madziajab 27.07.06, 12:32 Hej pomozcie- maly ma biegunke, znalazlam lacidofil- jak mi radzilyscie , ale nie mam ulotki jak go podawac??dziekia cha i na co to jest?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania2425 Re: Lacidofil- jak stosowac 27.07.06, 12:35 Lacidofil to bakterie kwasu mlekowego - odnawiaja flore bakteryjna w jelitach przy biegunce - poza tym dokladnego dzialania nie znam. dawka zalezy wieku dzieck. moja ma 10 mies i lekarz kazal podawac jedna fiolke dziennie rozpuszczona np w mleku. cala od razu na poaczatek a potem po pol rano i wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Lacidofil- jak stosowac 27.07.06, 12:52 Od noworodka (jezeli zachodzila potrzeba) podawalismy cala, ale polecam raczej lakcid, bo chyba jednak lepiej sie go przyrzadza, szybciej sie rozpuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Lacidofil- jak stosowac 27.07.06, 13:10 ja dawalam po pół ampulki dwa razy dziennie, proszek nie rozpuszcza sie w niczym płynnym, wiec mieszalam z jakąś papką ( owocową lub warzywną, z kaszką ); lacidofil ma te przewage nad lakcidem, ze nie ma skladników pochodzacych z mleka krowiego, wiec jest bezpieczny dla dzieci ze skazą bialkową Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludekw Re: newsy 27.07.06, 13:42 na forum Alergie ktos sie wypowiada że Lacidofil zawiera serwatke?? Odpowiedz Link Zgłoś