Dodaj do ulubionych

Reinkarnacja ?

09.11.07, 23:23
Moja córka (3 l.)czasem wyskakuje z takim tekstem:
"Jak byłam duża to..." Żona mówi, że jak to słyszy to jej ciarki chodzą po
plecach. Ja staram się delikatnie wyciągnąć z córki coś więcej. Na razie bez
skutku. Wygląda to tak, jakby chciała powiedzieć coś więcej , ale brak jej słów.
Obserwuj wątek
    • egon26 Re: Reinkarnacja ? 10.11.07, 00:18
      ehhh wink Jak ja miałem 3 lata to obok nas był niezamieszkany dom, w którym
      mieszkały krasnoludki i był tam też duży krasnolud który je karmił i sznurował
      im buty itd. Widziałem to wszystko z okna mojego pokoju jak zostawałem sam w
      domu - rodzice szli do pracy. Nie przejmuj się nic jej nie jest. To takie
      dziwactwa dzieci, jak zacznie mówić coś w nieznanym ci języku to możesz się
      zastanawiaćwink
      • znikad Re: Reinkarnacja ? 10.11.07, 00:38
        Dzieci lubia tez powiedziec "jak Ty znow bedziesz maly, to ja beda
        Twoja mamusia (albo tatusiem)". Normalne - poczucie czasu i jego
        przemijania to dla 3 latki totalna abstrakcja smile
        Cheers
    • kalokabb Re: Reinkarnacja ? 15.11.07, 15:06
      Coś wam opowiem, ale mnie nie wyśmiejcie...
      Moja mama powiedziała kiedyś coś dziwnego,że mam podobny charakter do jej psa z
      dzieciństwa (wymieniła przykłady, które nas łączyły) i to faktycznie było dość
      dziwne, na początku śmieszyło mnie to i drażniło. Potem zaczęłam szukac takich
      róznych informacji w internecie na temat reinkarnacji itp. Znalazłam tekst w
      którym pisało, że dusze przechodzą rózne etapy podrózy. Np. taki dobry piesek,
      po jego smierci dusza tego psiaka ewouluje i jesli był on dobry staje się
      człowiekiem. Człowiek po smierci też w zalezności od życia jakie prowadził może
      albo wrocić do postaci ludzkiej lub jego dusza przechodzi do kolejnego świata...
      Wiem, to może brzmiec jak wariactwo, ale coś w tym jest chyba. Mój syn często
      śmieje się podczas snu, wygląda jakby coś przezywał, może to własnie wspomnienia
      z poprzedniego wcielenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka