Dodaj do ulubionych

co na pleśniawki

19.11.04, 21:18
czwsc dziewczyny poradzcie co na białe plesniawki na jezyczku mojego maluszka
własnie dzis sie pojawiły pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • buteta Re: co na pleśniawki 19.11.04, 21:41
      polecam płyn do pedzlowania (bez recepty) Apthin, mozna tez pzremywac jezyczek
      rumiankiem.powodzenia
      • monika_5 Re: co na pleśniawki 19.11.04, 21:43
        BORAX 5 CH granulki homeopatyczne i umoczenie kawałka pieluszki w siuśkach
        małego i przecieranie pleśniawki.
        • izamr Re: co na pleśniawki 20.11.04, 22:55
          co Ty piszesz? siuśki? to chyba jakies szaleństwo! czy sama włozyłabyś sobie do
          buzi pieluche umaczana w Twoich siuśkach?, sorki
    • moniavka Re: co na pleśniawki 19.11.04, 21:42
      My walczyłyśmy miesiąc z pleśniawkami. Były lekarstwa robione na zamówienie,
      nystatyna, gencjana i nic. Znajomy pediatra polecił nam Fluconazol. Dotykałam
      zamoczoną w leku pałeczką do uszu te miejsca gdzie pojawiły się pleśniawki
      (trzy razy dziennie po jedzeniu). Po trzech dniach nic nie było. Minął tydzień
      i pleśniawek nie widać.

Pozdrawiamy

Monika i Ola (8 tyg)
      • anna39 Re: co na pleśniawki 20.11.04, 11:05
        najlepsza na plesniawki jest osikana przez maluszka pielucha pmyslisz ze to
        obrzydliwe ale skuteczne popytaj sie swojej mamy lub babci i innych ja to juz
        nie raz wyprubowałam i nic sie dziecia nie stało .
    • kopytko1 Re: co na pleśniawki 20.11.04, 11:51
      Zdecydowanie mocz dzidzi jest ok,mozesz rowniez pedzlowac te miejsca wit c albo
      po prostu daj do pyszczka ta witaminke.Mysle ze po 1-2 dniach bedzie juz
      ok.Plesniawy nie lubia kwasnego srodowiskasmile Stad mocz i wit c tak doskonale
      sobie z tym radzasmile
      ewa
    • renis66 Re: co na pleśniawki 20.11.04, 14:29
      Jeśli jesteś pewna w 100% że to pleśniawki to podobno pomaga osikana pielucha i
      aftin. Moja córcia tez miała taki osad ale nie chciała otworzyć buzi i Pani
      doktor (bardzo miła kobitka) poleciła taka metodę bez ogladania rzekomych
      pleśniawek. Przy nastepnej wizycie okazało sie ze to osad z mleka. A ja ją
      smarowałam osikana pieluchą......
      Pozdrawiam Renata
    • jpols Re: co na pleśniawki 20.11.04, 14:55
      Jeszcze w szpitalu moje córy miały pędzlowane języki Nystatyną (na receptę). W
      domu stosowałam Apthin i po kilku dniach pleśniawki zanikły bez śladu.
    • m_lena Re: co na pleśniawki 21.11.04, 14:00
      moja mała miał dość długo problem z pleśniawkami - nawet Aphtin nie pomagał.
      Pomógł dopiero fiolet (roztwór wodny) - na patyczek z wacikiem i posmarować
      języczek a do tego Aphtin po karmieniu. Fiolet jest wogóle bardzo skuteczny na
      różne rzeczy - również przy odparzonej pupie. Jedyny "problem" - wszystko w
      koło może być fioletowe. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka