martynahpt 31.05.05, 14:28 Dziewczyny, mam pytanie czy na chrzciny lepiej kupic lancuszek z medalikiem czy krzyzykiem.Slyszalam z krzyzykiem sie kupuje bo jest taki przesad ze to nieszczescie.Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olatre Re: Na chrzciny?? 31.05.05, 14:45 Wydaje mi się to śmieszne. Jeśli wierzy się w Boga, to nie w zabobony. Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: Na chrzciny?? 31.05.05, 14:54 Ja natomiast słyszałam, że krzyżyk to każdy powinien kupić sobie sam. W przypadku mojego synka, jego chrzestna kupiła mu medalik z papieżem (bo taki z bozią to bardziej dla dziewczynki). A krzyżyk wszyscy jej odradzali. Pozdrawiam, Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: Na chrzciny?? 31.05.05, 15:02 Tydzien temu chrzcilismy Majke - moja Mama caly czas "dulczala" zeby tylko nikt nie kupil krzyzyka, bo to symbol cierpienia. Nie wierze w zabobony, nikomu nic nie sugerowalam - Maja krzyzyka nie dostala tylko Bozie z lancuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Na chrzciny?? 31.05.05, 15:05 Moja koleżanka kupiła krzyżyk swojej chrzesnicy a jej matka(tego dziecka)do niej z pretensjami-Co ty zrobiłaś,dziecku KRZYŻ na drogę dałaś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agawa75 Re: Na chrzciny?? 31.05.05, 15:16 Ja tez slyszalam, ze krzyzyka sie nie daje. Na wszelki wypadek z mezem dla synka mojej siostry kupilismy lancuszek z medalikiem. Jak beda chcieli krzyzyk to sobie kupia sami. Odpowiedz Link Zgłoś