgicznej" w czasie kontaktów z noworodkiem.
      • koala.mb Re: opryszczka 04.05.05, 21:11
        Jak maść przeciwwirusowa moze być przyczyną infekcji???? Raczej ją zwalcza,
        chyba że coś mnie minęło.
        • meegie Re: opryszczka 05.05.05, 18:29
          u mnie tak sie sklada ze opryszczka wystepuje na nosie.przenioslam ja kiedys z
          warg.wystepowala caly czas 2 razy w roku.w zeszlym roku nie mialam wcale.no i
          teraz sie pojawila.stosuje masc hascovir.sytuacja jest wyjatkowa-wesele:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka