mala.mi78 09.08.08, 21:09 Od kiedy można wprowadzać dziecku kubek-niekapek? Magdusia już sama sobie łapie i przytrzymuje butelkę, więc tak sobie myślę, że można by już popróbować podsuwać jej kubeczek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: Kubeczek - niekapek 09.08.08, 21:15 Kubek nikapek można dać dziecku ok 6 m.Ja mam kilka niekapków a synek żadnego nie chciał i nie chce (teraz ma 13 m)(( Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi78 Re: Kubeczek - niekapek 09.08.08, 21:37 Moja coreczka ma już siedem miesięcy, więc myślę, że w takim razie mogę spróbować. O ile faktycznie zechce Odpowiedz Link Zgłoś
betibor Re: Kubeczek - niekapek 09.08.08, 22:07 mój synek miał 5 m-cy jak zaczął pić z niekapka.Z butelki wcale nie chce.Teraz ma 11 i już pije ze zwykłego Odpowiedz Link Zgłoś
aldakra Re: Kubeczek - niekapek 10.08.08, 08:44 Moja mała pije z niekapka od momentu gdy skończyła 3,5 miesiąca (wywaliłam końcówkę treningową z której leciało i używam kubek Nuk z lateksowym miękkim ustnikiem) bo butelki nie chciała a ja musiałam z domu wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
mwiola Re: Kubeczek - niekapek 10.08.08, 11:47 moj synek ma 4 miesice i do kilkunastu dni pije z niekapka tomme tippe 3m+. Tez ma miekka koncowke,uczyl sie doslownie 10 minut i teraz nawet na zwykly smoczek nie chce spojrzec Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: Kubeczek - niekapek 10.08.08, 13:17 ja zaczelam podawac od 4 mies., kiedy wprowadzalam nowe pokarmy. zaczynal od twardego ustnika i po kilku razach zalapal o co chodzi. a od 6 mies. juz tylko kubek po odstawieniu od piersi. w wieku 10 mies. zaczal pic z "doroslego" bez dziubka. po miesiacu umial to zrobic sam. Odpowiedz Link Zgłoś
monisienek Re: Kubeczek - niekapek 10.08.08, 16:29 Marcie dawałam jak skończyła 6 mcy, ale nie chce. Pije z butli i normalnej szklanki. ) Odpowiedz Link Zgłoś