tama27 08.11.06, 15:54 Moje dziecko spadlo z lozka i ma peknieta kosc czaszki. Lekarz powiedzial ze kosc sie sama zrosnie i zadnych komplikacji nie powinno byc jezeli do teraz nie wystapily.Ma duzego guza. Moze wiecie cos na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: peknieta czaszka 08.11.06, 16:10 Jaki lekarz??? Skonsultuj skimś jeszcze!!! Zrośnie się ale może dziecko powinno leżeć, mieć jakąś opiekę... to nie żarty! Wspólczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tama27 Re: peknieta czaszka 08.11.06, 16:18 Bylam dobe na obserwacji w szpitalu lekarz neurolog Odpowiedz Link Zgłoś
mawo84 Re: peknieta czaszka 08.11.06, 16:51 Nie wiem jak to jest u dzieci tak małych, ja miałam pękniętą w wieku ok 13 lat. Zero komplikacji, czasem boli na zmianę pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: peknieta czaszka 08.11.06, 20:21 Tylko dobę? Moja córa wypadła z wuzka i leżała prawie tydzień. W jakim mieście mieszkasz. Najlepiej idź prywtnie skonsultuj. Bo szkoda dziecka. Lidia. powodzenia. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
piedor Re: peknieta czaszka 09.11.06, 21:00 Mojej kolezanki syn spadl z przewijaka w lazience i tez pekla mu czaszka. Byl na obserwacji w szpitalu tez ok. tygodnia mial robione wszelkie badania aby wykluczyc guz lub krwiak. Nic nie bylo ale uprzedzili ze moze miec padaczke powypadkowa. Spokoj byl ok. 2 lat i teraz dostal goraczki, 40 stopni, drgawki i wyladowal w szpitalu. Uwazali ze to ma zwiazek z wypadkiem ale po serii badan nic ni wykryto. Ale lek pozostal. Odpowiedz Link Zgłoś
tatko1 Re: peknieta czaszka 09.11.06, 21:16 zależy co mial na myśli z tymi komolikacjami. Tkanka nerwowa jest delikatniejsza niż kość, a przecież kość pękła. Rzeczywiście jakoś krótko trzymali na tej obserwacji, powinni kilka dni. Myślę, że krwiak wewnątrz główki po takim uderzeniu u dzieci jest rzadko/trzeba obserwować zachowanie i gdyby dziecko zachowywało się inaczej niż zwykle, było senne, wymiotowało, miało drgawki zadzwonić po Pogotowie/ no a mogą być następstwa póżniejsze po latach tak jak koleżanka pisze nawet padaczka. Jeśli nie ma teraz powikłań to bardzo dobrze ale dziecko powinno być regularnie pod kontrolą neurologa dziecięcego przez co najmniej następne miesiące. Taka wypowiedź lekarza, aczkolwiek może i pocieszająca dla rodziców, ale bardziej by pasowała gdyby dziecko spadlo i tylko się uderzyło bez złamania. A po dniu obserwacji w szpitalu to tylko w zarysie można coś odpowiedzieć, bo za krótki czas obserwacji. Może gdzieś jeszcze skonsultuj u neurologa dziecięcego. Odpowiedz Link Zgłoś
nastaaa Re: peknieta czaszka 27.12.24, 15:20 Moja córka też spadła z łóżka i nie było nic widać przez parę dni. Po kilku dniach na głowie zrobił się krwiak jest miękki w szpitalu zrobili tomografię i pęknięcie , jak to w waszym przypadku się skończyło . Bo boję się okropnie.. Odpowiedz Link Zgłoś