izka24 19.11.04, 21:18 czwsc dziewczyny poradzcie co na białe plesniawki na jezyczku mojego maluszka własnie dzis sie pojawiły pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buteta Re: co na pleśniawki 19.11.04, 21:41 polecam płyn do pedzlowania (bez recepty) Apthin, mozna tez pzremywac jezyczek rumiankiem.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: co na pleśniawki 19.11.04, 21:43 BORAX 5 CH granulki homeopatyczne i umoczenie kawałka pieluszki w siuśkach małego i przecieranie pleśniawki. Odpowiedz Link Zgłoś
izamr Re: co na pleśniawki 20.11.04, 22:55 co Ty piszesz? siuśki? to chyba jakies szaleństwo! czy sama włozyłabyś sobie do buzi pieluche umaczana w Twoich siuśkach?, sorki Odpowiedz Link Zgłoś
moniavka Re: co na pleśniawki 19.11.04, 21:42 My walczyłyśmy miesiąc z pleśniawkami. Były lekarstwa robione na zamówienie, nystatyna, gencjana i nic. Znajomy pediatra polecił nam Fluconazol. Dotykałam zamoczoną w leku pałeczką do uszu te miejsca gdzie pojawiły się pleśniawki (trzy razy dziennie po jedzeniu). Po trzech dniach nic nie było. Minął tydzień i pleśniawek nie widać. Pozdrawiamy Monika i Ola (8 tyg) Odpowiedz Link Zgłoś
anna39 Re: co na pleśniawki 20.11.04, 11:05 najlepsza na plesniawki jest osikana przez maluszka pielucha pmyslisz ze to obrzydliwe ale skuteczne popytaj sie swojej mamy lub babci i innych ja to juz nie raz wyprubowałam i nic sie dziecia nie stało . Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: co na pleśniawki 20.11.04, 11:51 Zdecydowanie mocz dzidzi jest ok,mozesz rowniez pedzlowac te miejsca wit c albo po prostu daj do pyszczka ta witaminke.Mysle ze po 1-2 dniach bedzie juz ok.Plesniawy nie lubia kwasnego srodowiska Stad mocz i wit c tak doskonale sobie z tym radza ewa Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: co na pleśniawki 20.11.04, 14:29 Jeśli jesteś pewna w 100% że to pleśniawki to podobno pomaga osikana pielucha i aftin. Moja córcia tez miała taki osad ale nie chciała otworzyć buzi i Pani doktor (bardzo miła kobitka) poleciła taka metodę bez ogladania rzekomych pleśniawek. Przy nastepnej wizycie okazało sie ze to osad z mleka. A ja ją smarowałam osikana pieluchą...... Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
jpols Re: co na pleśniawki 20.11.04, 14:55 Jeszcze w szpitalu moje córy miały pędzlowane języki Nystatyną (na receptę). W domu stosowałam Apthin i po kilku dniach pleśniawki zanikły bez śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
m_lena Re: co na pleśniawki 21.11.04, 14:00 moja mała miał dość długo problem z pleśniawkami - nawet Aphtin nie pomagał. Pomógł dopiero fiolet (roztwór wodny) - na patyczek z wacikiem i posmarować języczek a do tego Aphtin po karmieniu. Fiolet jest wogóle bardzo skuteczny na różne rzeczy - również przy odparzonej pupie. Jedyny "problem" - wszystko w koło może być fioletowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś